agro business 160 160

«Амако» підтримає усіляко

/ Актуальні статті / Субота, 15 вересня 2012 12:18
Віктор БОРЗНЕНКО, Максим ДМИТРІЄВ
спеціально для "АС"
На Біловодщині (Луганська область) на свято Петра і Павла 12 липня пройшов День поля за участі відомої міжнародної корпорації «Амако». Аграрії Східного Донбасу ознайомилися зі зразками найпередовішої сільськогосподарської техніки й комплексними аграрними технологічними рішеннями, насамперед водозберігаючими, які підвищують урожаї і дають добрий економічний ефект.
 
Липень видався щедрим на дощі, жнива і на Дні поля. Аграрії, розуміючи важливість таких заходів, знаходять час, щоб відірватися від жнив і з’їздити туди, де показують у дії небачену раніше техніку чи пропагують нові прибуткові технології. «Агробізнес Сьогодні» теж поспішав із Тернопільщини на Луганщину, а з Полтавщини на Київщину, аби всюди встигнути.
 
Існує стереотип, що Луганщина - не надто аграрний регіон. Мовляв, це – край шахтарів та металургів, регіон із хімічною промисловістю, машинобудуванням. Але ж, наприклад, 2011 року Луганська область зібрала 1,9 млн т тільки зернових, а потенційно може, за підрахунками експертів, – 4 млн т. На Дні поля у Біловодському районі ми переконалися, що тут не гірше, ніж в інших регіонах знають, почім і як дається хліб.
 
altЗустрічав гостей добрим словом і частував хлібом-сіллю голова Біловодської районної держадміністрації Юрій Пронько. Він до держслужби працював зоотехніком, очолював фермерське господарство, тож добре орієнтується в аграрних справах. За що йому й присвоєно почесне звання «Заслужений працівник сільського господарства України». Лідер Біловодського району кілька років тому проявив ініціативу й сам «вийшов» на АМАКО, запропонувавши відомій фірмі співпрацю. І нині у Біловодському районі, а саме на полях фермерського господарства «Незалежність», працює майже весь спектр агротехніки, яку постачає АМАКО: ґрунтообробна, посівна, а також трактори й зернозбиральні комбайни, обприскувачі та тюкові прес-підбирачі. Тож нині голова райдержадміністрації каже так: «Компанія АМАКО має одну з найкращих лінійок техніки провідних світових виробників, а також професійний підібраний колектив фахівців. АМАКО - це не тільки техніка й технології. Це партнер, друг».
 
А з наступного року – наступний щабель співпраці. Вже погоджено, що хлібороби Біловодщини використовуватимуть насіннєвий матеріал, засоби захисту рослин і технології зберігання зерна, запропоновані тією-таки компанією АМАКО.
 
Один із гостей Дня поля, голова РДА прикордонного з Росією Станично-Луганського району, член постійної комісії обласної ради з питань економічного розвитку, бюджету й фінансів Геннадій Черноусов поздоровив присутніх із православним святом Петра і Павла і з повагою відгукнувся про техніку, яка працює також і у його районі: «АМАКО» допомагає й нам. Ми отримали минулого року завдяки їм високі результати».
 
Голова наглядової ради АМАКО Віталій Скоцик, подякувавши хліборобам Луганщини за гостинність і чуйність, пообіцяв показати у польових умовах ще більші можливості: «На Луганщині вже протягом кількох років наша компанія демонструє комплексний підхід до впровадження технологічних рішень. Нам хочеться показати, що ще ми можемо робити тут».
 
altПринцип співпраці АМАКО з аграріями простий: важливо розпочати, показати ефективність на прикладі одного господарства, а там підтянеться й решта. АМАКО не представляє якийсь один бренд або окремого виробника. Але ця компанія має численних партнерів – кращих у своїй сфері, оперує кількома супербрендами і підбирає набір техніки, найзручніший для виробника конкретного регіону з його індивідуальними природно-економічними умовами.
 
На сході України ключовою проблемою завжди була волога. Луганщина – спекотний степовий край, води обмаль. Тож не дивно, що ті технології, які тут запроваджує АМАКО, – вологозберігаючі.
 
Найцікавіша, основна частина програми Дня поля проходила, звісно, не у конференц-залі, а поближче до матінки-землі. Представники компанії АМАКО показали демонстраційні посіви і розповіли про технології вирощування кукурудзи, соняшнику й зернових культур. Керівник департаменту агротехнологій компанії АМАКО Олександр Бовсуновський розповідає: «На цьому полі ми представляємо лінійку гібридів від провідних світових компаній «Лімагрейн» і «Піонер». Зокрема, це гібриди такої важливої для Луганської області культури, як соняшник. Непроста справа – вибрати гібрид, особливо зважаючи, що область перенасичена цією культурою. Але в нас є й такі, які вистоять і у спеку, і в посуху, і витримають хвороби».
 
Пан Бовсуновський показав посіви особливо стійких рослин – вони виглядали переконливо. «Для Луганщини це добрий вибір. Компанія АМАКО дає можливість аграріям використовувати лише найкращі продукти для отримання максимального результату», - підсумував агротехнолог. Демонстраційне поле своїм виглядом підтверджувало ефективність технологічних рішень від АМАКО.
 
Ну й, звісно, не обійшлося на заході без показової демонстрації потужних і сучасних технічних знарядь.
 
АМАКО по праву пишається тракторами Challenger MT685D та Challenger MT685C, найкращими, мабуть, у своєму класі. Ми побачили їх у дії. На спарених колесах, із шириною шин 710 мм вони при потужності 370 к. с. залишали по собі лише легкі поверхневі сліди. Ще один трактор, а саме Challenger MT865, здивував більше всього. При його вазі 22 т й потужності понад 600 к. с. він тисне на ґрунт в 1,5 разу менше колісних аналогів, позаяк їздить на гусеницях шириною 762 мм. Ресурс витривалості такої гусениці – 10 тис. мотогодин.
 
Також відмінно показали себе у польових умовах культиватор Wіl- Rіch для передпосівної обробки ґрунту (у тому числі й по стерні) та 12-метрова зернова механічна сівалка Great Plains 3S-4000HD.
 
altЗараз однією із ключових операцій для агробізнесу стає обприскування – тож доречним для аграріїв Луганщини було побачити причіпний обприскувач Bargam Fox і самохідний універсальний Nitro Miller із суперкліренсом 1,83 м якраз під соняшник або кукурудзу, які вже добряче підросли. Ці обприскувачі хімпрепаратів можуть під замовлення виготовлятися різної модифікації й потужності: наприклад, модельний ряд Bargam може варіювати обсяг резервуару від 2000 до 6000 л, і ширину штанг – від 18 до 42 м.
 
І справжнім виробничим шоу стала робота телескопічного навантажувача New Holland 732, вправного й повороткого, з висотою підйому стріли 7 м і радіусом розвороту 3,4 м. Цей агрегат робив усе, легко підіймав вагу 3,2 т, хіба що лише не танцював. У транспортному положенні New Holland 732 рухається зі швидкістю 40 км/год.
 
Ну, а найбільш актуальним показом від АМАКО на сьогодні, коли жнива в розпалі, безперечно, став зернозбиральний комбайн Challenger СН 654. «Яка якість зерна – подивіться у бункері. Зерно чисте, втрат немає», - показував сервісний фахівець АМАКО. Комбайн не тільки акуратно збирав озиму пшеницю, а й продемонстрував, як уміло він подрібнює пожнивні рештки й рівномірно розкидає їх по землі, а це ж дуже важливо для впровадження водозберігаючих технологій ґрунтообробітку.
 
Як з’ясували учасники Дня поля, АМАКО пропонує дуже привабливі програми придбання сільгосптехніки, насамперед у лізинг. Наприклад, зернозбиральні комбайни можна отримати на 1 рік під 1% річних у валюті.
 
…Ми їхали Луганщиною й роздивлялися навколишні поля. Зернові не надто радували – не в кращому вони стані. А от соняшник і кукурудза вродили добряче, це було видно неозброєним оком.
 
Пару років тому керівники АМАКО зустрілися з головою облдержадміністрації Володимиром Пристюком і домовилися про співпрацю. Результати, як бачимо, вже помітні. АМАКО збирається невдовзі також створити свій сервісний центр на Луганщині.
 
«Сьогодні всі вже говорять про селянський бізнес як такий, що тримає економіку держави», - каже Віталій Скоцик. Голова наглядової ради АМАКО, крім іншого, звернув увагу на потребу луганських хліборобів у зберіганні збіжжя, й відмітив, що області «потрібно 2-3 хороших базових елеватори». Так що – далі буде.
 
Про компанію
АМАКО (American Machinery Company) є структурною одиницею крупного міжнародного бізнесу. Група діє по кількох напрямах, зокрема, має чіткі аграрні пріоритети – впроваджує найсучасніші технологічні рішення у галузі сільського господарства. В Україні працює з 1994 року. В усіх сферах, де знаходила себе АМАКО, вона була піонером із впровадження якісної західної техніки. Поступово до машин додавалося насіння, пестициди й добрива, а також технології з переробки і зберігання сільгосппродукції. Нині компанія позиціонує себе як системний впроваджувач агротехнологій і надає повні технологічні рішення й проекти, розробляє сівозміни, технологічні карти і здійснює аутсорсинг агрономічної служби. В Україні працює 505 представників АМАКО, які обслуговують 11 тис. господарств. Компанія розвивається за рахунок виключно зароблених нею і реінвестованих коштів.
 28 березня 2024
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних результатів. Ця стаття присвячена різним технологіям та інноваціям від BEDNAR.
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних ...
28 березня 2024
 28 березня 2024
Закупівельні ціни на кукурудзу в портах Чорного моря протягом тижня виросли на 8-10 $/т до 154-156 $/т або 6600-6650 грн/т на тлі активного експортного попиту, зростання курсу долара на міжбанку та стримування продажів виробниками.
Закупівельні ціни на кукурудзу в портах Чорного моря протягом тижня виросли на 8-10 $/т до 154-156 $/т або 6600-6650 грн/т на тлі активного експортного попиту, зростання курсу долара на міжбанку та стримування продажів виробниками.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
28 березня 2024
 28 березня 2024
У лютому 2024 року середня споживча ціна на м’які жирні сири в Україні зросла на 2,6% – до 185,9 грн/кг проти 181,13 грн/кг у січні.
У лютому 2024 року середня споживча ціна на м’які жирні сири в Україні зросла на 2,6% – до 185,9 грн/кг проти 181,13 грн/кг у січні.
28 березня 2024
 28 березня 2024
За запитом благодійного фонду «Мурашки» в рамках соціального проєкту «Добро в дії» від ТМ «Добродія» відправили продукцію для подальшої передачі військовим на передову.
За запитом благодійного фонду «Мурашки» в рамках соціального проєкту «Добро в дії» від ТМ «Добродія» відправили продукцію для подальшої передачі військовим на передову.
28 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.