Гарантовано «Август-Бєл»

Гарантовано «Август-Бєл»

/ Актуальні статті / Вівторок, 22 травня 2018 10:48

Українські аграрії можуть бути впевнені в якості та ефективності продуктів компанії «Август»

09 376 18 1Широка лінійка засобів захисту рослин компанії «Август» добре відома вітчизняним аграріям. Продукція потужного білоруського агрохімічного виробника відповідає усім запитам сучасного агровиробництва, здобула заслужену славу еталона ефективності та якості. Завод високо цінує партнерські відносини та плідно співпрацює з українськими сільгосппідприємствами — від великих холдингів до дрібних фермерських господарств, — які зацікавлені в створенні найбільш оптимальної системи захисту вирощуваних культур. Як забезпечують фірмову якість продукції на всіх етапах технологічного процесу — в розмові з начальником цеху з виробництва засобів захисту рослин «Август-Бєл»  Оленою НОВІЦКОЮ.

 

  • «Август-Бєл» постійно розвивається, нарощує обсяги та асортимент продукції. Як вдається підтримувати високі стандарти виробництва за умов такого стрімкого зростання?

— Саме якість вироблених продуктів, їх ефективність є ключовим фактором успіху. З самого початку нашої роботи, з 2009 року, жодної обґрунтованої претензії на якість нашої продукції не надходило. Це високий рівень. Якість підтримує­ться на всіх етапах виробництва, починаючи з отримання сировини.

І дійсно, ми динамічно зростаємо. Початкова проектна потужність становила близько 6 млн л у рік, а зараз сягнула цифри 15 млн. Попит, що весь час збільшується, спонукає нас до оновлення та модернізації. Минулого року виробили 10 млн л препаратів, а на цей заплановано 12 млн.

Ми постійно нарощуємо виробничі потужності та асортимент продукції, працюємо над оновленням та придбанням додаткового обладнання. Так, цьогоріч встановлені два екструзійно-видувних автомати для виробництва каністр, обладнання з виробництва кришок для тари. Фасування у нашу фірмову тару — це ще один гарант якості продукції. Найближчим часом ми впроваджуємо сучасну систему штрих-кодування. Спеціальний QR-код дозволить відстежувати, в яке господарство, скажімо, попала та чи інша каністра препарату. Ми велику увагу надаємо захисту нашої продукції від фальсифікату, щоб аграрії були впевнені, що вони отримують саме гарантовану якість від «Август-Бєл».

Загалом ретельність та увага до найменших дрібниць — це наш виробничий стиль. Скажімо, на лінії фасування у нас не вибірковий контроль об’єму вмісту в каністрі, а встановлені автоматичні ваги, які забезпечують стопроцентний контроль. Це начебто дрібниці, але вони характеризують загальний рівень технологічної культури. Виявлені та враховані всі етапи виробничого процесу, де можливі збої, і вжиті всі технологічні заходи, щоб їх не допустити.

Той же роботизований технологічний комплекс суттєво зменшує частку ручної праці на лінії фасування. Інший момент, ми відмовились від ізопропіламінної солі в наших сучасних гліфосатних продуктах на користь калійної, яка має суттєві переваги. І для виробництва калійної солі придбаний автоматичний розтарювач — це значно спрощує та покращує роботу.

 

  • Тобто підприємство працює на рівні кращих світових стандартів та запитів агровиробників?

— Наше виробництво постійно модернізується. Для прикладу, зараз ми намагаємося відходити від концентратів емульсій і переходимо на більш екологічні препаративні форми: водно-суспензійні, суспо-емульсії. Якщо концентрат емульсії має у своїй основі розчинник, який є токсичною речовиною, то ці препаративні форми зроблені на основі води або кукурудзяної олії (яку, до речі, ми купляємо в Україні). Це більш технологічно складний процес, він економічно витратний, але ми турбуємося про безпеку наших клієнтів та довкілля. Також враховуємо запити агровиробників, і робимо більш зручним та простим застосування наших препаратів — все має бути в одній каністрі. Нічого не потрібно «хімічити» — щось доливати чи добавляти, змішувати тощо. Ми робимо кроки вперед назустріч споживачам, аби наша продукція була більш конкурентною.

 

09 376 19 1

 

  • А наскільки на заводі можуть бути впевнені в якості вхідної сировини?

— Діючі речовини ми отримуємо з різних країн: Китаю, Індії, Ізраїлю, країн ЄС. А ПАР, поверхнево-активні речовини, які входять у сучасні формуляції, тільки європейського походження від відомих виробників. Якість виробництва тут відслідковується дуже жорстко, працює лабораторний вхідний контроль сировини. Наше лабораторне оснащення дозволяє контролювати якість на всі 100 %. Був навіть випадок, коли у нас виникли претензії до ПАВ італійського виробництва: на завод прибули виробники, визнали проблему обґрунтованою, і партію терміново замінили. Ми випустили препарат із певною затримкою згідно із запланованим графіком, але не стали ризикувати стопроцентною якістю продукції.

А саме виробництво від початку спроектовано таким чином, щоби забезпечити безумовну якість технологічного процесу. На території «Август-Бєл» працює два цехи, один з яких виробляє лише гербіциди, а інший виключно фунгіцидні та інсектицидні препарати, аби уникнути крос-контамінації діючих речовин. Також присутній розподіл із виробничих ліній: в одному з цехів — це лінії водно-суспензійних концентратів, водних розчинів та концентратів емульсій, а в іншому — дві лінії водно-суспензійних концентратів та лінія концентратів емульсій. Дуже велика увага надається підготовці лінії під час зміни препаратів, щоб повністю виключити крос-контамінацію ДР: ретельна промивка та очистка, демонтаж окремих вузлів тощо. В кожній стадії виробничого процесу відбираються проби на тестування. Проміжні випробування інколи включають 10-12 етапів, що дозволяє повністю виключити порушення жорстких технологічних параметрів: від отримання сировини до фасування та приймально-здаточних випробувань.

Звичайно, ми велику увагу надаємо підготовці та професійному рівню наших працівників. Працювати на «Август-Бєл» престижно, тут гідні зарплати та соціальний захист. А заради професійного зростання діє наш навчальний центр, де всі працівники підприємства постійно підвищують кваліфікацію. Ми також залучаємо сторонніх компетентних фахівців, співпрацюємо з провідними науковими установами.

 

  • Яким чином на підприємстві забезпечується лабораторний контроль якості?

— Наша лабораторія акредитована, є компетентною у своїй сфері та чудово оснащеною. У нас, наприклад, встановлено десяток газових та рідинних хроматографів, лазерні аналізатори дисперсності провідних фірм. Також є модульна лабораторія, яка включає у себе бісерний млин, лабораторний реактор, гомогенізатори… Фактично, це міні-завод, де ми можемо повністю змоделювати технологічний процес виробництва препарату. Виробили, всебічно протестували, провели аналіз на прискорене зберігання — і потім вже приймається рішення щодо промислового виробництва препарату.

Загалом лабораторний комплекс працює за такими основними напрямами: хроматографічний і загальний аналізи, виготовлення пілотної продукції та моделювання виробничого процесу і не менш важливий екологічний моніторинг. Крім того, що ми контролюємо якість сировини, продукції, також ретельно перевіряємо екологічні параметри на території підприємства та санітарно-захисній зоні.

 

09 376 19 2

Навчальний центр

 

  • Які сучасні продукти «Август-Бєл» особливо актуальні, на Ваш погляд, саме для українського ринку?

— Ми виробляємо засоби захисту рослин згідно з власними ексклюзивними рецептурами. Активно працює науково-практичний центр із розробки та випробування нових продуктів. Загалом асортимент продукції у нас дуже великий — лише в Україну постачаємо 38 найменувань препаратів. «Август-Бєл» виробляє 55 позицій різних сегментів. Як я вже говорила, ми йдемо до того, щоб усе було «в одному флаконі» — тобто препарат містив декілька діючих речовин. Наприклад, удосконалені препаративні форми Табу Супер чи Табу Нео з лінійки протруйників Табу дозволяють боротися із більшим широким спектром шкідників. Слід також згадати трикомпонентні препарати Біцепс Гарант, Терція, Оплот Тріо.

Ми пишаємося гербіцидом Мілонга, зареєстрованим цього року на українському ринку. В його склад, зокрема, входить тербутилазин і S-метолахлор у формі суспензійного концентрату. Мілонга використовує­ться на посівах кукурудзи й соняшнику та відзначається пролонгованим періодом захисної дії і відмінною селективністю. Це дуже складний у виробництві продукт: у технологічному процесі задіяні 10 одиниць обладнання, великі витрати часу та виробничих потужностей. Але ми вже вийшли на значні обсяги.

Великою популярністю в Україні користуються новітні комбіновані фунгіциди Спіріт та Ракурс. В цілому, із задоволенням підкреслю, що ми працюємо в тісному взаємозв’язку з сільгоспвиробниками, зокрема українськими — завжди намагаємося врахувати їх запити та побажання. І ніколи їх не підведемо.

 

Олекса СТЕРНІЙ, спеціально для газети "Агробізнес Сьогодні"

 23 квітня 2024
До 30 квітня 2025 року побутові споживачі газу, які є клієнтами ТОВ «Газопостачальна компанія "Нафтогаз України"», сплачуватимуть за «блакитне паливо» 7,96 грн за кубометр.
До 30 квітня 2025 року побутові споживачі газу, які є клієнтами ТОВ «Газопостачальна компанія "Нафтогаз України"», сплачуватимуть за «блакитне паливо» 7,96 грн за кубометр.
23 квітня 2024
 23 квітня 2024
Європарламент на своєму пленарному засіданні в Страсбурзі підтримав у першому читанні продовження тимчасових заходів з лібералізації торгівлі для України з одночасним захистом фермерів ЄС.
Європарламент на своєму пленарному засіданні в Страсбурзі підтримав у першому читанні продовження тимчасових заходів з лібералізації торгівлі для України з одночасним захистом фермерів ЄС.
23 квітня 2024
 23 квітня 2024
Аграрії Сумщини, станом на 18 квітня, посіяли ранніх ярих зернових та зернобобових культур на площі 50,1 тис. га, що становить 83,2% до плану.
Аграрії Сумщини, станом на 18 квітня, посіяли ранніх ярих зернових та зернобобових культур на площі 50,1 тис. га, що становить 83,2% до плану.
23 квітня 2024
 23 квітня 2024
Минулого року AMAZONE представила ринку лінійку сівалок точного моделями Precea 9000-TCC і 12000-TCC з робочою шириною 9 і 12 м. Однак вже цього року команда AMAZONE презентує українським фермерам нову 24-рядну модель PRECEA-TCC, яка ідеально підходить для сівби просапних культур, зокрема цукрових буряків, ріпаку, сої з міжряддям 45 і 50 см.
Минулого року AMAZONE представила ринку лінійку сівалок точного моделями Precea 9000-TCC і 12000-TCC з робочою шириною 9 і 12 м. Однак вже цього року команда AMAZONE презентує українським фермерам нову 24-рядну модель PRECEA-TCC, яка ідеально підходить для сівби просапних культур, зокрема цукрових буряків, ріпаку, сої з міжряддям 45 і 50 см.
23 квітня 2024
 23 квітня 2024
Ставки фрахту на перевезення зерна костерами з дунайських портів минулого тижня продовжили знижуватися. У глибоководних портах Одеси також спостерігалося послаблення ставок для хендісайзів та панамаксів.
Ставки фрахту на перевезення зерна костерами з дунайських портів минулого тижня продовжили знижуватися. У глибоководних портах Одеси також спостерігалося послаблення ставок для хендісайзів та панамаксів.
23 квітня 2024
 23 квітня 2024
Вже вкотре «Добродія Фудз» у рамках гуманітарного проєкту разом з Українською Спілкою Целіакії та за підтримки Canada-Ukraine Foundation передала близько 1150 упаковок безглютенових вівсяних пластівців WOWOATS членам спілки. Гуманітарна допомога знову ж таки буде направлена до сімей, які виховують дітей із целіакією чи непереносністю глютену та які опинилися у важкому становищі.
Вже вкотре «Добродія Фудз» у рамках гуманітарного проєкту разом з Українською Спілкою Целіакії та за підтримки Canada-Ukraine Foundation передала близько 1150 упаковок безглютенових вівсяних пластівців WOWOATS членам спілки. Гуманітарна допомога знову ж таки буде направлена до сімей, які виховують дітей із целіакією чи непереносністю глютену та ...
23 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.