Сучасні технології Kverneland для агробізнесу

/ Актуальні статті / Понеділок, 07 серпня 2017 12:03
Перший день поля Kverneland в Україні, проведений спільно з дилером-компанією «Альбіон», став потужною презентацією нових можливостей для вітчизняних фермерів та холдингів.

 

 
Українські аграрії постійно потребують не тільки найкращої сільськогосподарської техніки, а й найвищого рівня сервісного обслуговування. Використання сучасних машин та агрегатів, що вчасно обслуговуються за світовими стандартами, дозволяє працювати вітчизняним господарствам на конкурентному рівні, зменшувати витрати на виробництво продукції. Завдяки техніці від Kverneland, використанню сучасних рішень з обробітку грунту, сівби, точного землеробства, обприскування та заготівлі кормів наші фермери та великі господарства мають змогу значно ефективніше вести власний бізнес. Що отримало яскраве підтвердження на Дні поля «Альбіон-Kverneland», котрий відбувся нещодавно на Дніпропетровщині на базі агрокомпанії «Агро Деметра».

Феєрія відкриття
Того дня більш ніж 150 представників господарств та фермерів з різних областей України стали свідками масштабної події європейського рівня, що вразила всіх присутніх. На великий ділянці поля зручно були розташовані робочі зони заходу, де розмістилася техніка Kverneland. Спочатку центром подій була головна сцена, на яку з вітальними словами до гостей піднімалися директор «Деметра-Агро» Геннадій Смольнюк, директор Kverneland International Мартін Нордхаус та керівник ТК «Альбіон» Олександр Прохоров. Потім під музичний супровід на майданчик перед головною сценою заходу виїхала лінійка техніки Kverneland з тракторами Deutz-Fahr. А доповнив неперевершені враження виступ молодіжного танцювального гурту у стилі паркур. Далі учасники заходу, розбившись на кілька груп, мали змогу практично отримати вичерпну інформацію про роботу техніки Kverneland від спеціалістів заводів цієї компанії, які детально розповідали про всі її переваги і технічні особливості.

Із плугів починався
Kverneland
Розпочавши свою діяльність понад 100 років тому з виробництва плугів, Kverneland і сьогодні є визнаним виробником цих ґрунтообробних агрегатів у світі. В портфелі компанії широкий модельний ряд цих агрегатів, вони мають низку технічних переваг завдяки якості металу та власним унікальним розробкам. На Дні поля вітчизняні аграрії побачили навісну та напівнавісну моделі плугів Kverneland зі смуговими та суцільними відвалами відповідно.

Відзначимо, метал для виготовлення робочих поверхонь плуга має найбільшу жорсткість у порівнянні з конкурентами на ринку. Плуги від Kverneland відмінно розробляють будь-які типи ґрунтів, і кожен з присутніх переконався у цьому на практиці. Важливим фактором надійності та якості робіт є використання у конструкції плуга зрізного гвинта, який витримує навантаження до 4,5 т. Завдяки цьому агрегат впевнено долає перешкоди, наприклад великі камені.
 
 
Працює плуг KVERNELAND ld 100

Восьмикорпусний плуг Kverneland RN 100 відмінно продемонстрував можливість вести оранку як у борозні, так і полем. Причому якість обробітку ґрунту щоразу була найвищою.

Дискова борона
Kverneland Qualidisc
Не менш ретельно учасники заходу вивчали роботу дискової борони Kverneland Qualidisc, що також працювала на одній із ділянок поля. Дисковий агрегат забезпечує планову якість розробки грунту на глибину від 2 до 15 см. Багато запитань спеціалістів господарств було щодо її можливостей роботи з рослинними рештками, які вона повинна легко заробляти в грунт. Досягається це не лише за рахунок диска конічної форми, а й підшипникового вузла з радіально-опорними шариковими підшипниками, що не потребує обслуговування і розташований у стійці без виступаючих елементів. Тому завдяки такій конструкції агрегат не має ніяких перешкод і відмінно працює у складних польових умовах. Регулювання його зрозуміле та просте. Kverneland встановив систему зміщення батареї дискової борони, де за допомогою звичайних гвинтів механізатор легко налаштовує агрегат на потрібний робочий режим.

Kverneland і точний посів
Під час проведення демонстраційних заїздів польових агрегатів присутні аграрії пильну увагу приділили і комплексам для точної сівби від Kverneland. Наголошувалося, що Kverneland першою у світі розробив електричний привід для посівного апарату. Відповідно сьогодні компанія пропонує нове покоління сівалок Kverneland Monopill із квадратно-гніздовим та трикутно-гніздовим способами розташування насіння у грунті. Цей тип сівби доступний нині і на механічних сівалках, але сівалки Kverneland з електроприводом дозволяють синхронізувати роботу висівних секцій не лише по всій ширині агрегату, а й по ширині поля. Завдяки цьому міжрядну культивацію можна буде виконати не лише вздовж, а й поперек посівів сільськогосподарських культур.

Kverneland Monopill висівав цукрові буряки. За рахунок його сучасного методу сівби насіння збільшується площа живлення посівів цукристих, підвищується їхня урожайність до 10% та цукристість коренеплодів на 1%. Під час виконання тестового посіву точність її сівби становила 97%, що викликало захоплення у присутніх.

Пневматична сівалка
Kverneland U-Drill
Пневматична посівна комбінація Kverneland U-Drill з шириною захвату від 3 до 6 метрів використовується для сівби дрібнонасіннєвих культур. На Дні поля було підкреслено, що цей агрегат нинішнього року вже працював у багатьох господарствах України і посіяв близько 700 га демонстраційних полів. Головною особливістю Kverneland U-Drill є її можливість сіяти практично будь-яку культуру з нормою до 400 кг/га. Якщо у господарстві потребують збільшити норму вдвічі, то це також можливо опційно! Бункер комплексу становить 4350 л, розділений, відповідно, на насіння/добрива у співвідношенні 60:40. Причому важливо, що внесення добрив можливе у міжряддя і в рядки одночасно з насінням.

Зазначимо, що на Kverneland U-Drill використовуються дискові батареї від борони Kverneland Qualidisc. Їхнє налаштування на глибині може виконувати оператор безпосередньо з кабіни трактора.

Самохідний обприскувач
Kverneland iXDrive
Найбільше ж уваги аграріїв того дня було прикуто до самохідного обприскувача Kverneland iXDrive. Нова техніка для Kverneland стала дійсно якісним потужним рухом бренду у цьому сегменті. Якщо говорити про модельний ряд, то одразу пропонується кілька варіантів обприскувачів із різним об’ємом бочок 4000, 4500, 5000 і 6000 л. Ширина захвату Kverneland iXDrive коливається у межах 24-40 м, що забезпечено якісними сталевими та алюмінієвими штангами. Кліренс обприскувача сягає 170 см.
 
 
Самохідний обприскувач Kverneland iXDrive
 
Ця машина поєднала в собі нові рішення та простоту обслуговування. Так, система управління заправкою пестицидів та очищенням бака iXcleanPRO легка та зрозуміла операторам. Вони визначають потрібну для себе функцію, і потім комп’ютер налаштовує додаткові параметри виконання технологічної операції.

Продуктивність мембранно-поршневих насосів обприскувача становить 500 л/хв., тому п’ятикубова бочка заповнюється лише за 10 хв. Ці насоси виключають проблеми під час роботи із КАСом, а також коли машина працює без рідини. Крім того, відцентрові насоси втрачають ефективність при роботі під тиском вище 5 бар.

Штанга обладнана системою копіювання поверхні грунту завдяки трьом ультразвуковим сенсорам. Існує три варіанти навіски штанги. Перший — жорсткий або центральний для складного рельєфу, коли штанга повторює нахили обприскувача. Другий варіант — маятникова підвіска, що дає можливість штанзі вільно рухатись та підходить для рівних полів. Третій — нейтральна позиція, яка використовується для рівних полів.

Рівний розподіл ваги між передньою та задньою віссю за умови розкладеної штанги і будь-яким наповненням бака є дуже актуальним у роботі агрегату. Якщо штанга складається, розподіл ваги змінюється до 49 х 51%. Перевагою рівномірного розподілу ваги є значно краща прохідність у важких умовах різних ґрунтів.
 
Коментарі

Олег КИЙКО, голова правління ПАТ «Балаклійське ХПП»
 Ми орендуємо понад 6 тис. га ріллі, на яких маємо товарні посіви для рослинництва і тваринництва. З метою відповідного забезпечення використовуємо значний парк сільськогосподарської техніки, також співпрацюємо з компанією «Альбіон». Зокрема, торік придбали у них п’ять агрегатів — шістнадцятирядний посівний комплекс Kverneland TF MAXI, сівалку для цукрових буряків Kverneland Monopill на 24 ряди, причіпний обприскувач Kverneland IXTRACK В36 із шириною захвату 28 м, баком ємністю 3600 л, розкидач міндобрив Kverneland TL GeoSpread. Вже нинішнього року для заготівлі кормів купили граблі Kverneland. Всі агрегати відпрацювали бездоганно в полях, маємо гарні відгуки як механізаторів, так і агрономів. Якість виконання польових робіт від техніки Kverneland — найвища!
Почали використовувати елементи систем точного землеробства. На сівбі тепер відстежуємо розміщення насінин у ґрунті. Це одразу ж збільшило ефективність роботи посівних агрегатів, маємо суттєву економію у ресурсах!
Механізаторів господарства кваліфіковано навчають працювати з технікою спеціалісти «Альбіону». У разі якихось потреб сервісна служба компанії гнучко реагує на наші запити і приїздить оперативно.
 
Максим БОДНАР, продакт-менеджер Kverneland у країнах СНД
 Проведення Дня поля нашої компанії на такому високу рівні вважаю вдалим та своєчасним завдяки практичній демонстрації техніки Kverneland у польових умовах, професійним консультаціям спеціалістів заводів-виробників машин та компанії «Альбіон». У своїх виступах наші фахівці звертали увагу присутніх на переваги цієї техніки, її можливості роботи в складі систем точного землеробства. Серед 150 гостей з різних господарств та фермерів ми почули чимало позитивних відгуків щодо роботи нашої техніки.
Надалі головний акцент будемо ставити на новий самохідний обприскувач Kverneland IXDRIVE 5240. Вже проведено інтенсивне навчання сервісних інженерів наших дилерів, щоб ця машина мала комплексну підтримку по всій Україні. З іншого боку, обприскувач інтенсивно працював на полях вітчизняних підприємств, отримав перші позитивні відгуки.
Ще один важливий продукт — дискова борона Kverneland Qualidisc. Протягом останніх двох років вона користується добрим попитом у клієнтів завдяки поєднанню якості та продуктивності в роботі, сподіваємося, що так буде і надалі.
Серед абсолютно нових продуктів багато наших сподівань на пневматичну посівну комбінацію Kverneland U-Drill, що проходить випробування у різних кліматичних умовах України. Цей посівний агрегат поєднаний із системами точного землеробства, системою ISOBUS, має багато перспективних функцій, що їх використовуватимуть клієнти у майбутньому. Сподіваємося, що ця сівалка також користуватиметься значним попитом серед аграріїв.
 
Олександр ГОРДА
спеціально для "Агробізнес Сьогодні"
 20 квітня 2024
Команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту Cult Food Євгена Клопотенка презентувала оновлений збірник рекомендованих рецептур для харчування дітей у закладах освіти, який розроблено на підтримку Стратегії реформи системи шкільного харчування, яка реалізується за ініціативи першої леді Олени Зеленської.
Команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту Cult Food Євгена Клопотенка презентувала оновлений збірник рекомендованих рецептур для харчування дітей у закладах освіти, який розроблено на підтримку Стратегії реформи системи шкільного харчування, яка реалізується за ініціативи першої леді Олени Зеленської.
20 квітня 2024
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
19 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.