agro business 160 160

Отримайте максимальний фінансовий урожай разом з новим рішенням Байєр Агрофінанси!

/ Актуальні статті / П'ятниця, 30 жовтня 2015 15:55
Розуміючи актуальність потреб клієнтів у ефективних інструментах для управління фінансами, Байєр анонсує нове фінансове рішення — Байер Агрофінанси». Байер Агрофінанси орієнтовані на керівників агропідприємств, бухгалтерів та економістів, які стоять на варті фінансового успіху будь-якої компанії.

 

Ольга БІГУН, менеджер з розвитку нових фінансових рішень
«Байєр»
 
А як Ви приймаєте рішення з управління фінансами?
Ефективне управління фінансами — запорука успішного агробізнесу. Особливо сьогодні, коли український агровиробник змушений працювати в умовах нестабільного курсу, зниження світових цін на агропродукцію і подорожчання фінансування.
 
З метою отримання необхідного фінансування господарству необхідно підтримувати відносини з кредиторами, при цьому такі відносини мають підкріплюватися високоякісною фінансовою звітністю та відкритістю стратегії і цілей господарства. Чим вищий рівень звітності, комунікацій і фінансових показників, тим вигідніші умови господарство може узгодити для себе. Такі умови включають процентні ставки, термін фінансування і зручний графік погашення кредитів, що відповідає стратегії реалізації продукції.
 
Для прийняття правильних фінансових рішень власнику чи керівнику дуже важливо мати комплексну і своєчасну інформацію. Фактично це конструктор для рішень в агробізнесі. В Україні ж типово фінансовий облік ведеться для цілей оподаткування і подання «правильної інформації» у фінансовій звітності. Цього достатньо для контролю грошових потоків і активів на підприємстві, але не достатньо для прийняття якісних управлінських рішень.
 
Нове рішення — Байєр Агрофінанси!
Розуміючи актуальність потреб клієнтів у ефективних інструментах для управління фінансами, Байєр анонсує нове фінансове рішення — Байер Агрофінанси». Воно було розроблене в рамках спільного Проекту сприяння розвитку малого і середнього бізнесу «Байєр КропСайєнс» і Міжнародної Фінансової Корпорації (IFC) та доповнило портфель Агрорішень Байєр з питань управління фінансами та фінансування агробізнесу. Байер Агрофінанси орієнтовані на керівників агропідприємств, бухгалтерів та економістів, які стоять на варті фінансового успіху будь-якої компанії.
 
Для того щоб український агровиробник отримав доступ до найкращих світових практик управління фінансами, до Проекту були залучені досвідчені міжнародні і українські експерти. Вже більше двох років над проектом працює консультант Проекту Брайан Уоткінс, фермер у сьомому поколінні з Огайо, США. Брайан зробив аналіз і оцінку системи управління на пілотних господарствах і дійшов висновку: «Більша частина підприємств в Україні має дуже гарну систему планування на початку року і обліку витрат у кінці фінансового року. Але є можливості щодо покращення в сфері бюджетування, управління бюджетом, аналізу інвестиційних можливостей і операційних вкладень».
 
З метою підвищення ефективності управління фінансами в агробізнесі були розроблені 3 фінансові моделі:
 
Модель «Бюджет»: комплексний виробничо-фінансовий план для бізнесу.
 
Модель «Оцінка інвестицій»: інструмент прийняття рішень щодо вибору вигідних капіталовкладень.
 
Модель «Порівняльний аналіз технологій»: інструмент аналізу і прийняття економічно обґрунтованих рішень щодо зміни агротехнології.
 
Фактично ці моделі являють собою синергію світового досвіду з фінансового менеджменту і українських реалій. Фінансові моделі представлені в електронному вигляді і дають змогу агропідприємству систематизувати фінансову інформацію для швидкого і зручного доступу.
 
В чому переваги нового рішення від Байєр?
Модель «Бюджет»
Вам знайомі такі проблеми, як касові розриви в бюджеті, нестача коштів для подальшого здійснення інвестиційних проектів, значний розрив планових і фактичних показників?
 
Модель «Бюджет» покликана допомогти у вирішенні цих питань. На виході Ви отримаєте звіт руху грошових коштів, товарних запасів, платіжний календар на місяць і експрес-аналіз фінансового стану підприємства.
 
«Сторінка користувача» в моделі Бюджет
 
 
Модель дозволяє формувати звіт для керівника і використовується для безперервного («ковзаючого») прогнозування і планування грошових потоків агропідприємства. Метою прогнозування є забезпечення максимального прибутку від врожаю та виробництва, необхідного фінансування, бюджету на капітальні витрати та поточний стан компанії. Модель дозволяє щомісяця коригувати показники, які постійно змінюються (закупівельні ціни, ціни на кінцеву продукцію тощо), а також розуміти, як це впливатиме на фінансовий результат в кінці року. Також модель дозволяє формувати прогнозний баланс для того, щоб розуміти, чи на кінець року агропідприємство буде здатне виконати свої фінансові зобов’язання та вийти на заплановані балансові показники.
 
Модель «Оцінка інвестицій»
Вам доводилося обирати серед інвестиційних проектів? Чим Ви керувалися?
 
Приймаючи рішення інтуїтивно, є ризик обрати проект, окупність якого треба буде чекати роками, чи який не зможе бути завершений через недостатність фінансування. Модель «Оцінка інвестицій» містить вже готові шаблони для аналізу 5 типових інвестиційних проектів у сільському господарстві методом дисконтованих грошових потоків: купівля техніки, інвестування в зерносушарку, проект елеватор, проект з відгодівлі свиней, вирощування культур.
 
«Сторінка користувача» в моделі Оцінка інвестицій
 
 
Завдяки цій моделі Ви зможете розрахувати прибутковість проекту, його термін окупності, порівняти декілька проектів і обрати найкращий варіант для Ваших інвестицій.
 
Модель «Порівняльний аналіз технологій»
Змінюючи технологію вирощування культури, чи розраховуєте Ви можливі сценарії розвитку у зв’язку з падінням світових цін на продукцію?
 
За допомогою моделі «Порівняльний аналіз агротехнологій» будь-яка зміна у технології виробництва (скорочення витрат, зміна системи обробітку ґрунту, системи удобрення тощо) аналізується з точки зору оцінки її впливу на рентабельність вирощування культури. Є опція моделювання ситуації, залежно від очікуваної ціни на продукції.
 
«Сторінка користувача» в моделі Порівняльний аналіз агротехнологій
 
 
Ви матимете ефективний інструмент прийняття економічно обґрунтованих рішень щодо зміни агротехнології і будете готові до різних сценаріїв розвитку цін на матеріально-технічні ресурси та світових цін на сільськогосподарську продукцію.
 
Байєр Агрофінанси — рішення для Вас!
Агровиробники зможуть отримати доступ до нового рішення Байєр у три кроки:
 
  1. Візьміть участь у семінарах і навчаннях для бухгалтерів та економістів, які будуть проводитись Байєр спільно із партнерами Проекту (перші заходи будуть проведені вже в грудні 2015 року).
  2. Отримайте фінансові моделі у користування (фінансові моделі будуть доступні для завантаження на сайті Байєр КропСайєнс після реєстрації безкоштовно).
  3. Індивідуальний супровід і консультаційна підтримка для клієнтів Байєр.

 

 
Команда Проекту чекає на Вас на наших заходах і бажає Вам максимального фінансового врожаю!
 28 березня 2024
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
28 березня 2024
 28 березня 2024
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
28 березня 2024
 28 березня 2024
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних результатів. Ця стаття присвячена різним технологіям та інноваціям від BEDNAR.
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних ...
28 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.