agro business 160 160

Концептуальні новинки від KUHN на хвилі українського оптимізму (ВІДЕО)

/ Актуальні статті / Вівторок, 29 грудня 2015 16:08
Не з першого разу вдалося нам вихопити на кілька хвилин із натовпу клієнтів Генерального директора ТОВ «КУН-Україна» Асада Лапша. Експозиція компанії KUHN на виставці AGRITECHNIKA була однією з найвідвідуваніших.

 

Ірина БОВЧАЛЮК, спеціально для "АС"
 
Перевірені практикою
Очевидно, вже усім відомо, що KUHN як один з лідерів інновацій щороку оновлює кожен вид своєї техніки. От і розглядали на експозиції гості кожну деталь та вузол нових агрегатів.

Більшість машин, представлених у Ганновері, природно, була розрахована на традиційний ринок Європи, зокрема Німеччини. Проте й цікавість споживачів з України та країн СНД було чим задовольнити.
 
«На українських виставках ми розповідаємо більш детально про техніку саме для наших аграріїв. Переконані, найкраще її можна роздивитися і, головне, випробувати на численних Днях поля у конкретних господарствах, — нагадує керівник «КУН-Україна». — При чому ми принципово влаштовуємо покази навіть не на демоділянках, а на реальних виробничих площах у господарствах різної величини і у різних кліматичних регіонах».
 
До речі, вже знана в Україні кунівська сівалка ESPRO за технологією мінімального обробітку грунту на останній виставці SIMA у Парижі отримала головний титул «Продукт року». Її встигли випробувати на своїх полях 20 українських сільгосппідприємств.
 
Більше продуктивності за меншої потужності
ESPRO 6000 r випускається з робочою довжиною 3 і 6 м. Її легко транспортувати. Сівалка не втрачає своєї точності навіть на високій швидкості (до 17 км/год, залежно від конкретних умов та рельєфу). І при цьому працює з трактором невеликої потужності — лише 200 к.с.
 
Легко зрозуміти, чому для руху сівалки потрібна менша потужність. Зокрема, прикочуючі колеса зсуваються у повздовжньому напрямку на 200 мм, що помітно зменшує накопичення ґрунту перед ними під час проходу, полегшує прохід рослинних решток. Та й збільшення діаметру коліс до 900 мм зменшує опір прикочування грунту.
 
Сівалка ESPRO дає можливість чудово підготувати рядок до посіву. На невеликій глибині два ряди робочих дисків обробляють грунт та перемішують із рослинними рештками. Увігнута поверхня дисків (їх діаметр становить 460 мм) дозволяє якісно працювати навіть на важких грунтах.
 
Ретельні господарники особливо дбають нині про підготовку насіннєвого ложа. Творці ESPRO врахували цей момент. З шинами квадратного профілю можна гарантувати рівномірне прикочування по всій ширині колеса. А форма та глибина протектора шин дозволяє додатково подрібнити верхній шар грунту — от і матимемо належний контакт насінини з середовищем проростання та розвитку.
 
Актуальний показник точності посіву у новій сівалці забезпечується завдяки посівній штанзі CROSSFLEX, яка виконує посів на оптимальній глибині незалежно від робочих умов та швидкості. Штанга кріпиться до хрестоподібної рами через поліуретанові вставки, які створюють ефект пружин. Система дає можливість точно витримувати глибину посіву навіть за високої швидкості.
 
Захоплює також легке та інтуїтивне управління сівалкою — зокрема, на виставці цей блок притягував до себе чимало молодих відвідувачів. І не дивно: термінал ССI 200, адаптований до всіх машин з ISOBUS, обладнаний великим кольоровим екраном з діагоналлю 21,6 см — дуже зручно для користувачів, які мають можливість регулювання на сенсорному екрані чи за допомогою великих клавіш. Можна, до речі, встановити і опцію джойстика, тоді основні функції сівалки контролюються буквально лише кінчиками пальців.
 
Концептуальна новинка
Суттєву заявку зробив KUHN в напрямі захисту рослин, познайомивши із концептуально новим обприскувачем Lexis 3000. «У ньому змінено багато технічних параметрів, — уточнює Асад Лапш. — По-перше, KUHN знаменитий своєю запатентованою системою стабілізації штанги Equilibre. Можемо похвалитися саме алюмінієвою штангою. Її ширина — від 18 до 28 м. Габарити у нової машини на порядок менші за всі існуючі на ринку у цьому сегменті. І, звичайно, вагою наш обприскувач відрізняється від найближчих конкурентів, як мінімум, на 800 кг при всіх інших однакових параметрах. Крім того, у нього відмінна маневреність та ще ряд інших переваг, котрі в результаті показують кращу ефективність».
 

 
Машина має базову ємність на 3000 л і розрахована для користування фермерів, котрі шукають простий та ефективний спосіб обприскування. Розробники створили високотехнологічний, простий у використанні обприскувач. Ключем до простоти називають систему Manusept. Вона складається з двох основних клапанів, що беруть участь у розпиленні. Кількість необхідних маніпуляцій було зменшено на 40-50% порівняно з аналогами.
 
Простий конструктор для стріп-тіллу
У тому числі і через цьогорічну посуху актуальною технологією в Україні стає стріп-тілл. Відчувають серйозний запит на відповідні агрегати і у компанії KUHN, тому й налагодили їх виробництво як на американському континенті, так і в Європі.
 
Красень STRIGER відвідувачі експозиції KUHN обдивляються особливо уважно. «Учора на наш стенд тут в Ганновері заходила ціла спеціалізована група українських аграріїв, аби поцікавитися у деталях цим універсальним конструктором та й загалом ізюминками щодо стріп-тіллу», — розповідає Асад Лапш. — STRIGER застосовувався нинішнього сезону у кількох крупних агрогосподарствах. Саме зараз ми очікуємо результатів, з’ясуємо, який ефект дала нова технологія порівняно з традиційною, прискіпливо рахуємо вплив її застосування на витрати і відповідний урожай. Упевнений, що багато господарств, які мислять прогресивно, почнуть використовувати таку техніку. Це очевидно. Наш новий універсал може працювати у компіляції з дуже різними агрегатами: зерновими сівалками, просапними, з добривами рідкими або ж сипучими, взагалі без функції внесення добрив. Це гнучкий і зручний конструктор».
 
KUHN упродовж 10 років накопичує досвід стрічкового обробітку. STRIGER нового покоління стає ще ефективнішим і демонструє визнану якість від 4 до 12 рядків і міжрядді від 45 до 80 см. Комплекс бездоганно копіює рельєф, адже оздоблений гідравлічним паралелограмом та двома колесами-глибиномірами, кожен елемент незалежно копіює рельєф грунту. Паралелограм гарантує рівномірну робочу глибину для однорідного розвитку кореневої системи, крім того, рівномірну глибину для внесення добрив.
 
Підтверджуючи ставку на простоту, STRIGER дозволяє більшість регулювань здійснювати без використання інструментів. Паралелограм та прикочуюче колесо регулюються гідравлічно, з поста оператора. Диски дефлектори, котрі визначають лінію посіву, легко регулюються у трьох напрямках — вперед, убік та обертання. Таке регулювання гарантує бездоганно сформовану стрічку з чіткими межами міжряддя.
 
Більш стійкі робочі органи тепер можна швидше демонтувати. Розроблено новий тип долота і стійки. Долота оснащені спеціальною системою для швидкого знімання, тому є можливість економити час. У нижній частині долота встановлено лапи для якісного підйому всього профілю грунту — це забезпечить формування відмінного насіннєвого ложа.
 
До речі, долота виготовлятимуться з більш стійкого матеріалу, тож термін їх використання суттєво збільшиться (рахуємо рентабельність).
 
На нову стійку може встановлюватись система для твердих та рідких добрив, рідкого гною. Глибина внесення добрив регулюється незалежно від робочої глибини.
 
Власники нового STRIGER можуть укомплектувати свій комплекс за потреби трьома типами прикочуючих коліс. Це може бути тангентне колесо для літньої чи весняної підготовки легких чи середніх грунтів. Або ж колесо з широкою гумовою шиною для підготовки грунту перед посівом ріпаку чи цукрових буряків на легких грунтах. Чи колесо з ланцюгами для рихлого підгортання за рахунок плаваючого впливу.
 
Усі ці колеса регулюються гідравлічним тиском, який можна змінювати у процесі роботи напряму, не виходячи з кабіни.
 
Оптимізм і прогнози
Захоплені загальною піднесеною атмосферою цікавого техношопінгу, відвідувачі виставки досить часто планують візит на конкретний стенд, щоб зробити остаточний вибір. Ось і саме перед нашим приходом один із давніх партнерів KUHN завітав, аби повідомити: так, дозрів морально і фінансово до рішення замінити причіпний кормозмішувач на самохідний. Рік збирався, і от нарешті виставка остаточно переконала. «Вже у лютому отримає нашу самохідну машину, закріпили нашу домовленість», — радіє новою угодою гендиректор «КУН-Україна». — Цей партнер загалом налаштований кардинально змінювати спосіб господарювання. За такими новаторами приємно спостерігати. Тим паче, ми добре знайомі вже не перший рік».
 
Пан Асад Лапш поділився і ще одним приємним спостереженням. Каже, ще навіть рік тому настрої в українських аграріїв були набагато похмурішими, більш песимістичними. А от друге півріччя 2015 року змінило загальну атмосферу. Виробники дивляться у майбутній рік з більшими надіями, вибудовують нові плани інвестування, стали помітно впевненішими.
 
Є куди оновлюватись
За плечима у теперішнього топ-менеджера KUHN досвід створення і стабільної роботи в українському агрохолдингу. Тому пан Лапш знає точно: поки що в Україні немає жодного господарства, повністю укомплектованого необхідною сільгосптехнікою. Звідси й суттєві втрати потенційного врожаю. «А отже, і нам, і усім нашим конкурентам-виробникам відкритий широчезний ринок, який ще не скоро остаточно заповниться», — міркує Асад Лапш. І називає цифри за результатами власних спостережень: «На 2,5-3 млрд грн щороку й упродовж 5-7 років мають закуповувати техніки українські аграрії, щоб нарешті налагодити нормальне повноцінне виробництво культур у себе. Ми готові задовольняти їх попит — для цього маємо і широкий асортимент, і інновації, і команду, і відповідний настрій».
 
Перепитуємо, чим пояснює менеджер оптимізм, який повернувся до його клієнтів? «Думаю, криза відсіяла випадкових людей, — вважає Асад Лапш. — А от справжні професіонали, які сільському господарству присвятили життя, за будь-яких умов продовжуватимуть свій бізнес на землі. Труднощі трохи вплинуть на них, але спеціалісти швидко адаптуються, бо це точно їх вибір. Вони не замінять вихід у поле на роботу десь, скажімо, на бензозаправці. А випадкові підуть з агроринку. Утім, на такий прошарок нема й серйозних сподівань. Ми працюємо з професіоналами».
 
Фотогалерея
 29 березня 2024
Негативна цінова динаміка на ринку живця свиней наприкінці березня в Україні стала відчутнішою. Так, середньозважена ціна склала 55,4 грн/кг, що на 11% нижче, ніж тижнем раніше.
Негативна цінова динаміка на ринку живця свиней наприкінці березня в Україні стала відчутнішою. Так, середньозважена ціна склала 55,4 грн/кг, що на 11% нижче, ніж тижнем раніше.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Україна продовжує розширювати географію експорту цибулі. Так, у січні 2024 року перші гуртові партії української цибулі були експортовані на ринок Великобританії.
Україна продовжує розширювати географію експорту цибулі. Так, у січні 2024 року перші гуртові партії української цибулі були експортовані на ринок Великобританії.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Мінливі погодні умови, притаманні весняному періоду, здатні негативно вплинути на ріст і розвиток, а відтак – і на майбутню врожайність озимих, ярих, плодових та інших культур. Щоб попередити потенційні втрати, зробити культурні рослини стійкішими до температурних та інших стрес-факторів і підвищити їх адаптивність, фахівці Ukravit ...
Мінливі погодні умови, притаманні весняному періоду, здатні негативно вплинути на ріст і розвиток, а відтак – і на майбутню врожайність озимих, ярих, плодових та інших культур. Щоб попередити потенційні втрати, зробити культурні рослини стійкішими до температурних та інших стрес-факторів і підвищити їх адаптивність, фахівці Ukravit радять включати ...
29 березня 2024
 29 березня 2024
У січні-лютому 2024 року Україна відправила на експорт 9,9 тис. тонн яєць, що на 41,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
У січні-лютому 2024 року Україна відправила на експорт 9,9 тис. тонн яєць, що на 41,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Продукція під торговельним брендом «ПаТронАт», яку виготовляє ФОП Тронь В.А. в Охтирці на Сумщині, вперше з’явилася ще 2017-го року. Сьогодні ж підприємці пропонують до реалізації близько десятка видів вин і напоїв на меду з додаванням різних ягід і трав, які не мають жодних аналогів ні в Україні, ні за її кордонами.
Продукція під торговельним брендом «ПаТронАт», яку виготовляє ФОП Тронь В.А. в Охтирці на Сумщині, вперше з’явилася ще 2017-го року. Сьогодні ж підприємці пропонують до реалізації близько десятка видів вин і напоїв на меду з додаванням різних ягід і трав, які не мають жодних аналогів ні в Україні, ні за її кордонами.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Названо тарифи на електроенергію та газ, які діятимуть у квітні. Стало відомо, що подорожчання комунальних послуг можливе після завершення опалювального сезону.
Названо тарифи на електроенергію та газ, які діятимуть у квітні. Стало відомо, що подорожчання комунальних послуг можливе після завершення опалювального сезону.
29 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.