Геліантекс™ заступає на варту посівів соняшнику

Геліантекс™ заступає на варту посівів соняшнику

/ Актуальні статті / Четвер, 05 березня 2020 10:42

Цього потребували агровиробники, цього з нетерпінням очікували — і це здійснилося! Компанія Corteva Agriscience представила революційне рішення для контролю амброзії полинолистої та інших дводольних видів бур’янів — новітній гербіцид Геліантекс™. Ця новинка має не лише господарське значення, а й соціальну складову: вирішуючи проблему поширення амброзії, агровиробники турбуються і про безпеку людей.

Провідна компанія у сфері захисту рослин Corteva Agriscience має не лише багату спадщину найкращих світових брендів. Вона націлена на постійний пошук найбільш ефективних рішень у сфері сільськогосподарського виробництва.

 

Arylex™ active — інноваційна молекула з нового хімічного класу арилпіколінати

Підтвердили лідерські позиції дві масштабні конференції, що пройшли в Миколаєві та Дніпрі, в регіонах найбільшого поширення амброзії. Під час цих заходів українським виробникам соняшнику був представлений революційний продукт, створений на основі унікальної молекули Arylex™ аctive. «Геліантекс™ — інноваційний засіб для захисту посівів соняшнику, — наголосив Сергій Бут, керівник відділу дистрибуції засобів захисту рослин та насіння Brevant™ seeds, Corteva Agriscience в Україні. — На основі молекули Arylex™ active створені такі відомі гербіциди, як Квелекс™ та Паллас Екс­тра™. Наприклад, Квелекстм в сезоні 2019 р. був внесений на площі більше ніж 550 тис.га. Проте це продукти для зернової групи. А Геліантекс™ розроблено для максимально ефективного захисту посівів соняшнику».

Створений на основі унікальної новітньої молекули Arylex™ active (галауксифен-метилу), що належить до нового класу хімічних сполук — арилпіколінатів, цей страховий гербіцид є неперевершеним рішенням для контролю проблемних видів дводольних бур’янів у посівах соняшнику. За словами фахівців, більшість нових продуктів, які виходять на наш ринок, є швидше еволюційними, ніж революційними, адже вони розроблені на основі відомих діючих речовин. А нова молекула Arylex™ active — це реальна інновація, яка надає аграріям низку суттєвих переваг та розширює можливості.

04 419 50 1

Геліантекс™ надійно контролює у посівах соняшнику лободу білу, нетребу звичайну, канатник Теофраста та інші складно контрольовані бур’яни. І, що особливо важливо, дає змогу ефективно боротися з амброзією полинолистою, зокрема перерослою.

Гербіцид не лише стане у пригоді аграріям, а й допоможе вирішити проблему алергії, спричиненої пилком цього бур’яну. Це важливо як для України, так і для багатьох регіонів Європи. Угорський фахівець у сфері гербіцидного захисту Золтан Папп пояснив, що уряд його країни минулого року звернувся із проханням до європейських інституцій дозволити використання інноваційного продукту компанії Corteva Agriscience до завершення його повної реєстрації.

Фермери Угорщини високо оцінили Геліантекс™ порівняно з іншими технологіями гербіцидного захисту. Так, були відзначені ефективність боротьби з амброзією, гнучкість застосування, швидкість дії, безпечність для культури та навколишнього середовища. Виробники Угорщини, які порівнювали у своїх господарствах урожай у межах одного поля (з високим ступенем забур’янення амброзією), де були застосовані різні технології, зауважили, що новітній гербіцид забезпечив у середньому прибавку врожаю 480 кг/га, а це 160-200 $ додаткового прибутку.

 

Наднова зірка українських ланів

Випробування Геліантекс™ у різних регіонах України також свідчать про його високу агрономічну ефективність та економічну доцільність. «Результати польових дослідів підтвердили надзвичайну ефективність проти проблемних дводольних видів бур’янів і технологічну зручність застосування гербіциду Геліантекс™, адже його можна використовувати у посівах соняшнику, що вирощується за різними технологіями. Ми отримали прибавку врожаю від 0,3 до 0,5 т/га на ділянках, де було застосовано гербіцид Геліантекс™ — або після ґрунтової схеми захисту, або після використання діючих речовин імазамокс та імазапір, чи у баковій суміші з трибенурон-метилом, — розповіла Галина Радзіцька, категорійний менеджер із гербіцидів Corteva Agriscince. — Такі результати отримані на полях зі значним рівнем забур’яненості амброзією, лободою, щирицею, нетребою тощо. Продукт за належного застосування вирізняється селективністю до культури, не перешкоджає соняшнику формувати високий урожай». Фахівці також зауважили, що Геліан­текс™ ідеально підходить для використання у суміші з фунгіцидами Аканто Плюс® чи Танос® у фазі 6-8 листків.

Поза сумнівом, це подія року у сфері захисту рослин. Адже Геліан­текс™ надає такі переваги сільгоспвиробникам, як широке вікно застосування — від появи 4-х справжніх листків соняшнику до початку стадії «зірочки», можливість використання з різними системами захисту, як досходовими, так і післясходовими, відсутність обмежень у сівозміні. Також варто відзначити безпечність для навколишнього середовища внаслідок надзвичайно низької норми діючої речовини — 3 г/га — та її меншої летючості.

04 419 51 2

 

Нові стандарти захисту та роботи

Лінійка інноваційних продуктів, створених на основі молекули Arylex™ active, яка включає гербіциди Квелекс™ та Паллас Екстра™ для посівів зернових, Слаш™ та Белкар® для посівів ріпаку озимого, — це не лише нові гербіциди. Це нові неперевершені стандарти захисту, доступні українським агровиробникам.

«Цього сезону маємо потужний збалансований портфель, який включає як добре знані продукти, так і революційні розробки. Наприклад, гербіциди родини Arylex™ active, фунгіциди Зорвек Інкантія® та Вареон®, — говорить Сергій Бут. — Оновлений портфель продуктів, оновлена високопрофесійна команда, нові підходи до дистрибуції дають нам змогу допомагати агровиробникам, розвивати український ринок. Ми пропонуємо клієнтам саме те, чого вони потребують».

БІЛЬШЕ НА WWW.CORTEVA.COM.UA

® Торгові марки Dow AgroSciences, DuPont,
Pioneer чи їх афілійованих структур або
відповідних власників. © 2020 Corteva.

 

Коментарі

04 419 51 1Сергій БУТкерівник відділу дистрибуції засобів захисту рослин та насіння Brevant™ seeds, Corteva Agriscience в Україні

— На мій погляд, Геліантекс™ — справжня зірка. Адже незалежно від типу гібридів — класичних чи тих, що вирощуються за технологіями ЕхргеssSun®, СІеагfield® та СІеагfield® Plus — він допомагає вирішити проблему з основними бур’янами в степовій зоні, причому з таким карантинним бур’яном, як амброзія. Загалом це те нове, на що ми та аграрії України давно очікували на ринку гербіцидного захисту соняшнику. Під час конференцій ми ознайомилися з успішним досвідом використання цього продукту в Угорщині. Втім, ми також проводили передреєстраційні та польові дослідження, і господарства, які мали змогу випробувати Геліантекс™, теж у захваті. Досі на ринку не було гербіциду, який вирішував би ці проблеми. Він діє на цільові бур’яни і водночас селективний до самої культури.

Коли ми позиціонували цей продукт, то дуже зважено підійшли до економічної складової. Ціна гербіциду Геліантекс™ помірна, господарства дуже позитивно її сприймають. Хочу наголосити, що всі засоби захисту рослин компанії Corteva Agriscience реалізуються лише через дистриб’юторів. Комерційні умови на цей сезон ми презентували 1 листопада 2019 року, і дистриб’ютори вже почали пропонувати Геліантекс™ агровиробникам, укладати відповідні контракти.

Торік ми вивели на ринок новий гербіцид Слаш™ — для захисту ріпаку озимого у весняний період. У перший сезон ми продали понад 30 т цього продукту. Для осіннього застосування також виходить новий продукт — Белкар®. Наш портфель швидко оновлюється. Corteva Agriscience є лідером із запуску новинок на українському ринку.

 

04 419 51 3Галина РАДЗІЦЬКАкатегорійний менеджер із гербіцидів, Corteva Agriscience в Україні

— Arylex™ active є унікальною молекулою, яка лежить в основі гербіциду Геліантекс™. Трьох грамів діючої речовини галауксифен-метилу достатньо, щоб надійно захистити гектар посівів соняшнику від найбільш проблемних видів бур’янів. Ми отримуємо неперевершений контроль амброзії, навіть перерослої, лободи, нетреби та інших злісних видів бур’янів. Відзначу, що Геліантекс™ націлений насамперед на боротьбу з амброзією, адже вона не лише завдає шкоди посівам соняшнику, а й спричиняє алергію у населення. Це серйозна проблема в багатьох країнах Європи, яка не оминула й Україну.

На Геліантекс™ уже сформувався великий попит, адже він є унікальним рішенням, що не має аналогів на ринку гербіцидів України.

 

Олекса СТЕРНІЙ, спеціально для Агробізнесу Сьогодні

 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Енергетична безпека: Електричні мобільні сховища від Emost AG (Швейцарія) – це унікальні акумуляторні генератори промислового класу потужністю 50 та 100 кВт, які дозволяють забезпечити промислові та господарські об’єкти, будівельні майданчики чи оперативні аварійні служби мобільним безшумним джерелом живлення.
Енергетична безпека: Електричні мобільні сховища від Emost AG (Швейцарія) – це унікальні акумуляторні генератори промислового класу потужністю 50 та 100 кВт, які дозволяють забезпечити промислові та господарські об’єкти, будівельні майданчики чи оперативні аварійні служби мобільним безшумним джерелом живлення.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
За перші три місяці 2024 року виручка від експорту українських плодів, ягід і горіхів збільшилась на 47% – до $87 млн.
За перші три місяці 2024 року виручка від експорту українських плодів, ягід і горіхів збільшилась на 47% – до $87 млн.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
У березні українські виробники свіжих молочних продуктів були досить активними. Незважаючи на те, що ціни на ці продукти зросли, обсяг реалізації збільшився.
У березні українські виробники свіжих молочних продуктів були досить активними. Незважаючи на те, що ціни на ці продукти зросли, обсяг реалізації збільшився.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
В України є стратегічна потреба вирощувати бавовну як сировину для імпортозаміщення, а також для переробки і забезпечення внутрішніх потреб. Пропонується створити і розвивати бавовняний кластер в Одеській області.
В України є стратегічна потреба вирощувати бавовну як сировину для імпортозаміщення, а також для переробки і забезпечення внутрішніх потреб. Пропонується створити і розвивати бавовняний кластер в Одеській області.
19 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.