agro business 160 160

Кооперація — очевидна стратегія розвитку плодоовочевого ринку

Кооперація — очевидна стратегія розвитку плодоовочевого ринку

/ Актуальні статті / Середа, 22 травня 2019 10:51

Торік компанія «Сингента» ініціювала створення Клубу стратегічних партнерів плодоовочевого ринку. І на черговому засіданні 28-29 березня вже самі провідні вітчизняні виробники підняли одне із найбільш актуальних питань — створення сільськогосподарських кооперативів. На повістці денній Клубу — кращий світовий досвід та українські реалії кооперативного руху, ті перспективи й виклики, які ставить перед нами час.

Кооперація — на часі. І поступальний розвитку ринку багато в чому буде ґрунтуватись саме на кооперативних засадах. Об’єднавшись, фермери зможуть досягти більш ефективного виробництва, ефективної переробки та збуту своєї продукції на внутрішньому ринку. І звісно, суттєво наростити свої експортні можливості.

 

Спільні кроки до успіху

Та чи здатні українські фермери об’єднатись? Як підкреслили учасники заходу, об’єднують насамперед проблеми та потреба у їх вирішенні. А поки що, як зауважив Микола Довгаль, керівник відділу маркетингу засобів захисту рослин компанії «Сингента»: «Наявність проблеми та її усвідомлення — це дещо інші речі». Без сумніву, проблема подальшого розвитку ринку стоїть гостро — і вкрай необхідні люди, які здатні її усвідомити та організуватись для вирішення назрілих завдань.

Зміна парадигми мислення стає умовою розвитку кооперативного руху. І потрібно розуміти, яку мету ми ставимо перед собою. Менеджер з маркетингу напряму овочів та картоплі компанії «Сингента» Ольга Вербицька в своєму вступному слові навела очікувану низку переваг кооперативного руху: від вдосконалення процесу вирощування продукції, вигіднішого кредитування, закупівлі матеріалів та обладнання до отримання міжнародних сертифікатів якості й поліпшення маркетингу та продаж. Це стане справжнім рушієм для підвищення економічної ефективності ведення бізнесу в сучасних умовах і має привести до зростання обсягів виробництва та збільшення прибутків кожного члена кооперативу».

Кращий світовий досвід це підтверджує. Керівник проектів Києво-Могилянської бізнес-школи Віктор Оксенюк КМБШ зупинився на стратегії нового покоління підприємців, аналізуючи, чому компанія-одинак програє у сучасних реаліях. Приклади кооперації на рівні містечок та сіл, які є світовими столицями з виробництва тієї чи іншої продукції, дійсно, вражають. Кооперативні лідери демонструють яскраві приклади ефективної співпраці повсюди — від країн, що розвиваються, до США, Франції, Нідерландів...

9 400 72 1

На заході, наприклад, зупинилися на особливостях роботи й розквіту американської Napa Walley — однієї з найвідоміших винних долин у світі. В цьому кластері працює 700 винарень, розбудована чудова туристична, культурно-розважальна, освітня інфраструктура.

І у нас є своєї взірці для прикладу. Можна згадати огіркову столицю України — Кідри на Поліссі чи буковинські Перебиківці, які задають моду у вирощуванні пекінської капусти. А щодо весільної моди, то село Волоки з тієї ж Чернівецькій області одягає у святкові плаття наречених в 60-ти країнах світу.

Це варто сприймати не як поодинокі екзотичні випадки, а прояв глобальної тенденції до зміни бізнес-мислення. Як один в полі — не воїн, так і один на ринку — не бізнесмен, адже зараз неможливо уникнути співпраці зі своїм конкурентом. Продуктивність досягається не лише на рівні компанії, а кластерний підхід до розбудови бізнесу заради зростання конкурентної спроможності стає все більш популярним. У Європі нараховується понад 10 000 кластерів, а кооперативний рух є необхідною складовою економічного зростання.

 

Місія на часі

І в Україні питання кооперації вже назріло. Згідно з опитуванням, яке провела компанія «Сингента», 89 % фермерів готові об’єднуватися заради свого зростання. Але на шляху до створення кооперативів вони назвали ряд перепон, зокрема, недостатню поінформованість про переваги кооперативів, наявну ментальність та недосконалість законодавчої бази. З приводу останнього експерт проекту USAID Роман Корінець слушно пожартував: «Як відомо, законодавство буває погане або дуже погане». І складно не погодитися з іншим — законодавство не працює, коли нема розуміння, традицій та інтересу до кооперації. Це стосується як законодавців, так і самих агровиробників.

Дійсно, законодавча база стосовно кооперативів недосконала, наприклад, існують розбіжності між Законом України «Про сільськогосподарську кооперацію» та Податковим кодексом. На заході проаналізували проблемні аспекти створення й діяльності кооперативів, особливості їх оподаткування. І головний висновок фахівців такий: проблеми в законодавчій галузі існують як і можливості для їх вирішення. Зокрема, директор з розвитку аграрних ринків Проекту USAID «Підтримка аграрного та сільського розвитку» Микола Гриценко поділився власним досвідом кооперації й презентував розроблені рекомендації щодо розбудови сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу.

9 400 72 2

Ще один напрям роботи — створення однорідних партій для експорту від групи виробників. Фахівець IFC Сергій Потапов роз’яснив роль аграрних розписок у вирішенні цього завдання, представив модель контрактного вирощування продукції, основні етапи угоди. Своєю чергою, експерт з роботи з кооперативами та кредитами спілками IFC Ростислав Кос, ознайомив учасників з особливостями та перевагами фінансової аграрної розписки для сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, можливостями фінансування через кредитні спілки.

Одне із суттєвих переваг кооперації — це допомога в експорті продукції. Микола Гордійчук, директор ТОВ «Агріко Україна», охарактеризував поточну ситуацію на ринку та динаміку його розвитку. Яскраві приклади нідерландських та французьких кооперативів, які стали лідерами на європейському ринку, можуть стати суттєвим аргументом для вітчизняних виробників. Зокрема, кооперація дозволить підняти на якісно новий рівень технологію вирощування, питання сертифікації, зберігання, доробки та пакування, адміністрування, просування продукції й роботи на тих чи інших ринках.

Учасники зібрання також ознайомилися з відео-зверненням Сімоне Делла Валле, керівника одного з найбільш успішних італійських плодоовочевих кооперативів. Досвід роботи на вкрай конкурентному ринку свідчить про очевидні переваги співпраці виробників. «Як констатує наш європейський колега, єдиний шлях до подолання проблем, які постали перед фермерським загалом — це об’єднання», — відзначила Ольга Вербицька. Об’єднання, яке дозволить забезпечити поступальний розвиток та зростання прибутків його учасників. Ця місія на часі. І мета Клубу стратегічних партнерів плодоовочевого ринку — створити умови для її усвідомлення та втілення.

 

Коментарі 

9 400 73 1Сергій МАЛИНОВСЬКИЙдиректор ПП «Імпак», Житомирська обл.

— Будучи агровиробником і маючи довгу історію співпраці з компанією «Сингента», ми не можемо стояти осторонь ситуації, яка складається на плодоовочевому ринку. Ми маємо розуміти сучасні тренди й актуальні напрямки розвитку. Такі інноваційні напрацювання з боку «Сингента» щодо об’єднання українців на ко­оперативних засадах, заслуговують уваги та поваги. Звичайно, ментальні упередження та політико-економічні, законодавчі реалії не дають підстав для швидких зрушень, хоча назрілі проблеми вже спонукають до роздумів та дій.

Кооператив, наприклад, — це нові можливості для експорту. Українці дуже швидко вчаться, вже досягли пристойної якості продукції. І тепер для нас дуже важливим стає вміння її експортувати, бо це додана вартість, стабільність та можливість розвиватися. Тому ми охоче брали участь в цьому заході, яке допомагає нам зробити перші кроки. І дякуємо компанії «Сингента» за їх наполегливість, впровадження елементів нових технологій та рішень в агробізнесі.

 

9 400 73 2Микола ГОРДІЙЧУКдиректор ТОВ «Агріко Україна»

— В Україні дуже мало кооперативів. На даний момент, з них реально працює близько 300-от. Чому це так? Насамперед це відсутність довіри. Довіри у всьому — до інститутів, між людьми тощо. Гадаю, що коли відбудеться зміна цієї ментальної парадигми, тоді нам буде набагато легше об’єднуватися і щось робити разом. Зараз на ринку більш-менш достатній попит на продукцію. Коли буде велика конкуренція, й фермери не зможуть бути конкурентоспроможними поодинці, тоді й сформуються передумови для єднання та співпраці.

Вже зараз спостерігається певна тенденція. Загалом, це ситуативні об’єднання для вирішення тієї чи іншої проблеми — сертифікації, спільної розробки стандартів, пошуку великих партій продуктів однорідної якості для постачання в мережі чи на експорт тощо. Але поки що в цьому немає системного характеру, тому ми й не бачимо передумов для створення великих об’єднань, як, скажімо, у Франції, Нідерландах чи Бельгії. Ми на плодоовочевому ринку ще досить молода держава — і до цього треба дійти. І мають бути люди, яким це цікаво, які будуть рухати ринок вперед.

 

9 400 73 3Ольга ВЕРБИЦЬКАменеджер із маркетингу напряму овочів та картоплі компанії «Сингента»

— Це вже четверта зустріч Клубу стратегічних партнерів плодоовочевого ринку. Ми переходимо до практичних занять, предметного навчання, як долати виявлені проблеми. Зокрема, одним із таких нагальних проблемних питань є створення об’єднань фермерів з метою експорту їх продукції закордон. Адже нашим агровиробникам потрібно ставати більш сильними та потужними гравцями глобального ринку та задовольняти внутрішній попит на якісну, здорову й безпечну продукцію.

Ми вже почали розробляти принципи та шляхи реального об’єднання. Все починається з ідейних натхненників, справжніх лідерів — і вони є, вони сьогодні присутні в цій залі. Поступово ми прийдемо до того, до чого вже дійшли наші колеги в Європі — до об’єднання. Тому і слоган нашого Клубу звучить як «Об’єднуємо кращих. Зростаємо разом». Компанія «Сингента» надає всебічне сприяння цій великій справі, людям, що втілюють її в життя. Вже зараз починається реалізація низки пілотних проектів з нашими партнерами щодо розвитку плодоовочевого ринку.

 

Олекса СТЕРНІЙ, спеціально для газети "Агробізнес Сьогодні"

 28 березня 2024
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних результатів. Ця стаття присвячена різним технологіям та інноваціям від BEDNAR.
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних ...
28 березня 2024
 28 березня 2024
Закупівельні ціни на кукурудзу в портах Чорного моря протягом тижня виросли на 8-10 $/т до 154-156 $/т або 6600-6650 грн/т на тлі активного експортного попиту, зростання курсу долара на міжбанку та стримування продажів виробниками.
Закупівельні ціни на кукурудзу в портах Чорного моря протягом тижня виросли на 8-10 $/т до 154-156 $/т або 6600-6650 грн/т на тлі активного експортного попиту, зростання курсу долара на міжбанку та стримування продажів виробниками.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
28 березня 2024
 28 березня 2024
У лютому 2024 року середня споживча ціна на м’які жирні сири в Україні зросла на 2,6% – до 185,9 грн/кг проти 181,13 грн/кг у січні.
У лютому 2024 року середня споживча ціна на м’які жирні сири в Україні зросла на 2,6% – до 185,9 грн/кг проти 181,13 грн/кг у січні.
28 березня 2024
 28 березня 2024
За запитом благодійного фонду «Мурашки» в рамках соціального проєкту «Добро в дії» від ТМ «Добродія» відправили продукцію для подальшої передачі військовим на передову.
За запитом благодійного фонду «Мурашки» в рамках соціального проєкту «Добро в дії» від ТМ «Добродія» відправили продукцію для подальшої передачі військовим на передову.
28 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.