ADAMA стартувала з новими продуктами і сервісами

/ Актуальні статті / Понеділок, 29 лютого 2016 15:17
Ще не встигли менеджери компанії ADAMA до кінця презентувати свій унікальний електронний визначник хвороб, бур’янів і шкідників ADAMALab, як більшість аграріїв у залі вже завантажили нову програму на свої смартфони, планшети.

 

Ірина БОВЧАЛЮК, спеціально для "АС"
 
Отакі вони, аграрії Західного регіону, миттєво реагують на інновації. Прискіпливо випитували й усі нюанси застосування нових продуктів, які пропонує нинішнього року молода і амбітна команда ADAMA.
 
Метеопорадник в полі
«У 2015 році вся аграрна спільнота допомогла нашій компанії успішно збільшити свою ринкову частку з 5 до 9%, — говорить директор Західного регіону ТОВ «Адама Україна» Олег Шевчук. — Намагаємося бути для кінцевих споживачів не просто консультантами, але й товаришами. Тоді легше оперативно реагувати на усі їхні запити. Вони дуже зацікавлені у нових технологіях, але мусять не просто боротися із проблемами на посівах, але й шукати зважені ціни. Ми і пропонуємо таке оптимальне поєднання».
 
Так само разом доводиться невідкладно реагувати на кліматичні зміни. Через фокус цих змін аграрії розглядають нові, не завжди традиційні для регіону, культури. Тому ADAMA розширює портфель своїх пропозицій новими продуктами, скажімо, для сої, кукурудзи, соняшнику та садів.
 
«Для нас дуже важливо, — наголошує Олег Шевчук, — що ми не просто пропонуємо препарати, а ще й сучасні сервіси, такі як: ADAMAiMeteo та ADAMALab. Проект ADAMAiMeteo пілотно почав працювати минулого року в Чернівецькій та Хмельницькій областях. Там облаштували щільну мережу компактних сучасних метеостанцій, які працюють на сонячних батареях. За їхньої допомоги можна прогнозувати не лише погодні зміни, але й імовірність розвитку шкодочинних об’єктів, оптимальні рекомендації щодо захисту, і, що найголовніше, планувати роботи із захисту посівів і насаджень. Усі висновки ґрунтуються на аналізі архівних даних, які зберігає система.
 
Повна інформація розташована на спеціальному веб-сайті. Безкоштовний доступ до них мають партнери компанії ADAMA, господарства, орієнтовані на інтенсивний розвиток. «Чуємо тільки схвальні відгуки від тих, хто спробував таку послугу, особливо, від садівників. Основна мета цього проекту — показати, як просто використовувати сучасні технології для планування робіт у захисті сільськогосподарських культур та економити кошти», — уточнює Олег Шевчук.
 
Одразу під час презентації учасники конференції підключили свої гаджети до ще одного сервісу — ADAMALab. Це перший в Україні сервіс — визначник хвороб, бур’янів та шкідників, розроблений у партнерстві з Інститутом захисту рослин НААНУ. Можна сфотографувати на свій смартфон шкодочинний об’єкт на полі, порівняти його з наявною базою і отримати пораду, що з цим робити. Якщо ж виникають сумніви, можна звернутися за детальною порадою до вузького профільного спеціаліста. Він надасть рекомендації аграрію впродовж 24-х годин.
 
Широкий вибір
Керівник технічного та маркетингового департаменту ТОВ «Адама Україна» Олександр Карпенко визнав, що господарства Західної України у більшості орієнтовані на високу технологічність, готові вкладати кошти для отримання вищих результатів. І, крім лідерства у традиційних для регіону культурах, активно освоюють і порівняно нові. Саме тому ADAMA пропонує оновлений захист для озимої пшениці, яка звично залишиться у структурі посівних площ, для сої, яка потужно розвивається, але поки що не має сталої традиції вирощування, для кукурудзи, вигідної попри її злети та падіння, а також для соняшнику, що вочевидь стає економічно цікавим і на Заході. «Нам є що цікавого запропонувати на вибір для цих актуальних культур із 53 продуктів, які працюватимуть на ринку України в 2016 році», — пообіцяв Олександр Карпенко.
 
Учасники конференції разом аналізували, яке місце у схемах захисту отримують нові препарати компанії ADAMA. Їхня ефективна дія перевірена співробітниками компанії упродовж тривалих виробничих випробувань. «Для нас головне — зберегти потенціал урожайності та захистити культурну рослину від пригнічення», — пояснив менеджер по культурах Роман Горбань.
 
Оптимальні схеми
Зокрема, у схемі захисту сої фахівець наголосив на комбінації селективних гербіцидів Містраль™ та Каліф™. Її радять як найбільш оптимальну та збалансовану для всіх кліматичних зон України. Суміш здатна подужати до 40 видів дводольних і десяток видів злакових бур’янів, надійно тримає посіви чистими до появи перших трійчастих листків. При цьому Каліф™, мінімально залежний від наявної ґрунтової вологи, є особливо ефективним навіть за посушливих умов, які й минулого сезону вплинули на врожайність сої. Така ґрунтова схема, де продукти різних класів додають синергізму одне одному, забезпечує сої гарний старт і економію у 15-17дол./га.
 
Цього року заплановано отримати реєстрацію гербіциду Каліф™ для післясходового внесення. Практики називають його «пожежником», адже він дозволяє контролювати навіть сильно перерослі шкодочинні об’єкти. У системі післясходового захисту ADAMA планує вивести новачка — гербіцид Бента™, надзвичайно селективний і безпечний для культури гербіцид, здатний подолати однорічні та деякі багаторічні види бур’янів з класу дводольних. Він не матиме обмежень у наступних сівозмінах і дуже гнучкий у строках застосування.
 
Минулого року на посівах сої раптово великою неприємністю став кліщ, проти якого ADAMA застосовує ефективну суміш Аполло® та Пірінекс® СуперУ цій парі контактний акарицид Аполло® має високу біологічну ефективність на яйця та ранні рухомі стадії кліщів. Пірінекс® Супер, завдяки покращеній формуляції, забезпечує «нокдаун-ефект», потужно діє, в тому числі й фумігаційно, надійно контролює шкідників у важкодоступних місцях. Суміш дає довготривалий період захисту, контролює їхні наступні генерації. Разом із кліщем таким чином знищуються й усі інші шкідники.
 
Учасники конференції зацікавилися й іншою новинкою — фунгіцидом Кустодія™. Завдяки цьому препарату компанія обіцяє зробити фунгіцидний захист пшениці та інших культур простішим та ефективнішим. Кустодія™ оптимально поєднує профілактичну та лікувальну дію, забезпечує швидкий «стоп-ефект» усіх основних хвороб. Кустодія™ має широкий спектр біологічної ефективності проти збудників хвороб. Важливо також, що Кустодія™ підвищує стійкість рослин до стресових умов, допомагає підвищити врожайність та покращити якість урожаю.
 
Досвід практиків
Слово брали і представники господарств, які вже встигли випробувати дію продуктів ADAMA. Тож усі почули досвід практичного застосування препаратів та їхніх комбінацій, мали можливість поставити запитання, глибше вникнути в деталі. Скажімо, у секції, де обговорювалися причини впливу на врожайність зернових культур, виступав власник ПСП «Злагода» Олександр Сова з Рівненщини, який уже багато років знайомий із препаратами компанії ADAMA, застосовує їх на своїх полях і бачив, як їх використовують за кордоном, у Європі, де певний час працював. «За співвідношенням якості та ціни обираю, зокрема, фунгіциди Бампер Супер™, Ліндер®інсектициди Ламдекс™, Піренекс® СуперАполло®. Усі новинки спочатку перевіряю на демо-ділянках. Шкода, що у нас практично в усіх культурах не добирається врожаю. Часто намагаюся дізнатися у закордонних колег, фермерів, які саме деталі та технології дозволяють їм отримувати більший результат. Найбільший потенціал зараз вдається розкрити на цукрових буряках, до речі, і завдяки препаратам ADAMA. Моє досягнення по пшениці — 11т/га. До 16 т/га, як за кордоном, може, й важко сягнути, а от взяти 12, думаю, реально. Фундамент для цього — чітке слідування технології, дотримання сівозміни, вчасність усіх заходів. Суворості дотримання дисципліни нас стимулює і те, що ми стали насіннєвим господарством».
 
Для застосування на зернових — пшениці та ячмені — компанія ADAMA представила ще одну цьогорічну новинку: селективний післясходовий гербіцид системної дії Елегант™. У нього достатньо широке вікно використання — від кущення до другого міжвузля. Серед переваг також відсутність післядії на наступні культури в сівозміні. Елегант™ призначений для боротьби з однорічними та деякими багаторічними дводольними бур’янами, зокрема слабочутливими до групи сульфонілсечовин.
 
Максимальний захист без пригнічення
У системі захисту кукурудзи ADAMA рекомендує починати з інсектицидного протруйника Сідопрід™, особливість формуляції якого дозволяє утримувати якісну кольорову міцну плівку, що не осипається при транспортуванні. Базовий ґрунтовий гербіцид Аценіт™ компанії ADAMA відрізняється від інших наявністю антидоту АД-67, котрий забезпечує високу селективність до кукурудзи. Також ефективний контроль більшості однорічних злакових та чутливих дводольних бур’янів він гарантує упродовж 4-6 тижнів.
 
Спеціально для ринку України нинішнього сезону ADAMA почне поставляти новинку на кукурудзу — впевнений та бездоганний гербіцид післясходового захисту з високою біологічною ефективністю Апріорі™. Компанія обіцяє дуже приємну ціну на цей препарат. Апріорі™ використовується у суміші з ад’ювантом Ліф Коут-HV™ провідного британського виробника. Він має широке вікно застосування, особливо ефективний на більш зарослих ділянках і діє влучно навіть за несприятливих погодних умов, його дію видно дуже швидко. Наступні хвилі бур’янів теж будуть під контролем завдяки Апріорі™.
 
Правильно вирощувати
прибуток
Акцент у вирощуванні соняшнику учасники конференції робили на елементах технології, що стимулюють найбільшу прибутковість. Незамінним при вирощуванні за класичною технологією високотехнологічним господарствам, орієнтованим на найвищі врожаї, рекомендували ґрунтовий гербіцид Рейсер®, за яким закріпилася репутація номера один у боротьбі з амброзією. Він створює тривалий захисний екран, зберігає вологу та елементи живлення у ґрунті, мінімізуючи конкуренцію з дводольними та деякими злаковими бур’янами. Зупинялися також на нюансах застосування селективного гербіциду Агіл™, а також ефективності нового фунгіциду Кустодія™ у його використанні саме на соняшнику.
 
А от для роботи з гібридами соняшнику, стійкими до дії імідазолінонів, цього року ADAMA запускає свій препарат Відблок™ Плюс. Для високої біологічної ефективності проти злакових та дводольних бур’янів достатньо однієї обробки за весь вегетаційний період. Дію цього продукту компанія випробувала у різних ґрунтово-кліматичних зонах та на різних фазах і, відповідно, підготувала поради й рекомендації з урахуванням безлічі деталей, чого постійно просять партнери-аграрії.

Коментарі
 
Василь БАТРИНТовариство «Степ- М», Чортківський район, Тернопільська область
 З 2000 року працюю на землі, завжди їжджу, щоби дізнаватися про новинки і деталі, особливо фази використання препаратів. Власник нашого господарства — європеєць — навчив нас прискіпливо рахувати. А головне — мислити комплексно, аналізувати. Не шукати щось дешевше на якомусь етапі, а думати про кінцевий результат, остаточну вигоду. Мені подобається такий підхід, бо сам економіст за освітою. І відчув, що ADAMA якраз із такої точки зору і підходить до господарювання. Багато хто говорить про ефект від їхніх продуктів, тому і ми хочемо спробувати.
 
Володимир ЧЕПІЛЬФГ «Еталон Агро Плюс», Івано-Франківська область
 Маємо ріпак, кукурудзу. Нещодавно заклали сад, вирощуємо смородину. У кризу не вірю — вона хіба що в головах у людей. Хай зараз і важчі часи, але ж треба працювати, сім’ю годувати. Діти тільки й чекають, коли вже виходити в сад, доглядати врожай. Крім усього, створюємо ще селянський кооператив, щоб оживити покинуту землю і головне — використовувати її ефективно. Наші партнери-дистриб’ютори радять співпрацювати із компанією ADAMA, бо її продукти гарантовано надійні. І сусід каже, що це серйозні професіонали. У сад вже вклали по 100 тис. на га, то невже будемо шкодувати кошти на якісний захист? Якби не гарні препарати, урожай минулого року могли би втратити через попелицю та кліща, які плодилися через аномальну посуху. На якості безглуздо економити.
 
Олександр АКУЛОВдоцент, кандидат біологічних наук, Харківський національний університет ім.Каразіна
 Я співпрацюю з компанією ADAMA протягом тривалого часу. Компанія має потужне портфоліо препаратів та колектив професіоналів, а отже, вони мають великий потенціал. Під час семінарів я маю можливість поспілкуватися з виробниками сільськогосподарської продукції та допомогти їм вирішити деякі болючі питання, які стосуються хвороб.
 
Юрій і Катерина ЛУЖНІТОВ «Бачів-Агро», Перемишлянський район, Львівська область
 Нашому господарству лише 3 роки. На 300 га вирощуємо кукурудзу, пшеницю, сою. Плануємо розширюватися, освоюємо закинуті площі. Хочемо спробувати соняшник, ярий ячмінь. Компанію ADAMA знаємо давно і тому приїхали послухати рекомендації її спеціалістів щодо захисту соняшнику та сої. Почули багато практичного. Доньці теж тут цікаво, особливо все, що стосується сої — стежить, як і що відбувається на кожному етапі, захоплюється, як із насіння зрештою отримується такий гарний результат на полі.
 20 квітня 2024
Команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту Cult Food Євгена Клопотенка презентувала оновлений збірник рекомендованих рецептур для харчування дітей у закладах освіти, який розроблено на підтримку Стратегії реформи системи шкільного харчування, яка реалізується за ініціативи першої леді Олени Зеленської.
Команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту Cult Food Євгена Клопотенка презентувала оновлений збірник рекомендованих рецептур для харчування дітей у закладах освіти, який розроблено на підтримку Стратегії реформи системи шкільного харчування, яка реалізується за ініціативи першої леді Олени Зеленської.
20 квітня 2024
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
19 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.