agro business 160 160

«Українські мінеральні добрива»: найкраща якість

«Українські мінеральні добрива»: найкраща якість

/ Актуальні статті / Понеділок, 18 жовтня 2021 10:21

Ринок мінеральних добрив України й досі є відносно нестабільним. Значною мірою через критичну залежність від імпорту готової продукції, а також природного газу як сировини для виготовлення азотних добрив. Звісно, що таку ситуацію не можна назвати нормальною, адже в Україні сьогодні є достатньо власної сировини для виготовлення широкого спектра видів міндобрив.

Півтора року тому ситуація нарешті зрушила з мертвої точки, бо в Кривому Розі запрацювало нове потужне підприємство — «Українські мінеральні добрива», яке розпочало виробництво високоякісного сульфату амонію на базі місцевих джерел сировини. Нині завод уже вийшов на заплановану проєктну потужність — близько 100 тис. тонн продукції на рік. І що важливо — менеджмент «Українських мінеральних добрив» не зупиняється на досягнутому і найближчим часом представить на ринку нові унікальні формуляції багатокомпонентних добрив, спеціально розрахованих під потреби вітчизняних агровиробників.

Про це та інше ми поспілкувалися з директором із маркетингу компанії Сергієм Рубаном. Пан Сергій раніше анонсував якісні кроки з розвитку «Українських мінеральних добрив», тому було цікаво дізнатися, чи вдалося реалізувати ці задуми.

Уже тепер можу сказати, що клієнт позитивно оцінив наші старання щодо виробництва максимально якісного сульфату амонію — завдяки японсько-німецькому обладнанню від компанії Hosokava-Alpine. Достатньо сказати, що найбільші вітчизняні агрохолдинги, зокрема такі як «Кернел», МХП і «HarvЕаst», регулярно закуповують наші добрива, і наша компанія, своєю чергою, докладає зусиль до встановлення партнерських відносин із флагманами українського агарного ринку, — розповідає Сергій Рубан.

Річ у тім, що сучасна технологія виробництва сульфату амонію, застосовувана на виробництві «Українських мінеральних добрив», дає змогу гарантовано отримувати продукцію з оптимальними показниками розмірності, маси, гігроскопічності, міцності гранули тощо.

19 458 29 1

З 2020-го по 2021 рік ми отримали досвід зберігання сульфату амонію нашої компанії понад 12 місяців на одному з регіональних складів. Товар повністю зберіг свої властивості. Не злежався. Не розсипався на порох. Не набрав вологу. Ви самі розумієте, яка це проблема, коли потрібно засипати гранули в розкидач чи сівалку, а виявляється, що їх спочатку потрібно розбивати довбнею чи засипати у якусь мішалку… З нашими добривами таких проблем немає, — наголошує директор з маркетингу компанії «УМД».

До того ж, за нашими даними, попит на сульфат амонію, виготовленого у Кривому Розі, нині такий значний, що компанія могла б реалізувати принаймні втричі більші обсяги, ніж нинішні 100 тис. тонн, які видає перша черга заводу.

Цікаво, що, досягши стабільно високого рівня якості на ринку сульфату амонію, «Українські мінеральні добрива» паралельно працюють над іншими, ефективнішими та досконалішими формуляціями. Так, компанія на порозі виведення на ринок нових і, без перебільшення, унікальних для нашого АПК продуктів.

По-перше, це модифікований сульфат амонію екстракласу, створений завдяки поєднанню найкращих світових технологій. Це дає змогу отримати максимально чистий продукт, у складі якого крім азоту й сірки міститься також набір мікроелементів у легкозасвоюваній рослинами формі (цинк, магній, бор й інші елементи живлення). Такі формуляції спеціально розроблено під основні культури, що вирощують в Україні, передусім під кукурудзу та соняшник. Також до складу оновленого сульфату амонію виробництва «УМД» входять спеціальні добавки. За попередніми дослідженнями це підвищує ефективність покращеного сульфату амонію UMiD на 10–20%, — пояснює Сергій Рубан.

Цікаво, що після виведення на ринок вартість нового продукту, порівнюючи з традиційним сульфатом амонію, буде вищою всього на 300–500 грн/т. Тобто йдеться про майбутній безумовний хіт продажів.

По-друге, ми звернули увагу на те, що продукти сьогодні є найефективнішими та найбільш запитуваними у тих розвинених аграрних країнах, де є проблеми з вологою — в США, Туреччині й інших. Тому невдовзі представимо ще один маловідомий в Україні вид добрив — Сульф Амід (UMiD NNS 34:12), у якому поєднано переваги амонійної та амідної форми азоту в поєднанні з легкозасвоюваною сіркою та спеціальними стабілізаційними добавками, — веде далі наш співрозмовник.

Сульф Амід — це комплексний безнітратний продукт, що за сприятливих умов швидко нітрифікується в ґрунті, виступаючи гранульованим аналогом КАС, у складі якого, як відомо, азот перебуває у трьох різних за доступністю формах, що забезпечує його пролонговану дію. Однак, на відміну від рідкого добрива КАС, Сульф Амід пропонується у твердому гранульованому вигляді, а отже, відпадають численні запитання транспортування, зберігання та внесення, що супроводжують використання КАС.

Ми створили дві основних формуляції Сульф Аміду. Перша — класична формуляція із «золотим» співвідношенням азоту 34% та 12% сірки, розрахована на мінеральне живлення таких культур, як кукурудза, пшениця, соняшник й інших. Друга формуляція Сульф Аміду містить 30% азоту та 15% і буде дуже доречною для мінерального живлення таких сіркофільних культур, як, наприклад, ріпак, або ж на ґрунтах зі значним дефіцитом сірки, — розповідає Сергій Рубан.

19 458 29 2

Як засвідчили численні польові випробування новинки, їхнє застосування супроводжується мінімальними втратами діючих речовин — з тим ефективність вирощування сільгоспкультур істотно зростає. Так, доведено, зокрема, що в зерні пшениці відчутно збільшується вміст клейковини та білка, що забезпечує додаткові фінансові бонуси для аграрія.\

Ще одна важлива перевага Сульф Аміду — він набагато менше закислює ґрунт проти Сульфат Амонію, тому може пропонуватися як здорова альтернатива аміачній селітрі, карбаміду та КАС. Так само на перезволожених ґрунтах діюча речовина не промивається в ґрунтові води, а довго утримується в зоні розвитку кореневої системи рослин. Цьогоріч випробування продукту на кукурудзі та соняшнику в різних областях України забезпечило прибавку врожайності від 9 до 15%, — акцентує директор із маркетингу «УМД».

Тобто цілком очевидно, що новинки вітчизняного виробника набудуть не меншої популярності на ринку України, ніж класичний високоякісний сульфат амонію, що нині буквально «розмітають» агрокомпанії. Тим більше, що це далеко не повний перелік нових продуктів «Українських мінеральних добрив». Так, успішно пройшли випробування комплексні й фосфатні добрива UMiD, такі як NPS 12:22:12; 20:20:15 NPK 15:15:15 та інші комплексні добрива. Тобто йдеться про створення широкої лінійки різноманітних марок міндобрив. Зокрема — спеціальних розкислювачів, які сприятимуть кращому засвоєнню рослинами елементів живлення.

Така висока популярність нашого продукту змушує нас посилено розвивати супутні напрями розвитку компанії — логістику, розвиток регіональної мережі складів й агрономічне консультування. Вже сьогодні ми маємо професійну команду технологів, які допомагають охочим клієнтам оптимізувати мінеральне живлення посівів, — повідомляє Сергій Рубан.

І нарешті наголосимо на тому, що «Українські мінеральні добрива» — це сьогодні один з небагатьох національних виробників азотних міндобрив, який взагалі не залежить від постачання імпортної сировини для їх виготовлення, зокрема природного газу. Що б не трапилося, завод у Кривому Розі стабільно працюватиме та видаватиме високоякісну продукцію. Це означає, що агровиробники, які законтрактували партію продукції «УМД», гарантовано її отримають вчасно та за адекватними цінами. Такий підхід дорогого вартий і хочеться сподіватися, що на ринку частка мінеральних добрив, вироблених безпосередньо в Україні, істотно зросте вже найближчим часом. Зокрема, це і питання національної безпеки.

 

Ігор ПАВЛЮК, спеціально для Агробізнесу Сьогодні

 

logo UMF

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Телефон з приводу купівлі добрив: 0 800 400 403

 28 березня 2024
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
28 березня 2024
 28 березня 2024
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
28 березня 2024
 28 березня 2024
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних результатів. Ця стаття присвячена різним технологіям та інноваціям від BEDNAR.
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних ...
28 березня 2024
 28 березня 2024
Закупівельні ціни на кукурудзу в портах Чорного моря протягом тижня виросли на 8-10 $/т до 154-156 $/т або 6600-6650 грн/т на тлі активного експортного попиту, зростання курсу долара на міжбанку та стримування продажів виробниками.
Закупівельні ціни на кукурудзу в портах Чорного моря протягом тижня виросли на 8-10 $/т до 154-156 $/т або 6600-6650 грн/т на тлі активного експортного попиту, зростання курсу долара на міжбанку та стримування продажів виробниками.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
28 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.