Спільне коло успіху LIDEA

Спільне коло успіху LIDEA

/ Актуальні статті / Середа, 13 жовтня 2021 10:25

У кожному регіоні, в кожному господарстві свої умови та специфіка роботи. Та всіх виробників, так чи інакше, об’єднує пошук нових ідей для агробізнесу. До цього спонукають погодно-кліматичні виклики, динамічні реалії ринку. І новітній європейський бренд Lidea, що поєднує найкращі традиції та потужні інновації, виступає як надійний партнер українських аграріїв. Відтепер кожне господарство може на власному полі переконатися: Lidea — це успішна ідея для розвитку.

Наприкінці літа — початку осені компанія Lidea запросила аграріїв зі всієї України до Центрів агрокультурних рішень. Заходи, що відбулися на Одещині, Дніпропетровщині, Вінниччині та Чернігівщині, відзначались новим форматом. Перше, що впадало в око, посіви були виконані у формі кола, що, зокрема, символізує трансформацію Lidea від насіннєвого виробника до компанії повного циклу. «Це не технологічне рішення — це концептуальне рішення, — пояснює керівник операційного маркетингу компанії Юлія Гриценко. — І основна мета цієї платформи — разом із вами предметно ознайомитися з тими інструментами, що допоможуть нам спільно створити рішення. Індивідуальні та довершені для кожного господарства та поля».

 

LIDEA — нові обрії розвитку

Як наголошує Найджел Твейтс, генеральний директор компанії Lidea: «Наш слоган — нові ідеї для агробізнесу. На цих заходах ми презентуємо наші перші напрацювання, які, ми віримо, будуть корисними та цікавими для вас».

Lidea — це новітній європейський бренд, заснований у результаті злиття Euralis Semences і Caussade Semences Group. Об’єднаний потенціал, повний виробничо-збутовий ланцюжок — від досліджень, селекції та виробництва насіння до реалізації готової продукції — виводять Lidea на провідні позиції. В активі бренду місце №1 по насіннєвих заводах у Європі — розширена мережа дослідних станцій і виробничих платформ по всьому континенту. Потужно збільшився й асортимент культур. Окрім кукурудзи, соняшнику, сорго й сої бренд поповнюється озимою пшеницею та люцерною, кормовими травами й покривними культурами.

Структура Lidea в Україні містить насіннєве виробництво — ділянки гібридизації та насіннєвий завод, молочну ферму, R&D-підрозділ, центральний офіс і мережу регіональних представництв. Високопрофесійна команда налічує понад 450 працівників і постійно зростає.

«Ми не просто постачальники високоякісного насіння, ми прагнемо стати вашими справжніми партнерами», — наголошує пан Твейтс. Це партнерство, зокрема, ґрунтується на створенні інноваційних персоналізованих рішень, задоволенні потреб аграріїв завдяки високим стандартам якості насіння й ефективній співпраці на всіх етапах, упровадження цифрових і фінансових сервісів.

Тож глобальний міжнародний досвід Lidea сфокусовано на кожному агровиробнику, щоб предметно розуміти й задовольняти його потреби. Український аграрій працює в умовах кліматичних змін, стикається з низкою викликів природного та соціально-економічного характеру. І, маючи унікальні напрацювання та можливості, Lidea прагне створювати ті продукти, надавати ті найкращі генетичні рішення, що реалізуються урожаєм і прибутком на полях по всій Україні.

 

Кукурудзяний вимір

19 458 36 2Кукурудза в пошані та у фокусі уваги Центрів агрокультурних рішень Lidea. Портфоліо бренду дозволяє підібрати гібриди для будь-яких потреб, умов вирощування й технологій у господарстві. І навіть за складних погодно-кліматичних умов генетичний потенціал гібридів дозволяє розраховувати на гідні результати. Скажімо, аномально проблемного для кукурудзи минулого року не підвели агровиробників такі гібриди, як ЕС Перспектив (ФАО 240) ЕС Конкорд (ФАО 250) ЕС Креатив (ФАО 300), ЕС Якарі (ФАО 230) з лінійки ранніх й середньо-ранніх гібридів. Коли з вологою складалося дещо краще, добре показали Мейфлавер (ФАО 330), добре відомий ЕС Фарадей (ФАО 350). Фахівці зазначають високопродуктивні ЕС Хеттрик (ФАО 350), Гармоніум (ФАО 380) та ЕС Метод (ФАО 380), які здатні реалізувати свій потенціал навіть за посушливих умов. А за хорошого вологозабезпечення й високого агрофону аграрії збирають і по 180 ц/га.

Загалом портфоліо гібридів Lidea має високий потенціал, пластичність і стабільність, швидку вологовіддачу, стійкість до стресових умов і хвороб. А кліматичні та економічні виклики «Перевага й сила нашого бренду — широке портфоліо, яке дозволяє сформувати пропозицію для будь-якого господарства, для будь-якого виробництва — інтенсивного чи екстенсивного», — наголошує Сергій Мельничук, керівник відділу з розвитку портфоліо зернових культур.

Більше з тим, ураховуючи кліматичні та економічні виклики сьогодення, Lidea працює на випередження, на концептуальному рівні. Так, надійний захист генетичного матеріалу на ранніх етапах розвитку забезпечує інноваційна обробка насіння Boost&GO з комбінацією чотирьох механізмів дії. Концепт HI CORN — це комбінація двох гібридів із різними періодами цвітіння для подовження періоду опилення, підвищення стресостійкості та продуктивності.

Уже набули широку популярність насіннєві розробки на основі унікального генетичного пулу Tropical Dent, які дозволяють отримати новітні високопродуктивні гібриди з покращеним рівнем вологовіддачі, стабільності й адаптивності до різних умов вирощування.

А система DUO SILO для кукурудзи силосного напряму — це впевнений крок до розв’язання актуальних проблем, з якими стикаються тваринники. Вивірена комбінація зубоподібного та кременисто-зубоподібного гібридів дозволяє отримати не просто якісний силос, а енергетичний корм для тварин, який суттєво підвищує продуктивність тварин.

 

Сонячна пропозиція

Lidea — це соняшник під будь-які вподобання, умови вирощування й технології. Гібридам характерні висока продуктивність і стабільність, найвищий рівень стійкості до нових рас вовчка, стійкість до стресових чинників і хвороб.

Показовим, наприклад, є той факт, що ЕС Белла стала одним із лідерів продаж по всій Україні серед усіх представлених на ринку гібридів. Виробники в різних ґрунтово-кліматичних зонах також вподобали ЕС Регата, ЕС Розалія, ЄС Андромеда, ЕС Савана, ЕС Ізида й інші гібриди в класичному сегменті. У сегменті Clearfield® варто сказати про ЕС Генераліс КЛ із високим потенціалом урожаю й олійності. Для системи Clearfield Plus® чудовим рішенням є високопродуктивні ЕС Генезіс, новинки ЕС Аграріс КЛП та ЕС Оазис КЛП та стійкі до стресових чинників ЕС Яніс КЛП і новинка ЕС Белфіс. А ЕС Електрік КЛП і новинка ЕС Емерік КЛП — це перші на ринку високоолеїнові гібриди для системи Clearfield Plus® зі стійкістю до 7 рас вовчка.

Гібриди для технології Експрес® набувають усе більшої популярності в аграріїв. І Lidea серед лідерів у цьому сегменті з гібридами Ароматік, Аргентік, Бостон, Армоніка. У цьому сезоні виходить новий гібрид ЕС Цейлон СУ з найвищим потенціалом урожайності в сегменті.

Концептуальні рішення Lidea містять нову обробку насіння Boost&GO для соняшнику з чотирма механізмами дії, що захищає генетичний потенціал на ранніх стадіях розвитку. Такі критичні загрози для культури, як хвороби та вовчок, теж під інноваційним контролем. Бренд MilDew Master — це генетичне рішення для надійного контролю мільдью (несправжньої борошнистої роси). Щодо захисту від вовчка, то гібриди, об’єднані під брендом OR Master Premium, забезпечують найвищу стійкість до нових агресивних рас.

 

Усебічне партнерство

Співпраця з Lidea має бути максимально зручною та вигідною для партнерів-агровиробників. Успішно працює програма лояльності «Бонус Клуб», великий інтерес викликають акції по соняшнику, кукурудзі, ріпаку, страхування посівів озимого ріпаку. Також до уваги аграріїв програма Трейдинг Max із можливістю отримати преміальну ціну на свою продукцію та Ideaльний старт — отримання пільгового фінансування на придбання посівного матеріалу. Партнерами фінансових рішень є АТ Креді Агріколь Банк, АТ Райффайзен Банк Аваль та ПАТ ОТП Банк.

Починаючи з інноваційних продуктів і концептуальних рішень, підходів до співпраці Lidea відкриває нові горизонти, запрошує в коло справжнього партнерства з аграріями. Вочевидь урожай на «коло» буде кращим, коли воно спільне з Lidea.

 

Коментарі

19 458 37 1

Найджел Твейтс, генеральний директор ТОВ «Євраліс Семенс Україна» — бренд Lidea

— На сьогодні ми посідаємо четверте місце на ринку по соняшнику та п’яте — по кукурудзі. Компанія потужно інвестує в Україну, в український агросектор — і в перспективі ми плануємо ввійти в трійку лідерів по кожній культурі. Але це тільки початок. Наприклад, по сої без ГМО ми перші на континенті, по сорго — другі-треті. Ми лідери у Європі, і наша генетика — на найвищому світовому рівні. У нас чудова генетика, прекрасне насіння та висококласна команда, і ми раді донести наші досягнення до наших партнерів — українських аграріїв.

Мета Lidea в Україні — також вчитися один від одного. Ми маємо стати на місце фермера і зрозуміти: у чому саме його проблеми та труднощі? Щоб допомогти йому розвинути свій бізнес і стати успішним. Ми всі є учасниками однієї екосистеми. І настав уже час перейти від відносин «купив-продав» до справжньої взаємодії через партнерство і розуміння. Ми сповідуємо стратегію win-win: тобто коли учасники перемагають, досягають успіху для кожного, працюючи разом. Такий підхід дещо новий для українського ринку, але він на часі.

 

19 458 37 2

Сергій Бут, комерційний директор ТОВ «Євраліс Семенс Україна» — бренд Lidea

— Ми націлені на те, щоб надавати господарству персоналізовану пропозицію з урахуванням усіх його потреб та особливостей. Оперативна та гнучка реакція кардинально відрізняє нас від великих конкурентів. На ухвалення рішення нам потрібно пів години часу, а не дні та тижні тяганини.

І наші підходи, наша бізнес-модель уже приносить результати. Так, сезон озимого ріпаку ми завершили, збільшивши показники продаж у 2,5 раза, порівнюючи з минулим сезоном. І це насіння пішло не на склади, а на поля по всій країні. Ми дуже вдячні агровиробникам, що вони повірили в новий бренд.

 16 квітня 2024
Станом на 14 квітня Україна відправила на експорт 36,3 тис. тонн соняшнику (близько 27 тис. тонн за цей же період у квітні 2023 року), з яких близько 25 тис. тонн було відвантажено до Нідерландів.
Станом на 14 квітня Україна відправила на експорт 36,3 тис. тонн соняшнику (близько 27 тис. тонн за цей же період у квітні 2023 року), з яких близько 25 тис. тонн було відвантажено до Нідерландів.
16 квітня 2024
 16 квітня 2024
Станом на 15 квітня весняно-польові роботи на Волині перетнули умовний екватор, в області почали посів кукурудзи на зерно.
Станом на 15 квітня весняно-польові роботи на Волині перетнули умовний екватор, в області почали посів кукурудзи на зерно.
16 квітня 2024
 16 квітня 2024
Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок по трьох пунктах пропуску – «Ягодин», «Рава-Руська» та «Угринів». Через ці три пункти польські протестувальники за минулу добу взагалі не пропускали вантажівки в бік Польщі.
Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок по трьох пунктах пропуску – «Ягодин», «Рава-Руська» та «Угринів». Через ці три пункти польські протестувальники за минулу добу взагалі не пропускали вантажівки в бік Польщі.
16 квітня 2024
 16 квітня 2024
У 2023/24 маркетинговому році в Україні, вперше за всі роки незалежності, було перероблено 1 млн тонн насіння ріпаку, що становить 23,3% від загального врожаю української олійної у 2023 році.
У 2023/24 маркетинговому році в Україні, вперше за всі роки незалежності, було перероблено 1 млн тонн насіння ріпаку, що становить 23,3% від загального врожаю української олійної у 2023 році.
16 квітня 2024
 16 квітня 2024
В Україні від початку повномасштабного російського вторгнення релокувалися майже 19 тис. компаній, із них понад 1 тис. переїхали з міста до області.
В Україні від початку повномасштабного російського вторгнення релокувалися майже 19 тис. компаній, із них понад 1 тис. переїхали з міста до області.
16 квітня 2024
 16 квітня 2024
Максимум роботи – мінімум витрат. Нові телескопічні навантажувачі Case IH Farmlift 737 приступили до роботи на філіях «Бессарабська» та «Колосівський елеватор» компанії «НІБУЛОН». Оновлені навантажувачі з унікальним поєднанням ефективності та низької вартості утримання тепер допомагають лідеру зернового експорту України та найбільшому оператору елеваторних потужностей.
Максимум роботи – мінімум витрат. Нові телескопічні навантажувачі Case IH Farmlift 737 приступили до роботи на філіях «Бессарабська» та «Колосівський елеватор» компанії «НІБУЛОН». Оновлені навантажувачі з унікальним поєднанням ефективності та низької вартості утримання тепер допомагають лідеру зернового експорту України та найбільшому оператору ...
16 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.