agro business 160 160

Машини з великим серцем

/ Актуальні статті / П'ятниця, 08 липня 2011 16:42
Ігор ПАВЛЮК, «АС»
Однією із запорук успішної роботи сільськогосподарського підприємства вважається обробіток грунтів за допомогою тракторів високої потужності.
Донедавна доцільність використання тракторів високої потужності (понад 280 к.с.) в агроформуваннях можна було порівняти із потребою мати у складі військово-морського флоту гігантські авіаносці. Мовляв, задорого в плані придбання та експлуатації, інших проблем теж вистачає. Однак великотоварне та, передусім, рентабельне господарювання вимагає дотримання вимог часу, які безапеляційно свідчать про нагальну необхідність застосування високопотужної техніки. На сьогодні на українському ринку достатньо пропозицій у цьому сегменті тракторів як від вітчизняного виробника, так і від провідних машинобудівних компаній світу. Придивімося до цього «звіра» ретельніше, - може, він і не такий страшний, як досі було заведено вважати...
NewHolland
Добротна та надійна техніка, «родзинкою» якої є замкнена система центрального навантаження, котра забезпечує необхідну подачу та тиск саме тоді, коли це потрібно. Це допомагає заощаджувати пальне, коли, приміром, гідравлічна потужність не використовується, система переходить у режим низького тиску. Словом, працює з максимальною ефективністю.
Технічні переваги:
  1. Двигун серії Т9000 має 40-відсотковий запас крутного моменту, що дозволяє нормально працювати у складних умовах та на нерівній місцевості без пониження передачі.
  2. Паливна система CommonRailдає змогу оператору встановити контроль над витратою пального і при нагоді звести її до мінімуму.
  3. Передбачене автоматичне регулювання швидкості двигуна та можливість роботи на біодизелі.
  4. Додатково зміцнено зчіпний стержень модифікованої конструкції, аби не мати проблем із важкою причіпною технікою. Загалом вся машина розрахована на роботу із перенавантаженням і має додатковий запас міцності.
Наше резюме: Стане в пригоді для будь-якого сільгосппідприємства.

JohnDeer
Одна з найулюбленіших марок вітчизняних аграріїв не залишилась осторонь виробництва «великих тракторів». У лінійці моделей вони репрезентовані найновішою серією 9030, де машини представлені як у колісному, так і в гусеничному варіантах. Максимальна потужність JohnDeer, які постачаються на вітчизняний ринок, - до 500 к.с. Трактори цього типу розраховані на обробіток понад 6 тис. га протягом сезону.
Рекомендуємо звернути увагу на гусеничні версії - завдяки новій системі підвіски не лише підвищується комфортність роботи, але й збільшується зносостійкість машини. До того ж зростають робочі та транспортні швидкості.
Технічні «родзинки»:
  1. Трактори серії 9030 агрегатуються з усією, без винятку, причіпною технікою.
  2. Машина має подвоєні передні та задні колеса. Передбачена можливість потроєння коліс.
  3. Система контролю роботи двигуна за потреби дозволяє підвищити на 10% потужність і на 38% крутний момент, що особливо важливо за умов роботи на нерівній поверхні та важких грунтах.
  4.  Економічність при цьому не вельми потерпає. Завдяки системі електронного вприскування забезпечено невисокий обсяг споживання пального.
  5. Нова кабіна CommandView має підвищену рівновагу та ергономічність.
  6. 18-швидкісна автоматична трансмісія.
Наше резюме: Сучасна машина, яка потребує висококваліфікованого персоналу, враховуючи розмаїття та велику кількість функцій бортового комп’ютера.
 
Claas
Машини середньовисокої потужності (до 400 к.с.), оснащені сучасними технологіями. Особливу увагу звернено на комфортність роботи оператора як на одну із основних переваг машин ClaasXerion. Ще одна «фішка» виробника - екологічність роботи двигуна. Завдяки безступеневій трансмісії машина порадує свого власника доброю економією палива.
Загалом завдання конструкторів полягало у створенні машини, якій під силу буде виконання завдань, дещо складних для звичайних 300-сильних тракторів. Ключовою умовою була відмова від баластування та здвоєння шин, а також мінімальна шкода для грунту.
Технічні «родзинки»:
  1. Чотири однакові колеса діаметром до 2,05 м забезпечують максимум опорної площі за відповідного тиску. Менше зношування та збереження верхнього шару грунту.
  2. Застосування цільної рами та розумний розподіл ваги між переднім та заднім мостами зумовлюють високу тягу та підвищену ефективність роботи.
  3. Невеликий радіус розвороту - 12 м та керованість усіх чотирьох коліс.
  4. Кабіна розвертається на 180?.
Наше резюме: Чудовий вибір для підприємства, зорієнтованого на європейський ринок.

Case
Повнопривідні трактори з підвищеним комфортом кабіни та оригінальним зовнішнім виглядом. Унікальна преціозно керована повнопривідна система забезпечує найкоротший радіус осьового розвороту в своєму класі. Ще одна її особливість - можливість повертати передню частину трактора незалежно від задньої. Машина ідеально підходить для роботи з широкозахватним обладнанням. І має хороші показники економії палива.
Технічні «родзинки»:
  1. Внутрішній об’єм кабіни на 23% більший, аніж у конкурентів.
  2. Всі моделі можуть комплектуватися системою автоуправління із GPS-навігацією, що дозволяє проводити роботи із точністю до 2 см!
  3. Шестициліндровий двигун Cummins із 40-відсотковим запасом крутного моменту.
  4. Рухомість рами становить 42?.
Наше резюме: Підходящий варіант для вирішення особливо складних завдань.

«Беларус»
Мабуть, саме Мінський тракторний завод можна назвати лідером виробництва такої техніки на теренах СНД. Його 303-сильний «Беларус» зарекомендував себе надійною та невибагливою машиною із широким набором функцій. Що важливо, він може працювати на різних типах грунтів.
Технічні «родзинки»:
  1. Розрахований на довгий час роботи в режимі реверсу та має реверсивний пост керування (додаткова рульова колонка, дубльоване керування зчепленням, гальмами та подачею пального).
  2. Спеціальне поворотне сидіння для роботи як на прямому ходу, так і на реверсі.
  3. Встановлений ходозменшувач дозволяє використовувати трактор додатково на дорожньо-будівельних, меліоративних та землерийних роботах.
  4. Можливість встановлення коліс кількох типорозмірів.
Наше резюме: Оптимальний варіант у випадку обмеженого бюджету на придбання сільгосптехніки.
 
Buhler
Справжньою «фішкою» марки Buhler стали трактори з повним приводом. Колись канадський, а тепер російсько-канадський виробник пропонує машини потужністю до 575 «коней». Їх беззаперечними перевагами є надійність роботи на нерівній місцевості, коли двигун регулярно працює у режимі перенавантаження. Та основним плюсом варто назвати економічність - Buhler ідеально підійде для проведення глибокої оранки, оранки на важких грунтах та при використанні широкозахватних механізмів. Турбокомпресор та система примусового охолодження повітря забезпечують повне згоряння палива. Завдяки шестициліндровому двигунові Cummins та системі попередньої сепарації машина без особливої шкоди для «здоров’я» може споживати навіть не зовсім якісне дизпальне. Чи варто нагадувати про вітчизняні реалії, адже придбати «дизель» гарантовано високої якості доволі складно. В такому разі показовою є не лише економія, але й екологічний аспект. У технічних характеристиках вищезгаданих тракторів закладена можливість обробітку від 250 га щодня, що особливо важливо для потужних господарств, змушених проводити сезонні роботи на великих площах. Іще один бонус - відносна простота в експулатації та ремонті. Важливою також є розгалужена сервісна система дилера в Україні.
Технічні «родзинки»:
  1. Центральне компонування паливного бака, що дало змогу зробити трактор стійкішим та підвищити час роботи без дозаправки.
  2. Всі моделі в стандартній комплектації мають механічну трансмісію QuadShift- 12 передніх передач і 4 задніх. Є можливість комплектації з автоматичною трансмісією.
  3.  В гідравлічній системі передбачений необхідний запас потужності для того, якщо необхідно швидко підняти причіпне обладнання у кінці поля.
  4. Панорамний огляд у кабіні забезпечує 360?.
  5. Дуже зручна щоденна процедура обслуговування трактора завдяки продуманій схемі перевірки роботи основних вузлів.
Наше резюме: Невибагливий «роботяга» для потужного господарства.

Сім разів подумай - один придбай
Обрати саме «свій» трактор - завдання непросте і потребує виваженого підходу. Будь-яке підприємство, яке хоче мати стабільний прибуток, передусім, повинно визначитися щодо завдань, які покладатимуться на високопотужні трактори. Невеликим господарствам не варто, мабуть, витрачатися на техніку, розраховану на стаханівські темпи обробітку грунту. Доречніше буде придбати економічну та недорогу в обслуговуванні машину. Великі господарства - великі капіталовкладення, саме тому заощаджувати на придбанні тракторів безперспективно, а тому рекомендуємо в такому разі звернути увагу на якісну техніку провідних зарубіжних виробників. Так, вони потребують відповідного сервісу та кваліфікації персоналу, проте надовго позбавлять вас клопотів на кшталт перманентних ремонтів чи «коли ж ми встигнемо!».
Радимо також перед придбанням з’ясувати, чи є у вашому регіоні сервісний центр, або ж принаймні ремонтне підприємство з хорошою репутацією. Одне - відремонтувати «Кировец» часів підкорення цілини, зовсім інше - надсучасний JohnDeer із бортовим комп’ютером. З цього випливає інше - в кабіну того ж таки JohnDeer чи, скажімо, Claas, не варто садовити механізатора з сусіднього колгоспу, який все життя від’їздив на «Беларусі», зекономивши таким чином на кваліфікованому фахівцеві.
У будь-якому разі вчитися краще на чужих помилках, у нашому випадку - на сусідських. Витративши трохи часу на розмови з керівниками господарств, у яких вже експлуатується сучасна техніка, ви заощадите купу нервів та грошей.
 28 березня 2024
Закупівельні ціни на кукурудзу в портах Чорного моря протягом тижня виросли на 8-10 $/т до 154-156 $/т або 6600-6650 грн/т на тлі активного експортного попиту, зростання курсу долара на міжбанку та стримування продажів виробниками.
Закупівельні ціни на кукурудзу в портах Чорного моря протягом тижня виросли на 8-10 $/т до 154-156 $/т або 6600-6650 грн/т на тлі активного експортного попиту, зростання курсу долара на міжбанку та стримування продажів виробниками.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
28 березня 2024
 28 березня 2024
У лютому 2024 року середня споживча ціна на м’які жирні сири в Україні зросла на 2,6% – до 185,9 грн/кг проти 181,13 грн/кг у січні.
У лютому 2024 року середня споживча ціна на м’які жирні сири в Україні зросла на 2,6% – до 185,9 грн/кг проти 181,13 грн/кг у січні.
28 березня 2024
 28 березня 2024
За запитом благодійного фонду «Мурашки» в рамках соціального проєкту «Добро в дії» від ТМ «Добродія» відправили продукцію для подальшої передачі військовим на передову.
За запитом благодійного фонду «Мурашки» в рамках соціального проєкту «Добро в дії» від ТМ «Добродія» відправили продукцію для подальшої передачі військовим на передову.
28 березня 2024
 27 березня 2024
Протягом минулого тижня на українському експортному ринку соняшникового шроту спостерігалось підвищення цін, що зумовлено активним попитом на нього та різким збільшенням обсягів експорту.
Протягом минулого тижня на українському експортному ринку соняшникового шроту спостерігалось підвищення цін, що зумовлено активним попитом на нього та різким збільшенням обсягів експорту.
27 березня 2024
 27 березня 2024
KSG Agro розробив проєкт будівництва нового заводу для сортування, переробки та утилізації наслідків руйнацій внаслідок ракетних атак на Херсонщині. Запланований строк реалізації проєкту – 2,5 роки, а загальний бюджет будівництва складе 8 млн дол.
KSG Agro розробив проєкт будівництва нового заводу для сортування, переробки та утилізації наслідків руйнацій внаслідок ракетних атак на Херсонщині. Запланований строк реалізації проєкту – 2,5 роки, а загальний бюджет будівництва складе 8 млн дол.
27 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.