Сьоме покоління Case IH Magnum: Трактор поза конкуренцією

Сьоме покоління Case IH Magnum: Трактор поза конкуренцією

/ Актуальні статті / Середа, 08 вересня 2021 10:22

Якісно новий рівень контролю та керування даними у Magnum AFS Connect дозволяє аграріям перетворити трактор на справжню польову лабораторію, яка нагромаджує та передає широкий спектр технічних й агрономічних даних.

Трактори Case IH Magnum давно набули в Україні статусу еталонної машини для виконання повного спектра сільськогосподарських операцій. Цьому сприяє широкий модельний ряд Magnum, висока надійність, економічність і багатий технологічний функціонал трактора. Сотні й тисячі Magnum бездоганно виконують свою роботу в різних куточках України.

Тому не дивно, що компанія Case IH особливо ретельно поставилася до розроблення та виведення на ринок нового, вже 7-го покоління тракторів Magnum. Адже йдеться про абсолютно унікальну високотехнологічну машину, робота якої повністю ґрунтується на застосуванні телеметрії та систем точного землеробства.

«Ми навмисне не брали участь у кількох виставкових заходах, а сконцентрувалися на роботі техніки, на демонстрації її результативності та ефективності. Адже останнім часом аграріїв у виборі техніки цікавить не так ціна чи технічні характеристики, як результат», — пояснив бізнес-директор CASE IH в Україні та Молдові Юрій Єгоров.

 

15 16 454 455 84 3

Юрій Єгоров, бізнес-директор Case IH

 

Новинка, яку презентували на базі відомого господарства Agro KMR у Дніпропетровській області, отримала промовисту назву Magnum AFS Connect, що означає виконання всіх польових операцій із максимальною точністю.

Така пильна увага з боку конструкторів Magnum AFS Connect до точних рішень невипадкова.

«Розроблення 7-го покоління традиційного флагманського трактора Magnum розпочалася з дослідження, яке мало з’ясувати, що саме сьогодні шукають користувачі тракторів цього класу, які їхні потреби та вимоги. Українські компанії теж брали участь у цьому дослідженні у вузькому аспекті щодо точного землеробства. Адже в Україні є господарства — лідери технологій, тому їхня думка була дуже важливою», — розповів продукт-менеджер Case IH Анатолій Мацюк.

 

15 16 454 455 85 2

Анатолій Мацюк, продукт-менеджер Case IH

 

Виявилося, що фермерів сьогодні цікавить не просто надійна та економічна машина, а трактор, що виконує всі види робіт із максимальною точністю та продуктивністю, тісно інтегруючись із технологіями точного землеробства. Власне цю концепцію й було покладено в основу 7-го покоління тракторів Magnum.

Який вигляд це має на практиці? Власник Magnum AFS Connect у будь-який момент знає, де працює його машина, яку роботу вона виконує, з якою швидкістю та витратою пального. До того ж записується максимально широкий спектр даних, таких як записи полів, що містять оброблену площу та норми внесення. Усі ці дані тепер можуть бути записані та надійно передані в режимі реального часу просто на ходу за допомогою телематичної технології AFS Connect, інтегрованої в нові моделі Magnum.

Фактично Magnum AFS Connect виконує в автоматичному режимі значну частину тих завдань, що раніше фермери були змушені замовляти в сторонніх фірм. Відтепер вони можуть самостійно нагромаджувати вичерпні дані по своїх полях для аналізу та подальшого вдосконалення технології.

15 16 454 455 85 1

ДОВІДКА «АС»

Magnum AFS Connect

До модельного ряду Magnum 7-го покоління для українського ринку входять Magnum 280, Magnum 310, Magnum 340, Magnum 380 і Magnum 400 із максимальною потужністю від 351 до 435 к. с. Модель Magnum 400 доступна тільки з трансмісією 21/5 PowerDrive, яка забезпечує максимальну швидкість 40 або 50 км/год. Усі моделі оснащено шестициліндровими двигунами FPT Cursor 9 об’ємом 8,7 л з турбонаддуванням й інтеркулером.

Моделі 340, 380 та 400 також можна безпосередньо на заводі оснастити задніми гусеницями Rowtrac. Вантажність задньої навіски трактора становить до 11 700 кг, тоді як вантажність передньої навіски становить 4 090 кг. У задній частині трактора доступно до шести гідророзподільників, а в передній — три. Варіанти продуктивності гідравлічної помпи становлять 236 або 297 л/хв.

 

Нові розроблення технології Magnum AFS Connect забезпечують двосторонній зв’язок між новим монітором AFS Pro 1200 у кабіні та порталом Case IH AFS Connect, доступним на вебсайті mycaseih.com. Таким чином, утворюється канал для керування даними. Це дає змогу керівникам аграрних підприємств точно керувати господарством, автопарком і даними зі свого офісу чи мобільного пристрою, контролюючи поточні операції в полі, інформацію про автопарк, агрономічні дані тощо, до того ж ці дії записуються в режимі реального часу.

Власники та менеджери господарств також можуть вільно обмінюватися вибраними агрономічними даними зі своїми партнерами, наприклад, агрономами, а робочими даними трактора — зі своїм дилером із метою локалізації проблем з обслуговуванням чи експлуатацією та забезпечення максимально продуктивного використання техніки.

15 16 454 455 85 3

Фактично трактор, що працює в полі, перетворюється на справжню мобільну лабораторію під постійним наглядом із боку керівників компанії, агрономів і в разі потреби — сервісної компанії. Він виконує свою роботу з надзвичайною точністю та продуктивністю, нагромаджує агрономічні дані й передає інформацію про власний технічний стан. У разі виникнення навіть найменшого збою в роботі можна відразу ж вжити необхідних заходів.

Якісно оновився і салон кабіни тракторів Magnum — знову ж таки з метою підвищення точності виконання операцій і продуктивності роботи машини. Новий підлокітник Multicontroller має чотири кнопки, які можна налаштувати на новому джойстику Multicontroller, ще чотири — на підлокітнику, плюс енкодер, який потрібно натиснути й повернути для швидкого вибору функцій на моніторі AFS 1200, а також ексклюзивні перемикачі гідророзподільників, які можна індивідуально конфігурувати.

Усі ці елементи дозволяють операторам налаштувати трактор саме так, як вони цього бажають. Основні робочі дані трактора, наприклад, рівень пального й температуру охолоджувальної рідини можна швидко переглянути на новому компактному моніторі зі смарт-екраном VIS2 на правій передній стійці кабіни.

Також новинка отримала новий салон і нове сидіння із 40-градусним поворотом праворуч і 5-градусним — ліворуч. Було вдосконалено системи обігріву, вентиляції й кондиціювання тракторів. Збільшено кількість відсіків для зберігання речей і тримачів для чашок, а також портів для заряджання пристроїв та передачі даних. Повністю скляні дверцята без центральної стійки й опціональна комплектація з двірниками покращують оглядовість. Ексклюзивною функцією є брелок керування доступом із можливістю автоматичного блокування/розблокування дверей і програмованими функціями.

 

Наш вердикт

Очевидно, що трактора, який би поєднував таку кількість технічних і технологічних переваг, на ринку України ще не було. Тим більш цікаво буде ознайомитися з роботою Magnum AFS Connect на полях вітчизняних агрокомпаній. Надійність, економічність і комфортабельність новинки Case IH є безсумнівною, тому, упевнені, його із задоволенням використовуватимуть усі типи господарств, незалежно від того, чи працюють вони за технологіями точного землеробства. Однак думаємо, що під такий трактор просто гріх їх не використовувати, бо реальні можливості Magnum AFS Connect просто безмежні.

 

ДОВІДКА «АС»

Технологія AFS Connect

AFS Connect базується на перевіреній системі точного землеробства (AFS) від Case IH, але ця технологія вийшла на новий рівень завдяки вдосконаленому комплексу програмно-технічних засобів. Система AFS Connect нової серії Magnum формується сукупністю трьох основних компонентів: термінала оператора з монітором AFS Pro 1200, операційної системи AFS Vision Pro та супутникового приймача AFS Vector Pro. Ці елементи дозволяють користувачам на власний розсуд налаштувати керування трактором і роботу систем точного землеробства. Новий монітор AFS Pro 1200 використовує операційну систему AFS Vision Pro, що дозволяє налаштувати трактор відповідно до вподобань оператора. Окрім можливості роботи за допомогою сенсорного екрана можна скористатися програмованими гарячими клавішами, які дозволяють без зусиль отримати доступ до певних функцій під час руху в полі.

 

Система Brake-assisted steering

Ще однією новинкою на тракторах Magnum є кермове керування із системою Brake-assisted steering, яким можна керувати через HMC II — центр керування розворотом на кінцях гону. Ця функція в основному орієнтована на моделі Rowtrac із задніми гусеницями, але також доступна для колісних тракторів Magnum і допомагає керувати розворотом на кінцях гону, автоматично застосовуючи гальмо на внутрішній задній гусениці або колесі у разі повороту керма. Ще однією опцією є кермове керування з регулюванням чутливості відгуку, яке встановлюється на тракторах Case IH Optum: воно дозволяє перемикатися між тією чутливістю керування, що потрібно для виконання операцій у полі, та тією, що потрібно для руху дорогою. 

Теги
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Енергетична безпека: Електричні мобільні сховища від Emost AG (Швейцарія) – це унікальні акумуляторні генератори промислового класу потужністю 50 та 100 кВт, які дозволяють забезпечити промислові та господарські об’єкти, будівельні майданчики чи оперативні аварійні служби мобільним безшумним джерелом живлення.
Енергетична безпека: Електричні мобільні сховища від Emost AG (Швейцарія) – це унікальні акумуляторні генератори промислового класу потужністю 50 та 100 кВт, які дозволяють забезпечити промислові та господарські об’єкти, будівельні майданчики чи оперативні аварійні служби мобільним безшумним джерелом живлення.
19 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.