agro business 160 160

«Украгроком»: українському аграрію — європейську якість

«Украгроком»: українському аграрію — європейську якість

/ Актуальні статті / П'ятниця, 03 травня 2019 10:37

Щороку настає гаряча пора, коли тишу пшеничного степу розриває гуркіт двигунів комбайнів, ллються теплі золоті потоки зерна. Але зібрати врожай — це півсправи. Важливіше — його виростити якісним і добірним. І про це краще за всіх знає компанія «Украгроком», адже це особливий оркестр, один із найбільш потужних і професійних в Україні. Колектив компанії — це віртуозні виконавці, які ідеально знають свої партії та виконують їх і вдень, і вночі, потужно і злагоджено ось уже 20 років!

«Сьогодні на ринку України компанія «Украгроком» пропонує: засоби захисту рослин широкого спектра дії, мінеральні та комплексні мікродобрива і насіння, а також агрономічний супровід та форвардні контракти. А лінійка продуктів під власним брендом «Грінфорт» є родзинкою нашого портфоліо», — звертає увагу директор департаменту маркетингу «Укр­агроком Євгенія Плічко.

За її словами, серед основних принципів роботи компанії — чесність, відкритість та відповідальність перед аграріями. «Украгроком» серйозно дбає про свою репутацію, тому якість сервісів та продуктів, що пропонуються сільгоспвиробникам, залишається незмінно високою.

«Компанія розпочала виробництво деяких своїх продуктів на заводі, який вважається другим за потужністю у Європі. На сьогодні більше 60% лінійки з нашого портфоліо виробляється саме там. А з 2020 року увесь портфель продуктів буде переведений на угорське виробництво. Тож за нашої ініціативи на початку поточного року делегація у складі власників агрокомпаній, керівників та головних агрономів сільгосппідприємств із багатьох регіонів України побувала в Угорщині, відвідала підприємство і побачила ввесь процес виробництва наших продуктів під торговою маркою «Грінфорт», — розповідає Євгенія Плічко.

 

CHEMARK — європейський партнер «Украгроком»

Делегацію вітчизняних аграріїв, які співпрацюють із компанією «Украгроком» в Угорщині, на заводі Chemark Ltd особисто зустрів та привітав її власник Імре Варга.

«Я не завжди працював на цю компанію, хоча все життя займався сільськогосподарським бізнесом. Сьогодні я єдиний, хто керує нею з числа колишніх власників. Звичайно, в Chemark Ltd ми починали з малого. А нині у нас 320 постійних працівників і близько ста чоловік залучаємо у найбільш активні періоди виробництва. У нас працюють люди з Угорщини, але є навіть спеціалісти з України та Сербії. На сьогодні наш штат налічує майже 450 працівників», — говорить Імре Варга.

8 399 30

Нині компанія CHEMARK — це другий за величиною незалежний агрохімічний толлер у Європі. Високотехнологічний агрохімічний завод створений 1991 року. Щорічний оборот коштів становить 39 млн євро. Об’єм виробленого кінцевого продукту оцінюється у 38 600 млн т, орієнтовна вартість його становить 700 млн євро. Партнерами CHEMARK, для яких на заводах компанії виробляють найсучасніші пестициди, є відомі в усьому світі мультинаціональні агрохімічні корпорації. За словами Імре Варга, Україна для угорських виробників ЗЗР є дуже важливою країною, і український ринок за об’ємами постачання вироблених ними пестицидів займає п’яту топову позицію.

«У нас є певні умови щодо критеріїв вибору партнерів. Ми завжди готові до міжнародного співробітництва, але лише у тому випадку, якщо це порядна, чесна і відповідальна компанія. Ми бережемо своє ім’я. Для нас надійний партнер — той, який користується широким переліком наших послуг. Я дуже досвідчений хімік-рецептурник. І мені подобається наша спів­праця з цією українською компанією, яка, я впевнений, має гарний потенціал щодо подальшого розвитку», — продовжує власник Chemark Ltd.

Тож аби на практиці, у виробничих умовах продемонструвати все те, що є гордістю своєї компанії, Імре Варга запрошує гостей з України у самісіньке серце Chemark Ltd — на виробництво. Оглядову екскурсію усіма виробничими цехами заводу він провів особисто разом із технічним директором Георгієм Джегесом.

 

Виробничі потужності CHEMARK

Імре Варга розповів, що компанія Chemark Ltd виробляє водні суспензії, емульсії, емульгуючі концентрати та порошки. Річна потужність — понад 50 тис. т. Є 8 окремих виробничих ліній, кожна з яких використовується для створення, розливу та пакування різних агрохімічних продуктів. Chemark Ltd використовує найбільш інноваційні та найсучасніші технології у виробництві й упаковці. Автоматизація і робототехніка переважають у більшості виробничих процесів.

«Ми займаємося агрохімічними технологіями. Переважно це створення та розробка рецептур, фасування або розлив, упаковка, логістичне обслуговування та багато інших суміжних послуг, що відносяться до агрохімічного виробництва. Перепакування, повторний аналіз, серіалізація (це коли ми ставимо індивідуальний код на пляшку), дизайн етикетки тощо. Наприклад, рідкі продукти ми розливаємо у різну тару, що використовується у пестицидній промисловості: від пластикового флакона в 1 мл до контейнера у 1000 л. Вага упаковки твердих пестицидів коливає­ться від 2,5 г до 25- кілограмових мішків. Chemark Ltd має 41 лінію для завантаження, через які проходять більш ніж 200 тис. мішків щодня (це для твердих продуктів) і понад 500 тис. л на день для рідких пестицидів», — деталізує особливості виробництва Імре Варга.

До речі, українська делегація змогла не лише відвідати й оглянути всі основні виробничі приміщення, а й побачити на власні очі, як у цеху пестицидів та на фасувальній лінії відбувався процес виробництва і розливу продуктів із лінійки «Грін Форт» компанії «Украгроком».

8 399 32 1

«Ви самі бачите, що у нас дуже сучасні технічні умови виробництва, можна сказати, одні з найсучасніших. Контроль технологічного процесу — одна з важливих, але не єдина серйозна умова виробництва, якої ми дотримуємось. Вже 23 роки у нас діє перевірена часом сертифікована система забезпечення якості і, відповідно до ISO 9001, щороку перевіряє та контролює компанія SGS. Проте найбільш суворо нас контролюють наші партнери. Вони навіть більш жорсткі у питаннях щодо захисту продукції від забруднень», — констатує власник компанії Chemark Ltd.

Особливе захоплення в аграріїв викликала робота заводської лабораторії, побувавши в якій, вони переконались, що «Украгроком» спільно з Chemark Ltd забезпечують високу якість продукції.

«Немає значення, працюємо ми для відомих компаній-оригінаторів чи для «Украгроком», для Украї­ни чи Франції. Для нас — це одне й теж саме. Якість залишається незмінною! Ми беремо на себе зобов’язання перед кожним нашим партнером виробляти продукцію лише відмінної якості!», — ствердно резюмує Імре Варга.

Після оглядової екскурсії заводом маршрут простягся до складів зберігання як компонентів для виготовлення, так і готової продукції. Зокрема, як відзначив технічний директор Chemark Ltd Георгій Джегес, вхідні елементи зберігаються окремо за типом матеріалу. Є складські будівлі, які споруджено для зберігання дуже токсичних матеріалів. А готова продукція знаходиться у складському комплексі площею в 11 тис. кв. м.

Зі слів усіх учасників поїздки, після екскурсії вони отримали виключно позитивні враження від побаченого. Вітчизняні аграрії на ділі переконалися, що завод Chemark Ltd в Угорщині здатний випускати для українського аграрного ринку пестициди найскладніших формуляцій і препаративних форм із європейським рівнем якості.

І дійсно, візит в Угорщину запам’ятався українським сільгоспвиробникам не лише відвідинами другого за потужністю заводу у Європі з виробництва пестицидів, а ще й незабутньою мандрівкою столицею Угорщини. А величний і помпезний Будапешт уміє порадувати і тих, хто хоче побачити старовинну Європу та дізнатися більше про історію, і тих, хто воліє у подорожах виходити за екскурсійні рамки. Завдяки цікаво організованій оглядовій екскурсії професійним гідом всі побачили основні визначні пам’ятки столиці Угорщини: Площу Героїв, проспект Андраші, Парламент, Рибальський бастіон, Королівський палац, собор Матяша. Піднялись на гору Геллерт, звідки споглядали на чудовий панорамним вид на Дунай і ввесь мегаполіс. Ну а милувалися красою вечірнього Будапешту партнери «Укр­агрокому» з палуби теплохода, на якому відбулася спеціальна прогулянка Дунаєм.

Як відзначили вітчизняні аграрії, Будапешт — це місто, схоже на магічну коробку чудес: його можна відкривати безкінечно і щоразу знаходити нові сюрпризи, знайомитися з новими місцями і цікавими людьми.

 

«Украгроком»: подбаймо про врожай разом!

Завершилась подорож, усі повернулись до своїх буденних, але надважливих для аграріїв справ у полях, обговорюючи почуте і побачене... А «Украгроком» продовжує інвестувати в людей і технології, аби виробничий оркестр компанії із року в рік звучав дедалі потужніше, віртуозно виконуючи в агробізнесі України провідну партію лідера ефективності! Бо компанія «Украгроком» — це вірність традиціям і наукова сміливість, глибокий патріотизм і щире вболівання за майбутнє українського сільського господарства, стрімка реакція на вимоги ринку і здатність створювати по-справжньому інноваційні продукти!

8 399 32 2

Коментарі

Сергій ПАСОВСЬКИЙголова ФГ «Красноармієць» (Дніпропетровська обл.)

— Мені було дуже цікаво поїхати і побачити, а де ж виробляють усю лінійку продуктів під брендом «Грінфорт», якими я багато років користуюсь у себе в господарстві. З перших днів «грінфорти» влаштовують мене своєю якістю дії, та все ж хотів впевнитись, що їх не «колотять» у якомусь там підвалі чи складі. А приїхавши в Угорщину, я мав можливість поставити всі ті питання, які мене і цікавили, і турбували, та дізнатися з перших вуст від власника заводу, звідки завозять усі діючі речовини, як відбувається створення формуляцій, де проходить процес розливу... І коли нас відкрито провели усіма цехами й показали високий рівень виробництва, то у мене не залишилось жодних хибних думок чи сумнівів. На запитання: «А що ти знаєш про «Грінфорт» і «Украгроком», та чому використовуєш ці пестициди», я із впевненістю скажу, що їздив на завод, бачив своїми очима, як їх виробляють, тому такі ЗЗР можна і треба купувати!

 

Дмитро КУЦЕНКОдиректор регіонального сільгоспкооперативу «Майорівський» (Одеська обл.)

— На заводі «Кемарк» я побачив повну автоматизацію більшості технологічних процесів. Дуже потужна лабораторія, яка здійснює контроль якості як компонентів, із яких виготовляють ЗЗР, так, відповідно, й готові пестициди. То ж після того, як я побував в Угорщині безпосередньо на підприємстві, буду впевнений у тому, що, купуючи продукцію «Грінфорт» від компанії «Украгроком», я отримаю дійсно якісну агрохімію!

 

Олександр МАТЕРИНСЬКИЙвласник ТОВ «Нива Полісся» (Житомирська обл.)

— Із компанією «Украгроком» я співпрацюю уже четвертий рік. Активно використовуємо препарати «Грінфорт»: як пестициди, так і мікродобрива. Чому? Тому що мене влаштовує, по-перше, цінова політика та якість продукції. По-друге, дуже професійний агрономічний супровід та підхід менеджерів компанії. Жодного разу мені не відмовили ні в агроконсультації, ні в лояльному підході до ціни чи вибору ЗЗР. А побувавши в Угорщині на заводі, я зробив висновок: уся продукція виробляється на дуже високому рівні. Проводиться контроль і діючої речовини, і відповідних готових формуляцій, і упаковки та доставки вже до нас, покупців.

 

Олексій КАЛЮЖНИЙдиректор ТОВ «Коновалівка-Агро» (Полтавська обл.)

— Хочу сказати, що наше господарство досягнуло гарних показників урожайності і вийшло на високий рівень рентабельності, зокрема, і завдяки співпраці з компанією «Украгроком». Вони вміють працювати з клієнтами і, головне, виконують якісно, вчасно і в повному обсязі все те, що декларують! Поїздкою в Угорщину задоволений дуже! Побачив серйозні заводські потужності. Дивує одне — чому до цього часу не збудували подібного підприємства у нас, в Україні?!

 

Микола ЛОЗОВИЦЬКИЙголовний агроном СТОВ «ім. Лесі Українки» (Волинська обл.)

— Фактично більше половини від усього об’єму тих засобів захисту рослин і мінеральних добрив, які ми використовуємо в господарстві (а маємо 6000 га землі), купуємо в компанії «Украгроком». Співпрацюємо не перший рік, і нас усе влаштовує. Після відвідин заводу «Кемарк» переконався, що, дійсно, продукція «Украгроком» виробляється на європейському заводі. Побачили солідне, потужно оснащене підприємство. І поряд з тією продукцією, яку випускають для України, і ми потім купуємо її в «Украгрокомі», виготовляються препарати відомих світових брендів. А це говорить про її високу якість!

 

Володимир КРИЖАНОВСЬКИЙдиректор ТОВ «Червоний Сиваш» (Херсонська обл.)

— Я вважаю, що це одна з перспективних агрохімічних компаній на ринку України. Ми бачимо, як вона розвивається, як щороку поліпшується якість їх послуг та сервісів. Дуже швидко працює логістика, практично декілька годин — і продукція у нас в господарстві. Завжди розуміють нашу ситуацію — можуть дати нам, фермерам, або в борг, або з відстрочкою платежу. У них доступні ціни і добра якість.

 

Віктор ДЕСЯТНИКзаступник директора ДП «Агрофірма «Байс-Агро» (Черкаська обл.)

— У нашому господарстві не перший рік ми використовуємо гербіциди, інсектициди й фунгіциди компанії «Укр­агроком». Дуже популярний у нас гербіцид під сою і соняшник Грінфорт Екстра. Страховий НК40 — проти злаків на кукурудзі. Гліфосадну групу з діючою речовиною калійна сіль використовуємо на сої. Озиму пшеницю від хвороб захищаємо фунгіцидом Грінфорт Док (тебуконазол), серед інсектицидів нам дуже подобається контактний системник Грінфорт ІЛ200 (імідоклоприд та лямбда-цигалотрин), його використовуємо практично на всіх культурах: ярому ячмені, озимій пшениці, соняшнику, кукурудзі та сої.

 

Віталій ЗЕЛЕНСЬКИЙзасновник і керівник ТОВ «Михайлівка» (Сумська обл.)

— Менеджером компанії «Украгроком» у нашому регіоні є Шило Сергій Іванович. Спеціаліст на своєму місці. Ми співпрацюємо ось уже п’ятий рік, використовуємо препарати «Грінфорт» і наочно бачимо добрий результат їх дії у полях. Це той продукт, про який можна сказати, що і якість, і вартість відповідають заявленим позиціям. З поїздки в Угорщину можу виділити три позитивних фактори: перше — це, звісно ж, нові знайомства з колегами з різних регіонів, контакти і досвід; друге — наш візит на завод «Кемарк», де я побачив все те, про що раніше лише чув від спеціалістів «Украгрокому», ну і, звичайно ж, дуже цікава екскурсійна програма Будапештом. Безмежно вдячний компанії за можливість побувати в Угорщині, відвідати виробництво і приємно провести час!

 

Володимир ГРИНЬгенеральний директор зернової компанії «Хорс» (Черкаська обл.)

— Оскільки ціна-якість продукції «Украгроком» нас абсолютно влаштовує, я хотів дізнатися, а де ж їх виробляють, і що це за підприємство, чи дійсно це Європа, а не щось інше. Мушу зізнатися, я був приємно вражений: побачив увесь процес виробництва, мав можливість поставити запитання самому власнику заводу, відвідати різні цехи. Все на високому рівні. Я дуже задоволений поїздкою. По-перше, переконався у тому, що «Украгроком» співпрацює у Європі з надійним партнером — компанією Chemark Ltd, яка є клієнтоорієнтованою і виробляє виключно якісну агрохімію. По-друге, я вперше в Угорщині. То ж отримав масу позитивних вражень, адже ми побували в багатьох визначних місцях Будапешту, і дуже професійний гід нам провів цікаві екскурсії. Все чудово! По поверненню в Україну буду рекомендувати своїм колегам обов’язково співпрацювати з компанією «Украгроком», бо я сам пересвідчився, що це надійна, потужна і порядна компанія-виробник!

logo ukragrokom

 

Альона НОВІЧКОВАчлен Міжнародної федерації аграрних журналістів (IFAJ)

 19 березня 2024
На полях Сумщини та Чернігівщини компанія Групі АГРОТРЕЙД розпочала посів ярої пшениці.
На полях Сумщини та Чернігівщини компанія Групі АГРОТРЕЙД розпочала посів ярої пшениці.
19 березня 2024
 19 березня 2024
Рентабельність виробництва свинини у січні 2024 року знизилася до 0,4 грн/кг порівняно із середнім за минулий рік показником у 0,62 грн/кг.
Рентабельність виробництва свинини у січні 2024 року знизилася до 0,4 грн/кг порівняно із середнім за минулий рік показником у 0,62 грн/кг.
19 березня 2024
 19 березня 2024
Український експорт цукру в лютому становив майже 75 тис. тонн. Всього з початку 2023/24 маркетингового року експортовано 350 тис. тонн.
Український експорт цукру в лютому становив майже 75 тис. тонн. Всього з початку 2023/24 маркетингового року експортовано 350 тис. тонн.
19 березня 2024
 19 березня 2024
15 березня на засіданні Уряду прийнято рішення про включення до Реєстру індустріальних (промислових) парків два нових парка у Рівненській та Львівській областях.
15 березня на засіданні Уряду прийнято рішення про включення до Реєстру індустріальних (промислових) парків два нових парка у Рівненській та Львівській областях.
19 березня 2024
 18 березня 2024
Цьогоріч аграрії Харківщини планують посіяти ярі культури на площі більш як 960 тис. га. Очікується збільшення посівних площ під яру пшеницю, горох, гречку, просо та соняшник.
Цьогоріч аграрії Харківщини планують посіяти ярі культури на площі більш як 960 тис. га. Очікується збільшення посівних площ під яру пшеницю, горох, гречку, просо та соняшник.
18 березня 2024
 18 березня 2024
Від початку 2024 року 4 516 підприємців отримали кредити за програмою «Доступні кредити» на загальну суму 18 млрд грн. Минулого тижня такі кредити отримали 643 підприємця на 2,4 млрд гривень. Від початку дії програми (лютий 2020 року) було видано 83,5 тисячі кредитів на 285,1 млрд гривень.
Від початку 2024 року 4 516 підприємців отримали кредити за програмою «Доступні кредити» на загальну суму 18 млрд грн. Минулого тижня такі кредити отримали 643 підприємця на 2,4 млрд гривень. Від початку дії програми (лютий 2020 року) було видано 83,5 тисячі кредитів на 285,1 млрд гривень.
18 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.