Результативність переконує

/ Актуальні статті / Четвер, 16 липня 2015 09:55
Побачити чітку різницю після застосування правильної комбінації препаратів на основних культурах регіону знову змогли учасники Дня поля на Черкащині. Цей захід відбувся у червні в новому демоцентрі BASF в с. Тарасівка Звенигородського р-ну, створеному на базі Тарасівського відділку СТОВ АФ «АгроРось». 

 

Тут вчергове під час спеціального навчально-показового семінару продемонструвала ефективність своїх технологій компанія BASF.
 
Інна РІВНЕНСЬКА, спеціально для "АС"
 
Прогрес на зернових
Особливо дружно показали цього року себе результати використання високоякісних продуктів BASF для зернових як на демонстраційних, так і товарних посівах в «АгроРосі». Навіть візуально учасники Дня поля одразу помітили переваги оброблених ділянок і контролю. Секрет почав розкривати керівник територіальної групи BASF у Київській, Черкаській, Житомирській областях Сергій Коваленко: «Сходи у нас були справді набагато дружніші та й маса коріння більша. Це попрацював наш Систіва® — продукт для нової технології, коли фунгіцид довготривалої дії наноситься методом обробки насіння».
 
Одразу відповідали тим, хто призадумувався над ціною препарату: фактично до прапорцевого листка більше фунгіцидами не працювали. Можна підрахувати відповідну економію на кількості обробок.
 
До речі, BASF може запропонувати на вибір і дешевші фунгіциди, і такі, що орієнтовані на інтенсивні технології. Зокрема, вже добре зарекомендував себе двокомпонентний фунгіцид нового покоління Абакус®. Деякі господарства завдяки йому отримують урожай на 1,5-2 т більший, ніж з іншими продуктами. Тобто вже тільки правильно обраний фунгіцид дозволяє за однакових витрат вийти на відчутно більшу урожайність.
 
Серед останніх препаратів компанії — фунгіцид Капало® — найміцніша ланка захисту. Всі діючі речовини в комбінації дають хороший контроль широкого спектра хвороб листя та стебел зернових культур: борошнистої роси, септоріозу, іржі, церкоспорельозу, піренофорозу.
 
Таким чином, використовуючи його профілактично чи за перших ознак хвороби, ми маємо здорову і захищену до прапорцевого листа рослину. Професіонали застосовують також фунгіцид Рекс® Дуо, котрий має стоп-ефект на збудника хвороби завдяки швидкому проникненню у рослину. За рахунок високої системності препарат сприяє захисту нових частин рослини. Надійно працює за низьких температур та високої вологості повітря. Гості Тарасівки також ділилися досвідом застосування фунгіциду Флексіті проти ламкості стебел та контролю борошнистої роси.
 
Для фунгіцидної обробки у боротьбі з хворобами колосу BASF на ділянках «АгроРосі» використовує Осіріс® Стар — нове слово у технологіях захисту пшениці від хвороб. Надзвичайно ефективний новий продукт від фузаріозу колоса та забруднення зерна мікотоксинами. Він стійкий до змивання опадами, максимально розкриває потенційну продуктивність рослин.
 
Щодо регуляторів росту, то найбільш популярним на сьогодні є продукт BASF Терпал, який використовується у широкому діапазоні температур. Препарат стримує ріст стебла та надає йому жорсткості, попереджуючи вилягання ячменю та інших зернових культур. Усі помітили, що завдяки його дії прискорюється процес збирання врожаю та знову ж таки зменшуються витрати.
 
Багато господарств, що отримали для випробувань новий продукт компанії з двома діючими речовинами мепікват-хлоридом та гексадіоном кальцію Медакс®Топ, надзвичайно задоволені його ефективністю, у тому числі і «АгроРось».
 
Відповідальність за кукурудзу
У догляді за кукурудзою BASF в «АгроРосі» перш за все показує три обробки насіння. Знайомить із фунгіцидними протруйниками Аліос та Іншур™ ПерформАліос, зокрема, забезпечує найкращий контроль летючої сажки на кукурудзі. Іншур™ Перформ — перший двокомпонентний протруйник, що містить діючу речовину з групи стробілуринів, має яскраво виражений фізіологічний ефект AgCelence®. У нього велика гнучкість у виборі термінів протруювання насіння — від 1 години до 18 місяців.
 
Відмінний контроль комплексу ґрунтових шкідників демонструє інсектицидний протруйник Космос® 250. Якісному захисту сприяє його препаративна форма (ТН). Препарат швидко діє, добре контролює дротяників і має високу господарську ефективність.
 

Порушення сівозмін, переобтяження їх кукурудзою та соняшником, зрозуміло, призвели до шаленого росту популяцій дротяника. Деякі господарства кажуть, що його стало більше навіть не у десятки, а у сотні разів. У такому випадку намагаються спрацювати на випередження у боротьбі з цим шкідником — разом із посівом культур вносять у полях гранульований інсектицид Регент® 20G.
 
Повною мірою розкрити генетичний потенціал гібридів кукурудзи, особливо за несприятливих погодних умов, дозволяє гербіцид нового покоління Стеллар®. Його унікальність полягає у тому, що має чітко виражену ґрунтову дію і, порівняно з іншими продуктами, контролює наступні хвилі бур’янів. Стеллар® показує дуже високу ефективність на кукурудзі. Одна обробка — і маєте чисте поле до збирання. Важливо пам’ятати, що після застосування гербіциду Стеллар® наступного року не рекомендується висівати горох, сою та інші бобові культури через можливий прояв фітотоксичності.
 
Відповідаючи на постійне збільшення кількості та шкодочинності хвороб кукурудзи, господарники уважніше приглядаються до фунгіцидів. Компанія BASF пропонує своїм клієнтом на вибір дешевший однокомпонентний фунгіцид із групи AgCelence® Ретенго® і дорожчий — двокомпонентний Абакус®. Зрештою, є можливість отримати на кукурудзі до 8-15% прибавки в урожайності.

Бульбочкам на допомогу
Без сої нинішнього року ніяк. Отож і на Дні поля в «АгроРосі» високотехнологічних рішень від BASF для цієї культури не бракувало. Хто особливо подбає про те, щоб посприяти утворенню бульбочок на сої, так це сучасний високоефективний пре-інокулянт для обробки сої у рідкій формуляції з екстенде­ром ХайКот®Супер. Препарат забез­­печує удвічі більше бактерій на насінину, аніж конкурентні продукти. Зрозуміло, що це додатковий потенціал урожаю: фіксація азоту покращена в рази. Застосування насіння, протруєного ХайКот®Супер, максимально гнучке — його можна висівати протягом 90 днів після обробки. Крім того, продукт сприяє підвищенню вмісту доступного азоту в ґрунті для наступної культури.
 
 
Новий інсектицидно-фунгіцидний протруйник
Стандак Топ називають справжньою революцією в обробці насіння сої. Це єдиний препарат на ринку, який не просто захищає від основних хвороб та шкідників, але й стимулює насіння до проростання. Отож можемо говорити про повний захист «3 в 1»: інсектицид + фунгіцид + AgCelence® ефект.
 
Незрівнянний Піктор®
Учасники Дня поля в «АгроРосі» зійшлися на думці, що на сьогодні жоден фунгіцид не дає такої прибавки урожайності, як Піктор®. Завдяки йому навколишні господарства декілька років отримують на соняшнику додаткову тонну врожайності. Навіть виводять формулу: 1:10, тобто на одну вкладену гривню у цьому випадку одержують 10 грн прибутків. Новою технологією зацікавилися фермери, вона стала масовою. Кажуть, Піктор® максимально контролює розвиток хвороб на соняшнику. Його можна використовувати до середини цвітіння. Препарат безпечний для бджіл.
 
Крім того, для більш економних аграріїв у пригоді може стати однокомпонентний Ретенго®. Він чудово контролює такі хвороби соняшнику, як фомопсис, фомоз, альтернаріоз.

Коментар
 
Сергій ХАРЧЕНКОагроном СТОВ АФ «АгроРось»,  с. Квітки, Корсунь-Шевченківський р-н Черкаська обл.
- Цікаво було подивитися, як працюють технології компанії BASF на сортах різних насіннєвих компаній, крім того, поспілкуватися та поставити запитання представникам Лімагрейн, Заатбау, які надавали свій насіннєвий матеріал для випробовувань на полі.
 
З препаратами BASF працюємо вже 4 роки. Зокрема, застосовували фунгіцид Осіріс® Стар. Його діючі речовини — два триазоли: епоксиконазол і метконазол мають надзвичайно велику ефективність у захисті зернових культур від хвороб колосу, а також листкового апарату. На відміну від звичайних протруйників,Осіріс® Стар не містить у своєму складі воду, а втричі вищий вміст спеціальних допоміжних речовин (прилипачів) дозволяє утримати продукт вертикально, на колосі. У результаті ми отримуємо гарний ефект та швидке поглинання препарату навіть за складних умов.
 
Добре зарекомендував себе фунгіцид Абакус®, який є одним із найкращих на сої. Ми також перевірили новий продукт Медакс®Топ, а також інноваційний фунгіцид Систіва® проти хвороб листя, який дозволяє економити на обробці завдяки можливості нанесення препарату безпосередньо на насіння. Потім вносимо фунгіцид вже тільки по колосу. Нинішнього року на 20 га випробовуємо препарат Стандак Топ. Зараз посіви виглядають шикарно. І інсектицидна, і фунгіцидна дія очевидна. Дуже раді, що в рамках співпраці маємо можливість консультуватися із фахівцями компанії щодо правильного розміщення культур у сівозміні, строків внесення та норм обробітку.
 20 квітня 2024
Команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту Cult Food Євгена Клопотенка презентувала оновлений збірник рекомендованих рецептур для харчування дітей у закладах освіти, який розроблено на підтримку Стратегії реформи системи шкільного харчування, яка реалізується за ініціативи першої леді Олени Зеленської.
Команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту Cult Food Євгена Клопотенка презентувала оновлений збірник рекомендованих рецептур для харчування дітей у закладах освіти, який розроблено на підтримку Стратегії реформи системи шкільного харчування, яка реалізується за ініціативи першої леді Олени Зеленської.
20 квітня 2024
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
19 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.