agro business 160 160

Лідери для лідерів

/ Актуальні статті / П'ятниця, 24 липня 2015 11:49
«Дюпон» та «Дюпон Піонер» провели масштабний день поля на базі ВАТ «Синявське» у Рокитному Київської області.

 

Ірина БОВЧАЛЮК, спеціально для "АС"
«Наше господарство має історію з 1922 року. Які б зміни не переживало, але все одно міцно тримається на ногах і прагне нового — рухається вперед. Тому що орієнтується на науку. Без науки не буде руху вперед. Разом із нашими партнерами ми показуємо усім, як наукові досягнення втілюються на практиці, в полі», — уже вчетверте вітала гостей Дня поля у господарстві «Синявське» у Рокитному Київської області його директор Ольга Литвин. Найефективніших та найперспективніших господарів центральної України тут традиційно збирають ТОВ «Дюпон Україна» і ТОВ «Піонер Насіння Україна».
 
Ставка — на науку і команду
Керівник бізнесу захисту засобів рослин компанії «Дюпон» Олексій Сердюк чітко знає, що вирізняє клієнтів, з якими працюють постійно, — це прошарок сільгоспвиробників, які використовують найбільш наукоємні продукти. Підтверджує, що незважаючи на загальну економічну кризу, продажі продукції «Дюпон» все одно зростали і впевнено займають до 10% українського ринку ЗЗР.
 
«Ставку робимо на гарні високотехнологічні продукти, дослідження і професійну стабільну команду», — говорить Олексій Сердюк. До речі, компанія попри важкі часи не скоротила жодного зі своїх співробітників. А про величезний рівень довіри до партнерів свідчить той факт, що в Україні «Дюпон» надає кредити без забезпечення, вже поставивши продукції на понад мільярд гривень для повноцінного забезпечення сезонних робіт.
 
Без дистриб’юторів не обійтися
Слід відзначити масштаб заходу, адже на нього зібрлося біля 400 представників господарств, дистриб’юторів, науковців та преси. Розмова партнерів одразу розпочалася конкретна і ділова. Зокрема, фермери запитували, чому «Дюпон» досі не практикує продавати свої продукти у дрібній упаковці. Адже тоді її простіше було б закуповувати і малим господарникам, поля яких досі часто труять сумнівною продукцією, підробками. Менеджер подякував за підказку і запевнив, що і самі знають про таку проблему. Тому цього року спеціально вибрали нового дистриб’ютора, який розвиватиме напрям дрібного фасування.
 
Принагідно разом обговорили і питання дистрибуції. Селяни, котрі давно знають рівень професійності фахівців «Дюпон» та «Дюпон Піонер», дивуються, чому б не купувати їхні продукти напряму у виробників. Поки що стабільно працювати на складному українському ринку вдається саме завдяки надійним дистриб’юторам, переконують виробники засобів захисту і насіння. «Серйозні сьогоднішні ризики, зокрема, пов’язані із відсутністю застави у фермерів, — пояснює Олексій Сердюк. — Якби в Україні існував упорядкований ринок сільгоспземель, банки кредитували б фермерів під гарантовану заставу, то запрацювали б звичні для усього світу фінансові інструменти. І ми могли б теж діяти напряму, без посередників. Поки що ж це питання перебуває швидше у політичній сфері».
 
Натомість діє схема, коли інструменти кредитування виробники активно пропонують у мережах дистриб’юторів. А вже вони, добре вивчивши історію відносин із клієнтами, їх реальні можливості, пропонують кращі умови тим, хто надійніше. Готовим одразу сплачувати повні суми за продукти — пропозицію привабливіших цін. Іншим — доступні програми кредитування. Консультанти «Дюпон» та «Дюпон Піонер» допомагають виростити гарний урожай, щоб господарі легко розплатилися за високоякісні препарати і насіння.
 
Перспективу вираховують до копійки
«Дюпон» нагадав про різноманітний асортимент свого портфелю продуктів для захисту різних культур, у різні періоди внесення, ще й з урахуванням стану гаманця. Адже можна обрати інноваційні рішення для максимальної прибутковості (Профі-лінія), а можна залишитися із давно випробуваними препаратами — їх компанія групує в Еконо-лінію. Великий вибір є і для садів, виноградників, овочевих культур.

Утім, більшість господарників зараз погоджуються: варто рахувати не власне вартість продукту, а економічний ефект від його застосування. «Ми дуже вдячні партнерам, котрі по суті перейнялися новою філософією і активно сприйняли, скажімо, наш новий препарат Аканто Плюс®, — розповідає керівник з маркетингу регіону Східна Європа — Центральна Азія компанії «Дюпон» Руслан Ткачук. — Він дуже стрімко увірвався на ринок, ми його розпродали ще з осені і тепер оперативно довозимо, аби задовольнити усі замовлення». Підрахували, що завдяки роботі Аканто Плюс® на сої отримується до півтонни додаткового гарного якісного зерна, а у коштах приріст виглядає як 1:5 — непогана схема заробітку за 60 днів. На пшениці та ячмені вона теж добре: 1 до 3. Тобто фермери свідомо ідуть на інвестиції, за короткий час гарно заробляють, отримують високий урожай гарної якості зі зниженою собівартістю.
 
На 2016 рік «Дюпон» обіцяє прем’єру продукту останньої генерації — новий гербіцид Абруста®210 КС. Його унікальність у тому, що завдяки пентіопіраду діятиме на розвиток кореневої системи. Збільшена кількість кореневих волосків формує додатковий урожай. Досі фунгіциди до кореневої системи не доходили, а от Абруста®210 КС обіцяє дістатися та ефективно впливати. Допопомагатиме за умов відсутності вологи восени, додасть стійкості від вилягання.
 
Господарства вже активно беруть спробувати на демоділянках і ад’ювант нового покоління Синерджен® SOC. Він має високу концентрацію олії і прилипачів. Завдяки йому можна економити на внесенні робочого розчину, препарат відмінно розчиняється, стійкий до змиву опадами, покращує розтікання та зменшує поверхневий натяг, покращує утримання розчину. При цьому «Дюпон» не змінює свій традиційний Тренд® 90, але його наступник буде актуальніший для складних умов — посухи, складних, злакових, перерослих бур’янів.
 
Разом з тим, компанія радить і новий засіб для швидкого, ефективного і, головне, дешевого очищення обприскувачів All Clear Extra®. Він нейтралізує та знешкоджує всі застосовані перед тим діючі речовини. Розробники називають це: зняти зубний наліт після коктейлів.
 
Україна — пріоритет для «Дюпон Піонер»
«Насіння від «Дюпон Піонер» зберегло свою частку українського ринку, а значить, нам довіряють партнери навіть у скруті, — пишається керівник відділу маркетингу «Дюпон Піонер»-Україна Сергій Резніченко. — І доказом того, що Україна залишається пріоритетною для компанії «Дюпон Піонер», є наш новий надсучасний завод у Стасях на Полтавщині. Його насіння часто вищої якості, аніж закордонне».
 
До речі, на наших полях кожен 5-й гектар кукурудзи, озимого ріпаку і кожен 6-й гектар соняшнику — засіяний саме насінням від «Дюпон Піонер». І компанія продовжуватиме вкладати інвестиції в український ринок. А за мету взяли бути щонайближчими до агровиробників. «Тому маємо свого представника практично у кожному регіоні», — підтверджує Сергій Резніченко. Прагнуть також бути оперативнішими із системою реєстрації нових сортів та гібридів, швидшим оновленням асортименту, щоб, зокрема, максимально пристосуватися до зміни погодних умов, адекватно реагувати на потреби ринку. «Якщо той чи інший зареєстрований гібрид не дав очікуваних результатів — не пропонуємо його споживачам», — категоричний менеджер «Дюпон Піонер».
 
Якість свого насіння ріпаку «Дюпон Піонер» готовий підтверджувати тим, що розділяє ризики з агровиробником, котрий боїться втратити гроші через вимерзання. Якщо культура вимерзне, за спеціальною страховою схемою селяни гарантовано отримають навіть більшу компенсацію, аніж витрати на насіння: за кожну посівну одиницю ріпаку — 2 одиниці кукурудзи або 3 одиниці соняшнику, чи 1 одиницю ярого ріпаку. При чому оперативні розрахунки зручно оформляються без участі страхових компаній, напряму зі спеціалістами «Дюпон Піонер».
 
Хай кіт по ріпаку біжить!
Про усі деталі технологій на кожній культурі безпосередньо у полі розповів учасникам зібрання головний агроном господарства «Синявське» Василь Паустовський. Із землями пощастило — мають типові чорноземи. Щедро удобрюють його органікою, яку і закупають, і поставляють з власного тваринницького підрозділу.
 
На демоділянці озимого ріпаку можна було, приміром, вже бачити дію фунгіциду Аканто Плюс®. Регіональний представник компанії «Дюпон» на Київщині Анатолій Касьянов особливо наголошує на тому, що препарат має здатність до переміщення, перерозподілу у повітрі завдяки паровій фазі та здатності до активної дифузії у листкову поверхню. А це забезпечує рівномірний захист як оброблених частин рослин, так і нового приросту. «Різнобій у дозріванні ми ніби звужуємо в один ефективний коридор, економимо на склеювачах, бо здорові стручки не розтріскуються, позбуваємося падалиці. Завдяки вираженому фізіологічному ефекту ми говоримо про Аканто Плюс® як про більше ніж фунгіцид. Його норми у 0,6-0,7 л/га достатнього у боротьбі проти хвороб, а для продовження вегетації рекомендуємо до 1 л/га», — уточнює Анатолій Касьянов.
 
Багато цікавинок демонструє лінійка гібридів селекції «Дюпон Піонер» у «Синявському». Приміром, ультраранні екземпляри «Дюпон Піонер» з технології MAXIMUS® повільно розвиваються восени, повільно підростають навесні, зацвітають пізніше високорослих, але потім швидко набирають обертів і достигають набагато швидше. Минулого року, потрапивши в екстремальні умови, призупинили цвітіння, а у сприятливих умовах відновилися, викинули нову квітку — по суті, цвіли двічі і дали урожайність понад 4 т. Для раннього — дуже цікаво. Напівкарликові гібриди, повільніше стартуючи, менше страждають від проблем, більш адаптовані до наших умов.
 
У цій зоні вже 3-й рік поспіль ріпак вдається гарний. Є небезпеки хвороб і шкідників, тому особливо важливо не пропускати жодної рекомендованої обробки.
Переглядаючи лінійку різних гібридів, гості переконалися, що за дотримання належних технологій, урахування особливостей догляду розкрити потенціал кожного з них можна уповні. Ще й заробити максимально — витрати і прибутки тут же рахували разом. А потім нагадали прикмету: кажуть, якщо по верхівках зрілого ріпаку зможе пробігти кіт, то чекай урожай до 5 т. Пошкодували, що не прихопили кота із собою.
 
Істина народжуєтьсяу порівнянні
Головний агроном господарства Василь Паустовський у відносинах із «Дюпон» та «Дюпон Піонер» має вже 5-річну історію. Говорить, що охоче беруть на випробування не тільки вже зареєстровані продукти, але й досліджують новинки, які тільки планує випустити на ринок компанія — є базовим господарством. «Порівнюємо з продуктами інших фірм, обґрунтовуємо висновки для себе, — поділився досвідом фахівець. — І на дослідних, і на товарних посівах найчастіше зупиняємося на препаратах «Дюпон». Їх потужність та якість переконує. От, хоча б взяти для прикладу таку складову, як стробірулин. Ніби є у багатьох, але у «Дюпон» ця діюча речовина — найбільш дієва, системна, проникає у рослину, а не зв’язується на поверхні.
 
Якщо раніше не йшлося про фунгіцидний захист соняшнику, то після того, як на ділянках по 5 га спробували Аканто Плюс® і він посприяв підвищенню урожайності на 4-5 ц, то тепер на усіх посівах соняшнику стали проводити таку фунгіцидну обробку. Гідно показав себе у нас потужний трикомпонентний фунгіцид на озимій пшениці Вареон®. Із гербіцидів застосовуємо Гранстар® Голд, Калібр®, фунгіциди Таліус®, Танос®».

Коментарі
 
Руслан ТКАЧУКкерівник з маркетингу регіону Східна Європа — Центральна Азія компанії «Дюпон»
- Традиційно ми організовуємо 4-5 днів поля у різних регіонах країни, адже маємо 5 регіональних представників — кожному хочеться показати досягнення своїх зон відповідальності, збираючи передові господарства регіону. Традиційно плідні відносини маємо із ТДВ «Синявське». Навіть коли у його керівництві змінювалися люди, надійне взаємовигідне співробітництво все одно залишається. У цього господарства великий рівень відповідальності і рівень ресурсів. Спільні Дні поля — це і їх позитивний імідж. Надають багато послуг іншим господарствам зі збирання, обприскування, сушіння кукурудзи тощо. Завжди допоможуть, не підведуть. Люди з радістю їдуть подивитися на посіви, структуру, техніку — на весь широкий комплекс технологій.
 
Усім нам було особливо важко у першому кварталі, коли вразив різкий стрибок валютного курсу — був переляк, невизначеність, багато хто вагався у прийнятті рішень. Але, давайте відверто: бур’янам байдуже, хто нині президент, а хворобам — хто прем’єр-міністр, шкідникам невтямки, що коливається валюта. У них свій цикл розвитку. Сільгоспіндустрія знає головне: треба боротися.
 
Якщо характеризувати нинішній сезон, то бачимо: через прохолодну весну мінімум на тиждень іде відставання фаз розвитку пізніх культур — сої, соняшнику, кукурудзи. А от для ранніх ярих ситуація досить сприятлива, гарні сподівання на урожай. Ресурси для захисту у нас є на різні культури і в різних умовах. У центральному регіоні дуже сильні господарства із широкою диференціацією, вибором культур. Тут традиційно дуже цікаві партнери.
 
Микола БОНДАРЧУКвласник СФГ «Бондарчук», Баришівський р-н Київської обл.
- У мене з дружиною та синами — сімейна ферма. На 500 га вирощуємо технічну кукурудзу, сою, солодку кукурудзу, капусту, кабачки. Овочі дуже вигідні — чистий дохід дають удесятеро більший за зернові. Упевнений, що ми — характерне і оптимальне для України господарство. Маємо велику перспективу, тому що можемо оперативно реагувати на зміни, впроваджувати найпрогресивніші новинки. От за високими технологіями завжди звертаємося до спеціалістів «ДЮПОН» і ПІОНЕР. Працюємо з ними 5 років і бачимо реальні результати. Починали з інсектициду Кораген® по кукурудзі та інших культурах. Через стеблового метелика, було, геть пропадали посіви солодкої кукурудзи. На овочах мали велику проблему через міль. Але з Корагеном® ось уже кілька років бачимо ефект. Дуже дієвий препарат проти лускокрилих. Він блокує кальцій у шкідника, паралізує його буквально одразу, і той вже через 2 години не може дістатися їжі. Зате препарат обережний до бджіл і ще до божої корівки, котра контролює попелицю. У контролі капустяних не бачив нічого кращого за гербіцид Сальса®. Застосовую фунгіцид Аканто Плюс®, з ним і фізіологічно рослини впевненіше розвиваються. Приїхав роздивитися пшениці на демоділянках, щоб порівняти зі своїми посівами. Знаю точно, що компанія «Дюпон» постійно щось новеньке запропонують, активні хлопці, то хочу знову досвід підгледіти.
 
Василь ЛЕВИЦЬКИЙдиректор ДП «Левона-С», смт. Седнів Чернігівська обл.
- Вирощую і переробляю картоплю. Останнім часом знайшов вигідного клієнта на картопляне пюре для чіпсів. Партнери уважно роздивилися посіви, систему захисту і технологію, яку мені, зокрема, уточняли і консультанти компанії «Дюпон», та навіть дуже просили, щоб я свій якісний продукт не постачав конкурентам. На різних культурах використовую препарати Таліус®, Аканто Плюс®, Вареон®, а також Танос® на картоплі і соняшнику.
 
Перед застосуванням препаратів уважно читайте тарну етикетку.
Copyright © 2015 DuPont.
Всі права захищені.
The DuPont Oval Logo, DuPont™ та всі продукти, 
позначені ® aбо ™, є зареєстрованими товарними знаками
або товарними знаками E. I. du Pont de Nemours 
and Company або її філій. 2015 рік.
 
Україна 04070 Київ, вул. Спаська, 30-А.
Тел.: (380 44) 495-26-70, 498-90-00
Факс: (380 44) 495-26-71, 498-90-01
 
 29 березня 2024
Негативна цінова динаміка на ринку живця свиней наприкінці березня в Україні стала відчутнішою. Так, середньозважена ціна склала 55,4 грн/кг, що на 11% нижче, ніж тижнем раніше.
Негативна цінова динаміка на ринку живця свиней наприкінці березня в Україні стала відчутнішою. Так, середньозважена ціна склала 55,4 грн/кг, що на 11% нижче, ніж тижнем раніше.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Україна продовжує розширювати географію експорту цибулі. Так, у січні 2024 року перші гуртові партії української цибулі були експортовані на ринок Великобританії.
Україна продовжує розширювати географію експорту цибулі. Так, у січні 2024 року перші гуртові партії української цибулі були експортовані на ринок Великобританії.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Мінливі погодні умови, притаманні весняному періоду, здатні негативно вплинути на ріст і розвиток, а відтак – і на майбутню врожайність озимих, ярих, плодових та інших культур. Щоб попередити потенційні втрати, зробити культурні рослини стійкішими до температурних та інших стрес-факторів і підвищити їх адаптивність, фахівці Ukravit ...
Мінливі погодні умови, притаманні весняному періоду, здатні негативно вплинути на ріст і розвиток, а відтак – і на майбутню врожайність озимих, ярих, плодових та інших культур. Щоб попередити потенційні втрати, зробити культурні рослини стійкішими до температурних та інших стрес-факторів і підвищити їх адаптивність, фахівці Ukravit радять включати ...
29 березня 2024
 29 березня 2024
У січні-лютому 2024 року Україна відправила на експорт 9,9 тис. тонн яєць, що на 41,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
У січні-лютому 2024 року Україна відправила на експорт 9,9 тис. тонн яєць, що на 41,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Продукція під торговельним брендом «ПаТронАт», яку виготовляє ФОП Тронь В.А. в Охтирці на Сумщині, вперше з’явилася ще 2017-го року. Сьогодні ж підприємці пропонують до реалізації близько десятка видів вин і напоїв на меду з додаванням різних ягід і трав, які не мають жодних аналогів ні в Україні, ні за її кордонами.
Продукція під торговельним брендом «ПаТронАт», яку виготовляє ФОП Тронь В.А. в Охтирці на Сумщині, вперше з’явилася ще 2017-го року. Сьогодні ж підприємці пропонують до реалізації близько десятка видів вин і напоїв на меду з додаванням різних ягід і трав, які не мають жодних аналогів ні в Україні, ні за її кордонами.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Названо тарифи на електроенергію та газ, які діятимуть у квітні. Стало відомо, що подорожчання комунальних послуг можливе після завершення опалювального сезону.
Названо тарифи на електроенергію та газ, які діятимуть у квітні. Стало відомо, що подорожчання комунальних послуг можливе після завершення опалювального сезону.
29 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.