agro business 160 160

Успіх у співпраці

Успіх у співпраці

/ Актуальні статті / Понеділок, 10 вересня 2018 10:32

Компанія «Август» і ПАТ «Миронівський хлібопродукт» провели спільний День поля на Поділлі

На початку липня вже традиційно відбувся масштабний захід на Вінниччині. Провідна агрохімічна компанія «Август» і потужний агроіндустріальний холдинг «Миронівський хлібопродукт» поділилися спільними досягненнями з широким загалом агровиробників. І поза сумнівом, кожен з учасників із цього показового Дня поля міг взяти щось своє, найбільш актуальне для власних полів. Адже співпраця з компанією «Август» є одним із важливих чинників поступального розвитку для господарств по всій Україні.

На ошатних полях біля містечка Гайсин було, як ніколи, велелюдно. На День поля, який на цих теренах відбувається вже другий рік поспіль, зібралося понад двох сотень аграріїв. І не дивно. На цих полях детально демонструють справжню культуру землеробства та захисту таких прибуткових культур, як кукурудза, соняшник та соя. Як говорить головний агроном ПраТ «Зернопродукт МХП» Вік­тор Шевчук: «Ось ці три культури — соя, соняшник і кукурудза — це десь 80% нашого обсягу виробництва. Близько 40 тис. га кукурудзи, 16 тис. соняшнику і близько 8 тис. сої — це основні наші гроші». Всі технологічні підходи та агрохімічні рішення кожен з учасників заходу міг запозичити для зростання прибутковості власних ланів.

«Хочу сказати передусім слова подяки керівництву компанії «Миронівський хлібопродукт» і ПрАТ «Зернопродукт МХП», які пішли нам назустріч у створенні ось цього спільного демо-центру. Він дозволяє нам сьогодні подивитися на ті результати, які ми досягли завдяки тим продуктам, випробовували минулого та цього року, — підкреслив Марат Халіуллін, генеральний директор компанії «Август-Україна». — Це вже якась традиція, яка дозволяє нам сподіватися, що ми будемо розвивати цей інструмент для того, щоб агрономи, які безпосередньо застосовують наші продукти, були впевнені в їх технологічності і якості».

 

 

Рівняння на лідерів

В центрі уваги відвідувачів заходу були технології трьох основних культур, які займають чільні місця на українських полях: кукурудзи, соняшнику та сої. Як пояснив регіональний менеджер компанії «Август-Україна» Віктор Якубов: «Вже другий рік поспіль на цьому демо-центрі використовуються виключно продукти компанії «Август»». Зокрема, на кукурудзі застосовували страхову систему захисту. Ґрунтова не знадобилась, тому що тут частина кукурудзи була посіяна по соняшнику — вона б не спрацювала. По 3-4 листку внесли системний гербіцид Балерина® на основі 2,4-Д та флорасуламу. Також застосували комбінований гербіцид Дублон® Голд (нікосульфурон + тифенсульфурон-метил) у нормі 70 г/га по 7 листку.

А на соняшнику свою справу якісно виконав новий ґрунтовий гербіцид Мілонга® (S-метолахлор + тербутилазин). Всі добре знають, що на сояшник страхових гербіцидів дуже мало, тому для захисту була обрана саме ґрунтова схема. Надійний селективний гербіцид ґрунтової й листкової дії внесли зразу після посіву, по мокрій ріллі — і ефективність обробки практично була стовідсотковою. Також на культурі провели дві фунгіцидні обробки. Зокрема, вносили препарат Кредо з діючою речовиною карбендазим. І в фазі зірочки вносили Спіріт із класу стробілуріни та триазоли.

 

15 16 382 383 40 3

 

Що стосується сої, то фахівці компанії «Август-Україна» та ПрАТ «Зернопродукт МХП» вирішили порівняти ґрунтові гербіциди: на частину площі внесли Мілонга®, а на іншу — Лазурит® з діючою речовиною метрибузин. Оскільки через 30-35 днів пройшли опади, препарати ґрунтової дії почали розщеплюватися, та почала сходити лобода. Для боротьби з нею застосували Набоб (бентазон). А через 4-5 днів внесли Міура® (хізалофоп-П-етил) для контролю злакових бур’янів. В подальшому в рамках захисту від хвороб та шкідників посіви сої обробили фунгіцидом Спіріт™ (азоксистробін + епоксиконазол) у комплексі інсектицидом Борей® Нео (альфа-циперметрин + імідаклоприд + клотіанідин). Після цвітіння планується застосувати Колосаль® Про (пропіконазол + тебуконазол) для подальшого захисту сої від хвороб.

Власне, про систему захисту найкраще говорили самі рослини — такі кукурудзу, сою чи соняшник кожен би мріяв бачити на свої полях. Як сказав директор із виробництва ТОВ «Олімп» Максим Денисенко: «Компанія МХП дуже цікава для нас, вона є зразком для більшості компаній. Ми на них рівняємось, переймаємо у них свій досвід».

Чому і малі, і великі господарства все більше звертають увагу на продукти компанії «Август»? На це питання дуже просто відповідає директор ПрАт «Зернопродукт МХП» Володимир Онука: «Ключовою у виробництві для нас є собівартість. Ми працюємо над тим, аби отримати високу врожайність за низьких витрат. А дешеве не завжди ефективне. Тому нам треба найти якийсь баланс між якісним, дешевим та ефективним. Якраз ось такі демо-поля дають можливість вишукувати такі варіанти та впроваджувати у себе на виробництві. Продукти компанії «Август» ключовим нашим критеріям відповідають — і агрономи роблять на них ставку».

 

Інновації заради ефективності

На цьому полі в системах захисту була задіяна низка сучасних продуктів компанії «Август». «Щороку у нас з’являється по кілька нових продуктів. Ми постійно займаємось виведенням на ринок нових технологій, продуктів, які допомагають повністю захистити абсолютно всі польові культури від бур’янів, шкідників та хвороб, — наголошує комерційний директор «Август-Україна» Валерій Кисіль. — За останні кілька років у нас вийшли такі продукти, як Борей® Нео, Спірит®, Егіда®, Мілонга®, в реєстрації зараз Сімба®…». Окрім страхових продуктів, «Август» активно виводить на ринок ґрунтові гербіциди. Технологи компанії вбачають у цьому гарну перспективу, адже якісний ґрунтовий продукт дозволяє зняти конкуренцію з боку бур’янів на первинних фазах росту та розвитку рослини, що дозволяє із самого початку вегетації уникнути конкуренції.

 

15 16 382 383 41 3

 

На осінній сезон у портфоліо компанії, зокрема, мається велика група протруйників на зернові. Це й бюджетні варіанти, які більше розраховані на господарства на півдні України, де культури не так потерпають від тих же кореневих гнилей чи снігової плісняви. Там достатньо забрати сажкові хвороби у фазі протруєння. З цим чудово впорається, наприклад Оплот® — один із найбільш доступних за ціною протруйників. Якщо говорити про інноваційні, потужні продукти, то максимальний захист надає трикомпонентний фунгіцидний протруйник Віал® Тріо, який добре бореться як із сажковими хворобами, так і з кореневими гнилями, сніговою пліснявою. Крім того, торік на ринок вийшов продукт Терція®. Окрім прохлоразу та трітіконазолу, він містить азоксистробін із класу стробілуринів, котрий виконує функцію захисту насінини та кореневої системи саме в ґрунті практично весь осінній період. А на весну спрацювує синергічний пролонгований ефект проти снігової плісняви. Також тріазоли знімають сажкові хвороби.

Що стосується протруйників інсектицидної групи, компанія теж має інноваційні досягнення. Окрім Табу®, який містить чистий імідаклоприд, з’явився Табу Нео. Вивірена комбінація діючих речовин імідаклоприд 400 г/л + клотіанідин 100 г/л забезпечує надійний пролонгований захист на найбільш вразливому етапі, ефективність проти сисних і гризучих шкідників, високу швидкість і тривалість дії, стабільність за різних погодних умов. Застосування протруйника Табу® Нео вигідніше й надійніше, порівняно з обробкою інсектицидами у період вегетації. Також в арсенал агровиробників успішно входить протруйник Табу® Супер, який більше розрахований на кукурудзу і соняшник.

Активно реєструються продукти на інші осінні культури. Минулого року на ринок виведено ґрунтовий гербіцид Транш® Супер. Цьогоріч зареєстрували інноваційний продукт Баклєр®. Цей системний фунгіцид профілактичної та лікувальної дії для захисту озимої пшениці та ріпаку від комплексу хвороб. Він містить метконазол і тебуконазол — одні з найкращих діючих речовин у світі, які працюють проти фузаріозу, забезпечує чудову росторегуюючу дію на ріпаку.

 

Під брендом якості

На запитання, яким буде серпень для компанії «Август», Валерій Кисіль відповів просто: «Серпень буде успішним з одної простої причини — для цього ми зробили максимум. Ми працювали в полях із нашими клієн­тами, і надалі це будемо робити, консультувати й допомагати. Наша основна задача — це те, щоб наш клієнт заробляв гроші, отримував маржу. І для цього ми продаємо свої продукти за адекватними цінами, вони дещо дешевші, ніж мультинаціональні. Але я не знаю ні одного клієнта, який би сказав, що наша якість продукції чимось поступається мультинаціональним брендам. Крім того, я бачу тенденцію — той, хто попробував продукти компанії «Август», ніколи від них не відмовляється, а навпаки, ми збільшуємо свою частку у тих підприємствах, які працюють. Наразі, ми знаходимось взагалі на полях «МХП». Тут нашої продукції дуже багато. На всіх культурах застосовують фактично від початку нашої роботи в Україні. Тому для мене це дуже великий показник того, що, дійсно, продукти наші якісні. Адже «Миронівський хлібопродукт» — один із найуспішніших холдингів у нашій країні».

 

15 16 382 383 39 2

 

«Август» — це компанія, яка історично сильна не тільки в технологічних продуктах, але і в якості та оперативності поставок, має дуже потужну логістичну складову. Як підкреслюють вони: «Ми намагаємося бути максимально зручними у всіх відносинах клієнту». Менеджери постійно знаходяться у кроковій доступності. Також, працюючи з дистриб'юторами, компанія «Август -Україна» кредитує своїх партнерів-агровиробників. Вона надає фінансовий інструмент, який дозволяє із найменшими витратами та клопотами отримати якісний продукт вчасно і з пакетом супроводу.

Слід відзначити і такі технологічні складові роботи компанії «Август», як проект «Поле онлайн», який дозволяє спостерігати за технологією захисту й вирощування низки культур в онлайн-режимі — як фото, так і відео. Запущено мобільний додаток, який містить необхідну інформацію для агрономів, у тому числі дозволяє отримувати метеодані. На сьогодні у проекті компанії «Август-Україна» задіяно близько 60-ти метеостанцій по всій Україні. Агровиробники мають змогу ознайомитись в онлайн-режимі з близько 40 показниками — температури повітря, вологості, температури в шарах ґрунту тощо. Працює програма з надання послуг щодо внесення засобів захисту рослин. Нині задіяно самохідних 16 обприскувачів, які вже обробили близько 180 тис. га.

«Ми збільшуємо нашу присутність на ринку, бачимо, що інтерес до наших продуктів зростає, — підкреслив Марат Халліулін. — ми робимо все, щоб бути корисними для наших сільгоспвиробників».

Дійсно, з компанію «Август» зростати легше. Що вкотре продемонстрував День поля на полях ПАТ «Миронівський хлібопродукт» — провідного агрохолдингу України.

 

Коментарі

15 16 382 383 39 3Марат ХАЛІУЛЛІНгенеральний директор компанії «Август-Україна»

— Нам є що показати — і ми вже провели цього року більше 20 Днів полів. Всі прекрасно знають, що ми виробляємо наші продукти на білоруському заводі. Багато фахівців України вже там побували — щороку 600-800 фахівців українського агросектору ми возимо на наш завод. І друга найголовніша складова — це наші фахівці. Це високо­кваліфіковані профе­сіонали, які дозволяють супроводжувати наші продукти від початку сезону під час протруювання і закінчуючи збиранням врожаю.

Відзначу, що компанія «Август- Україна» нинішнього року практично виконала свої плани з реалізації продуктів. А за останні три роки ми зросли більш ніж на 30%, значно випереджаючи загальне зростання на ринку. І зараз ми бачимо потенціал — і будемо над цим працювати, всі складові для цього є. Тому будемо рухатися тільки вперед.

 

15 16 382 383 40 1Володимир ОНУКАдиректор ПрАт «Зернопродукт МХП»

— Це компанія, з якою ми працюємо вже багато років. Для нас основним критерієм є якість та ціна. І відносини. Як раз з «Август» у нас є одне, друге й третє. Якісні препарати, доступна, приємна ціна, яка дозволяє нам мати нормальний бюджет і добрий бізнес. А з іншого боку — це класні партнери, які тримають слово, ніколи не було якихось затримок із поставками, чи якихось нюансів, які створюють негаразди.

 

 

 

15 16 382 383 40 2Віктор ШЕВЧУКголовний агроном ПраТ «Зернопродукт МХП»

— Наша компанія працює у 13 районах Вінницької області та двох районах Житомирської та Черкаської. Загальна пло­­­ща землі становить 88 тис. га. Вирощуємо, в основному, п’ять культур: озимі пшениця і ріпак, кукурудза, соняшник і соя. Це ті культури, де ми можемо якісно застосувати продукцію «Август».

Завжди приємно з цими людьми працювати. Тому що це компанія, яка забезпечує якісними препаратами за розумну ціну. І ми завжди можемо отримати від них кваліфіковані консультації. Таким чином, ця співпраця забезпечує прекрасні результати: як для компанії «Зернопродукт МХП», так і для «Август».

 

15 16 382 383 41 1Василь ДОДИНСЬКИЙголовний агроном ПСП «Україна», Вінницька обл.

— Ми використовуємо препарати «Август» вже не перший рік, задоволені ними. Ось знаходимось біля посіву кукурудзи, де вносився Дублон® Голд, який ми також застосовували разом із Балерина®. Разом були внесені й комплексні добрива. І ця бакова суміш спрацювала на бур’янах, можна сказати, ідеально. Попри те, що більшість, конкурентів пропонують добриво із гербіцидами вносити окремо. Також ми працюємо проти злаковимх бур’янів гербіцидом Міура. До нього теж питань ніяких не має. Та й цінова політика компанії приємна. Так що відносно препаратів «Август» я скажу просто: попробуйте — не пожалкуєте!

 

15 16 382 383 41 2Валерій КИСІЛЬкомерційний директор «Август-Україна»

— Ми 15 років вже працюємо на ринку, добре себе зарекомендували, і, я вважаю, що далі буде ще краще. Все це викликано одною простою причиною — якістю продукції. Ми єдина компанія на ринку України, яка поставляє продукцію з одного місця. Це підприємство у Білорусі. На заводі Август-Бел дуже чітко витримуються стандарти з виробниц­тва продуктів. Там немає під час формування продукту вмісту діючої речовини «в мінус», як в інших компаніях чи країнах — плюс чи мінус. У Білорусі — це тільки 100% плюс. Тому продукція компанії «Август» славиться саме своєю якістю. Крім того, ми маємо по всій Україні наших представників, які надають агрономічні та консультації із внесення. Вони в нас саме польові гравці. Їхня основна задача бути в полях, ближче до клієнта, консультувати, допомагати під час обробки. Я думаю, це ключові переваги, які дозволили нам цього року не тільки зберегти частку ринку, а й суттєво зростити.

 

Олекса СТЕРНІЙ, спеціально для газети "Агробізнес Сьогодні"

 28 березня 2024
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
28 березня 2024
 28 березня 2024
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
28 березня 2024
 28 березня 2024
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних результатів. Ця стаття присвячена різним технологіям та інноваціям від BEDNAR.
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних ...
28 березня 2024
 28 березня 2024
Закупівельні ціни на кукурудзу в портах Чорного моря протягом тижня виросли на 8-10 $/т до 154-156 $/т або 6600-6650 грн/т на тлі активного експортного попиту, зростання курсу долара на міжбанку та стримування продажів виробниками.
Закупівельні ціни на кукурудзу в портах Чорного моря протягом тижня виросли на 8-10 $/т до 154-156 $/т або 6600-6650 грн/т на тлі активного експортного попиту, зростання курсу долара на міжбанку та стримування продажів виробниками.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
28 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.