Разом у полі та на відпочинку: риболовля у Фінляндії партнерів «Ерідон» та «Август-Україна»

Разом у полі та на відпочинку: риболовля у Фінляндії партнерів «Ерідон» та «Август-Україна»

/ Актуальні статті / Вівторок, 13 листопада 2018 13:58

«Август-Україна» присутня в Україні тривалий час, достатній, щоб у господарствах сформувалось чітке ставлення як до її продукції, так і до білоруської компанії вцілому. Але водночас цікаво, що думають про «Август-Україна» її партнери: компанії-дистриб'ютори, а, особливо, один із найбільших постачальників засобів захисту рослин в Україні, МПП фірма «Ерідон». Ми запитали про це у представників топ-менеджменту організації. 

На полі…
Про поточне співробітництво, головні тренди в ньому та оцінку можливостей «Август-Україна» на вітчизняному ринку нам розповів заступник керівника відділу засобів захисту рослин МПП фірма «Ерідон» Олександр Лебеда.

 

  • Olexander Lebeda 1Пане Олександре, будь ласка, розкажіть, коли почалась спільна робота двох компаній?

— Доволі давно, майже 10 років, як «Ерідон» співпрацює із компанією «Август-Україна». Так, були деякі перерви, але за сприяння поточного керівництва ми розробили спільні підходи, сформували взаємовигідні інтереси, знайшли точки дотику для обох компаній, і вже останні 3 роки підтримуємо щільну співпрацю.

 

  • На Вашу думку, завдяки чому компанія «Август-Україна» лишається цікавою для «Ерідон»?

— «Август-Україна» цікава тим, що вона одна з небагатьох компаній, яка розуміє потреби дистрибуції, формує гнучкі підходи до співробітництва, а також має широке портфоліо продуктів ЗЗР, яке покриває всі основні культури.

 

  • Чи можете виділити продукти-хіти, які користую­ться стабільно високим попитом?

— Відмітити індивідуальні продукти в лінійці «Август-Укра­їна» — складне завдання, адже всі вони якісні та мають конкурентні переваги перед продукцією інших гравців ринку. Але найбільше у нас купують ­гербіциди: Балерина® (д.р. 2,4-Д, складний 2-етилгексиловий ефір 615 г/л, флорасулам 7,4 г/л), Капуеро (д.р. трибенурон-метил 563 г/кг, флорасулам 187 г/кг), інсектицид Борей (д.р. імідаклоприд 150 г/л, лямбда-цигалотрин 50 г/л), а також фунгіцид Спіріт (д.р. епоксиконазол 160 г/л, азоксистробін 240 г/л) — серйозний продукт, який займає вагоме місце на українському ринку.

 

  • Який загальний тренд простежується у реалізації продукції «Август-Україна»?

— У нас, впевнений, що і в інших дилерів спостерігається доволі позитивний тренд, бо компанія вводить нові продукти на ринок України, а також глибоко аналізує фінансові складові потреби його і витримує ці інтереси в своїх комерційних політиках. Я вважаю, що такий гнучкий підхід посприяв успіхам, які сьогодні має «Август-Україна».

 

  • Як Ви оцінюєте потенціал «Август-Україна» у нашій країні в найближчі роки?

— Ця компанія досить потужна, сильна, має висококваліфікований персонал, що важливо, а також значний ресурс і багату продуктову лінійку, тож жодних причин для зниження її бізнесу в Україні я не бачу. На сьогодні є усвідомлення: «Август-Україна» — це білоруська продукція, яка сприяє отриманню високих урожаїв і, як наслідок, збільшення експортних обсягів сільгосппродукції, а також створює у нашій державі робочі місця.

 

  • Якою, на Вашу думку, може бути подальша співпраця з «Август-Україна»?

— Найближчим часом відбудеться зустріч у розширеному форматі, де буде присутнє керівництво «Ерідон» і «Август-Україна». Ми почуємо нову комерційну політику на наступний рік. Від себе маємо велике бажання продовжити співпрацю та зростати з цією компанією. Вона робить усе можливе, щоб ми рухались разом.

 

  • Чи відбувається це в контексті підвищення кваліфікації менеджерів із продажу ЗЗР «Ерідон» на базі виробничих потужностей «Август»?

— Так, наприклад, цього року ми відправили на завод компанії «Август» у Білорусі два автобуси наших молодих спеціалістів, які нещодавно вступили в ряди «Ерідон», і хотіли ближче познайомитись із її продукцією, технологіями та співробітниками. А, крім того, «Август-Україна» надає маркетингові знижки, за рахунок яких ми разом з її працівниками відвідуємо різні країни, відпочиваємо, спілкуємось, знаходимо нові точки опори… Тож нас об’єднує не тільки робота, а й теплі, дружні, партнерські відносини.


На риболовлі…
Наприкінці вересня цього року група із 17 працівників «Ерідон» та «Август-Україна» вирушила на риболовлю до Фінляндії. У її складі був і керівник відділу насіння МППФ «Ерідон» Олег Кролевець.

 

  • Олеже Сергійовичу, розкажіть, будь ласка, хто брав участь у поїздці до Фінляндії?

Oleg Krolevec 2— Це були найкращі менеджери «Ерідон», які реалізовують продукцію «Август-Україна». Щороку ми складаємо рейтинги, за результатами яких обираємо найкращих продавців. У нагороду вони отримують мотиваційну поїздку за кордон, цьогоріч це була подорож на риболовлю до Фінляндії. У нас більше чоловіча команда менеджерів, тому людям це було цікаво. Вони знали про акцію на початку сезону й докладали максимум зусиль, щоб здобути першість. Боротьба була сувора, але переможці лишились задоволеними. Більшість із них перший раз була у Фінляндії, для них, крім іншого, було цікаво побачити країну, ознайомитись із культурою, традиціями…Щодо мене, то це не перша поїздка до цієї країни, а оскільки я — рибалка, то знаю, що там ловиться і як. Тому для мене це була цікава подорож із нашим бізнес-партнером, можливість підтримати відносини, разом подивитись у майбутнє.

 

  • Чим зацікавила ідея такої поїздки?

— Мотиваційні поїздки за кордон з іншими постачальниками — це, здебільшого, можливість відвідати виробництво, а також екскурсії містами без активної програми. Цього разу це був саме активний відпочинок на природі, коли можна було більше познайомитись і поспілкуватись із місцевими мешканцями. Це була поїздка за інтересами людей. Тим більше ловити рибу там все одно, що на Дніпрі: і за кліматом, і за видами (щуки, окуні, судаки…), приманками тощо.

 

  • Де саме рибалила ваша група, і які враження лишись від місцевого населення?

— На Аландських островах — це захід Фінляндії. Вони розташовані на каскаді глибоких озер: найглибша точка, яка нам трапилась — 15 м за ехолотом. Острівного населення мало: 4-5 км між будинками, але один одного всі знають. Цікаво, що з цих островів, аби дістатись кудись, треба або пливти паромом із Хельсінкі чи Стокгольму, або скористатись місцевим аеропортом. Та це більше для екстремалів. Завдяки тому, що багато туристів приїздять на риболовлю, а місцеве населення забезпечує необхідний сервіс для цього, острови приносять великий прибуток як мешканцям, так і державі.

Традиційна страва фінської кухні — лососевий суп зі збитими вершками — незвично, але смачно. Як-не-як риби багато, тому більшість національних страв готуються із неї.

 

ribalka 1

 

  • А як щодо самої риболовлі: на що ловили, і хто став рибалкою №1?

— Вони ловлять, як і ми, твітчінгом (гра приманкою — ред.) на «джиг», «воблер», «свімбейти» тощо. Здебільшого схожі з нашими, але розмірами вдвічі більші: «великому ротові — великий шматок», тож чим більша наживка, тим вищий шанс спіймати велику рибу. Снасті використовували місцеві, а завзяті менеджери-рибалки взяли свої. Ми змагались у двох категоріях: за кількістю виловленої риби та за її розміром. Переможець першої категорії зловив 20 чи 25 щук, але, зі слів місцевих, це такий собі показник. Ми просто потрапили у не сезон: у цей час в озера заходить холодна вода з Балтійського моря, змінюється температурний режим — і риба стає менш активною. У сезон місцеві кажуть, що виловлюють 30 щук за годину. Найбільша ж риба була піймана нашим менеджером: вона важила 10 кг і мала довжину 1,18 м.

 

  • ribalka 230 щук за годину… Складно повірити, що це взагалі можливо, а якщо так, то такими темпами як там взагалі залишилась риба?

— У них є дуже класний момент: вони з повагою ставляться до риби. Для рибалок «піймав-відпусти» — аксіома. У мене така сама політика: хай росте, бо ще нашим дітям тут жити, а в них — це закон. Наприклад, за щукою: менша 60 см і більша 80 см випускається, та навіть спійманої риби в цих межах одна людина може забрати до 3 кг. Тут штрафи поєднані з самовідповідальністю: вони охайно дістають гачок із пащі пійманої риби, щоб не нашкодити їй, міряють довжину, зважують і відпускають. Взагалі щоб рибалити, треба купити ліцензію на вилов риби в певній частині озера, якщо випливаєш за межі — штраф. За цим і місцеві дивляться: як бачать, що рибалять у забороненій зоні — скаржаться і так зберігають популяцію риби.

 

  • Ці озера зариблюються людьми чи державою?

А вони не зариблюються. Завдяки таким підходам втручання людини мінімальне, і відбувається природній відбір. У них нормальною вважається риба вагою 7-10 кг, отже, має бути гарна кормова база. На наше запитання про це гід відповів, що в них багато ляща вагою 5-7 кг, якого ніхто не ловить, бо через поганий смак його і за рибу не вважають. Тож хижакам є чим годуватись, а завдяки відсутності сіток і електровудок — там таким ніхто не користується — відбувається природній кругообіг, коли риба сама виживає та множиться.

 

  • Як працівники «Ерідон» оцінили поїздку?

— Сподобалось усім: і природа, і люди, і гостинність, і рибалка… — все на найвищому рівні. Організувати таку самостійну поїздку мало хто може, а з компанією, надійним партнером це було класно і запам’яталось надовго. І навіть за кілька місяців по ній наші менеджери питають: «Чи буде щось схоже наступного року?». Як почнеться сезон ЗЗР, організуємо, бо ми бачимо, що людям цікавий активний відпочинок. Кілька років тому в нас з «Август-Україна» була поїздка в Карелію: катались болотами та хащами на квадроциклах, то люди досі згадують із усмішкою на обличчі, бо це активний відпочинок, у якому вони беруть безпосередню участь. Такі поїздки запам’ятовуються надовго.

 

Розмовляв Дмитро СІРИЙ

 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Енергетична безпека: Електричні мобільні сховища від Emost AG (Швейцарія) – це унікальні акумуляторні генератори промислового класу потужністю 50 та 100 кВт, які дозволяють забезпечити промислові та господарські об’єкти, будівельні майданчики чи оперативні аварійні служби мобільним безшумним джерелом живлення.
Енергетична безпека: Електричні мобільні сховища від Emost AG (Швейцарія) – це унікальні акумуляторні генератори промислового класу потужністю 50 та 100 кВт, які дозволяють забезпечити промислові та господарські об’єкти, будівельні майданчики чи оперативні аварійні служби мобільним безшумним джерелом живлення.
19 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.