agro business 160 160

Мистецтво бути першими

Мистецтво бути першими

/ Актуальні статті / Вівторок, 10 липня 2018 10:38

«Агроскоп Інтернешнл» зібрав аграріїв регіону на Дні поля і продемонстрував ключові елементи технологій вирощування польових культур на прикладі власного агроцентру в Кіровоградській області.

В Україні працює безліч постачальників насіння, ЗЗР і добрив, які пропонують величезну кількість продуктів від різних світових виробників. І це чудово, оскільки конкуренція є рушієм прогресу. Але суть аграрної справи полягає не в кількості найменувань продукції і гучних назвах брендів, а в тому, щоб максимально розкрити потенціал рослини, яка забезпечить належну рентабельність. Для цього необхідно досліджувати і забезпечувати потреби рослин. І в цій справі мало хто може позмагатися із досвідом «Агроскоп Інтернешнл».

 

13 380 66 3

 

«Агроскоп» вкотре підтвердив якість експертизи в землеробстві, провівши тематичний День поля, присвячений раннім зерновим і ріпаку, на території власного агроцентру в Петрівському районі Кіровоградської обл. На 8 га орних земель «Агроскоп Інтернешнл» експериментує із широким набором продуктів, де на 1 500 дослідних ділянках знаходить оптимальні технологічні рішення для досягнення планової урожайності.

Агроцентр «Агроскоп» розташований на полях агрофірми «П’ятихатська». Незважаючи на низьку кількість опадів і періодичну активізацію збудників хвороб та шкідників, агрофірма славиться стабільно високими показниками врожайності в регіоні. Компанії-партнери багато років співпрацюють і розвивають аграрний потенціал регіону.

13 380 67 3Пізня весна 2018 року зробила вплив на цілу низку факторів, які дуже позначилися на всіх технологіях вирощування. Високі середньодобові температури повітря в порівнянні із середньорічними показниками сильно прискорили темпи проходження етапів органогенезу у сільськогосподарських культур, особливо в озимої групи, тим самим зменшивши кількість сформованої площі листкової поверхні, яка відповідає за синтез органічної речовини рослинами. Здавалося б, за меншої передбачуваної урожайності, можна зменшити витратну частину на вирощування і тим самим знизити собівартість продукції. Але, з іншого боку, високі температури сприяли швидкому розвитку та значно більшій кількості шкідників, бур'янів і хвороб, які за менш розвиненої вегетативної маси культури наносили набагато більший збиток, що в цілому могло призвести до повної втрати врожаю.

«Маючи в своєму арсеналі великий набір інструментів: від добрих знань біології сорту чи гібрида до ефективності кожного внесення засобів захисту, а також виведення рослин зі стресу або збільшення активізації біологічних процесів дозволяє нам не тільки зберегти закладений рослинами урожай з осені, а й збільшити його за рахунок керування біологічними процесами розвитку рослин. Проводячи на агроцентрах цілу низку дослідів, ми пропонуємо нашим клієнтам найбільш ефективні рішення, виходячи з ситуації, котра склалася, яка має розвиток протягом усього вегетаційного періоду», — поділився своїми спостереженнями Сергій Бернадзіковський, керівник відділу агроцентрів компанії «Агроскоп Інтернешнл».

Генеральний директор компанії «Агроскоп Інтернешнл» Антон Яковенко наголошує, що команда технологів має великий досвід та використовує потужну базу знань від материнської компанії Origin Enterprises, з якою працює вже 5-й рік поспіль. Origin Enterprises — потужний гравець на аграрному ринку Європи, що розвиває культуру землеробства у Великій Британії, Польщі, Румунії, Ірландії, Бельгії та Україні.

 

13 380 67 5

 

Його слова підтверджує головний агроном господарства «Гарант», розташованого у Лозівському районі Харківської області, Вадим Косінов. Він подолав кілька сотень кілометрів, щоб ознайомитися з новими пропозиціями на ринку та поміркувати над технологіями сівби як озимих, так і ярих культур.

13 380 67 4«З компанією «Агроскоп» ми співпрацюємо понад десять років, і хочу відзначити якість роботи менеджерів з аграріями. Регіональний менеджер «Агроскопу» в господарстві буває чи не щодня. Це дає додатковий контроль за полями, швидке інформування про нові послуги та товари на ринку і певну впевненість в отриманні планового врожаю», — розповідає Вадим Косінов.

«Агроцентр «Агроскоп» — це наочна демонстрація того, що можна отримати за умов недостатнього зволоження, використовуючи нашу лінійку продукції та наші рекомендації. Річ у тім, що кількість сортів і гібридів, як і препаратів, обраховується багатьма тисячами позицій. Це, ясна річ, створює певні труднощі вибору для агрономів. Тому ми пропонуємо вже готові технології з огляду на регіональні ґрунтово-кліматичні особливості та, що важливо, рівень капіталовкладень у гектар, який планує кожне конкретне господарство. Адже головне в агробізнесі — це ступінь рентабельності виробництва, який може змінюватися внаслідок низки факторів. Ще один чинник, який потрібно враховувати, — збереження потенціалу родючості ґрунтів та його поступове нарощування. З цією метою ми сформували спеціальний напрям, орієнтований на створення окремої технології для кожного господарства, кожного поля і навіть для ділянки поля», — пояснює директор із розвитку бізнесу «Агроскоп Інтернешнл» Олексій Стеценко.

Останнє твердження потребує більш детального тлумачення, оскільки компанія «Агроскоп Інтернешнл» активно впроваджує інноваційний напрям розвитку аграрного сектору, який робить її підхід унікальним. Як відомо, у сезоні 2016-17 англійський фермер Род Сміт встановив світовий рекорд урожайності пшениці озимої, зібравши 16,52 т/га зерна на площі 5,5 га! Запорукою його успіху стала співпраця з командою консультантів компанії Agrii, яка споріднена з «Агроскоп Інтернешнл».

13 380 67 2«У переважній більшості випадків головний агроном у господарстві фізично не має змоги в постійному режимі опрацьовувати масиви таких даних, як аналіз ґрунтів, індекси вегетації рослин тощо. І, відповідно, в режимі реального часу формувати норми й періодичність необхідних агротехнічних операцій, таких як захист рослин, позакореневе внесення добрив, регуляторів росту, антистресантів тощо, ґрунтуючись на величезному обсягу даних. Увесь цей напрям роботи за бажанням агровиробника бере на себе наша команда, яка забезпечує повноцінну консультативну підтримку господарства, напрацьовуючи унікальну технологію не просто для кожної культури, а й для кожного поля і кожної ділянки поля», — розповідає керівник відділу розвитку технологій Василь Москалюк.

«Популярне сьогодні позакореневе внесення мікроелементів досить часто провадиться на око. Однак такі агротехнічні заходи мають ґрунтуватися на точних даних, оскільки несвоєчасне чи зайве внесення може не лише не допомогти, а й навіть зашкодити рослинам. До того ж такий підхід дає змогу суттєво заощадити ресурси. Визначення окремих зон родючості ґрунтів на полях господарства допомагає максимально використати їхній потенціал шляхом підбору високоврожайних гібридів, підвищення густоти сівби та норми добрив, а також поступово підтягнути за ними менш родючі ділянки», — пояснює фахівець.

Зі слів Василя Москалюка, технології, які розробляють науковці «Агроскоп Інтернешнл», ураховують особливості кожного господарства, включаючи рівень його технічного забезпечення. І, звичайно ж, фінансові можливості агровиробників.

13 380 68 1Продукт-менеджер компанії Андрій Глявин наголошує на тому, що вийти на такий потужний рівень команді «Агроскоп Інтернешнл» вдалося завдяки продуманій навчальній програмі тренінгів для своїх фахівців, а також проведенню семінарів для агрономів господарств. Важливим фактором стала й можливість варіювати спектр продуктів у лінійці компанії.

«Ми не є виробником, і тому можемо обирати партнерів залежно від актуальності кожного продукту та його вартості. До того ж чимало позицій як щодо насіння, так і препаратів у портфелі компанії є унікальними, оскільки постачаються тільки в «Агроскоп». Це повною мірою стосується озимих культур, скажімо, ми маємо гібриди та системи захисту ріпаку для будь-якого регіону України. Головне — забезпечити високу стресостійкість посівів та обрати такі гібриди і технологію, які дадуть змогу культурі оптимально ввійти в зиму. Наші високоврожайні сорти, як ви можете побачити на демонстраційних ділянках, мають високу стійкість до вилягання, що є надзвичайно важливим для збереження врожаю», — підкреслює Андрій Глявин.

13 380 68 2Традиційно насиченим і цікавим був виступ фахівця із захисту рослин Андрія Лук’янченка, який наголосив на комплексному підході до захисту посівів від шкідників і захворювань, звернувши увагу на нові й унікальні препарати «Агроскоп Інтернешнл» — чотирикомпонентний протруйник Юнта Квадро від компанії Bayer та двокомпонентний протруйник Ранкона I-Mix від «Аріста». Їхньою особливістю є гарантована пролонгована захисна дія, яка забезпечується завдяки особливій мікроструктурі речовини, що повністю всотується у насіння.

Також Андрій Лук’янченко чітко окреслив позицію компанії щодо створення сучасних технологій вирощування сільгоспкультур: «Не буває такого, щоб бажаний ефект забезпечив якийсь один елемент технології. Потрібно, щоб працювали всі напрями: насіння, ЗЗР, живлення рослин та інші, поєднані в зрозумілу та прораховану до дрібниць технологію. І наше найближче завдання — допомогти кожному клієнту отримати рецепт успішної роботи, незалежно від умов регіону.

І ми не сумніваємося, що в команди «Агроскоп Інтернешнл» усе вийде! Втім, вже виходить: достатньо послухати, про що говорять їхні клієнти. А говорять вони про стабільні 4 тонни ріпаку без жодного дощу, про 6 з гаком тонн пшениці й про те, що за технологіями аграрного інтелекту — майбутнє».

 

13 380 68 3

 

Ігор ПАВЛЮК, спеціально для газети "Агробізнес Сьогодні"

logo agroscop

 

ТОВ «АГРОСКОП ІНТЕРНЕШНЛ»

03022, м. Київ, вул. Смольна, 9Б

тел.: +38 044 494 36 60

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

FB: www.facebook.com/agroscope.ua

 28 березня 2024
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
28 березня 2024
 28 березня 2024
У лютому 2024 року середня споживча ціна на м’які жирні сири в Україні зросла на 2,6% – до 185,9 грн/кг проти 181,13 грн/кг у січні.
У лютому 2024 року середня споживча ціна на м’які жирні сири в Україні зросла на 2,6% – до 185,9 грн/кг проти 181,13 грн/кг у січні.
28 березня 2024
 28 березня 2024
За запитом благодійного фонду «Мурашки» в рамках соціального проєкту «Добро в дії» від ТМ «Добродія» відправили продукцію для подальшої передачі військовим на передову.
За запитом благодійного фонду «Мурашки» в рамках соціального проєкту «Добро в дії» від ТМ «Добродія» відправили продукцію для подальшої передачі військовим на передову.
28 березня 2024
 27 березня 2024
Протягом минулого тижня на українському експортному ринку соняшникового шроту спостерігалось підвищення цін, що зумовлено активним попитом на нього та різким збільшенням обсягів експорту.
Протягом минулого тижня на українському експортному ринку соняшникового шроту спостерігалось підвищення цін, що зумовлено активним попитом на нього та різким збільшенням обсягів експорту.
27 березня 2024
 27 березня 2024
KSG Agro розробив проєкт будівництва нового заводу для сортування, переробки та утилізації наслідків руйнацій внаслідок ракетних атак на Херсонщині. Запланований строк реалізації проєкту – 2,5 роки, а загальний бюджет будівництва складе 8 млн дол.
KSG Agro розробив проєкт будівництва нового заводу для сортування, переробки та утилізації наслідків руйнацій внаслідок ракетних атак на Херсонщині. Запланований строк реалізації проєкту – 2,5 роки, а загальний бюджет будівництва складе 8 млн дол.
27 березня 2024
 27 березня 2024
Протягом останнього місяця в Україні значно зросли ціни на горох. Головним фактором цього стало зняття Індією мита на імпорт зернобобової.
Протягом останнього місяця в Україні значно зросли ціни на горох. Головним фактором цього стало зняття Індією мита на імпорт зернобобової.
27 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.