agro business 160 160

NUFARM масштабно показав себе на одній із центральних Агро-Арен

/ Актуальні статті / Вівторок, 09 серпня 2016 11:00
На Агро-Арені, організованій у Черкаській області неподалік від Умані відомим дистриб’ютором «Седна-Агро», розділені на групи відвіду­вачі прискіпливо переглянули численні експериментальні ділянки, починаючи із зернових, де Nufarm почувається дуже впевнено. Зокрема, пропонує суміш гербіцидів Естет® і Тру®, яка дає можливість закрити повний спектр бур’янів і дуже вигідна економічно.

 

Ірина САДОВА, спеціально для "АС"
 
В ефективній серединці
Схоже, нечисленна, але амбітна команда Nufarm вирішила агресивніше заявити про себе. Мовляв, а чому б і ні, коли мають продукти, які добре працюють і принципово відрізняються від інших. «У захисті проти хвоща польового, наприклад, ми рятуємо найкраще, інші просто не дотягують. Це наша фішка, — запевняє регіональний представник компанії Іван Козира. — Особливо Західна Україна потерпає від масового наступу цього бур’яну. Усі кинулися шукати порятунку. Але тільки ми змогли забезпечити контроль на момент вегетації культур за допомогою препарату Агрітокс® і новинки Дікогерб® Супер на основі двох діючих речовин, які працюють у тому ж напрямі, — МЦПА та дикамба у вигляді диметиламінних солей».

Завдяки товариській спів­праці з провідними ди­стриб‘ю­тора­ми Nufarm вдалося стати широко присутньою зі своїми препаратами на більшості культур. Сегмент, у якому працюють, у Nufarm називають золотою серединкою між крупними компаніями-монстрами ринку і дешевим Китаєм. Низькими їх ціни не назвеш, так самі і кажуть: «Нічого нормального не може бути дешевим».

Принципово не беруться за продукти, які не дають належного прибутку. «Переважну більшість агровиробників цікавить не повний набір продуктів від однієї компанії, а розв’язання конкретної проблеми, за яку вони готові платити свої кошти. Ми пропонуємо такі рішення теж за відповідну ціну — такий бізнес, — говорить менеджер з роботи з ключовими клієнтами Віталій Браславець. — Працюємо як із фермерськими господарствами, так і з крупними агрохолдингами. Особливо цікаво, коли бачимо, що менеджмент у них демонструє багато новітніх технологій, креативних підходів».

Є що вибрати
на зернових
На Агро-Арені неподалік від Умані розділені на групи відвіду­вачі прискіпливо переглянули численні експериментальні ділянки, починаючи із зернових, де Nufarm почувається дуже впевнено. Зокрема, пропонує суміш гербіцидів Естет® і Тру®, яка дає можливість закрити повний спектр бур’янів і дуже вигідна економічно.

Особливу увагу фахівці звертають на обов’язкове внесення рострегуляторів. Адже останні роки доводять, що це має бути невід’ємний елемент технології. Nufarm відповідає на таку потребу композицією препаратів Стабілан® та Кампосан® Екстра. Останній позиціонується як рострегулятор для ячменів, який запобігає ламкості стебла в районі 2-3-го міжвузля.

Для фунгіцидного захисту компанія цього року зареєструвала препарат Орбіт® Про — поєднання тебуконазолу і прохлоразу, який контролює широкий спектр хвороб, а також для блокування фузаріозу пропонує Орбіт® — чистий тебуконазол.

Винищувач хвоща Агрітокс®
Якщо раніше вважалося, що препарати на основі МЦПА застосовуються до фази кущення, то сьогодні маємо реєстрацію до прапорцевого листка. Допускається навіть осіннє використання. Це важливо, бо у сівозміні ячмінь іде після соняшнику, з падалицею якого проблемно боротися. На відміну від сульфанілсечовин, якими перевантажені ґрунти, Агрітокс® не має післядії, не залишається у ґрунті, але ефективно забирає падалицю соняшнику. До того ж, є класним спеціалістом по хвощу польовому. Тут Nufarm якраз і може потягатися із найпотужнішими конкурентами. Хоча, звісно, однією обробкою такий злісний бур’ян не забирається. Він вимагає комплексних підходів. Приміром, застосування на пшениці препаратів Агрітокс® і Дікогерб Супер®.

Допоможе і на горосі
У знаменитого Агрітокса є реєстрація і на горосі в дозі 0,5 л/га, але, як показує світова практика, за необхідності її можна збільшувати до 0,7 л/га. Горох — хоч і чутлива культура, проте вміє сама боротися за виживання, варто лише її належно захистити на старті, у фазі 3-5 листків. А нині захищати є від кого, особливо на заході буяють хвощ, лобода, багато падалиці соняшнику, ріпаку. Їх успішно навіть у маленьких дозах контролює Агрітокс®.

Дві зірки — 
фахівець і Зеагран
Системи захисту своєї улюбленої культури — кукурудзи — емоційно і глибоко на Агро-Арені представляв авторитетний спеціаліст-практик із 35-річним стажем Віктор Попрожук. Зізнається, що вирішальним у його рішенні працювати у компанії Nufarm стала саме поява справжньої зірки — нового післясходового гербіциду Зеагран®. Фахівець переконаний, що цей продукт взагалі здатен вплинути на зміну нашого менталітету, звиклого до переважного використання ґрунтових гербіцидів.

Зеагран® має подовжену ґрунтову дію та швидку контактну, практично за 3-4 дні спалює всі дводольні бур’яни, особливо падалицю різних соняшників. І водночас дуже лагідний до кукурудзи. Може спостерігатися стрес на культурі, якщо вносити препарат під час роси, опадів, прохолодних ночей. Але опіки на листках швидко минають, а кукурудза спокійно розвивається далі.

Навколо Віктора Йосиповича зав’язалася ціла професійна дискусія, з якої учасники винесли корисну практичну пораду: по можливості не вносити ґрунтові гербіциди. Через них, переконує фахівець, у фазі 3-7 листків кукурудза починає синіти, жовтіти, і місяць не росте. Цитує німецьких мудреців: «Не робіть роботу всліпу».

Для підсилення дії від злакових бур’янів консультант рекомендує нікосульфурон — дуже м’який препарат Nufarm Астрал®. Можна застосувати комбінацію, яка обійдеться трохи дешевше, — Дікогерб Супер + Астрал®.
 

Фотогалерея
 
Коментарі
 
Василь УКРАЇНЕЦЬкомерційний директор компанії «NUFARM Україна»
 Ми щасливі, що змогли широко та авторитетно заявити про себе на такій масштабній події у самому центрі України. Великі дослідні ділянки заклали завдяки дуже серйозному та відповідальному партнеру — дистриб’юторській компанії «Седна-Агро». Якщо у точкових експериментах в окремих господарствах часом є ризик, що наші препарати застосовуються не за регламентом, у неправильних дозах, то з серйозним партнером не сумнівалися у точному дотриманні технологій, постійному контролі.

Будемо й надалі удосконалювати такий формат, стимулювати наших регіональних співробітників шукати нові креативні форми зв’язку зі споживачами, показувати динаміку нашого росту і результати. Вже зараз обсяги продажів доводять, що реально можемо вибивати конкурентів із потужних компаній у деяких серйозних сегментах. Зокрема, у гербіцидах на кукурудзу, морфорегуляторах на зернових культурах тощо.

Олексій ЗАДИРАКАТОВ «Надія», Тальнівський р-н, Черкаська обл.
 Маємо 1700 га площ, розвиваємо тваринництво. Гарні за якістю і недорогі препарати компанії NUFARM беремо у перевіреного роками дистриб’ютора «Седна-Агро». NUFARM — новачки на ринку, тому точно знаю, що це саме їхні продукти, не встигли обрости підробками. Уже застосовував на пшениці та ячмені перед виходом колоса регулятор росту Кампосан® Екстра з ефективною діючою речовиною етефон. І Стабілан® їх брав. Справді не вилягають посіви. Дуже давно користуємося препаратом Агрітокс®. Почали його запроваджувати з гороху. Агрітокс® допомагає оптимізувати захист. Коли сієш раз на рік, і довго чекаєш бажаного результату, то хочеться працювати якісно, оригінально й ефективно.

Григорій ОСТАПЧУКфермер, Уманський р-н, Черкаська обл.
 Ми фермеруємо на 270 га. Маю кукурудзу, ячмінь, пшеницю, соняшник і трохи сої. Цікаво було тут на Агро-Арені почути про сучасні технології. Дуже сподобався препарат Зеагран® на кукурудзу. Його представляв досвідчений спеціаліст, а там де досвід — там буде урожай. Завжди обираю більш м’ягкий продукт. Буду тепер про Nufarm більше цікавитися у свого дистриб’ютора. Я все оцінюю за ефективністю. Коли йдеться про гарний вихід, то перед ціною на якісне насіння чи препарати не зупинюся.
 28 березня 2024
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
28 березня 2024
 28 березня 2024
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
28 березня 2024
 28 березня 2024
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних результатів. Ця стаття присвячена різним технологіям та інноваціям від BEDNAR.
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних ...
28 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.