agro business 160 160

×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 88

Case IH презентував нову серію комбайнів Axial-Flow® 250

Case IH презентував нову серію комбайнів Axial-Flow® 250

/ Актуальні статті / П'ятниця, 14 вересня 2018 10:49

У 2019 році у світі, зокрема в Україні, компанія Case IH виводить на ринок нові роторні зернозбиральні комбайни, що мають суттєві удосконалення та низку нових рішень для збільшення ефективності роботи.

Нещодавно в м. Дрездені (Німеччина) відбулася офіційна презентація нової серії зернозбиральних комбайнів Case IH, що обіцяють стати одними з найбільш ефективних в агробізнесі. Масштабність та професійність проведення заходу, що зібрав журналістів з усієї Європи, засвідчили про надзвичайну важливість заходу. Нове покоління зернозбиральних комбайнів Axial-Flow® 250 нині встановлює найвищі стандарти роботи на збиранні посівів сільськогосподарських культур, відповідаючи на виклики нестійких кліматичних умов, постійним зростанням вимог клієнтів щодо ефективності елементів технологій аграрного бізнесу. Кількість нових унікальних рішень на машинах Axial-Flow® 250 говорить саме про це.

 

Нові стандарти від Axial-Flow 250

Нагадаємо, що в українських господарствах часто можна зустріти моделі комбайнів Case IH, що працюють протягом десятків років. Особливо гарну славу зажили машини моделі Case IH Axial-Flow® 2388, котрі продуктивно щороку збирали і збирають далі десятки тисяч тонн зерна. Однак часи змінилися, і наступного року компанія Case IH виводить на ринок нове покоління найсучасніших комбайнів 250-ої серії, що приходять на заміну моделям 7240, 8240 та 9240. У новій лінійці зібрано три моделі машин Axial-Flow 7250, 8250 та 9250 із потужністю двигунів 498-634 к.с., зерновими бункерами 14400 л (для моделі 7250 — опційно).

Під час прес-конференції у Дрездені йшла мова про велику кількість оновлень та вдосконалень цих машин у порівнянні з попередньою 240-ою серією, що має забезпечити якісно інший підхід до збирання врожаю. Інноваційні рішення у комбайнах 250-ої серії підвищують якість та продуктивність збирання зерна, дозволяють фермерам працювати на новому рівні ефективності. У центрі уваги були оновлена похила камера комбайна для прийому скошеної маси, більш досконалий зерновий бункер, комплексна система вивантаження зерна підвищеної пропускної здатності разом із технологією автоматизованого збирання врожаю AFS Harvest Command, що дозволяє комбайнам швидко збирати урожай, застосовувати підвищену потужність обмолоту посівів.

 

15 16 382 383 114 2

 

Зі слів менеджера з маркетингу збиральної техніки Case IH у регіоні Європи, Близького Сходу та Африки Августа фон Екардштайна, нові рішення на зернозбиральній техніці Axial-Flow® 250 спрямовані на зростання продуктивності роботи й оператора комбайна і, власне, машин. Їх практичне застосування полягає у тому, щоб зменшити вплив людського фактору на прийняття рішень під час роботи. Відповідно навіть недосвідчений оператор має швидко зорієнтуватися у роботі і зможе максимально ефективно використовувати потенціал машини.

 

Похила камера для прийому скошеної маси

Найбільших змін зазнала похила камера комбайнів Axial-Flow. Через зростання ширини захвату різних жаток, підвищення урожайності сільгоспкультур у серії 250 збільшено пропускну здатність скошеної зернової маси — тепер похила камера має на 18% більшу продуктивність. Крім того, опційно можна замовити ще й функцію управління поздовжнім нахилом рамки камери, що дозволяє безпосередньо з кабіни оператору керувати кутом поздовжнього нахилу жатки до 11,9%. Завдяки цьому без зупинки роботи більш гнучко відбувається регулювання висоти зрізу, залежно від висоти рослин. Відзначимо, що машини Axial-Flow® 250-ої серії використовують автоматичні системи для регулювання висоти зрізу жатки, завдяки чому весь приймальним механізм працює із максимальною ефективністю.

 

Нові рішення у роботі ротора та системи очищення зерна

У машинах Axial-Flow® ­250-ої серії застосовано контроль швидкості роботи ротора та нове електрорегулювання положення направляючих кожуха, що визначають ефективність обмолоту та сепарації за будь-яких умов збирання врожаю. Завдяки наявності цих функцій система AFS Harvest Command™ контролює зменшення втрат зерна і його пошкодження під час вимолоту. За потреби регулювання направляючих кожуха ротора може встановлюватися як окрема функції. Регулювання оператор виконує механічно чи за допомогою кнопок у кабіні.

 

15 16 382 383 115 2

 

Важливим для якості очищення зерна є наявність автоматичного регулювання швидкості вентилятора та положення решіт. Нові комбайни можуть працювати на схилах полів із будь-яким кутом, їхати вгору чи вниз, мати різне навантаження на його систему очищення, але AFS Harvest Command™ налаштовує швидкість вентилятора очищення та зазори решіт відповідно до потреби мінімізувати втрати зерна та максимально очистити його. Застосована камера контролю якості зерна веде контроль за кількістю незернового матеріалу та битого зерна в масі, що знаходиться перед зерновим бункером. Отримані таким чином показники застосовуються для покращення обмолоту та очищення повністю в автоматичному режимі.

Встановлена також нова функція регулювання решітки попереднього очищення з кабіни оператора, що автоматизує систему управління AFS Harvest Command для налаштування усіх параметрів відповідно до даних, які надходять від датчиків втрат зерна, камер контролю зерна і датчиків тиску на решета.

 

Удосконалені система вивантаження зерна та трансмісія

Фермери світу оцінять суттєве покращення якості вивантаження зерна з комбайна. Швидкість розвантаження потужного бункера новинок зменшено до 91 секунди! При цьому вивантажувальний шнек став більш «гнучким» — він зможе вести вивантаження зерна на відстані до 10,5 м, причому за потреби, зменшуючи її у різних положеннях. Таким чином, якщо в полі на жнивах працюватимуть разом із комбайном різні вантажні машини та трактори з неоднаковими за ємністю причепами, висотою їхніх бортів, то це не буде проблемою. Новий шнек підлаштується і швидко розвантажить бункер комбайна.

Машини Case Axial-Flow® 250 використовуватимуть нову гідростатичну трансмісію із транспортним та польовим режимами роботи. Це дозволить оператору керувати швидкістю на ходу, забезпечуючи можливість не зупинятися, перемикання трансмісії відбуватиметься автоматично. Одночасно трансмісія використовує систему управління швидкістю зі зворотним зв'язком, що підтримує задані параметри при зміні умов та стану грунту.

 

Ще сучасніший AFS Harvest Command™

Сьогодні неможливо уявити сучасний комбайн Case IH без досконалої системи навігації з елементами точного землеробства. У роботу комплексу входять 16 датчиків, розташованих у різних вузлах та механізмах комбайна, термінал AFS Pro700. Оператор може встановити функцію автоматичного налаштування на роботу машини з однієї сільгоспкультури на іншу. Нині вже є можливість виконувати це на пшениці, сої, кукурудзі та ріпаку. Згодом очікується збільшення кількості сільгоспкультур у цьому переліку.

Базова версія AFS Harvest Command включає у себе систему Automatic Crop Settings (ACS), що контролює швидкість вентилятора та висоту підбарання відповідно до сільгоспкультур, що збирається в конкретний момент. За бажання можна встановити на комбайн і повну версію системи AFS Harvest Command™, що автоматично змінює параметри системи обмолоту та очищення зерна, має додаткові функції моніторингу якості зерна.

 

15 16 382 383 116 1

 

Як розповів журналістам Августа фон Екардштайн, нова система AFS Harvest Command призначена не для заміни оператора, а щоб поліпшити його управління комбайном. Для цього автоматично визначатимуться фактори, що обмежують продуктивність роботи комбайна у разі зміни умов експлуатації, оперативно відображатимуться проблеми на терміналі, й оператор зможе вчасно їх усувати.

Для функціонування системи також використовуються камери контролю і датчики тиску на решета, які додатково автоматично налаштовують системи для зниження кількості забруднення і підтримки високої якості зерна. Для точного визначення наявності битого зерна і забруднення камера використовується запатентоване Case IH багатоспектральне світлове випромінювання. Така технологія допомагає камері контролю зерна точно відслідковувати якість зернових проб, просвічуючи їх в ультрафіолетовому, синьому, зеленому, червоному й інфрачервоному діапазонах. Поєднання п'яти світлових спектрів істотно підвищує ефективність виявлення слідів крохмалю на битих зернах. Термінал AFS Pro 700 при цьому попереджає оператора, якщо видимість камери знижується через забруднення її об'єктиву.

Завдяки використанню системи оператор обирає один із чотирьох режимів роботи комбайна, а вже саму роботу виконує система. Ось які режими можуть бути встановлені:

 

- Режим продуктивності — зернозбиральний комбайн працює на швидкості, яка забезпечує прийнятний рівень втрат зерна в роторі і системі
очищення.

- Режим фіксованого пропускної спроможності — комбайн підтримує задану пропускну здатність шляхом зміни швидкості ходу, регулює налаштування для мінімізації втрат зерна.

- Режим максимальної пропускної спроможності — комбайн працює на максимальній швидкості або потужності, заданій оператором, одночасно регулюючи налаштування машини з метою мінімізації втрат зерна в роторі і системі очищення.

- Режим якості зерна — комбайн регулює налаштування для підтримки заданого якості зерна та рівня його чистоти, одночасно мінімізуючи втрати.

 

Польове тестування машин Case Axial-Flow 250

Після офіційної презентації на полі одного з німецьких фермерів неподалік Дрездена відбулися практичні демонстрації роботи нових зернозбиральних комбайнів Case IH Axial-Flow® 250. На великому полі вони продемонстрували свої можливості безпосередньо в роботі, виконуючи обмолот високоврожайних посівів озимої пшениці. Причому перша частина демонстрації відбувалася у світлий час доби, коли було видно кожен прохід сільськогосподарської техніки полем. Кожен із присутніх на заході журналістів мав змогу разом з оператором від компанії Case IH проїхати у кабіні нового комбайна, переконавшись у перевагах роботи на машинах серії Axial-Flow® 250. Зазначу, що на власні очі побачив, як новий комбайн точно вів обмолот пшениці на заданій швидкості, чітко дотримуючись робочих параметрів. Ніяких проблем не було на схилах чи підйомах нагору — машина легко виконувала всі завдання.

 

15 16 382 383 115 1

 

Друга частина польової демонстрації стала ще більш захоплюючою — вона відбувалася у нічний час за повної темряви. Та навіть за таких умов робота п’яти комбайнів Case IH, у тому числі й нових серії Axial-Flow® 250, відбувалася синхронно та злагоджено, що викликало у присутніх на полі європейських журналістів хвилю емоцій — так професійно і красиво працювали кораблі полів вночі!

Уже в 2019 році нові зерно­збиральні комбайни Axial-Flow® 250 з’являться в Україні, що дозволить вітчизняним аграріям ще більш ефективно вести збирання посівів сільськогосподарських культур.

 

Олександр ГОРДА, спеціально для газети "Агробізнес Сьогодні"

 28 березня 2024
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
28 березня 2024
 28 березня 2024
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
28 березня 2024
 28 березня 2024
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних результатів. Ця стаття присвячена різним технологіям та інноваціям від BEDNAR.
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних ...
28 березня 2024
 28 березня 2024
Закупівельні ціни на кукурудзу в портах Чорного моря протягом тижня виросли на 8-10 $/т до 154-156 $/т або 6600-6650 грн/т на тлі активного експортного попиту, зростання курсу долара на міжбанку та стримування продажів виробниками.
Закупівельні ціни на кукурудзу в портах Чорного моря протягом тижня виросли на 8-10 $/т до 154-156 $/т або 6600-6650 грн/т на тлі активного експортного попиту, зростання курсу долара на міжбанку та стримування продажів виробниками.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
28 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.