Новий бренд насіння Dow Seeds на «Битві титанів»

/ Актуальні статті / Середа, 12 листопада 2014 13:17
Про якість насіння можна говорити і писати довго. А краще на власні очі побачити досягнення світової селекції і поспілкуватися з фахівцями. Саме для цього на великому Дні поля, що мав назву «Битва титанів» було розміщено ділянки з демонстраційними посівами гібридів кукурудзи та соняшнику компанії Dow Seeds.

 

Це відносно новий для нашої країни бренд компанії Dow AgroSciences, яка більш відома українським аграріям завдяки високоефективним засобам захисту рослин. Наразі одним із важливих напрямів розвитку компанії є насіннєвий бізнес, зосереджений на стратегічних сільськогосподарських культурах.
 
altСама «Битва титанів», де було продемонстровано багато унікальних рішень для сільськогосподарського виробництва, відбулася наприкінці вересня у селі Степове, що в Тетіївському районі Київської області, на полях групи компаній «ТАК». Саме тут, поруч з технікою та технологіями, аграрії змогли побачити продукти компанії Dow Seeds — демо-ділянки гібридів кукурудзи та соняшнику. Ці гібриди вирізняються тим, що вони створені на основі передової селекції та з врахуванням сучасних вимог аграріїв, і тому показують стабільно високу врожайність та відмінну якість.
 
Селекційна база
Лише в Європі селекція Dow Seeds підтримується вісьмома селекційно-дослідними станціями, розташованими в Німеччині, Франції, Угорщині та Росії. Крім того, селекційний матеріал проходить передреєстраційні тестування практично в кожній країні, у конкретних ґрунтово-кліматичних умовах, тому споживач може бути певним, що йому буде запропоновано найбільш придатний та адаптований продукт.
 
На ринку України Dow Seeds пропонує гібриди соняшнику й кукурудзи. Насіння соняшнику вирощується і доробляється в Аргентині та Сполучених Штатах, а кукурудзи — виключно в країнах Європи. Розуміючи особливості клімату нашої країни, компанія пропонує насіння гібридів, що може за будь-яких умов забезпечити відмінний результат. Особлива увага приділяється якісним показникам польової придатності та доробки насіння. Недарма ж гасло компанії — «Перевага в кожній насінині».
 
Технології
Особливістю Dow Agro­Sciences є те, що 30% від обсягу реалізації насіння щорічно інвестується у дослідження та розвиток. Компанія активно зай­мається розвитком нових технологій, роблячи свій внесок у розширення виробництва корисних для здоров’я продуктів харчування.
 
Соняшник
Соняшник для України є стратегічною культурою, тому компанія надає йому особливої уваги.
 
Усі гібриди соняшнику, що створює Dow AgroSciences, придатні для вирощування за системою Clearfield. Це дає можливість ефективно контролювати практично весь спектр бур’янів, у тому числі і вовчок.
 
Крім цінних генетичних ознак, нові гібриди Dow Seeds мають цілу низку інших характеристик, що забезпечують високий урожай насіння. До них належать такі, як, наприклад, підвищена стійкість рослин до вилягання, яка досягається, в основному, за рахунок зниження висоти рослини і більш потужного розвитку кореневої системи; зниження ламкості шийки рослини; достатній кут вертикального нахилу корзинки, що знижує можливості потрапляння води в корзинку і її загнивання у сиру і дощову погоду.
 
altВміст олії
Гібриди соняшнику Dow Seeds вирізняються підвищеним вмістом олії, а більшість з них є високоолеїновими, які, до речі, набувають усе більшої популярності в країнах Євросоюзу та в Україні з огляду на значно кращі харчові властивості олії: мала кількість насичених жирних кислот дозволяє значно знизити рівень накопичення холестерину в організмі.
 
Найближчим часом Dow Seeds виведе на ринок України унікальні інноваційні продукти, запатентовані під торговою маркою Omega-9 Oils. Унікальність олії Омега-9 полягає у комбінації високоолеїнових та низьколінолевих жирних кислот, у ній майже повністю відсутні транс-жири. Гібриди соняшнику Omega-9 Oils створюються із використанням традиційних методів селекції рослин.
 
Кукурудза
Уже кілька років поспіль Україна є одним із лідерів експорту кукурудзи. Однак погода з року в рік вносить свої корективи у вирощування цієї культури. Тим ціннішими для виробника стають гібриди кукурудзи від Dow Seeds, що протягом кількох років добре зарекомендували себе в різних ґрунтово-кліматичних умовах як за рівнем урожайності зерна (12,5-14,5 т/га у виробничих посівах), так і за швидкістю вологовіддачі.
 
Програма селекції Dow Seeds в Європі розпочалась ще в 2008 році, коли було об’єднано три регіональні європейські програми селекції MTI, SWS, DUO Maize із включенням кращого генетичного матеріалу зі США. Селекційна ж програма в США налічує багато десятиліть. Європейська програма спрямована на створення конкурентоспроможних високоврожайних гібридів зернової кукурудзи для європейського ринку. Особливою метою для селекціонерів є виведення гібридів кукурудзи, які будуть давати стабільно високі врожаї в умовах України.
 
Гібриди Dow Seeds
На демо-полях «Битви титанів» було представлено чимало гібридів селекції Dow Seeds. Звичайно, про кожен з них можна багато розповідати, але ми зупинимось на деяких, що найбільше зацікавили учасників заходу.
 
alt
 
Серед гібридів соняшнику Dow Seeds звернемо увагу на наступні:
 
  • Гібрид 8Х288КЛДМ належить до ранньостиглої групи. Це є високоолеїновий гібрид з показниками вмісту олеїнової кислоти більше ніж 86 %. Йому притаманний дуже ранній стартовий ріст. Цей гібрид толерантно відноситься до різних строків посіву — як ранніх, так і пізніх. Він є пластичним до різних грунтово-кліматичних умов вирощування, забезпечує високу урожайність зав­дяки відмінній масі тисячі зерен та високій натурі зерна.
 
  • Ілона КЛ — надзвичайний гібрид середньостиглої групи. Вміст олії сягає до 54 %, вміст олеїнової кислоти — понад 87%. Цей гібрид є низькорослим, тому має високу стійкість до полягання. Ілона є високопластичним гібридом зі стабільною урожайністю, яка спостерігається протягом останніх 3-х років роботи компанії в Україні. Підходить для Півдня України завдяки напівгоризонтальному нахилу кошика, який зверху закритий листочками, що запобігає згоранню від сонця.
 
  • 8Н421КЛДМ — середньостиглий гібрид, який забезпечує високу врожайність завдяки збалансованим показникам швидкого проростання, рівномірності цвітіння, достигання та високій здатності до самозапилення. Під час достигання насіння має високу вологовіддачу. Цей гібрид добре реагує на високий агрофон.
 
Щодо гібридів кукурудзи Dow Seeds, що були презентовані на «Битві титанів», акцентуємо увагу на наступних:
 
  • Да Сонка — зубоподібний гібрид інтенсивного типу з ФАО 350, який має відмінний потенціал урожайності. Він має гарний стартовий ріст, відмінну посухостійкість та стійкість проти полягання. Вихід зерна становить 88%.
 
  • МТ Матадо — гібрид з ФАО 380. Простий гібрид із зубоподібним типом зерна. Характеризується високою посухостійкістю. Ремонтантний, з потужною кореневою системою та міцним стеблом. Важливою особливістю цього гібриду є відмінна урожайність при низькій густоті посіву. В умовах достатнього зволоження не бажано сіяти з густотою більше 76 000. Максимальний вихід зерна досягав 92 %. Відмінною характеристикою гібриду є розмір качана — 16 рядів, у кожному з яких до 58 зерен.
 
  • ДС 0336 ФАО 350 має відмінні показники стійкості проти полягання, відрізняється раннім цвітінням та раннім дозріванням. Цей гібрид має зубоподібний тип качана, здатний з високою швидкістю звільняти вологу на час дозрівання. ДС 0366 має високий потенціал урожайності.

Коментарі
 
altВалерій КАСЯНЕНКОдиректор з питань сільськогосподарського виробництва компанії «ТАК-Агро»
- У нашому господарстві левова частина кукурудзи і соняшнику — це селекція Dow Seeds. З цією компанією ми працюємо вже чотири роки. На кінець вересня почали збирати гібрид кукурудзи МТ 261 з вологістю 19%. Середня його урожайність становила близько 120 ц/га. Цей гібрид швидко віддає вологу, невибагливий до ґрунтів і головне — стабільний. Ще поки не почалося збирання двох інших гібридів кукурудзи з більшим ФАО: це Да Сонка та МТ Матадо, але ми бачимо, що результати будуть на високому рівні.
Що стосується соняшнику, то ми вирощуємо різні гібриди селекції Dow Seeds. Цього року вперше посіяли високоолеїновий гібрид 8X288КЛДМ, завдяки якому сподіваємося отримати додаткові прибутки. А наступного року, думаю, у нас високоолеїнових гібридів буде приблизно половина від загальних посівів цієї культури.
У будь-якому разі якісна генетика і суворе дотримання технологій дозволяє нам отримувати урожайність на рівні 40 ц/га.
 
altЮрій ФАЛОВСЬКИЙ,  директор з виробництва, Вінницька Агропромислова Група
- На наших полях соняшник Dow Seeds вирощується уже третій рік.
Цього року молотили гібриди соняшнику 8Н270КЛДМ та 8Н358КЛДМ, при чому попередньої десикації застосовувати не довелося. Виповненість та маса тисячі зерен були хороші. Цей рік відзначився складними погодними умовами для соняшнику, а в результаті на круг вийшло в середньому 30 ц/га.
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Енергетична безпека: Електричні мобільні сховища від Emost AG (Швейцарія) – це унікальні акумуляторні генератори промислового класу потужністю 50 та 100 кВт, які дозволяють забезпечити промислові та господарські об’єкти, будівельні майданчики чи оперативні аварійні служби мобільним безшумним джерелом живлення.
Енергетична безпека: Електричні мобільні сховища від Emost AG (Швейцарія) – це унікальні акумуляторні генератори промислового класу потужністю 50 та 100 кВт, які дозволяють забезпечити промислові та господарські об’єкти, будівельні майданчики чи оперативні аварійні служби мобільним безшумним джерелом живлення.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
За перші три місяці 2024 року виручка від експорту українських плодів, ягід і горіхів збільшилась на 47% – до $87 млн.
За перші три місяці 2024 року виручка від експорту українських плодів, ягід і горіхів збільшилась на 47% – до $87 млн.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
У березні українські виробники свіжих молочних продуктів були досить активними. Незважаючи на те, що ціни на ці продукти зросли, обсяг реалізації збільшився.
У березні українські виробники свіжих молочних продуктів були досить активними. Незважаючи на те, що ціни на ці продукти зросли, обсяг реалізації збільшився.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
В України є стратегічна потреба вирощувати бавовну як сировину для імпортозаміщення, а також для переробки і забезпечення внутрішніх потреб. Пропонується створити і розвивати бавовняний кластер в Одеській області.
В України є стратегічна потреба вирощувати бавовну як сировину для імпортозаміщення, а також для переробки і забезпечення внутрішніх потреб. Пропонується створити і розвивати бавовняний кластер в Одеській області.
19 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.