agro business 160 160

Німецька відповідь на стреси агрокультур

/ Актуальні статті / Понеділок, 25 січня 2016 12:08
Під час пошуку ефективних препаратів для боротьби зі стресами рослин багато хто звертає увагу на гумати. Одні аграрії нахвалюють їх, розповідаючи про ефективну дію та значне підвищення урожайності, інші лають, кажучи, що гумати не варті витрачених на них грошей. То де ж правда? Відповідь на ці та інші питання були розкриті компанією «Агротехносоюз» у процесі проведення науково-практичної конференції: «Місце та роль гуматів у вирішенні проблем вирощування сільськогосподарських культур».

 

Є гарний гумус, то навіщо гумати?
Зі слів заступника директора з маркетингу і розвитку продукту «Агротехносоюз» Дмитра Козаренка: «… в 1 т абсолютно сухого ґрунту з вмістом гумусу 3% в родючому шарі 20 см міститься гумусових речовин (власне гумусу) 20-25 кг…».
 
«Гумусові речовини поділяють на гуміни та гумусові кислоти. Гуміни (нерозчинна органічна частина гумусу) впливають на рослину опосередковано: вони структурують ґрунт, підвищують його опірну здатність, створюють сприятливе середовище для розвитку рослин. Активно ж на рослину впливає 2 групи гумусових кислот — фульвокислоти та гумінові кислоти. «Перші розчиняють мінеральну частину ґрунту, роблять важкодоступні мікроелементи легше засвоюваними рослиною та, відповідно, стимулюють її ріст. 99% других працюють над структурою ґрунту, але 1%, та частина, що поєднана з K, Na та NH4, є антистресантами широкого спектру дії і стимулює розвиток кореневої системи рослин. Активної частини гумінових кислот у ґрунті небагато — в 1 т всього 20 г.
 
Гумати, в свою чергу, є сумішшю солей гумінових і фульвових кислот. За їх застосування рослини отримують дієвий антистресант, що стимулює синтез амінокислот, ферментів, вітамінів, ензимів, сприяє опірності стресам, і відповідно, підвищує імунітет. Як наслідок, рослина не втрачає часу на подолання стресу, а продовжує працювати на плановий високий і якісний урожай.
 
Головне сировина та технологія виробництва
Чому ж ефективний продукт має неоднозначну репутацію серед аграріїв? Річ у тім, що ефективність препарату залежить від вмісту гумінових кислот у сировині та технології виробництва. «Багато виробників на українському ринку працюють за спрощеною технологією, — наголошує Дмитро Козаренко. — Наприклад, подрібнюють буре вугілля, додають до нього луг NaОН та перемішують. В такому продукті багато гумусових речовин, але мало гумінових кислот, з яких лише 20% вступають у реакцію з лугом. Отже, в такому препараті 20% води, 40% — гумінів, 20% нерозчинних гумінових кислот і лише 20% діючої речовини із 80% вказаних виробником». Подібних препаратів чимало на українському ринку. Різняться вони тим, що одні поганенько, але працюють, а інші не працюють взагалі.
 
Німецька відповідь
У той же час, на ринку є сегмент якісних гуматів. До нього належить продукція німецької компанії HUMINTECH, офіційним імпортером якої в Україні є ТОВ «Агротехносоюз». Але чому ці препарати ефективні? «Перш за все сировина — чим довший період її гуміфікації, тим більше в ній гумінових кислот. Вибране краще родовище леонардиту в Німеччині з 2000 проаналізованих. Препарати HUMINTECH виробляються із леонардиту, високоокисленого виду бурого вугілля, період гуміфікації якого становить 70 млн років, а вміст гумінових кислот — 75-80%. Тобто 1 г препарату на основі леонардиту в 5-18 разів більш концентрований за препарати на основі торфу, сапропелю чи біогумусу.
 
Складна інноваційна запатентована німецька технологія виробництва гуматів створює високоякісні препарати з низькими нормами внесення та високою ефективністю.
 
У боротьбі зі стресами
Для боротьби зі стресами Валентина Охрімчук, кандидат сільськогосподарських наук, директор ТОВ «Агротехносоюз» рекомендує цілу низку препаратів.
 
Гуміфілд Форте Аміно в.с., — препарат на основі амінокислот та гумінових кислот. Амінокислоти починають діяти впродовж перших годин, а далі в процес включаються гумінові кислоти.
 
Рекомендуємо застосовувати при жорстких стресах, що викликані пестицидами, нестачею вологи, промиванням ґрунтових гербіцидів або гербіцидною післядією.
 
Гуміфілд в.г, Гуміфілд ВР-18 в.с. та Гуміфілд Форте Макс в.с. є препаратами на основі гумінових кислот, вони призначені для стимуляції росту кореневої системи, проведення профілактики стресів, нормалізації обміну речовин і підтримання рослин під час дії стресових факторів.
 
Фульвітал Плюс з.п., в.с. — препарат на основі фульвових кислот, який підвищує доступність елементів живлення із ґрунту, містить природну сірку в легкозасвоюваній формі, проявляє синергічну дію із фунгіцидами, зміцнює імунітет, стимулює ріст та розвиток рослин.
 
Гуміфілд Форте Фульвік в.с. — препарат на основі гумінових та фульвових кислот, який стимулює ріст рослин та наростання листкової маси. Рекомендуємо для швидкого відновлення вегетації, кущення, початку виходу в трубку, появі прапорцевого листка, для соняшнику — 4-6 пара листків перед цвітінням, для кукурудзи — 3-4 листок, викидання волоті, для сої — бутонізація, для ріпаку — відновлення вегетації, стеблування, бутонізація.
 
Гуміфілд Форте Брікс в.с. — препарат, виготовлений на основі морських водоростей та гумінових кислот. Рекомендуємо для обробки насіння, який виводить насіння зі стану спокою, активує окисно-обмінні процеси, стимулює синтез фітогормонів, формування кореневої системи, забезпечує дружність та вирівняність сходів.
 
Якісний препарат = прибуток
Богдан Аврамчук, агроном-дослідник ТОВ «Агротехносоюз», зауважив: «Співвідношення витрат до прибутку в середньому становить 1:10». Наведено фото результатів ряду провідних господарств України, які використовували на різних культурах препарати компанії HUMINTECH. Проаналізовано приріст урожайності, вплив на якісні показники та співвідношення додаткових витрат на технологію до отриманого прибутку. Найвища ефективність дії гуматів проявляється в умовах дії стресів, а отже, приріст урожайності в середньому становить 6-12%.
 
Під час заходу якість препаратів «Агротехносоюз» підтвердили й дистриб’ютори компанії з усієї України. «Ясна річ, що підтвердили!» — скаже хтось, проте в бізнесі немає нічого важливішого за репутацію, яка формується роками тяжкої праці та може бути втрачена за мить, а, отже, серйозним дистриб’юторським компаніям недоцільно рекламувати неякісний продукт.

ТОВ «ЛФ «Агрохім» (на ринку з 1995 р.)
Роман МАТАЙТІС, директор з оптової торгівлі 
 Ми давно працюємо з «Агротехносоюзом». У нашій зоні ризикованого землеробства (Луганська обл.) попит на Гуміфілд в.г., Гуміфілд ВР-18 в.с. та Фульвітал Плюс з.п., в.с. із кожним роком зростають. Причина — вони реально працюють. Наприклад, у ФГ «Віктор» (Попаснянський район) спочатку скептично поставилися до Гуміфілду, однак після препарату використання на окремому полі врожайність у не найкращого сорту пшениці була на 6 ц/га більша, ніж у гарного сорту. Зрозуміло, що сьогодні в «Вікторі» Гуміфілд використовують на всіх площах, а через те, що господарство показове, його стали брати і сусідні агрокомпанії. Загалом препарати «Агротехносоюзу» є ідеальним співвідношенням ціни та якості. Купуючи їх, люди знають, за що вони платять».
 
Група компаній VITAGRO (з 1999 р.)
Іван ВАКАРЧУК, агроном-консультант у Західному регіоні 
 Результати препаратів відчутні на всіх сільськогосподарських культурах, зокрема, пшениці, кукурудзі і на сої. При мінімальних витратах на 1 га у межах 1-2 євро на 1 обприскування, надбавка врожайності становить від 0,5 до 2 ц/га. При цьому, якщо 1 ц культури коштує 800 грн (близько 30 євро), то відразу стає зрозумілою доцільність використання препарату, тим більше у великих господарствах. Разом із тим, препарати «Агротехносоюзу» підвищують якість культури. Так, минулого року в господарстві, що використовувало Гуміфілд, я відбирав зразки сої. Сухий протеїн у ній становив 40-42,3% при стандарті 37% (для 2014 р.). Є зміни і за класністю пшениці — з 5-6-го підіймає до 3-го класу. Сьогодні ми недостатньо уважно ставимося до якості культур, але при експорті закордонні партнери звертають на це велику увагу. Сподіваюсь, що ситуація зміниться».
 
ТОВ «Трейд-Агрохім» (з 2002 р.)
Леонід КІВЕРСЬКИЙ, генеральний директор 
 Ми, працюючи з «Агротехносоюзом» 5 років, напевно, є одними з перших, хто почав використовувати їхні препарати для поліпшення родючості ґрунту. Впродовж усього цього часу вони показували гарний результат. Проте ми не розглядаємо гумати як окремі одиниці, а підходимо як до комплексного продукту. Наша компанія продає у господарство не просто препарат, а технологію. Ми не продаємо багато, але продаємо легко, і люди вдячні, адже кожен раз рекомендуємо і дозування, і використання, окремо або з сумішами. Головна перевага гуматів або гумінових кислот полягає у тому, що рослина може витягнути з грунту ті елементи, які будуть їй необхідні в кожній окремій ситуації. Під час використання Гуміфілду ми виходимо з наукової точки зору, рекомендуючи клієнту те, що йому потрібно, а не те, що у нас є. Загалом бачимо, що в цьому продукті буде потреба».
 
ТОВ «Імперія Агро» (з 2007 р.) 
Віталій ОРЕЛ, керівник відділу добрив 
 З ТОВ «Агротехносоюз» ми працюємо 4 роки. Наша компанія є одним із лідерів з продажів Гуміфілду, Фульвіталу Плюс та інших продуктів в Україні. Маємо ексклюзив — це Гуміфілд Форте Макс в.с., в якому переваги Гуміфілду ВР-18 об’єднались із додатковими 50 г/кг органічного азоту. На сьогодні високим попитом користуються класичний Гуміфілд в.г. у сухій речовині, Фульвітал Плюс з.п., в.с., Гуміфілд Форте Брікс в.с. і Гуміфілд Форте Аміно в.с., реалізація якого розпочалась із цього року. «Імперія Агро» має власну торгову марку хелатних мікродобрив, яка гарно працює у поєднанні з Гуміфілдом та Гуміфілдом Форте Макс в.с. Це синергізм двох компаній, яка забезпечує аграрію більшу врожайність та підвищення класового рівня культури.
 28 березня 2024
Закупівельні ціни на кукурудзу в портах Чорного моря протягом тижня виросли на 8-10 $/т до 154-156 $/т або 6600-6650 грн/т на тлі активного експортного попиту, зростання курсу долара на міжбанку та стримування продажів виробниками.
Закупівельні ціни на кукурудзу в портах Чорного моря протягом тижня виросли на 8-10 $/т до 154-156 $/т або 6600-6650 грн/т на тлі активного експортного попиту, зростання курсу долара на міжбанку та стримування продажів виробниками.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
28 березня 2024
 28 березня 2024
У лютому 2024 року середня споживча ціна на м’які жирні сири в Україні зросла на 2,6% – до 185,9 грн/кг проти 181,13 грн/кг у січні.
У лютому 2024 року середня споживча ціна на м’які жирні сири в Україні зросла на 2,6% – до 185,9 грн/кг проти 181,13 грн/кг у січні.
28 березня 2024
 28 березня 2024
За запитом благодійного фонду «Мурашки» в рамках соціального проєкту «Добро в дії» від ТМ «Добродія» відправили продукцію для подальшої передачі військовим на передову.
За запитом благодійного фонду «Мурашки» в рамках соціального проєкту «Добро в дії» від ТМ «Добродія» відправили продукцію для подальшої передачі військовим на передову.
28 березня 2024
 27 березня 2024
Протягом минулого тижня на українському експортному ринку соняшникового шроту спостерігалось підвищення цін, що зумовлено активним попитом на нього та різким збільшенням обсягів експорту.
Протягом минулого тижня на українському експортному ринку соняшникового шроту спостерігалось підвищення цін, що зумовлено активним попитом на нього та різким збільшенням обсягів експорту.
27 березня 2024
 27 березня 2024
KSG Agro розробив проєкт будівництва нового заводу для сортування, переробки та утилізації наслідків руйнацій внаслідок ракетних атак на Херсонщині. Запланований строк реалізації проєкту – 2,5 роки, а загальний бюджет будівництва складе 8 млн дол.
KSG Agro розробив проєкт будівництва нового заводу для сортування, переробки та утилізації наслідків руйнацій внаслідок ракетних атак на Херсонщині. Запланований строк реалізації проєкту – 2,5 роки, а загальний бюджет будівництва складе 8 млн дол.
27 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.