agro business 160 160

Пізнавати філософію буряківництва разом з АДАМА

/ Актуальні статті / Вівторок, 02 вересня 2014 16:12
«Змінюється світ - змінюємося ми», - так пояснює оновлення свого бренду один зі світових лідерів забезпечення засобами захисту рослин «Мактешим Аган». Відтепер компанія називатиметься АДАМА. 

 

Ця зміна закріплює бажання компанії максимально наблизитися до фермерів і за допомогою новітніх технологій спростити шлях агровиробників до успіху. Одним із ключових напрямів, потенціал якого намагається допомогти розкрити АДАМА, є увага до такої принципової культури, як цукрові буряки.
 
У нас спільна цифрова перспектива
Агрономи часто говорять про те, як важливо не залишатися у полі наодинці з труднощами і неприємними несподіванками, котрих, звичайно, безліч. «Ми створюємо дружню реальність, коли наш клієнт постійно відчуває себе захищеним, — переконаний керівник проектів та програм з аграрних питань ТОВ «Мактешим Аган Україна» Роман Горбань. — Ведемо кожне поле, кожну культуру від початку циклу і до отримання кращого результату».
 
altОновлюючи бренд, «Мактешим» (а тепер АДАМА), знову підтверджує свою позицію не простого продавця, а компанії, яка максимально оточує увагою партнера, дбаючи про його успішність. І у цьому процесі головну ставку робить на новітні технології, які стрімко змінюють світ, спрощують процеси виробництва та спілкування.
 
«АДАМА буде для фермерів провідником, у тому числі і у цифровий світ, — ділиться планами Роман Горбань. — Ми ж бачимо захоплення аграріїв різноманітними електронними пристроями. Тому в майбутньому налаштовані на те, щоб активно використовувати їх, скажімо, для онлайн-консультацій, створення електронних каталогів, довідників, онлайн-визначників».
 
Практика цифрового спілкування вже активно розповсюджена у світі. Познайомиться з нею і український агровиробник. Саме в електронному просторі, з адаптацією до сучасних умов та можливостей розвиватиме своє майбутнє і АДАМА, така у неї концепція. Високі технології допомагатимуть фермерам спрости своє життя і бути на висоті.
 
У компанії впевнено говорять про планові збільшення інвестицій у технології, навіть незважаючи на скрутні політичні обставини. Відповідно АДАМА розширює штат своїх технічних представників. До консультування залучаються власні висококласні спеціалісти, а також збільшуються інвестиції у науковий супровід провідних вчених як вітчизняних, так і міжнародних фахівців.
 
Менеджери переконують, що у такий спосіб не залишать жодної проблеми невирішеною. Щоб фермер зрозумів: має справу із сильною командою, сильним брендом.
 
Індивідуальний підхід для точних рішень
«У нас спільна точка відліку, — пояснює стратегію Роман Горбань. — Ми всі думаємо та діємо з позиції фермера. Для всіх головне — щоб він отримав кращий результат і працював на перспективу».

alt

Перспектива у сучасному середовищі не терпить шаблонів та узагальненого, так би мовити, оптового підходу. АДАМА не збирається давити масою, а прагне забезпечувати ринок диференційованими продуктами, спрямованими суто на конкретну проблематику. Для того і трансформувалася «Мактешим», щоб сконцентруватися на унікальних продуктах. Їх дія буде орієнтованою саме на український ринок з усіма його потребами. Тому й розширюється присутність фахівців АДАМА у кожному регіоні. Вони визначатимуть проблеми окремих територій. «Країна у нас велика, однакових полів практично не буває. Тому наші рішення повинні бути точними і чіткими», — визначає позицію менеджер Роман Горбань.
 
Пізнаємо бурякову філософію
«Дуже хочеться повернути країну до кращих традицій та успіхів вітчизняних цукровиків, — має патріотичну амбіцію представник АДАМА. — Тим паче, що можливість знов вирощувати мільйон гектарів цукрових буряків абсолютно реальна. І це зовсім не шкодить нашій сівозміні, структурі посівів. Україні під силу отримувати урожайність по 600 ц/га, виробляти до 5 млн т цукру, успішно продавати його в Азію та Європу. Це наша традиція, нею не можна нехтувати».
 
Правда, через певний занепад галузі помітно менше стало агрономів, котрі не просто спеціалізувалися на цукристих, але й щиро захоплювались, любили цю культуру. Утім спеціалісти помітили, що на нашому ринку таки формуються нині три групи прихильників, котрі є ентузіастами виноградарського, садівничого, а, крім того, якраз і цукрового напряму.
 
«Ми помітили таку тенденцію до відродження, — розповідає Роман Горбань. — І вирішили посприяти цьому процесу. Але при тому, що рівень технологій вирощування буряків в Україні зараз ще досить низький, а ця культура надто примхлива, потребує додаткових знань, навичок, «АДАМА» взялася допомогти фермерам».
 
У Німеччину до лідерів
У Німеччині популярний буряк вирощується для виробництва цукру, а також на сировину для біоустановок. АДАМА має потужне представництво у цій країні, займає перше місце на ринку захисту цукрових буряків, тому максимально посприяла професійному туру українських фермерів. Представники майже 10 українських компаній відвідали спеціалізовану виставку, а також познайомилися з фермерами, які десятки років є партнерами АДАМА, успішно застосовують її продукти. Які саме і який ефект отримують німецькі колеги — подивилися на досвіді фермерського господарства на 2 тис. га у Східній Німеччині.
 
Урожайність цукрових буряків у Європі зараз у 2–2,5 разів вище за українську. Дехто твердить, що там більше опадів. Утім факти свідчать про інше: за 2013 рік у Німеччині випало 450 мм, у нас в той же час — понад 600. Насправді практика показує, що секрет — у дотриманні точно обраної технології вирощування. «Маємо справу з іноземцями, які організовують виробництво в Україні та отримують на наших же землях європейські результати», — переконує Роман Горбань.
 
Причину бачать у розумінні самої філософії цієї культури. Пізнаєш її — отримуєш стабільні врожаї навіть на помітно гірших землях.

alt

 

Що найперше вражає українських гостей при знайомстві з німецьким фермером? Передусім, що він — фанат культури, яку вирощує, живе нею, переживає за кожну деталь технології, все у нього структуровано і чітко. Та це зовсім не означає, що господар зациклюється виключно на рослинництві. Кожен закуток своєї території використовує раціонально, розумно. Має власну заправку, мийку, автосервіс, магазин. Із продуктів переробки буряків, кукурудзи отримує біогаз, постачає його до загальної системи та отримує зворот для власних потреб за зеленими тарифами. За такою ж схемою використовує власні сонячні батареї. За угодами із насіннєвими компаніями на своїх ділянках вирощує для них насіння буряків, злакових. У власному величезному ангарі сортує, калібрує, зберігає зерно, котре потім іде на продаж.
Одразу видно широту поглядів господаря та його відкритість до інновацій. Чого, на жаль, поки що бракує деяким власникам господарств у нашій країні.
 
Німецький фермер розповів, що кожну справу розпочинає з аналізу, вивчення ринку, регіону, згадують учасники подробиці поїздки. Він постійно консультується із представниками компанії-лідера, бо знає, що з ними не програє. Увесь бізнес ведуть п’ятеро господарів, що об’єдналися в одну кооперативну спілку. Ніколи не діють інтуїтивно — спільно радяться, вираховують наслідки, запрошують консультантів. Головне в їх підході — професіоналізм разом з ентузіазмом.
 
На таких основах вибудовує свою стратегію і оновлена АДАМА. Навіть процес ребрендингу компанія задумувала як стимул для себе і для своїх партнерів рухатися вперед. «Наші українські фермери дуже багато їздять останнім часом, — ділиться спостереженнями Роман Горбань. — Бачать успішний досвід багатьох країн. Але повертаються додому і знову застряють у буднях, не отримуючи належної підтримки для таких бажаних змін. Наша місія — якісними продуктами і партнерським сервісом оживити їх прагнення до успіху».
 
Унікальне портфоліо для тендітної культури
Підтверджуючи такі свої наміри, АДАМА, як приклад, пропонує унікальне портфоліо своїх продуктів для захисту цукрових буряків. Ґрунтується воно на тому, щоб зберегти власне культуру в боротьбі зі шкідниками та хворобами. Не зашкодити в періоди, коли намагаєшся допомогти. Адже цукрові буряки, особливо на ранніх стадіях, є такими тендітними і вразливими. Якщо саме через це багато господарів перестало їх вирощувати, то нині АДАМА має надію допомогти повернути моду на цю стратегічну і дуже перспективну культуру.
 
Різноманіття сумішей, пропонованих АДАМА, спрямоване на селективність, вибірковість щодо основної культури і водночас — на ефективність проти шкідників. Для кожного з обробітків пропонуються індивідуальні ефективні схеми, безпечні для культури.
 
Унікальні системи захисту, зокрема, забезпечують такі відомі гербіциди, як Голтікс, Бельведер Форте, Пауертвін, Тореро. Цього року очікується абсолютна новинка на ринку — Голтікс Голд з інноваційною запатентованою унікальною формуляцією, яка значно покращить ефективність дії. Різна комбінація цих продуктів дозволяє зберегти селективну дію на буряки. Відповідно забезпечити ліквідацію проблем на різних полях.
 
«Досвідчений агроном постійно стежить за своїми полями, планує певні технології, знає, які проблеми його можуть очікувати. А ми додаємо можливості сучасних лабораторій, які допоможуть уточнити діагноз кожному полю, — розповідає про напрями співпраці з буряківниками Роман Горбань. — Ми знаємо характерні можливості наших продуктів, нюанси їх внесення, норми. Схема захисту спрацює найефективніше, коли матиме точність та буде системною».

alt

Жодна система захисту не обходиться зараз без найселективнішого Голтікс, який вноситься буквально на кожному буряковому полі. Зрозуміло, адже він є основним експертом на лободі та успішно контролює її без ушкоджень культури.
 
Унікальний склад суміші у продукті Бельведер Форте завдяки збільшеній кількості діючої речовини сприяє більш ефективній грунтовій дії та контролю злакових бур’янів.
 
Нешаблонний препарат Тореро цінують справжні професіонали. Ті, хто вдало компонує свою систему буряківництва, цим продуктом з оригінальною композицією діючих речовин віртуозно знімають проблеми у будь-якій схемі. Якщо фермер добре знає свої поля, він влучно застосує цей ефективний гербіцид у кожному з обробітків. При чому грамотно поєднає пропорції дорогих і дешевих препаратів. «Ми підкажемо, як це найефективніше зробити», — впевнений у результаті Роман Горбань.
 
Продукт Пауертвін спеціаліст радить для застосування в агрохолдингах, на великих площах. Якщо через, скажімо, погодні умови не було можливості вчасно зайти у поля або просто важко піймати чутливу фазу внесення препаратів, варто застосувати саме універсальний гербіцид Пауертвін із подвоєною кількістю діючих речовин. Завдяки чому практично завжди вдається почистити поле, знищити бур’яни.
 
«Дуже хочемо допомогти нашій країні стати експортером цукру, — не стримує емоцій менеджер АДАМА. — Ми ж аграрна країна з давніми традиціями. Хіба не ганебно завозити бразильський продукт, з якого навіть цукерки втрачають смак дитинства». АДАМА налаштувалася вивести буряківництво у стратегічно успішну галузь.

Коментарі
 
altОлексій КЛЕПКАголовний агроном АФ «Корсунь»
- Німецький фермер показав, як на незначній площі невеликою кількістю людей можна досягати дуже великої ефективності. По-доброму позаздрив його техніці…
Черговий раз переконався, що часто при виборі ЗЗР платимо за ім’я, за відомий бренд. А можна ті ж результати отримати за параметрами ціна-якість від перевіреного колегами «Мактешима». Тим більш випробували їх препарати і на своїх на демо-ділянках. Тепер закупимо більше.

altАлішер НУРМУРХАМЕДОВначальник науководослідного відділу холдингу «Астарта Київ»
- Під час поїздки до Німеччини цікаво було відвідати спеціалізовану виставку. Вона дуже відрізнялася від наших, де просто роздають рекламні буклети. Німецькі ж колеги все демонструють наживо, у полі, на дослідних ділянках. Особливо запам’яталися відвідини фермера, у якого оптимально налагоджені технології захисту і дуже чітко організовано простір у господарстві. За підсумками поїздки замовили нові партії продуктів АДАМА. Застосовували їх і раніше, а зараз ще будемо пробувати у нових схемах.

 
altІгор ЯМКОВИЙкерівник аграрних проектів ТОВ «Арчі»
- Вражає, як німецький фермер вправно перейшов на біоенергетику. Це ж так для нас актуально! Намагалися розпитати і його секрети на вирощуванні буряків — вони у нього дуже дієві. Переконалися, що маємо багато спільних схем застосування ЗЗР. Дуже цінним був обмін досвідом між колегами, які теж брали участь у поїздці. У кожного з нас різні господарства, різні землі, але від кожного потрошку можна взяти досвід. Тому вдячні «Мактешиму» за таке спілкування. Їх продуктами ми вже користуємося більше 4 років, задоволені, як вони діють у наших комплексах захисту.
 29 березня 2024
ГО «Міжнародна фундація розвитку» спільно з ГО «Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» продовжують співпрацю щодо проведення навчання в рамках реалізації проєкту «Розвиток трудового потенціалу для України» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України».
ГО «Міжнародна фундація розвитку» спільно з ГО «Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» продовжують співпрацю щодо проведення навчання в рамках реалізації проєкту «Розвиток трудового потенціалу для України» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України».
29 березня 2024
 29 березня 2024
Станом на 29 березня до сівби ярих культур в Україні приступили всі області. Засіяно 476,7 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 29 березня до сівби ярих культур в Україні приступили всі області. Засіяно 476,7 тис. га зернових та зернобобових культур.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Негативна цінова динаміка на ринку живця свиней наприкінці березня в Україні стала відчутнішою. Так, середньозважена ціна склала 55,4 грн/кг, що на 11% нижче, ніж тижнем раніше.
Негативна цінова динаміка на ринку живця свиней наприкінці березня в Україні стала відчутнішою. Так, середньозважена ціна склала 55,4 грн/кг, що на 11% нижче, ніж тижнем раніше.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Україна продовжує розширювати географію експорту цибулі. Так, у січні 2024 року перші гуртові партії української цибулі були експортовані на ринок Великобританії.
Україна продовжує розширювати географію експорту цибулі. Так, у січні 2024 року перші гуртові партії української цибулі були експортовані на ринок Великобританії.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Мінливі погодні умови, притаманні весняному періоду, здатні негативно вплинути на ріст і розвиток, а відтак – і на майбутню врожайність озимих, ярих, плодових та інших культур. Щоб попередити потенційні втрати, зробити культурні рослини стійкішими до температурних та інших стрес-факторів і підвищити їх адаптивність, фахівці Ukravit ...
Мінливі погодні умови, притаманні весняному періоду, здатні негативно вплинути на ріст і розвиток, а відтак – і на майбутню врожайність озимих, ярих, плодових та інших культур. Щоб попередити потенційні втрати, зробити культурні рослини стійкішими до температурних та інших стрес-факторів і підвищити їх адаптивність, фахівці Ukravit радять включати ...
29 березня 2024
 29 березня 2024
У січні-лютому 2024 року Україна відправила на експорт 9,9 тис. тонн яєць, що на 41,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
У січні-лютому 2024 року Україна відправила на експорт 9,9 тис. тонн яєць, що на 41,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
29 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.