agro business 160 160

СФГ «АСТРА.»: насіння бренду Pioneer® домінує в наших посівах

СФГ «АСТРА.»: насіння бренду Pioneer® домінує в наших посівах

/ Актуальні статті / Вівторок, 06 квітня 2021 10:24

Безкомпромісна якість продуктів і послуг. Доступні та вигідні для споживачів умови. Професіональні фахівці, які просувають і реалізовують продукцію. Це саме ті складники успіху, що роблять компанію зірковою. І допомагають досягти успішних результатів партнерам і клієнтам. Про очевидні переваги насіння TM Pioneer, особливості зваженої цінової політики та систему продажів посівного матеріалу — в розмові з керівництвом СФГ «АСТРА.».

Роман Іванович Горобець, співзасновник СФГ «АСТРА.»

Відповідно нинішнього адміністративно-територіального розподілення наше господарство розташоване в Кременчуцькому районі Полтавської області. В обробітку маємо більше як дві тисячі гектарів землі. Зазвичай у господарстві дотримуємося п’ятипільної сівозміни: кукурудза, соя, соняшник, пшениця озима та ячмінь ярий. Хоча від ячменю поступово відмовляємося.

Точність — запорука результату. У своїй роботі ми дотримуємося принципів точного землеробства, вся техніка під це обладнана. Використовуємо цифрові системи моніторингу й керування, маємо свій невеличкий флот дронів у господарстві, вже чотири роки повністю картографуємо врожайність тощо. Зрозуміло, що робимо аналіз ґрунтів, застосовуємо диференційовані внесення добрив і сівбу. Щодо обробітку ґрунту, то ми дотримуємося класичних підходів: оранка або глибоке розпушування.

Працюємо з найкращими. Можу зазначити, що господарство використовує тільки оригінальні ЗЗР та насіння, добрива міжнародних виробників. До речі, всі закупівлі відбуваються на тендерних засадах, що сприяє вигіднішому для нас ціноутворенню. Самі по собі максимальні врожаї за будь-яку ціну господарству не потрібні. Наша мета — досягнення максимального економічного ефекту. Успіху досягаємо шляхом поліпшення виробничих процесів, використання якісних матеріалів у роботі, виваженого впровадження новітніх технологій. Ще раз наголошу, в нас немає випадкових постачальників засобів захисту рослин, насіння тощо. Господарство традиційно працює з такими добре знаними світовими компаніями, як, скажімо, Corteva Agriscience. Адже вони дуже багато інвестицій вкладають у науково-дослідні розробки, щоб бути на вістрі вимог часу.

 

ДОВІДКА:

Господарство: СФГ «АСТРА.»

Місце розташування: Полтавська обл., Кременчуцький р-н

Земельний банк: понад 2 тис. гектарів

Посівні площі:

• Кукурудза — 700 га (Pioneer® — 80%)

• Соняшник — 480 га (Pioneer® — 45%)

• Озима пшениця — 520 га

• Соя — 350 га

• Ярий ячмінь — 130 га

 

Pioneer® — на передньому плані. І співпраця з брендом Pioneer® для нас зовсім не випадкова. Скільки себе знаю, стільки ми з ним і працюємо. Ще наш батько був одним із піонерів у використанні продуктів Pioneer®. Посівний матеріал цього бренду й тепер домінує в наших посівах. Хіба що торік був певний збій через перехідний момент до нової системи продажів. Спочатку ми не зрозуміли всі нюанси, та нині пропозиції від Торгового агента нам зрозумілі та вигідні — і гібриди Pioneer® у нас знову на передньому плані. Ми закупили посівний матеріал ще до Нового року. Отримали максимально можливі знижки, оскільки придбали стовідсотково на умовах пов­ної передплати. Спочатку вагалися, але проаналізували цінову кон’юнктуру і вирішили, що це нам буде вигідніше.

Якість вищого калібру. Щодо якості, то з нею ніколи жодних проблем не було. Сучасний завод у с. Стасі на Полтавщині, де ми були неодноразово, виробляє насіння на найвищому рівні за всіма параметрами. І це вельми важливо. Скажімо, в інших світових виробників посівного матеріалу можуть бути дуже цікаві ціни та гібриди, але в нас уже декілька разів були питання до якості калібрування їх насіння, а от у гібридах Pioneer® ми впевнені.

 

07 446 52 2

Комерційний директор СФГ «АСТРА.» Андрій Горобец, торговий агент TM Pioneer Роман Ковш,
співзасновник СФГ «АСТРА.» Роман Горобець

 

Три складники успіху. Pioneer® — це бренд, який значною мірою продає сам себе. Та якщо проаналізувати, що формує успіх компанії? Існує така концепція «трьох P (П)»: people — люди, price — ціна, product — продукт. Скажімо, продукти у компанії класні, ціни гарні… Проте, якщо менеджер на місці щось там не допрацьовує, то на практиці це може всі досягнення поставити під сумнів.

Та нині з нашим господарством працює дуже відповідальний Торговий агент. Він фахівець і людина слова, ми ретельно підготували договір з урахуванням наших пропозицій, узгодили з центральним офісом. І тепер всі задоволені, все вчасно приїхало.

Ось так у випадку Pioneer® всі три моменти успішно склалися. Недарма ми цього року купили максимальну кількість посівних одиниць за всю історію нашої співпраці. Як ми побачили цього року, прямі продажі мають свої переваги.

 

Андрій Горобець, комерційний директор СФГ «АСТРА.», кандидат с.-г. наук

Три лідери посівів. На цей сезон ми придбали кілька гібридів кукурудзи. То й же P9074 (ФАО 330) сіяли раніше — він себе дуже добре показував навіть на не найкращих полях і за доволі складних погодних умов. Гібрид P9234 (ФАО 320) лінійки Optimum® AQUAmax® також уже мали в себе в господарстві, були ним задоволені. Зокрема, у нього дуже хороша віддача на умови живлення, це гібрид справді інтенсивного типу. А щодо, P8816 (ФАО 300), то обрали опираючись на гарні результати, що гібрид показав у сусідніх господарствах та хорошу цінову політику.

Загалом гібриди бренду Pioneer® відрізняються, окрім всього, дуже якісним калібруванням, належною вирівняністю насіння. Також слід зазначити їх чудову вологовіддачу. Скажімо, ми останні три роки, гібриди Pioneer® збираємо за базової вологості. Урожайність теж не підводить: 10–11 т/га отримуємо за нормальних умов.

Вивірений підхід. Щодо технології, то ми не претендуємо на щось надзвичайне. Хіба що з особливостей слід зазначити — на частину полів під кукурудзу ми вносимо рідку фракцію свинячого гною. Це дає нам 150 кг азоту в діючій речовині. Разом із сівбою вносимо добрива з підвищеним умістом фосфору. А у фазу 6 листків обробляємо цинком. Використовуємо страхові гербіциди, а не ґрунтові, бо весна в нас доволі суха. Щодо шкідників, то насіння в нас має також й інсектицидну обробку. А проти стеблового метелика двічі на сезон працюємо трихограмою.

07 446 53 1

Кошик переваг. Соняшник бренду Pioneer® нам теж добре відомий. Він нас повністю влаштовує — добре проростає, вегетує, має хорошу продуктивність і олійність на висоті. На цей раз ми вирішили спробувати два гібриди соняшнику технології ExpressSun® — ранньостиглий P63LE113 і середньоранній P64LE25. Хоча в нас класична, добре відпрацьована технологія в господарстві, то будемо вирощувати ці спеціалізовані гібриди по ній. Вони для нас цікаві насамперед своєю посухостійкістю, олійністю й урожайністю. Можливо, наступного року взагалі не будемо брати ґрунтові гербіциди, бо придбали класні міжрядні культиватори. Якщо все вдасться, то так набагато економніше буде.

Надійний захист від Corteva Agriscience. Окрім гібридів Pioneer®, також успішно користуємося засобами захисту рослин компанії Corteva Agriscience. Так, мені дуже подобається гербіцид Квелекс™ на пшеницю. А по кукурудзі чудово працює Таск® Екстра, будь-яку забур’яненість бере. З фунгіцидів прекрасно діє на друге внесення по пшениці Вареон®, а на сої варто зазначити Аканто® Плюс.

Коментар

07 446 53 2Роман КОВШ, торговий агент із продажу насіння ТМ Pioneer у Полтавській області

— СФГ «АСТРА.» відзначається високим технологічним рівнем. Це господарство — один із лідерів з упровадження новітніх технологій у сільське господарство. І з брендом Pioneer® в СФГ «АСТРА.» працюють досить давно й серйозно. Хоча торік, коли перейшли на нову систему продажів, виникла певна пауза. Проте цього року повернулися до співпраці — і СФГ «АСТРА.» придбали наших продуктів навіть більше, ніж будь-коли за минулі роки.

Свою роль тут відіграє й зважена цінова політика, той важливий момент, що ціни на гібриди визначені у гривні й були фіксовані на початок сезону. Так що агровиробникам стало ще вигідніше з нами працювати. Беззаперечно, важливу роль відіграє не лише якість і зважена ціна продуктів, а й організаційний і агрономічний супровід, такі моменти, як зручне для господарства ведення документів тощо.

Так що прямі продажі мають пряме значення, адже це зручність і гарантії для господарства. На сьогодні законтрактовані поставки виконано вже десь відсотків на 95. Тобто все постачається своєчасно, відповідно до домовленостей.

 28 березня 2024
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
28 березня 2024
 28 березня 2024
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
28 березня 2024
 28 березня 2024
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних результатів. Ця стаття присвячена різним технологіям та інноваціям від BEDNAR.
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних ...
28 березня 2024
 28 березня 2024
Закупівельні ціни на кукурудзу в портах Чорного моря протягом тижня виросли на 8-10 $/т до 154-156 $/т або 6600-6650 грн/т на тлі активного експортного попиту, зростання курсу долара на міжбанку та стримування продажів виробниками.
Закупівельні ціни на кукурудзу в портах Чорного моря протягом тижня виросли на 8-10 $/т до 154-156 $/т або 6600-6650 грн/т на тлі активного експортного попиту, зростання курсу долара на міжбанку та стримування продажів виробниками.
28 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.