Народження нового осередку інновацій від «Байєр»

/ Актуальні статті / Вівторок, 16 серпня 2016 11:00
Вклад, який регіональні Агро-Арени Байєр роблять у розвиток сільського господарства, неможливо недооцінити, адже саме тут сільгоспвиробники бачать реальні можливості окремих препаратів, актуальних комплексів технологій захисту сільгоспкультур, та в разі потреби можуть отримати вичерпну відповідь на злободенне питання чи пораду від кваліфікованого спеціаліста компанії.

 

Дмитро СІРИЙ, спеціально для "АС"
 
Народження нової «Байєр АгроАрени»

Саме тому нікого не здивувало, що 13 червня на відкриття нової «Байєр АгроАрени Центр» до с. Новаки (Лубенський р-н, Полтавська обл.) з усієї Полтавщини приїхало близько двох сотень сільгоспвиробників.
 
«Нова «Байєр АгроАрена Центр» обслуговуватиме Полтавську, Київську, Сумську, частково Дніпровську та Харківську області, — розповідає Борис Тимофєєв, голова маркетингового відділу підрозділу Кроп Сайєнс компанії «Байєр» в Україні. — Її площа становить 32 га, на яких ми представляємо наші розробки, але це не просто показ дії окремих препаратів — це демонстрація комплексу оптимальних для регіону технологій на найпопулярніших у регіоні культурах. Також на наших АгроАренах ми проводимо багато дослідів, зокрема, заклали ділянки під вирощування кукурудзи за різними технологіями посіву, з різною глибиною закладання насіння, міжряддями, швидкостями посівного агрегату тощо. В серпні на основі зібраної інформації з цих ділянок ми проведемо тренінги для господарств із вирощування кукурудзи».

Та це лише початок, адже на цю «Байєр АгроАрену» покладено великі надії. «Сьогодні ви перша група, яка розпочне життя цієї арени, — звертаючись до присутніх аграріїв, наголошує керівник центрального регіону Володимир Гричанюк. — Ми хочемо, щоб вона у майбутньому стала великим постійно діючим агроцентром, в якому ви зможете побачити безліч різних інновацій».

«Відкриття нової «Байєр АгроАрени Центр» дуже важливе для нас, — підкреслює керівник підрозділу Кроп Сайєнс компанії «Байєр» в Україні Андреас Льохель, звертаючись до відвідувачів. — Адже ми хочемо не просто продавати наші продукти, а стати надійною підтримкою для вас. І завдяки рішенням «Байєр» допомагати вам у розв’язанні проблем на полі та збільшувати ваші прибутки».

Андреас Льохель і Борис Тимофєєв під оплески аудиторії перерізали червону стрічку — нову «Байєр АгроАрену» урочисто відкрито.

Потужне поповнення портфелю ЗЗР
А по тому на відвідувачів чекала презентація декількох препаратів, які цьогоріч стали потужним поповненням портфелю ЗЗР «Байєр».

Міцний захист пшениці та ячменю
Для ефективного захисту насіння пшениці та ячменю експерти «Байєр» рекомендують використовувати фунгіцидний протруйник Сценік®, який створено на основі поєднання двох інноваційних д.р. — флуоксастробіну 37,5 г/л та протіоконазолу 37,5 г/л із відомим тебуконазолом. 5,0 г/л. Таке «тріо» дозволяє контролювати широкий спектр хвороб: комплекс кореневих гнилей, сажкових хвороб, збудників септоріозу сходів, пліснявіння насіння та снігової плісняви. При цьому завдяки двом потужним азолам у складі Сценік® має системну дію, яка допомагає знешкоджувати інфекцію ззовні і всередині насіння. Крім того, препарат стимулює насіння до проростання, а після нього — гарантує захист усієї рослини на початкових фазах вегетації. Використовується у нормі 1,3-1,6 л/т. Своєю чергою, потужний фунгіцидний захист пшениці та ячменю забезпечить системний післясходовий гербіцид Капуеро® (трибенурон-метил 563 г/кг, флорасулам 187 г/кг), який ефективно контролює однорічні та багаторічні дводольні бур'яни, зокрема, стійкі до 2,4Д та МЦПА, і не має при цьому післядії на наступні культури в сівозміні.
 
 
Лідер із гербіцидного захисту в посівах кукурудзи
Під час заходу пильною увагою сільгоспвиробників користувався новий препарат системної дії Лаудіс® (тебмотріон 200г/кг, ізоксадіфен (антидот) 100 г/кг), який створено для ефективної боротьби з однорічними дводольними та злаковими бур'янами в посівах кукурудзи. «Основною його перевагою є те, що він прекрасно контролює падалицю соняшнику системи Clearfield®, лободу білу та інші бур'яни в оптимальні та перерослі фази. Це один із найефективніших препаратів страхового використання, — звертає увагу експерт із демонстраційних досліджень «Байєр АгроАрени Центр» Володимир Кулинич. — І при цьому Лаудіс® працює дуже швидко та м’яко, не маючи негативного впливу на кукурудзу, а, отже, його можна застосовувати на лініях гібридизації». Препарат використовується в нормі 0,4-0,5 кг/га в обов'язковому поєднанні з прилипачем Меро® 1,0-2,0 л/га.
 
 
Перший гербіцид «Байєр» для захисту соняшнику
Водночас, відвідувачі оцінили й застосування гербіциду для захисту соняшнику Челендж® 600 SC (аклоніфен 600 г/л). Цей препарат дозволяє контролювати широкий спектр проблемних бур'янів, зокрема, стійких до триазинів лободи, гірчаків, щириці тощо. Однією з головних особливостей цього досходового гербіциду є його механізм дії: при потраплянні на ґрунт він діє не через кореневу систему, а через гіпокотиль, завдяки чому є безпечним для наступних культур у сівозміні. Не менш важливо, що Челендж® має низький ризик промивання у ґрунт, при цьому «… навіть якщо за великої кількості опадів д.р. промилася у ґрунт — вона не поглинається кореневої системою культури, а тому не дає токсикозу на рослини», — відзначає технічний експерт «Байєр» Ігор Копаниця. Препарат можна застосовувати самостійно в нормі 3,0-6,0 л/га або в суміші з іншими грамініцидами в нормі 2-2,5 л/га.
 
 
Потужний захист ріпаку та сої
Аграріїв зацікавив і гербіцид системної дії Апстейдж® (кломазон 360 г/л), який знищує однорічні бур'яни в посівах ріпаку, сої, цукрових буряків і картоплі. Його головна особливість — препаративна формула, капсулована суспензія, завдяки чому препарат менш липкий, має кращу фотостабільність, повільно випаровується і на посівах озимого ріпаку має ефективну та тривалу захисну дію. Крім того, він гарно розчиняється у воді та зберігає свою ефективність за посушливих умов. Залежно від культури, використовується у нормі 0,2-0,25 л/га до появи сходів культури.

Другою новинкою став післясходовий гербіцид контактно-системної дії для захисту сої Галаксі® Ультра. «Він складається із двох д.р., які підсилюють дію одна одної, — зазначає Володимир Кулинич. — Так, бентазон (352,4 г/л) підвищує ефективність препарату, зокрема, на фіалці, переліску, пасльону чорному, а Ацифлуорфен (161,7 г/л) — на гірчаку і щириці. Крім того, він прекрасну контролює падалицю CL-соняшнику, CL-ріпаку». При цьому не має післядії на наступні культури. Препарат використовується самостійно в нормі 1,5-2 л/га.
 
Захист цукрових буряків: максимальна ефективність однією обробкою
Непідробну цікавість відвідувачів викликала презентація нової системи захисту цукрових буряків, яка незабаром вийде на ринок, — Конвізо® Смарт. «Вона значно полегшить працю агронома і багато чого змінить у технологіях вирощування цукрових буряків, — інтригує Володимир Кулинич. — Бо за її впровадження для контролю практично всього спектру бур'янів, які є в полі, знадобиться лише одна обробка гербіцидом». Як пояснив експерт, система полягатиме в використанні гербіциду Конвізо® Ван на основі сульфоніл-сечовини, який працює незалежно від фази розвитку бур'янів і має ґрунтову та контактну дії, і резистентних до нього гібридів цукрових буряків KWS. Конвізо® Ван можна застосовувати один раз у нормі 1 л/га з додаванням прилипача Меро®, або двічі по 0,5 л/га.
 

Надійна підтримка «Байєр»
Не секрет, що, крім своїх препаратів, компанія «Байєр» відома й цікавими агрорішеннями: агрономічними, маркетинговими, фінансовими і збуту. Одним із них є система Байєр Фітосан Монітор, яка оперативно прогнозує поширення хвороб і шкідників на озимій пшениці, озимому та ярому ячмені, озимому ріпаку та цукрових буряках у межах як одного поля, так і всієї країни. «Рівень усієї країни базується на метеоумовах і прогнозі розвитку шкідливих оргазмів, він доступний усім на офіційному сайті. Дані на цьому рівні дозволяють спрогнозувати свої дії і логістичні спрямування тим, хто має землі в декількох регіонах, — розповідає Ігор Копаниця. — Рівень поля або регіону доступний лише для зареєстрованих за програмою АгроАльянс клієнтів. Він, крім аналізу погодних умов і прогнозу розвитку шкідників, дає поради щодо боротьби з проблемами: коли і якими препаратами боротися, і, який ефект вони матимуть. Разом із тим, ми можемо вносити свої корективи щодо густоти, строків посіву і сорту культури, і програма даватиме відповідні прогнози за розвитком шкідливих організмів та рекомендуватиме відповідні заходи».

До речі, програма Байєр АгроАльянс дозволяє клієнтам компанії отримати додаткові переваги. Так, купуючи препарат, аграрій отримує за це бали, які накопичуються на його рахунку програми лояльності. Потім за них він може отримувати цінні нагороди. «Програма стартувала 1 січня 2016 року, для реєстрації потрібна копія накладної — підтвердження купівлі препарату в офіційного дистриб’ютора. Вводиться накладна протягом 5 місяців, а бали накопичуються впродовж 3 років. Термін реєстрації накладних подовжено: накладні за період січень-липень можна реєструвати до 31 грудня цього року», — пояснює експерт.

Серед інших цікавих пропозицій «Байєр» — програма вексельного фінансування, яку компанія впроваджує разом із «Райффайзен Банк Аваль». Її головною перевагою є фінансування клієнтів «Байєр» під 1%, а також можливість уникнення курсових коливань. Також восени розпочнеться акція «Байєр» — «Вирощуємо ріпак із мінімальними ризиками». Її суть: придбання насіння озимого ріпаку «Байєр» на 100 га, його сівба за всіма технологіями. Якщо через кліматичні умови сходи не були отримані — компанія компенсує 30% вартості насіння.

Ще одна акція діє на протруйники на зернових культурах. Так, за купівлі Гаучо® Плюс за програмою лояльності нараховується вдвічі більше балів, ніж зазвичай, за Ламардор® Про — втричі, а за Сценік® — вчетверо більше.

Коментарі

Володимир МАРЧЕНКОзаступник директора з виробництва ТОВ «Агрофірма Аршиця» (Новосанжарський р-н, Полатвська обл.)
 Сьогодні я приїхав, щоб оцінити нові технології та продукти, які презентує Байєр і поспілкуватися з колегами про новинки в агробізнесі. Особливо цікаво подивитися на роботу препарату Челендж®, який експерти компанії вносили по сходах соняшнику. З препаратами Байєр ми працюємо 14 років. Думаю, що сьогодні вони є одними з кращих на ринку.
 
 
Григорій ДИКУНкерівник машівської філії ТОВ «Компанія «Агросервіс»
 Я відвідував стару «Байєр АгроАрену Центр» з моменту її заснування, і тепер приїхав подивитися на нову. Скільки вона в Полтавщині, стільки демонструє свої технології на виробничих посівах. Препарати компанії я оцінюю як надійні та високоефективні. Особливо мені подобається Майстер® Пауер, а зараз нові продукти оцінимо. Байєр — дуже надійний наш партнер, і добре допомагає в агробізнесі. Щодо сьогоднішнього заходу, то він добре організований, матеріал подано в доступній формі, а також надано рекомендації із практичного використання пестицидів на сільгоспкультурах. Особливо мене зацікавив новий препарат на кукурудзі Лаудіс®. Думаю, коли він з'явиться на ринку, будемо пробувати застосовувати.

Валерій ДЕМИДКОзаступник генерального директора ТОВ АПК «Докучаєвські чорноземи»
 На «Байєр АгроАрені Центр» перебувати завжди доцільно та пізнавально, тим більше, коли презентують нові препарати, з яких особливо зацікавили гербіциди для захисту кукурудзи, які можуть працювати на рівні з Майстер® Пауер. Препарати «Байєр», мабуть, завжди були присутні у нашому господарстві, а зараз на них припадає 60-70% від загальної кількості пестицидів, зокрема, використовуємо їхні продукти для садівництва та овочівництва. Серед гібридів зацікавила пшениця німецької селекції Банкір®, яка надсильна та має гарні хлібопекарські якості. У нас є власний хлібзавод, і можна буде спробувати, якою вона буде на переробці. До сьогодні вирощували в себе пшеницю німецької селекції Актер®, і дуже задоволені. За можливістю спробуємо придбати їх для розмноження і подальшого використання у своєму господарстві.
 20 квітня 2024
Команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту Cult Food Євгена Клопотенка презентувала оновлений збірник рекомендованих рецептур для харчування дітей у закладах освіти, який розроблено на підтримку Стратегії реформи системи шкільного харчування, яка реалізується за ініціативи першої леді Олени Зеленської.
Команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту Cult Food Євгена Клопотенка презентувала оновлений збірник рекомендованих рецептур для харчування дітей у закладах освіти, який розроблено на підтримку Стратегії реформи системи шкільного харчування, яка реалізується за ініціативи першої леді Олени Зеленської.
20 квітня 2024
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
19 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.