agro business 160 160

АгроЕкспо-2018: З кожним роком дедалі краще!

АгроЕкспо-2018: З кожним роком дедалі краще!

/ Актуальні статті / Четвер, 11 жовтня 2018 12:34

Наприкінці вересня у Кропивницькому пройшла вже традиційна аграрна виставка, яка запам’ятається перш за все потужною експозицією та демонстрацією можливостей сільгосптехніки.

Сільськогосподарська виставка у Кропивницькому – захід порівняно молодий, однак відбувається уже вшосте, тому встиг напрацювати власну позитивну історію. Першими роками проведення команда організаторів потихеньку освоювала оптимальний формат виставки, а заразом вдосконалювала інфраструктурні питання. І якщо торік ще можна було спробувати вишукати якісь недоліки, скажімо, пов’язані з незручностями під час паркування авто, то АгроЕкспо-2018 вийшла, без перебільшення, зразковою. І головне: зберегла свої переваги, серед яких виокремимо можливість необмеженої демонстрації техніки безпосередньо у польових умовах, поруч із територією виставки та наявність серед учасників великої кількості поки що не дуже відомих виробників техніки.

Загальна площа експозицій цього року становила 125 000 кв. м. Загальна кількість експонентів - 592 компанії. Інфраструктура виставки зазнала суттєвих приємних доповнень, починаючи від розширення площі для паркування машин до оптимізації внутрішнього простору виставкових павільйонів. Традиційно вдало було підібрано розважальну програму АгроЕкспо. Зокрема, вразило проведення етапу Кубку світу серед стронгменів та конкурс «Гарбуз-велетень», у якому змагалися городники-любителі з усієї України. До речі, переможцем став фермер Валерій Помазан із Київщини, котрий прикотив справжнього велетня, вагою 43,5 кг. Цікаво, що Валерій вдруге підряд перемагає на конкурсі у Кропивницькому.

Як уже зазначалося, саме тут можна побачити як звичні для ока аграрія традиційні бренди сільгосптехніки, так і знайти щось раніше небачене і перспективне. Передусім це стосується невеликих вітчизняних підприємств, котрі виходять на ринок.

Хоча, ясна річ, більшість гостей виставки цікавило передусім, що на Агро-Експо представлять відомі бренди та їхні дилери. Так уже складається, що чимало сезонних новинок демонструють саме у Кропивницькому з року в рік.

Традиційно потужний стенд організувала компанія Lemken, де серед понад десятка агрегатів чільне місце посіли дві новинки: це новий плуг Diamant 16 та абсолютна новинка українського ринку, яка лишень починає завойовувати серця аграріїв – унікальна сівалка Lemken Azurit.

 

agroexpo lemken

 

Напівнавісний оборотний плуг Diamant 16, створений на базі справдешнього хіта вітчизняного ринку – моделі Diamant 11. Остання відома не лише своєю надійністю та продуктивністю, але й здатністю максимально ефективно розправлятися із великою кількістю рослинних решток під час оранки. Особливо це помітно на полі, де попередником виступає кукурудза. Оновлений Diamant 16 отримав низку додаткових опцій, серед яких виокремимо систему OptiLine, яка оптимізує тягу плуга під час роботи, заощаджуючи таким чином до 10% пального і полегшуючи роботу оператора.

Про особливості конструкції посівного комплексу Lemken Azurit ми вже писали неодноразово. Це агрегат, оснащений унікальною системою висіву DeltaRow із міжряддями 37,5 см, і призначений для точного висіву кукурудзи, соняшнику, сої та ріпаку на швидкості до 15 км/год. Ключовою особливістю Lemken Azurit є її здатність висівати насіння у шаховому порядку, що забезпечує до 70% додаткової корисної площі для кращого розвитку рослин.

Не менш цікавою виявилася експозиція італійської компанії Maschio Gaspardo, ключовим мотивом якої стали сезонні агрегати для обробітку ґрунту та сівби. Ми радимо звернути особливу увагу на знаменитий глибокорозпушувач Artiglio. Агрегат оснащений потужними лапами, спроможними працювати на глибину до 55 см, набагато перевершуючи за цим показником аналоги інших виробників. Потужна рама, 90-сантиметровий кліренс, подвійний задній коток, що регулюється гідравлічно з кабіни – ця модель, враховуючи відому проблему ущільнень на українських полях, придасться у будь-якому господарстві. Ширина захвату Artiglio може становити від 2,5 до 5 м.

Відзначимо також вакуумну сівалку точного висіву Gaspardo Romina. Агрегат здатний працювати в широкому діапазоні технологій обробітку грунту із міжряддями 70-75 см. Конструктивно передбачена можливість одночасного внесення добрив, для чого на 8-рядній моделі слугують два бункери, кожен по 800 л. Сівалка надзвичайно маневрена, і тут передбачені максимально зручні та прості регулювання.

Цього року один із провідних дилерів сільгосптехніки на ринку України – компанія VAIT Agropartners отримала нове дихання, представивши в Кропивницькому просто розкішну підбірку машин та агрегатів. Офіційний дистриб’ютор тракторів і комбайнів Deutz-Fahr продемонстрував цілу низку цікавих моделей, серед яких акцентуємо увагу, звичайно ж, на 336-сильному тракторі Deutz-Fahr Agrotron 9340 TTV. Машина надійна, при цьому як і належить усій техніці провідного німецького виробника, економічна й призначена для роботи за найскладніших умов. На трактори 9-ої серії встановлюється шестициліндровий двигун Deutz робочим об’ємом 7,8 л, із чотирма клапанами на циліндр. Тут передбачена інтегрована електронна система управління, подвійний турбокомпресор та система проміжного охолодження повітря. Це гарантує максимальну потужність під час роботи з широкозахватними знаряддями за низької витрати пального.

 

agroexpo Deutz Fahr Agrotron 9340

 

На виставці у Кропивницькому був представлений і один із найпопулярніших фермерських тракторів – Deutz-Fahr Agrofarm G 115. Потужність двигуна цієї моделі становить 110 к.с., що автоматично визначає універсальність машини, яка здатна виконувати увесь спектр польових робіт із причіпними агрегатами та відмінно себе показує під час здійснення транспортних та підсобних робіт.

Deutz-Fahr Agrofarm G 115 має механічну КПП по 5 передніх та задніх передач у трьох діапазонах, гідростатичні гальма, 3-точкову задню навіску із фіксованими тягами та гідронасос, продуктивністю 56 л/хв. Машина дуже добротна, економічна та комфортна в роботі, що позитивно впливає на продуктивність і точність виконання усіх видів робочих операцій.

Вітчизняний сільгоспмашинобудівний гігант Elvorti продемонстрував у себе на батьківщині понад 30 моделей техніки, більш як 10 із яких є новинками цього сезону. Це передусім зернова сівалка Alfa 6 із дводисковими сошниками та прикочувальними котками, призначена для висіву зернових, зернобобових та інших культур із можливістю одночасного внесення мінеральних добрив. Агрегат здатен провадити висів на ширину захвату 6 м із міжряддями розміром 15 см. Норма висіву насіння може сягати від 1,5 до 400 кг/га, а міндобрив – від 25 до 200 кг.

 

agroexpo elvorti

 

Відмінно себе зарекомендувала і просапна пневматична сівалка Vega Profi, яка здійснює висів насіння з одночасним внесенням мінеральних добрив та прикочуванням рядків. Висівний апарат Profi оснащений верхнім та нижнім відсіканням зайвих насінин, що убезпечує посіви від появи «двійників». Конструкція забезпечує точне дозування посівного матеріалу, легкість налаштувань та довговічність роботи висівного апарату завдяки зниженню навантаження на корпус.

Відзначимо новації уконструкторській стратегії Elvorti – більшість агрегатів, представлених на АгроЕкспо, оснащені системами внесення рідких добрив, що на сьогодні є нагальною вимогою часу на ринку.

Не можна пройти повз очевидні зрушення у галузі виробництва вітчизняних тракторів. Це передусім абсолютна новинка ЮМЗ – 107-сильний трактор Farmer 11246, котрий може оснащуватися двигуном ММЗ або Perkins, а також механічною КПП 12х12. Нова модель отримала також гідравлічний насос продуктивністю 55 л/хв і класичний ВВП 540/1000. При цьому в кабіні є нормальний обігрівач та кондиціонер, регульоване сидіння, сонцезахисні шторки та прозорий люк на даху. Хоча трактор має не зовсім українське походження, тим не менш збирається у Дніпрі. Так чи інакше, однак вітчизняні трактори такого класу можуть і повинні бути популярними серед наших фермерів.

 

agroexpo McCormick

 

Це ж стосується і оновленого гусеничного ХТЗ-181, який обіцяють невдовзі оснащувати гумовими траками. 180-сильна модель має гідравлічний насос продуктивністю 130 л/хв і 6-коткову торсіонно-балансирну підвіску. До того ж ці машини упевнено комплектуються двигунами провідних західних виробників. Тому є усі шанси, що, враховуючи відносно невисоку вартість та простоту експлуатації, частка вітчизняних тракторів на ринку дедалі зростатиме.

Загалом на АгроЕкспо-2018 було багато чого цікавого і без сільгосптехніки. Окрім традиційного «Покровського ярмарку», це і експозиція фермерських авто, і освітня виставка, і дуже цікавий тваринницький відділ, і ціла низка усіляких семінарів та конференцій. Щиро кажучи, одного дня мало, а, може, й двох недостатньо. Тому є усі підстави рекомендувати приїздити до Кропивницького на увесь час проведення виставки, аби лишень із готелями у місті ситуація покращилася!

 

Ігор ПАВЛЮК, спеціально для газети "Агробізнес Сьогодні"

 18 березня 2024
Цьогоріч аграрії Харківщини планують посіяти ярі культури на площі більш як 960 тис. га. Очікується збільшення посівних площ під яру пшеницю, горох, гречку, просо та соняшник.
Цьогоріч аграрії Харківщини планують посіяти ярі культури на площі більш як 960 тис. га. Очікується збільшення посівних площ під яру пшеницю, горох, гречку, просо та соняшник.
18 березня 2024
 18 березня 2024
Від початку 2024 року 4 516 підприємців отримали кредити за програмою «Доступні кредити» на загальну суму 18 млрд грн. Минулого тижня такі кредити отримали 643 підприємця на 2,4 млрд гривень. Від початку дії програми (лютий 2020 року) було видано 83,5 тисячі кредитів на 285,1 млрд гривень.
Від початку 2024 року 4 516 підприємців отримали кредити за програмою «Доступні кредити» на загальну суму 18 млрд грн. Минулого тижня такі кредити отримали 643 підприємця на 2,4 млрд гривень. Від початку дії програми (лютий 2020 року) було видано 83,5 тисячі кредитів на 285,1 млрд гривень.
18 березня 2024
 18 березня 2024
Протягом минулого тижня на українському експортному ринку соняшникової олії домінувало зростання цін на тлі аналогічних тенденцій на світовому ринку рослинних олій.
Протягом минулого тижня на українському експортному ринку соняшникової олії домінувало зростання цін на тлі аналогічних тенденцій на світовому ринку рослинних олій.
18 березня 2024
 18 березня 2024
Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) допоможе розширити зрошення полів для органічного агровиробництва на Полтавщині, підтримавши модернізацію меліоративної мережі організації водокористувачів «Квітучі лани».
Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) допоможе розширити зрошення полів для органічного агровиробництва на Полтавщині, підтримавши модернізацію меліоративної мережі організації водокористувачів «Квітучі лани».
18 березня 2024
 18 березня 2024
Наразі всі українські аграрії намагаються оптимізувати свою діяльність (і технічний парк зокрема) для того, аби пережити складні воєнні часи для нашої держави. Адже сільське господарство не поставиш на паузу: продовольча безпека, зобов'язання перед пайовиками, банками, державою ніхто не відміняв, та й пряма підтримка ЗСУ для більшості сьогодні стоїть в пріоритеті. Тому працювати, працювати – і ще раз працювати. І ні кроку назад!
Наразі всі українські аграрії намагаються оптимізувати свою діяльність (і технічний парк зокрема) для того, аби пережити складні воєнні часи для нашої держави. Адже сільське господарство не поставиш на паузу: продовольча безпека, зобов'язання перед пайовиками, банками, державою ніхто не відміняв, та й пряма підтримка ЗСУ для більшості сьогодні ...
18 березня 2024
 18 березня 2024
ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» створило послугу комплексного перевезення за єдиним тарифом для європейських річкових портів.
ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» створило послугу комплексного перевезення за єдиним тарифом для європейських річкових портів.
18 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.