agro business 160 160

Як реально підвищити ефективність роботи сільгосптехніки

Як реально підвищити ефективність роботи сільгосптехніки

/ Актуальні статті / Вівторок, 25 січня 2022 10:10

Компанія «АМАКО» разом із Trimble та Precision Planting провела по-справжньому цікавий і корисний для аграріїв семінар в Одесі

Кожен трактор, кожна сівалка чи інша одиниця техніки може більше, зокрема, забезпечивши вищу продуктивність, точність і рентабельність роботи. Це стало ключовою темою семінару в Одесі, який відбувся в грудні. На заході виступили представники компаній «АМАКО», Precision Planting і Trimble, які не просто розповіли про актуальні продукти, але, що важливо, надали чіткі рекомендації щодо ефективного їх використання.

 

Розширені можливості MF Connect

Передусім це стосувалося телеметричних можливостей техніки Massey Ferguson, унікального функціонала для точного землеробства від Precision Planting і Trimble, а також рекомендацій щодо підготовки посівної техніки до нового сезону. Було справді цікаво, про що ми розповімо далі.

Що таке телеметрична система MF Connect — знають усі агровиробники, які експлуатують машини Massey Ferguson, поготів, що ця система з минулого року входить до стандартної комплектації тракторів 7-ї та 8-ї серій, а також комбайнів, що постачає компанія «АМАКО». Ця система телеметрії, яка постачається з трирічною підпискою, забезпечує безперешкодне передання даних про роботу машини. Разом із новою системою Agrirouter MF Connect передає агрономічні дані безпосередньо в програмне забезпечення для керування технікою Massey Ferguson і забезпечує повний бездротовий зв’язок.

 

01 02 464 465 79

Південне представництво компанії «АМАКО» в Одесі — виставковий майданчик сільськогосподарської техніки

 

За допомогою MF Connect користувачі можуть контролювати весь свій парк техніки. Вона надає інформацію про поточний стан машин, переміщення техніки, швидкості й напрацювання, а також про фактичні норми витрати пального й AdBlue.

Усі ці дані можна переглянути на захищеному вебресурсі. Доступ забезпечується з будь-якого пристрою, що приєднаний до інтернету.

Так, сьогодні в рамках MF Connect сервісні інженери «АМАКО» за бажання агровиробника можуть відстежувати й телефонувати в разі наближення наступного ТО, відстежувати помилки в роботі, наприклад, неправильне навантаження на двигун чи занадто тривалу роботу трактора на холостому ходу. Це дає змогу істотно нівелювати вплив людського чинника на справність і робочий стан техніки, подовживши таким чином безпроблемний період її роботи.

— За допомогою віддалених телеметричних рішень можна визначати, скільки і де трактор простояв з увімкненим двигуном, якою була витрата пального тощо й звернути на це увагу клієнта. І, звісно ж, миттєво усунути помилку чи несправність роботи техніки, — зазначає координатор заходу, представник «АМАКО» Олександр Подолян.

 

Trimble: вища ефективність за допомогою віддалених рішень

Системи точної навігації та виконання різних видів польових операцій від Trimble не потребують особливої реклами, бо їх успішно застосовують в Україні на багатьох тисячах одиниць техніки. Конкретно на семінарі «АМАКО» в Одесі представники Trimble звернули увагу аграріїв на можливість віддаленої постановки робочих завдань і налаштувань за допомогою обладнання цього виробника. Це дає змогу відчутно скоротити кількість виїздів сервісних інженерів, а отже, знизити втрати продуктивності роботи й зробити експлуатацію сільгосптехніки вигіднішою.

Нагадаємо також, що компанія Trimble належить до світових лідерів у галузі систем автопілотування сільгосптехніки, пропонуючи широкий вибір рішень.

Так, гідравлічна система автоматичного водіння Trimble Autopilot гарантує точність автоматичного керування 2,5 см на будь-якій техніці та полях складної форми та рельєфу. Система Autopilot вбудовується безпосередньо в гідравлічну систему трактора і дозволяє керувати транспортним засобом без ручного керування з точністю до 2,5 см від ряду до ряду за сигналу RTK, 3,8 см із сигналом Center Point RTX та 10-15 см за сигналу Range Point RTX. Завдяки такій точності проходження вздовж рядів система Autopilot унеможливлює огріхи й перекриття, скорочує витрати пального на 4–15%, насіння та хімічних речовин на 3–7%, а також дозволяє цілодобово працювати за будь-якої погоди. Ще однією перевагою цієї системи є технологія компенсації нерівностей завдяки навігаційному контролеру, що гарантує точну роботу системи на схилах і горбистій місцевості.

Своєю чергою, електричний автопілот EZ-Pilot використовує навігаційні GPS-дані від дисплея CFX-750 і автоматично повертає кермо в потрібний бік, тим самим знижуючи стомлюваність водія і збільшуючи продуктивність. EZ-Pilot забезпечує точність автоматичного керування на рівні 3 см на будь-якій техніці та полях складної форми й рельєфу, без участі механізатора в процесі керування трактором або обприскувачем у паралельному керуванні, за використання базової станції RTK і до 3,8 см за сигналу Center Point RTX з повторюваною точністю 3,8 см рік у рік від супутника Trimble або 10-15 см за сигналу Range Point RTX. Завдяки високій точності система може використовуватися як для сівби озимих, так і для міжрядного обробітку просапних культур.

 

01 02 464 465 78 2

В'ячеслав Третяк, регіональний менеджер Precision Planting

 

Нові рішення для сівби від Precision Planting

Цікаву програму також запропонувала аграріям компанія Precision Planting. Насамперед ідеться про якісну підготовку сівалки до сезону, що дає змогу підвищити ефективність її роботи буквально на 200%. Точні рішення Precision Planting створюють передумови для підвищення врожайності сільгоспкультур до 50% завдяки отриманню дружних міцних сходів та інших переваг.

Так, висівні апарати vSet забезпечують 99% сингуляцію насіння кукурудзи. Висівні апарати vSet обладнано високовакуумною системою подання та високоточним дозатором насіння, що забезпечує належне відділення насіння різного розміру та форми. Немає потреби замінювати висівні диски, змінювати налаштування дозаторів або вакуумної системи. На момент проходження посівного диска через дозатор тільки одна насінина буде готовою випасти з висівної трубки, що унеможливлює появу «двійників».

Також система vDrive замінює традиційну складну систему приводу одним простим електромотором на кожній посівній секції, завдяки чому зводиться до мінімуму обсяг технічного обслуговування під час сівби та ймовірність погіршення якості роботи.

Важливу роль у якості сівби відіграє правильне притискне зусилля. Система DeltaForce складається з датчика притискного зусилля та гідравлічного циліндра, що встановлюються на кожній посівній секції сівалки. Завдяки їй кожна насінина у кожному рядку потрапляє у ґрунт з оптимальним притискним зусиллям на однакову глибину, і водночас усувається надмірне ущільнення ґрунту.

Загалом цікавих і по-справжньому ефективних рішень у лінійці Precision Planting є дуже багато. Так, на семінарі в Одесі виробник представив два абсолютно нових рішення. Це датчик SmartDepth, що закладає насінину на оптимальну глибину, залежно від вологості ґрунту, а також спеціальний очищувач ряду, який формує оптимальну дрібногрудкувату поверхню ґрунту для висіву насіння. Обидва рішення вже доступні вітчизняним фермерам.

Семінар «АМАКО» в Одесі виявився справді цікавим і корисним для аграріїв, тому ми радимо не втрачати нагоди відвідати аналогічні заходи в інших регіонах України. Утім, головну думку, яку організатори семінару прагнуть донести до своїх клієнтів, ми можемо сформулювати й нині. Передусім — це якісний зворотний зв’язок виробників обладнання, дилерів з клієнтом для максимального підвищення ефективності роботи. Все, про що ми коротко розповіли, можна застосовувати практично у будь-якому господарстві, на будь-якому тракторі, сівалці чи іншій техніці. Застосування нових ефективних рішень від Massey Ferguson, Trimble та Precision Planting дає змогу реально підвищити рентабельність агровиробництва.

— Ми готові працювати індивідуально з кожним клієнтом, забезпечувати повну консультаційну та сервісну підтримку. Це наш ключовий принцип співпраці з аграріями — не лишати їх наодинці з викликами, а розв’язати за них усі необхідні для підвищення ефективності роботи питання, — зазначає регіональний менеджер Precision Planting В’ячеслав Третяк.

 29 березня 2024
Продукція під торговельним брендом «ПаТронАт», яку виготовляє ФОП Тронь В.А. в Охтирці на Сумщині, вперше з’явилася ще 2017-го року. Сьогодні ж підприємці пропонують до реалізації близько десятка видів вин і напоїв на меду з додаванням різних ягід і трав, які не мають жодних аналогів ні в Україні, ні за її кордонами.
Продукція під торговельним брендом «ПаТронАт», яку виготовляє ФОП Тронь В.А. в Охтирці на Сумщині, вперше з’явилася ще 2017-го року. Сьогодні ж підприємці пропонують до реалізації близько десятка видів вин і напоїв на меду з додаванням різних ягід і трав, які не мають жодних аналогів ні в Україні, ні за її кордонами.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Названо тарифи на електроенергію та газ, які діятимуть у квітні. Стало відомо, що подорожчання комунальних послуг можливе після завершення опалювального сезону.
Названо тарифи на електроенергію та газ, які діятимуть у квітні. Стало відомо, що подорожчання комунальних послуг можливе після завершення опалювального сезону.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Чи можна ще додавати азот до ріпаку? А як щодо фунгіцидів? Деякі посіви ріпаку, особливо на півдні України та в західних регіонах, уже знаходяться на дуже просунутій стадії розвитку.
Чи можна ще додавати азот до ріпаку? А як щодо фунгіцидів? Деякі посіви ріпаку, особливо на півдні України та в західних регіонах, уже знаходяться на дуже просунутій стадії розвитку.
29 березня 2024
 28 березня 2024
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
28 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.