Перлина у сузір’ї FMC

Перлина у сузір’ї FMC

/ Актуальні статті / Понеділок, 16 липня 2018 10:45

Кораген® — провідне рішення для захисту кукурудзи та сої від шкідників

Цей продукт недарма називають інсектицидом №1 у світі. І в Україні Кораген® успішно використовують на польових і овочевих культурах, садах та виноградниках. Щодо кукурудзи, то він заслужено займає чільне місце у системі захисту. На Всеукраїнській конференції компанії FMC, присвяченій захисту кукурудзи та сої від шкідників, науковці й практики підкресли: з урахуванням усіх агрономічних, екологічних та економічних чинників, Кораген® є, дійсно, провідним рішенням для прибуткового вирощування цих культур.

Полтавщина 21 червня зустрічала гостей зі всієї України. На конференції, яка відбулась у комплексі «Верхоли» поблизу села Соснівка, розглядалися питання, які вкрай важливі для більшості вітчизняних агровиробників. А сам захід пройшов під знаком Кораген® — провідне рішення для захисту кукурудзи та сої від провідної компанії.

 

Зустрічайте компанію № 1

13 380 45 4Історія компанії FMC налічує уже 135 років. І, зокрема, в останні роки вона напрочуд потужно розвивається, інвестуючи в дослідження та розробку все більші кошти. Після придбання у 2015 року FMC контрольного пакету акцій датської компанії «Кемінова» і придбання значної частини глобального бізнесу компанії DuPont минулого року, FMC увійшла у п’ятірку найбільших агрохімічних компаній світу. А якщо рахувати виключно напрям ЗЗР, без насіннєвого бізнесу, то вона є компанією №1. Відтепер потужний портфель засобів захисту рослин компанії FMC надає ще більші можливості для агровиробників. І Кораген® є справжньою перлиною світового рівня.

Цей інсектицид із нового класу антраніламідів (хлорантраніліпрол — 200 г/л) в Україні був зареєстрований під брендом Кораген® у 2012 році. Зараз його успішно використовують на картоплі, томатах, сої, соняшнику, ріпаку, яблуні та винограду, і, звичайно, на кукурудзяних полях. Сьогодні на кукурудзі в Україні зареєстровано три продукти подібного хімічного класу. І практика свідчить, що найбільш стабільною, потужною та екологічно безпечною дією відзначається саме Кораген®.

Це зіркова розробка DuPont, яка глобально перейшла до портфелю FMC у 2017 р. Із самого початку інсектицид Кораген® дуже активно стартував за рахунок абсолютно нового механізму дії та приголомшливо високих стандартів екологічної безпеки. Сьогодні якраз ми дивилися дані трирічних випробувань, які наводив доктор біологічних наук, академік Віталій Федоренко — і бачили, наскільки Кораген® — всебічно якісний продукт. І те, що цей інсектицид є №1 з продажу в світі — а вже кілька років тому його продажі глобально перевищили 1 мільярд доларів — цей факт про щось говорить! В інсектициду Кораген® надзвичайно широкий спектр застосування для культур в багатьох країнах, дуже чимале коло контрольованих шкідників. Все це робить препарат абсолютно незамінним, реальним стандартом інсектицидного захисту на багатьох культурах. Зокрема, в Україні він використовується на яблуні, картоплі, сої, соняшнику, ріпаку, а на кукурудзі — інсектицид номер один».

 

Якісний та безпечний контроль

Інноваційний продукт проти луско-, двокрилих та деяких жорсткокрилих шкідників на багатьох культурах поєднує у собі овіцидну, овіларвіцидну та ларвіцидну дії. Кораген®, потрапивши в організм комахи, спричиняє миттєву зупинку харчування, параліч м’язів та призводить до загибелі протягом 24-72 годин. Як підкреслюють фахівці, навіть коли шкідник іще живий, він абсолютно безпечний для культури. Препарат характеризується швидкою дією та тривалим періодом захисту, можливістю застосуваня навіть за високих температур — до 28-30 С. І що важливо, Кораген® має найбільш високі показники безпечності для корисної ентомофауни. Як пожартував один з агрономів на конференції: «Пасічники мені руку подають!».

Кораген® забезпечує, дійсно, королівський захист для цариці полів. Зокрема, від стеблового метелика, який здатен спричинити втрату врожаю на рівні 1, 5 т/га, також суттєво знижується якість зерна. «Стебловий метелик — шкідник номер один для кукурудзи в Україні. Це наш постійний домінантний вид, і ареал його поширення все збільшується, — відзначає продукт-менеджер компанії FMC Роман Цуркан. — Та рівень контролю кукурудзяного стеблового метелика з появою Кораген® підвищився із 40-60% до 80-95%. І ми з гордістю можемо сказати, що контролюємо його».

Ще один шкідник, який з’явився у 2013 році і зробив переполох у всій Україні — це бавовникова совка. Окрім шкоди, яку наносить сама гусінь, вона сприяє зараженню грибами й появі мікотоксинів. Вони дуже небезпечні для організму людини і тварин, їх наявність у зерні ставить серйозні обмеження щодо реалізації вирощеної продукції. Кораген® дозволяє уникнути цієї проблеми, гарантуючи ефективний пролонгований контроль як кукурудзяного стеблового метелика, так і бавовникової совки та інших лускокрилих.

 

13 380 44 2

 

Захист вашого прибутку

Із 2015 році проводяться масштабні дослідження, порівнюючи конкурентні продукти. Дані з низки господарств у різних регіонах переконливо свідчать: Кораген® немає рівних у плані агрономічної ефективності та економічної доцільності. Чистий прибуток від застосування препарату на кукурудзі становив від 81, 3 до 169, 7 дол./га. Як наголосив Микола Курінний, головний агроном ПП «Імені Калашніка» з Полтавської обл.: «Цей препарат дійсно працює. У кожному бізнесі головне — прибуток, і він від застосування цього препарату є. Коли ми визначаємось із системою захисту, і я цей препарат рекомендую у план закупки, то керівника мені не потрібно вмовляти».

Також він чудово зарекомендував себе на сої. Кораген®, зокрема, ефективно контролює весь спектр листогризучих совок, які становлять все більшу проблему. Втрати врожаю в окремі роки можуть становити понад 50 %. Але Кораген® і тут приходить на допомогу: він працює навіть у спекотних умовах, забезпечуючи, завдяки трансламінарній дії, надійний пролонгований захист культури. Також свою роль він може відіграти в контролі популяції павутинних кліщів та попелиць, адже безпечний для їх природніх ворогів-ентомофагів.

Загалом, характеризуючи особливості препарату, Роман Цуркан підкреслив: «Ваша культура отримає надійний захист, ви — урожай покращеної якості та його збереження. Основні переваги Кораген® — широкий спектр контролю лускокрилих шкідників і довготривалий захист: до двох-чотирьох тижнів. Використання продукту дає 10-12% збережений урожай на рівні 10-12%, гнучкість у часі застосування, що є перевагою для великих виробників».

На конференції були детально розглянуті особливості, фази та норми застосування препарату за обробки як наземним, так і авіаційним методом. Фахівці FMC завжди готові надати технологічну підтримку, консультації та поради. І чудовий захід, присвячений гарному продукту, ще раз засвідчив: Кораген® чекає ще більш широке визнання серед українських аграріїв. Бо він того вартий — і недарма стоїть на варті врожаю у всьому світі.

 

Коментарі

 

13 380 45 2Роман ЦУРКАН, продакт-менеджер компанії FMC

— Ми пропонуємо дієве рішення, той елемент технології, який зарекомендував себе у світі та Україні як інсектицид №1. Це не є маркетингове перебільшення — це чиста правда. Як свідчить практика, той агровиробник, який хоч раз застосував Кораген®, від нього вже не відмовляється. Тому що препарат працює якісно, безпечний для довкілля, і приносить прибуток. Незалежно від погодних умов, Кораген® зберігає 10-12% урожаю. Навіть у таких посушливих умовах, які зараз склалися на Полтавщині та практично і по всій країні. Якщо прорахувати економіку його застосування, то його доцільність не викликає ані найменшого сумніву.

 

13 380 45 3Микола КУРІННИЙ, головний агроном ПП «Імені Калашніка» с. Калашники, Полтавська обл.

— Із Корагеном® ми працюємо вже п’ять років. Змусило нас життя його застосувати не стільки через кукурудзяний метелик, скільки через бавовникову совку. Перший раз ми його внесли за допомогою авіації — результат був 100%. Це препарат, від застосування якого я як агроном отримую не одне задоволення, а цілих два. Перше — візуальне. Після його застосування рослини кукурудзи стоять, як сосни, рівненькі, в міжряддях немає ніякого повалення, а коли розкриваєш качани, то відсутня бавовняна сумка. А друге задоволення — від прибавки урожаю. Ми в господарстві на різних полях залишали діляночки необроблені, то, залежно від року, прибавка сягала від 7 ц до тонни. Тобто це повністю покриває витрати на купівлю препарату, його внесення і ще, грубо кажучи, трохи нам залишається. Щодо впливу на бджоли, скажу так – жодний пасічник на мене не має нарікань.

Застосовували ми його також і на сої. Є фермери, які віддіють перевагу цій культурі, але не дуже люблять за нею доглядати. А із Корагеном® це досить просто та ефективно. Він, дійсно, працює і приносить прибуток.

 

Олекса СТЕРНІЙ, спеціально для газети "Агробізнес Сьогодні"

 19 квітня 2024
Біля Вінниці на базі науково-просвітницького центру «АгроКемпа», на території Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН, висаджують 1000 саджанців волоських горіхів. Це буде одна з модульних ферм, де навчатимуться малі фермери та вироблятиметься продукція для внутрішнього ринку та експорту.
Біля Вінниці на базі науково-просвітницького центру «АгроКемпа», на території Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН, висаджують 1000 саджанців волоських горіхів. Це буде одна з модульних ферм, де навчатимуться малі фермери та вироблятиметься продукція для внутрішнього ринку та експорту.
19 квітня 2024
 18 квітня 2024
Українські виробники картоплі знову мусять знижувати ціни на свою продукцію.
Українські виробники картоплі знову мусять знижувати ціни на свою продукцію.
18 квітня 2024
 18 квітня 2024
Ціни на свиней забійних кондицій в Україні зміцнюються третій тиждень поспіль. Так, у ході минулих торгів котирування на ринку живця зміцнилися на 1-2 грн/кг чи у середньому на 2,2%.
Ціни на свиней забійних кондицій в Україні зміцнюються третій тиждень поспіль. Так, у ході минулих торгів котирування на ринку живця зміцнилися на 1-2 грн/кг чи у середньому на 2,2%.
18 квітня 2024
 18 квітня 2024
У 2024 році виробництво ріпаку в Україні може лише незначно поступитися врожаю 2023 року, склавши близько 4,3 млн тонн, що на 4% вище попередньої оцінки, проте на 7% нижче показника 2023 року.
У 2024 році виробництво ріпаку в Україні може лише незначно поступитися врожаю 2023 року, склавши близько 4,3 млн тонн, що на 4% вище попередньої оцінки, проте на 7% нижче показника 2023 року.
18 квітня 2024
 18 квітня 2024
Польські аграрії з організації «Польське ошукане село» у Підкарпатському воєводстві з 9-ї ранку четверга на 48 годин заблокували рух вантажівок біля ПП «Медика-Шегині» та «Корчова-Краківець» із вимогами до уряду Польщі виконати зобов'язання, зокрема, щодо надання доплат до окремих видів агропродукції.
Польські аграрії з організації «Польське ошукане село» у Підкарпатському воєводстві з 9-ї ранку четверга на 48 годин заблокували рух вантажівок біля ПП «Медика-Шегині» та «Корчова-Краківець» із вимогами до уряду Польщі виконати зобов'язання, зокрема, щодо надання доплат до окремих видів агропродукції.
18 квітня 2024
 18 квітня 2024
В червні поточного року має розпочатися будівництво інтермодального «сухого порту» Horonda Platform в с. Горонда Закарпатської області.
В червні поточного року має розпочатися будівництво інтермодального «сухого порту» Horonda Platform в с. Горонда Закарпатської області.
18 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.