agro business 160 160

Інновації рухають вперед

Інновації рухають вперед

/ Актуальні статті / Понеділок, 16 квітня 2018 10:34

«Клуб новаторів агробізнесу» компанії BASF відкриває нові можливості.

Сільське господарство — це не лише славні хліборобські традиції та здоровий консерватизм. Це те поле діяльності, де зростають інновації, які рухають галузь та країну в цілому вперед. Концерн BASF — інноваційний лідер у сфері захисту рослин — реалізує проект «Клуб новаторів агробізнесу». В його рамках відомі українські аграрії вивчають та впроваджують унікальні продукти й новітні технології, виводячи співпрацю на передовий рівень.

Перше засідання «Клубу новаторів агробізнесу» відбулось 22 березня. Подих весни, розкута клубна атмосфера наче надавала учасникам заходу наснаги на подальшу роботу. А вже зараз можна стверджувати, що зроблено буде немало, бо в Клубі зібрались справжні люди справи. Справи, яка потрібна всім.

 

07 374 20 1

 

Старт новій традиції

Провідні українські агровиробники, об’єднавшись, можуть досягти ще більше на користь своїм господарствам та галузі. До «Клубу новаторів агробізнесу» ввійшли 26 кращих агровиробників, які ефективно впроваджують інновації й нові технології, із 20 областей України. «Компанія BASF започатковує нову традицію. Ми вирішили об’єднати в клуб одних із найуспішніших представників агробізнесу України, які вже довели статус лідерів результатами свої надбань. Це люди, на яких рівняються решта компаній сектору. Компанія BASF робить усе можливе, аби забезпечувати українських фермерів новітніми технологіями та інноваційними продуктами. У 2017 році ми інвестували в дослідження та розробки для сільського господарства 510 млн євро, — наголосив у вітальному слові керівник агробізнесу BASF в Україні, Молдові та країнах Кавказу Тіберіу Діма. — А ви — наші однодумці, які вміло застосовують та впроваджують новаторські рішення, останні технології й наукові відкриття задля зростання ефективності». Саме новатори агробізнесу будуть першими випробовувати нові продукти BASF, аналізувати й доносити достовірну інформацію про їх роботу широкому загалу агровиробників.

Поза сумнівом, інновації є одним із визначальних факторів поступального розвитку людства, особливо зараз. І в сільському господарстві вони стали рушієм прогресу. Як зазначали учасники заходу, у нас, в Україні, найродючіші грунти, і ми маємо вирощувати на них найкращі врожаї.

 

Точка росту

Україна теж не стоїть осторонь. Серед навколишніх країн ми займаємо провідні позиції щодо передових технологій у сільському господарстві. Та й у світі нас уже важко чим вразити, наприклад у сегменті вирощування соняшнику чи класичної сої. Як підкреслювали фахівці BASF, технології наших успішних господарств нічим не поступаються світовим.

Рівень українських господарств зростає, і BASF, яка є однією із найбільш інноваційний компаній на ринку, має унікальну кількість нових діючих речовин, формуляцій та продуктів, відіграє у цьому важливу роль. Тому компанія-лідер і провідні агровиробництва в своїх регіонах об’єднують зусилля. «Ми дуже цінуємо ваш допитливий розум та бажання зробити щось нове й донести це до інших. Кожен із вас використовує сучасні технології чи їх елементи в своїх господарствах. Ви готові приймати інноваційні рішення та ділитися власними досягненнями? У кожного з нас вистачає власного досвіду. Але ще є таке поняття, як синергія — це, образно кажучи, коли 1+1=3», — підкреслив Вадим Потьомкін. — Коли спільними зусиллями можна створити ще більш якісну і ефективну передову технологію та продемонструвати її у своєму регіоні, з урахуванням конкретних ґрунтово-кліматичних умов».

Цього року учасники клубу будуть застосовувати на своїх полях такі препарати BASF, як Акріс®, Архітект™, Адексар® СЕ Плюс, Євро-Лайтнінг® Плюс, Кельвін® Плюс, Осіріс® Стар, Стандак® Топ, Хайкот Супер Соя та ХіСтік Соя. Кожен із названих продуктів є інноваційною розробкою, провідним у своєму сегменті, і саме справжні лідери аграрного виробництва отримують змогу ретельно випробувати їх роботу на власних полях, довівши переваги цих препаратів широкому аграрному загалу. Як підкреслювалось, учасники «Клубу новаторів агробізнесу» отримають можливість брати безпосередню участь у позиціюванні продуктів та розробці регіональних рекомендацій. «Наша спільна мета — продемонструвати, що інновації у нашому портфелі здатні принести щедрий успіх за правильного підходу. І наше завдання — показати цей підхід, побудувати правильну технологію», — говорить Вадим Потьомкін.

 

07 374 20 2

 

Синергія розвитку

Компанія BASF потурбувалася про те, щоб створити учасникам «Клубу новаторів агробізнесу» належні умови для плідної співпраці. Окрім першочергового доступу до інноваційних продуктів на цей та наступні сезони, передбачена тісна взаємодія з провідними технічними експертами компанії та вільний доступ до агроцентрів. Дуже важливою, як відзначали самі агровиробники, є можливість технічної онлайн-підтримки та обговорення у мессенджері WhatsApp.

Зміст проекту в тому, щоб реально об’єднати зусилля виробника ЗЗР та аграрія. Можна провести певну аналогію: першокласний гоночний автомобіль без класного водія далеко не заїде. Так і гарний препарат без першокласного агронома теж не розкриє свій повний потенціал. Діяльність «Клубу новаторів агробізнесу» спрямована саме на розкриття потенціалу новітніх технологій і сільськогосподарського виробництва в цілому. Директор ТОВ «Любимівка» (Дніпропетровська обл.) Олександр Широких висловлює загальну думку учасників: «Хотілося б бути в першій когорті тих людей, які знайомляться із передовими продуктами й технологіями, застосовувати потім їх у промислових масштабах. Цікаво ділитися досвідом із колегами, агровиробниками».

«Клуб новаторів агробізнесу» реально об’єднує зусилля світового виробника ЗЗР та вітчизняного аграрія і покликаний дати потужний імпульс для інноваційного зростання провідної галузі економіки України.

Коментарі

 

07 374 21 1Анатолій МАКОВІЙЧУК, директор ТОВ «Західагро», співвласник компанії «Агротех»

— У компанії BASF дуже цікава продукція. Ми користуємося вже такими новинками, як Архітект™, Адексар® СЕ Плюс. Передусім цікавимося технологіями та продуктами. Звичайно, важлива також можливість безпосереднього спілкування із фахівцями BASF, колегами з агробізнесу. Відповідно, така організація, як Клуб новаторів дуже потрібна. У нас в Україні є найкращі грунти, і ми маємо вирощувати на них найвищі врожаї. А такі ініціативи в партнерстві з BASF цьому допомагають та сприяють.

 

07 374 21 3Микола ТІМОШ, агроном із захисту рослин ТОВ «Подільський бройлер», Хмельницька обл.

— Ми успішно працюємо з BASF, агрономи господарства навіть отримували відзнаки від компанії. На цей рік маємо практично повний спектр фунгіцидів BASF: на пшеницю, соняшник, ріпак. Продуктами задоволені. Ми, зокрема, вирощуємо зерно для відгодівлі бройлерів, а тут дуже важлива відсутність хвороб. І фунгіциди BASF з ними чудово справляються. Наприклад, торік спробували Осіріс® Стар, і цього року взяли на 1800 га. Придбали також Капало® і Адексар® СЕ Плюс. Бо з їх допомогою маємо 90 ц/га пшениці другого класу. Участь у цьому Клубі новаторів дозволяє першими отримувати інноваційні препарати для дослідів та впровадження у господарстві. BASF працює дуже потужно, і співпраця з компанією дає гарні результати.

 

07 374 21 5Олександр ШИРОКИХ, директор ТОВ «Любимівка», Дніпропетровська обл.

— У нас дуже тісні відносини з компанією BASF, ми вже працюємо з ними багато років. Тричі відвідували завод компанії, часто звертаємося до наукового консультанта BASF Сергія Чоловського, знайомі з ним вже близько 15 років, він регулярно відвідує наше виробництво. А загалом нам дуже цікаві та важливі інноваційні розробки компанії. І ми охоче відгукнулись на пропозицію участі в «Клубі новаторів агробізнесу», закладення демо-посівів для випробування нових продуктів.

 

07 374 21 2Василь ПЕНЗАЙ, головний агроном ТОВ «Кищинці», Черкаська обл.

— Я, мабуть, тут наймолодший (посміхається). У будь-якому віці життя — це рух. І коли не знатимеш нового, то просто зупиняєшся. У нашому господарстві вже є технології, яких ще немає ні в кого з наших сусідів, зокрема елементи точного землеробства. Із препаратами BASF ми давно працюємо, вони повністю себе виправдовують з агрономічної точки, цікавимось новинками. У нас є своє демо-поле, будемо досліджувати й впроваджувати.

 

07 374 21 4Віталій ПОЛЯНСЬКИЙ, агроном із захисту рослин ТОВ «АПК Докучаєвські чорноземи», Полтавська обл.

— BASF вивела на ринок дуже багато нових продуктів, з новими формуляціями. Для захисту наших основних культур: озимих зернових, соняшнику та сої, вони дуже актуальні. Продукти BASF завжди якісні та ефективні, ніколи не підводили, і ми хочемо їх ще ширше використовувати, адже бачимо прибавку врожаю. Уже три роки користуємося інокулянтами, з новинок минулого року спробували Стандак® Топ, плануємо цього сезону випробувати Архітект™ і Акріс®. А участь та спілкування з фахівцями й колегами в «Клубі новаторів агробізнесу» нам допоможе краще ознайомитися з новими препаратами та їх роботою. І, звичайно, ми також завжди раді ділитися своїм досвідом.

07 374 21 6Ігор БРАГІНЕЦЬ, директор ПСП «Альфа-Агро», Херсонська обл.

— Ми давно використовуємо препарати BASF, для нас це продукція № 1. Вони відзначаються стабільно високою якістю за помірних цін. Наше господарство займається насінництвом, відтак, стабільна якість засобів захисту рослин для нас дуже важлива. На відміну від продуктів інших компаній, із препаратами BASF ми не задумуємося — буде добрий чи поганий результат? Він буде чудовий, це як аксіома! Загалом у нас давно склався досить високий рівень спілкування з компанією, фахівці BASF завжди ідуть нам на зустріч, оглядають поля консультують. І сьогодні ми раді, що нас запросили до участі в «Клубі новаторів агробізнесу». Такий формат цікавий: спілкування із фахівцями та колегами, дуже зручною є комунікація через WhatsApp. Все це спрощує життя і покращує ефективність роботи.

 

Олекса СТЕРНІЙ, спеціально для газети "Агробізнес Сьогодні"

 28 березня 2024
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
28 березня 2024
 28 березня 2024
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
28 березня 2024
 28 березня 2024
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних результатів. Ця стаття присвячена різним технологіям та інноваціям від BEDNAR.
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних ...
28 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.