Сергій Попов — професіонал бренду Pioneer®

Сергій Попов — професіонал бренду Pioneer®

/ Актуальні статті / Вівторок, 30 листопада 2021 10:21

У спілкуванні із Сергієм виникає враження, що спілкуєшся не просто з Торговим агентом, а із суперагентом. І тут справа не лише у впевненому, динамічному зростанні продажів гібридів Pioneer®. Глибокі фахові знання, ділові та людські якості й, що найголовніше, щира вдячність клієнтів наділяють Сергія Попова статусом професіонала своєї справи. А компанія Corteva Agriscience робить усе, щоб кожен Торговий агент відчував потужну підтримку й був гідним взірцем для ринку.

Ухвалене рішення. Перехід на прямі продажі бренду Pioneer® став для мене несподіванкою. Я зважив усі за і проти й вирішив спробувати себе в ролі Торгового агента. Нині співпрацюю з господарствами Харківської області. За перший рік я дещо просів у продажах, бо справа нова, я в листопаді 2019 року лише почав продавати. Господарства обачно купували насіння, вагалися: хотіли побачити, як воно буде на практиці.

Пряма вигода. Утім, наступного року я все надолужив, адже клієнти побачили переваги й ціна на гібриди була вигідною. Система прямих продажів працювала, як швейцарський хронометр. Співпраця безпосередньо з виробником допомагає уникнути багатьох неприємностей і додає впевненості в купівлі продукції. Я завжди на зв’язку з клієнтами й готовий задовольнити їхні вимоги: вигідні комерційні умови, швидка доставка саме того гібрида, який вони замовили, а також постійний супровід протягом сезону. Новий формат співпраці, безумовно, ефективніший і безпечніший!

Тут і тепер. Я створюю попит на гібриди, що потрібні господарству, зважаючи на його умови й технологію. І, не виходячи з кабінету керівника, формую комерційну пропозицію. Зазвичай відразу ж укладаємо угоду. У компанії Corteva Agriscience розробили електронні програми, якими ми користуємося. Просто в машині можна скласти договір, сформувати комерційну пропозицію, виставити рахунок. Це дуже важливо.

22 461 30 1

За годину, а не тиждень. Узгодження комерційних умов й укладання договору за традиційної форми співпраці потребувало 4–5 днів, а то й більше, купу нервів і клопоту для клієнта. Тепер же це можна зробити за годину. Я не мушу щось погоджувати: всі умови, знижки тощо — у мене під рукою. Усе швидко та результативно, і, як наслідок, насіння Pioneer® буде в господарстві вчасно.

Революційний підхід. Те, що запропонувала компанія Corteva Agriscience, — революційне й інноваційне для ринку. Ніхто не в змозі надати такі переваги агровиробникам — ні за часом укладення угоди, ні за умовами співпраці. Жодної метушні — все оперативно та чітко. Дуже зручно як для клієнта, так і для Торгового агента.

Агроном у квадраті. Я комунікабельний, легкий на підйом і знаюся на агрономії — для мене нерозв’язаних проблем на полі не буває. Мене інколи називають агроном «у квадраті»: я закінчив аграрний університет ім. Докучаєва за фахом «вчений-агроном, рільник», а згодом ще отримав диплом спеціаліста із захисту рослин. Отже, для мене поле — це розгорнута книга. Люди звертаються не лише щодо кукурудзи чи соняшнику, а й щодо озимої пшениці, ячменю тощо. Тішить думка, що я не один у полі воїн — я представляю потужний бренд Pioneer®.

Для будь-якої ситуації. Конкуренція на ринку величезна. Провідні насіннєві компанії вкладають мільйони доларів не лише в продукти, а й у маркетинг. Проте все перевіряється полем. І соняшник, і кукурудза Pioneer® чудово підходять для нашої зони. Портфоліо продуктів дає змогу знайти оптимальний гібрид під будь-які умови, технологію тощо. Вже на генетичному рівні можна підібрати рішення, що мінімізує ризики у вирощуванні: стійкість до основних хвороб, наприклад, пероноспорозу, іржі, вовчка завдяки інноваційній технології Pioneer Protector®; посухи; гербіцидних стресів. Бренд має сильні позиції у всіх сегментах. Також Pioneer® започаткував технологію ExpressSun®, яка має цілу низку переваг і посідає одну з провідних позицій у цьому сегменті.

Інновації на часі. Нещодавно компанія Corteva Agriscience запропонувала преміальну технологію обробки насіння соняшнику та кукурудзи LumiGEN® для насіння Pioneer®. Клієнти спочатку з обачливістю ставились до такої інновації. Однак позаминулий і минулий роки показали, що LumiGEN® — це справді дієвий захист на початкових етапах розвитку рослин. І відсоток насіння, обробленого за преміальною технологією, упевнено зростає — агровиробники самі на цьому наполя­гають.

Справжня знахідка. Минулого неврожайного сезону гібриди Pioneer® показали себе краще за конкурентів. Мені часто казали: «Дякуємо, Сергію, за рекомендації! Дякуємо Corteva Agriscience за чудові продукти, інакше ситуація була б кепською!» У нас немає обмежень на мінімальне замовлення, можемо продавати від одного мішка для господарств-одноосібників. Це, мабуть, найвдячніші клієнти. Вони не мають права на помилку, тому наші пластичні, стабільні гібриди для них — справжня знахідка, реальна мінімізація ризиків завдяки генетиці.

Агрономічний вимір. З агрономічним відділом компанії Corteva Agriscience я співпрацюю під час закладення дослідів. Потрібно зрозуміти гібрид навіть у межах одного району, бо ґрунтово-кліматичні умови різні, технології різні, техніка в господарствах різна. І один гібрид може показати різні результати. Це все слід з’ясувати, зацифрувати, систематизувати й використати у своїй роботі. Є відповідна програма, що допомагає представити цю інформацію дуже наочно.

22 461 31

Агрономічна служба Corteva Agriscience проводить дослідження на демополігонах GrowingPoint. Я такого ще не бачив. Закладають ділянки, на яких модулюють різні агрономічні ситуації, які можуть виникнути на полі у клієнта, — щодо термінів, глибини, густоти посіву, ширини міжрядь, технологій захисту, критичних фаз розвитку тощо. Також з менеджерами агрономічної служби Corteva Agriscience працюємо над side-by-side, повноцінними польовими випробуваннями гібридів.

Підґрунтя успіху. Компанія Corteva Agriscience постійно проводить дні поля, засіває демополігони, для ознайомлення Торгових агентів із потенціалом гібридів Pioneer®. Завдяки GrowingPoint кожен може знайти для себе щось нове та необхідне. Тож я приходжу до клієнта підготовлений: зважено рекомендую той чи інший гіб­рид на основі ретельно опрацьованої та проаналізованої інформації. До того ж ця інформація публічна — вона є в мобільному застосунку Pioneer® і на сайті компанії.

Мовою знань. Corteva Agriscience інвестує ресурси в агрономічний відділ, на підготовку спеціалістів, які в свою чергу проводять навчання для тих Торгових агентів, які хочуть або мають потребу розвиватися в напрямку агрономії. Це безпрецедентний підхід, коли компанія вкладає стільки зусиль у розвиток своїх партнерів, Торгових агентів. Щоп’ятниці ми можемо долучатися до навчань, серед яких не менш важливими за агрономію є, наприклад, тренінги з продажів. На мою думку, Торговий агент має розумітися на рослинництві, агробізнесі, вміти взаємодіяти з клієнтом.

Інші можливості. Робота непроста і відповідальна, втім, цікава. Для мене та моєї сім’ї відкрились інші фінансові можливості. Виробничий план, як це було раніше, тепер не потрібен: я сам собі господар. Однак я взяв на себе підвищені зобов’язання — не підводжу ні себе, ні компанію. Буду відвертим: якщо працюєш сумлінно, то прямі продажі набагато вигідніші.

Дивитись уперед. Зростати є куди. Я проаналізував свої райони й поставив собі за мету продавати в кожне господарство мінімум 100 мішків. Роблю акцент на закладанні дослідів, зокрема side-by-side, щоб популяризувати бренд Pioneer®, щоб клієнти бачили його переваги.

Змінюємо на краще. Компанія Corteva Agriscience дуже великий стимулятор на ринку — виробники насіння, ЗЗР дивляться на неї й намагаються наздогнати. Компанії, можливо, складніше працювати за такої конкуренції, але все це йде на користь сільгоспвиробникам: інші компанії змушені приділяти більше уваги їхнім запитам і покращувати свої сервіси. Гадаю, я та інші Торгові агенти у своїй буденній роботі змінюємо ринок на краще.

 

Більше на www.pioneer.ua
™ ® Торгові марки Corteva Agriscience
та її афілійованих структур. ©2021 Corteva.

 25 квітня 2024
Відома Сумська сироварня «O’bereg» освоїла випуск двох видів нової продукції – згущеного молока та молочного соусу топінгу «Слобожанська ніч».
Відома Сумська сироварня «O’bereg» освоїла випуск двох видів нової продукції – згущеного молока та молочного соусу топінгу «Слобожанська ніч».
25 квітня 2024
 24 квітня 2024
Загальне споживання риби в Україні за рік складає понад 520 тис. тонн.
Загальне споживання риби в Україні за рік складає понад 520 тис. тонн.
24 квітня 2024
 24 квітня 2024
Перші, поки невеликі партії молодої білоголової капусти з'явилися на українському ринку. Цьогоріч початок сезону ранньої капусти в Україні відбувся приблизно в ті самі терміни, що й рік тому, що стало можливим завдяки досить м'якій зимі та досить гарній весняній погоді.
Перші, поки невеликі партії молодої білоголової капусти з'явилися на українському ринку. Цьогоріч початок сезону ранньої капусти в Україні відбувся приблизно в ті самі терміни, що й рік тому, що стало можливим завдяки досить м'якій зимі та досить гарній весняній погоді.
24 квітня 2024
 24 квітня 2024
Ринок ріпаку в Україні останнім часом є дуже мінливим, тому різке зростання цін на олійну, яке відбулося минулого тижня, ймовірно, зміниться стабілізацією.
Ринок ріпаку в Україні останнім часом є дуже мінливим, тому різке зростання цін на олійну, яке відбулося минулого тижня, ймовірно, зміниться стабілізацією.
24 квітня 2024
 24 квітня 2024
Міжнародна науково-дослідницька компанія Corteva Agriscience визнана компанією з найкращим управлінням корпоративною репутацією в українському рейтингу «Репутаційні АКТИВісти 2024» в номінації «Агросектор – постачальники агрохімії та насіннєвого матеріалу». Автор рейтингу - агенція PR-Service, яка вже вдев`яте оцінює результати компаній з управління корпоративною репутацією у профільних номінаціях.
Міжнародна науково-дослідницька компанія Corteva Agriscience визнана компанією з найкращим управлінням корпоративною репутацією в українському рейтингу «Репутаційні АКТИВісти 2024» в номінації «Агросектор – постачальники агрохімії та насіннєвого матеріалу». Автор рейтингу - агенція PR-Service, яка вже вдев`яте оцінює результати компаній з ...
24 квітня 2024
 24 квітня 2024
Верховна Рада України прийняла за основу законопроєкт №11084 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей податкового адміністрування під час воєнного стану для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства.
Верховна Рада України прийняла за основу законопроєкт №11084 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей податкового адміністрування під час воєнного стану для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства.
24 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.