Знайомтеся: KUHN PARRUDA MT 3000

Знайомтеся: KUHN PARRUDA MT 3000

/ Актуальні статті / П'ятниця, 28 вересня 2018 13:20

7 вересня 2018 року «Волинська Фондова Компанія» провела поблизу Полтави демонстраційне ознайомлення з однією із найцікавіших моделей ринку України — самохідним обприскувачем KUHN PARRUDA MT 3000.

До споконвічних проблем, які з року в рік змушені долати аграрії, впродовж останніх десятиріч додалася ще одна, що має глобальний характер. Йдеться про кліматичні зміни, котрі суттєво зміщують та скорочують оптимальні агротехнічні терміни виконання польових операцій. Єдина рада цьому — застосування високопродуктивної техніки, котра здатна набагато швидше і водночас якісно виконувати ту саму роботу. Надто якщо це стосується такого ключового завдання, як захист рослин. Саме тому поява на ринку України збалансованих ефективних обприскувачів KUHN PARRUDA, офіційним ексклюзивним дилером яких є компанія «ВФК», виглядає особливо доречною.stattya 28 09 2018 1

Які вимоги висуває аграрій до сучасного самохідного обприскувача? Не вдаючись у деталі, зазначимо, що кожне господарство потребує машини, з якою не виникатиме ані технічних, ані технологічних проблем під час експлуатації, а вартість його придбання та сервісного обслуговування буде доступною.

У цьому плані модель KUHN PARRUDA MT 3000 виглядає оптимальним рішенням з огляду на об’єктивні характеристики машини. Впродовж десятків років бразильські самохідні обприскувачі Montana Parruda були відомі у фермерських господарствах багатьох країн світу як надійна універсальна високопродуктивна техніка. Інтеграція технологій KUHN дала змогу посилити переваги моделі, в чому вже встигли переконатися десятки вітчизняних господарств. 

Кліренс висотою 170 см; поліестеровий бак об’ємом 3000 л; сталева штанга довжиною 30 м — технічні характеристики KUHN PARRUDA MT 3000 говорять самі за себе. Тобто це маневрена, неважка високопродуктивна машина, котра дає змогу працювати на високорослих посівах. При цьому тут встановлена надійна механічна трансмісія, а потужний задній привід коліс дає змогу суттєво заощаджувати пальне. За звичайних умов витрата пального машиною не перевищує 0,6-0,7 л/га. Зауважимо, що більшість самохідних обприскувачів цього класу споживає 1 л/га і вище.

 

stattya 28 09 2018 4

 

— Однією із родзинок конструкції KUHN PARRUDA MT 3000 є наявність по-справжньому ефективної механічної трансмісії. Чимало виробників пропонують машини з гідростатичною трансмісією, однак гідростатика передбачає подвійне перетворення енергії — із механіки в гідравліку, а тоді знову в механіку. Це знижує ККД та спричиняє підвищену витрату пального. Окрім цього, гідростатика зумовлює підвищену вартість експлуатації техніки. Натомість 2-діапазонна механічна трансмісія, реалізована в конструкції самохідного обприскувача KUHN PARRUDA MT 3000 (6 передніх та 1 задня передачі), вирізняється винятковою надійністю. В одному із господарств на півдні Україні Montana Parruda працює впродовж 12 років, і за цей час, зокрема, до трансмісії не виникло жодних питань, — наголошує продукт-менеджер «Волинської Фондової Компанії» Сергій Стречен.

Аналогічний високий запас міцності закладено і в 185-сильний двигун обсягом 6,45 л виробництва компанії MWM, котра є дочірнім підприємством одного з найкращих світових виробників двигунів.

 

stattya 28 09 2018 8

 

Економічність споживання пального та мінімізація зношення елементів конструкції — один з основних аспектів, на які звертають увагу інженери KUHN. Це стосується і системи циркуляції робочої рідини, де використана унікальна технологія подвійного контролю. У більшості звичайних обприскувачів робочий розчин подає­ться до штанги із надлишком, який автоматично повертається назад у бак. Це призводить до надмірного енергоспоживання і з часом — до підвищеного зношення елементів системи. На відміну від цього в KUHN PARRUDA MT 3000 передбачено подачу від насоса точного обсягу рідини до штанги за допомогою електронного управління подачею насоса, і, своєю чергою, на кожній секції штанги стоять клапани, що забезпечують оптимальний режим циркуляції робочого розчину.

— Важливо, що конструктивно тут немає єдиної панелі, де зібрано усі клапани, — навпаки, кожен із них розміщений на тій секції, за яку він відповідає — усього їх 9. Це робить систему набагато надійнішою і спрощує експлуатацію обприскувача — не потрібно «ганяти» рідину по всій машині, а тиск на всіх форсунках є гарантовано однаковим, — зазначає Сергій Стречен.

 

stattya 28 09 2018 7

 

Обприскувач стандартно обладнаний помпою для самозакачування води продуктивністю 900 л/хв. Цікаво, що для заправляння системи препаратами тут передбачено міксер, котрий можна встановити на зручній для оператора висоті, унеможливлюючи помилку. Потужність штатного міксера обприскувача KUHN дає змогу ефективно готувати однорідні робочі розчини як із рідкими, так із порошковими препаратами.

stattya 28 09 2018 11Як відомо, з кожним роком засоби захисту рослин далебі не дешевшають, а, навпаки, змушують інтенсивніше худнути гаманці аграріїв. Тому застосування препаратів має бути максимально ефективним. Вже в базовому оснащенні KUHN PARRUDA MT 3000 передбачена система відмикання секцій під час внесення пестицидів, а також автопілот. При цьому кількість самих секцій збільшено до 9, що дає змогу заощаджувати, таким чином, в середньому 10-15% робочого розчину.

Ефективність роботи будь-якого обприскувача безпосередньо залежить від ефективності системи стабілізації штанги. Робота на підйомах/спусках, підвищення швидкості та інші фактори призводять до «розмахування» крилами штанги та, ясна річ, до неякісного внесення робочого розчину. У розрахунку на сотні та тисячі гектарів це призводить до мільйонних збитків — намарне витрачених коштів та недоотриманого врожаю. Тому в конструкцію KUHN PARRUDA MT 3000 було інтегроване унікальне технічне рішення французького виробника — знамениту підвіску EQUILIBRA, котра, без перебільшення, ідеально копіює поверхню грунту.

Безпосередньо у цьому можна було переконатися під час польової демонстрації PARRUDA MT 3000 у Полтавському районі. Під час випробувань машини там склалися, м’яко кажучи, несприятливі умови для обприскування: на полі з нерівним рельєфом розгулявся вітер силою до 9 м/с. Як відомо, максимальний показник сили вітру під час обприскування не повинен перевищувати 4-5 м/с. Тим більш показовими виявилися результати демонстрації моделі, причому у кабіну обприскувача мали змогу сісти усі охочі.

За такого вітру на нерівному рельєфі KUHN PARRUDA MT 3000 у тестовому режимі із увімкненими форсунками розганяли до 33 км/год і більше. При цьому оператори виконували доволі різкі розвороти та переміщення. Ясна річ, що за такого вітрюгану воду із форсунок зносило набік, однак положення штанги при цьому у 99% випадків залишалося незмінними. Об’єктивно, у такого конструктивного рішення, як EQUILIBRA із двобічними гідравлічними циліндрами конкурентів знайти складно. Тим паче, що амортизована активна пневмопідвіска машини не просто забезпечує комфорт роботи оператора, але й гарантує стійкість положення штанги щодо поверхні грунту.

Так само небагато конкурентів моделі KUHN PARRUDA MT 3000 і в співвідношенні ціни/якості, яка характеризує­ться багатим базовим оснащенням, до якого, зокрема, входять спеціальні накладки на колеса для розсування кукурудзи та соняшнику. При цьому її вартість на вітчизняному ринку є значно нижчою, у порівнянні з моделями, що мають схожі технічні характеристики.

Не менш важливим критерієм вибору обприскувача є наявність кваліфікованого оперативного сервісу від виробника і продавця. В цьому плані офіційний дилер KUHN PARRUDA MT 3000 — «Волинська Фондова Компанія» справедливо вважається еталонною, яка створила розгалужену інфраструктуру сервісних центрів і складів із запасними частинами, а також команду кваліфікованих менеджерів і сервісних інженерів. Своєю чергою, «ВФК» тісно співпрацює із виробником — компанією KUHN, для якої якісний сервіс є ключовим принципом роботи на ринку.

— Враховуючи, що внаслідок зміни кліматичних умов оптимальні агротехнічні строки в Україні скоротилися більш ніж удвічі, більшість господарств, площею понад 1500 га прагнуть орієнтуватися винятково на високопродуктивну техніку. Модель KUHN PARRUDA MT 3000 впродовж доби здатна обробляти від 600 до 900 га посівів, характеризується відмінними експлуатаційними характеристиками і помірною ціною, а тому, поза сумнівами, стане однією із найпопулярніших на ринку України, — переконаний Сергій Стречен.

 

«Волинська фондова компанія»

logo vfk

43006, м. Луцьк, вул.Вахтангова,16
Безкоштовні телефонні лінії:

0800 21-11-99 (Продаж техніки)

0800 21-11-88 (Продаж запчастин)

0800 21-11-22 (Сервісне обслуговування)

* Дзвінки зі стаціонарних та мобільних
телефонів у межах України безкоштовні

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 24 квітня 2024
Загальне споживання риби в Україні за рік складає понад 520 тис. тонн.
Загальне споживання риби в Україні за рік складає понад 520 тис. тонн.
24 квітня 2024
 24 квітня 2024
Перші, поки невеликі партії молодої білоголової капусти з'явилися на українському ринку. Цьогоріч початок сезону ранньої капусти в Україні відбувся приблизно в ті самі терміни, що й рік тому, що стало можливим завдяки досить м'якій зимі та досить гарній весняній погоді.
Перші, поки невеликі партії молодої білоголової капусти з'явилися на українському ринку. Цьогоріч початок сезону ранньої капусти в Україні відбувся приблизно в ті самі терміни, що й рік тому, що стало можливим завдяки досить м'якій зимі та досить гарній весняній погоді.
24 квітня 2024
 24 квітня 2024
Ринок ріпаку в Україні останнім часом є дуже мінливим, тому різке зростання цін на олійну, яке відбулося минулого тижня, ймовірно, зміниться стабілізацією.
Ринок ріпаку в Україні останнім часом є дуже мінливим, тому різке зростання цін на олійну, яке відбулося минулого тижня, ймовірно, зміниться стабілізацією.
24 квітня 2024
 24 квітня 2024
Міжнародна науково-дослідницька компанія Corteva Agriscience визнана компанією з найкращим управлінням корпоративною репутацією в українському рейтингу «Репутаційні АКТИВісти 2024» в номінації «Агросектор – постачальники агрохімії та насіннєвого матеріалу». Автор рейтингу - агенція PR-Service, яка вже вдев`яте оцінює результати компаній з управління корпоративною репутацією у профільних номінаціях.
Міжнародна науково-дослідницька компанія Corteva Agriscience визнана компанією з найкращим управлінням корпоративною репутацією в українському рейтингу «Репутаційні АКТИВісти 2024» в номінації «Агросектор – постачальники агрохімії та насіннєвого матеріалу». Автор рейтингу - агенція PR-Service, яка вже вдев`яте оцінює результати компаній з ...
24 квітня 2024
 24 квітня 2024
Верховна Рада України прийняла за основу законопроєкт №11084 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей податкового адміністрування під час воєнного стану для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства.
Верховна Рада України прийняла за основу законопроєкт №11084 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей податкового адміністрування під час воєнного стану для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства.
24 квітня 2024
 24 квітня 2024
Станом на 2024 рік понад 210 об’єктів портової інфраструктури в Україні були повністю або частково зруйновані в результаті російських атак.
Станом на 2024 рік понад 210 об’єктів портової інфраструктури в Україні були повністю або частково зруйновані в результаті російських атак.
24 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.