Інструменти успішних аграріїв на Дні поля Ukrfaming

Інструменти успішних аграріїв на Дні поля Ukrfaming

/ Актуальні статті / П'ятниця, 22 вересня 2017 12:01
14 серпня компанія Ukrfarming на базі СТОВ «ім. Ватутіна» (Шевченківський р-н Харківської обл.) провела День поля, під час якого продемонструвала численним відвідувачам можливості широкої низки техніки Case IH.

«Радий вітати вас на цьому заході. Сьогодні ви побачите можливості багатьох продуктів Case IH, — звертається до присутніх аграріїв генеральний директор ТОВ UkrFarming Олександр Куркацишвілі. — Це ефективні високотехнологічні інструменти, ціна яких відповідає якості. Проте вже багато господарств переконалися, що кожна гривня, вкладена в цю техніку, повертається прибутками у вигляді добре обробленого ґрунту, якісно обприсканих посівів, вчасно зібраного врожаю, а також ефективного використання ресурсів і доступного обслуговування. Саме тому, гадаю, що я не помилюсь, коли скажу: користувачі техніки Case IH — успішні люди».

У цей раз компанія UkrFarming провела незвичайний День поля. Зокрема, представлені трактори відвідувачі змогли не тільки побачити, а ще й відчути: кожен охочий сам сідав за кермо й проводив тест-драйв, під час якого розкривав для себе особливості тієї чи іншої машини. Разом із тим, «родзинкою» цього заходу стало те, що поруч із новими машинами були представлені ті, які «набігали» полями СТОВ «ім. Ватутіна» не одну тисячу мотогодин.
 
«З UkrFarming нас пов'язує дуже багато, — зазначає голова агроформування Олег Васильович Мельничук. — Наша співпраця почалася 2000 року з обслуговування радянських машин. А в останні кілька років ми придбали в них багато сучасної техніки: комбайн Axial-Flow™ 5130 із жаткою для збирання кукурудзи 4-ий сезон працює, і жодних питань до неї немає, а також трактори Magnum потужністю 340 к.с., Puma — 210 к.с., Maxxum — 125 к.с. та Farmall JX — 110 к.с., у нас працює п'ять тракторів цієї моделі, і думаємо незабаром придбати ще один».
 
Популярні акценти
Під час заходу багато присутніх уважно стежили за демонстрацією роботи по оранці 12-метрового передпосівного культиватора Tiger-Mate. Робочі органи представлені 5-ма рядами стрілчастих лап завширшки 23 см, у яких криється перша характерна риса Tiger Mate. Справа в тім, що перші 3 ряди лап працюють на виставлену ширину, а останні 2 — на ½ від неї. Тобто вони додатково обробляють шар грунту між проходами робочих лап. Завдяки цьому навіть в умовах підвищеної вологості створюється оптимальна для проростання культур структура ґрунту.
 
 
Не менш цікава особливість — система органів завершального обробітку Advanced Conditioning System (ACS). Перша її складова — дворядна борона із зубцями спеціальної форми, яка працює за лапами. Вона рівномірно розподіляє пожнивні рештки шириною захвату та вирівнює поверхню, не ущільнюючи при цьому оброблений ґрунт. Друга складова ACS — коток, оптимально підібраний під польові умови. Під час заходу обробіток завершував коток Flat, який агресивно розбиває грудку та перемішує пожнивні рештки з ґрунтом, не ущільнюючи його.
 
Tiger-Mate працював у тандемі з представником нового покоління найпопулярнішої моделі трактора Case IH в Україні — Magnum. Від свого попередника новий Magnum відрізняється перш за все оновленим двигуном (374/275 кВт/к.с. максимальної потужності), який забезпечує кращі тягові характеристики на низьких обертах: максимальний крутний момент 1671Нм (без Power Management) досягається у діапазоні 1300-1400 об./хв. Разом із тим, було поліпшено систему охолодження, яка постійно підтримує температуру двигуна на оптимальному рівні, а також встановлено модернізовану систему впорскування пального Common Rail.
 
 
Змін зазнала і трансмісія Full Powershift, у якій з'явилася можливість на ходу змінювати цільову швидкість, що відображається на багатофункціональному моніторі. Оберти двигуна та швидкість трансмісії, як і в попередньому поколінні, координуються системою автоматичного управління продуктивністю APM, котра забезпечує максимальну ефективність трактора за мінімальних витрат палива. Новий Magnum також отримав поліпшену архітектуру гідравліки та систему Power Beyond, яка дозволяє причіпному обладнанню самостійно налаштовувати насос гідравліки на потрібний об'єм оливи.
 
Представники не одного господарства з непідробною цікавістю спостерігали за роботою самохідного обприскувача Patriot. Його головна конструктивна особливість — розміщення кабіни попереду, а двигуна позаду, завдяки чому вага кабіни і двигуна припадає на передню і задню осі, а змінна вага бака з робочим розчином (об'єм 3028-4542 л) — на центр машини, що забезпечує рівномірний розподіл ваги в робочому положенні. Окремо розташовані права та ліва сталеві штанги (загальний захват 27,4-36,5 м) паралельно поверхні на заданій висоті (48-213 см) постійно тримає автоматична система Autoboom, яка за допомогою ультразвукових датчиків аналізує зміни рельєфу та корегує положення штанги. Визначною рисою Patriot є система управління рівнем потоку робочого розчину AIM Command Flex, яка відповідно до заданих параметрів і швидкості обприскувача (в діапазоні 8:1) автоматично регулює норму внесення. Постійний тиск при цьому підтримується незалежною системою. Більше того, AIM Command Flex дозволяє керувати кожною окремою форсункою, а також має спеціальні функції, які забезпечують рівномірне внесення робочого розчину на поворотах.
 
Разом із тим, сільгоспвиробники оцінили й системи точного землеробства AFS — три технології, які відрізняються точністю сигналу. Так, Range Point RTX та Center Point RTX, які отримують сигнал від супутників GPS/GLONASS, забезпечують точність 10-15 см та 3,8 см відповідно. Наземна базова станція RTK дає ще більшу точність — 2,5 см. Цей результат досягається так: RTK через супутники фіксує своє положення. Після цього за допомогою модему через бездротовий Інтернет вона приймає координати від техніки, що працює, і передає дані на сервер. Він оперативно вираховує положення машини відносно станції і передає цю інформацію через RTK до техніки. Всі ці технології включають у себе програми точного землеробства, зокрема, автоматичне розвертання наприкінці поля з урахуванням розміру причіпного обладнання.
 
«Ми надаємо повний цикл супроводу включно з навчанням персоналу. Оператору, який жодного разу не працював із такими програмами, досить 1,5-2-годинного курсу з нашим сервісним інженером, аби повністю опанувати технологію, — розповідає провідний фахівець із систем AFS Ukrfarming Андрій Волошин. — Ці технології коштують своїх грошей, але за рахунок ресурсів, зекономлених під час обробітку ґрунту, сівби й обприскування, — а господарство, що обробляє 10 тис. га, тільки через перекриття препаратами може втратити $2-3 тис. — вона окупається впродовж 1-2 сезонів і далі працює на прибуток».
 
Другу машину продає сервіс
«Оперативне постачання запчастин, якісний сервіс і післягарантійне обслуговування — все це наш обов’язок та відповідальність. Багато відвідувачів і техніки сьогодні — гарне свідчення того, що ми виконуємо наші обов’язки, — підкреслює Олександр Куркацишвілі. — На сьогодні ми маємо 3 сервісних центри в Сумах, Харкові та Херсоні, розгалужену мережу складів запасних частин, а головне професійний штат сервісних інженерів, які раз на три місяці проходять навчання як на базі Case IH в Україні, так і на заводах закордоном».
 
 
«Сьогодні будь-яка компанія, що продає техніку, лишиться на ринку за однієї умови: якщо матиме нормальний сервіс, — наголошує Олег Васильович Мельничук. — В Ukrfarming тільки на Харківщині працює 12 сервісних бригад — вони оперативно реагують на заявки і вирішують питання. Тому, я вважаю, що у них є майбутнє».
 
Коментарі
 
Єгор ЗАВОЛОКАінженер-механік ПСП «АФ ім. Чкалова (Кременський р-н, Луганщина)
— Сьогодні сподобалось усе, особливо Tiger Mate. Був період, коли ми довго шукали культиватор під наші ґрунтові умови — у нас дуже важкий чорнозем. Кілька одиниць пробували, але один не дав потрібної якості, а в іншого: заїхали — і лапи бантиком. Багато їздили по господарствах, дивились у кого які, і врешті-решт обрали для себе Tiger Mate із захватом 8 м. Ми сезон ним відробили і дуже задоволені. Гарна техніка: наробіток до 4500 га, а жодної лапи не замінили. Тільки мащення було. А зараз придивляємось до Patriot — це техніка, яка нам потрібна сьогодні — заради неї і приїхали. Тому, хто сіє багато соняшнику та кукурудзи, без цього обприскувача ніяк. У ньому подобається продуктивність — 300 га/добу, і ми свої площі за 3 дні закриємо.
 
Ігор ХАПЕРСЬКИЙголова СФГ «Зоря» (Дворічанський р-н, Харківська обл.)
— Сьогодні ми стоїмо перед вибором: у нас лінійка МТЗ моделі 892, 1025 і 2022, і думаємо, на яку техніку їх замінити та оцінюємо різні пропозиції. От сьогодні приїхали подивитися на трактори Case IH Farmall JX і Puma — перше враження дуже непогане. Якщо взяти його якість на цю ціну — тут все прекрасно.
 
 
Дмитро РАДІОНОВспеціально для
 18 квітня 2024
В червні поточного року має розпочатися будівництво інтермодального «сухого порту» Horonda Platform в с. Горонда Закарпатської області.
В червні поточного року має розпочатися будівництво інтермодального «сухого порту» Horonda Platform в с. Горонда Закарпатської області.
18 квітня 2024
 18 квітня 2024
Збитки сільського господарства через втрати ґрунтів внаслідок воєнних дій лише в Харківській області складають майже 37 мільярдів гривень.
Збитки сільського господарства через втрати ґрунтів внаслідок воєнних дій лише в Харківській області складають майже 37 мільярдів гривень.
18 квітня 2024
 18 квітня 2024
Виробник українських оригінальних засобів захисту рослин і мікродобрив Ukravit запускає нову Програму лояльності для аграріїв.
Виробник українських оригінальних засобів захисту рослин і мікродобрив Ukravit запускає нову Програму лояльності для аграріїв.
18 квітня 2024
 18 квітня 2024
Обсяги світового виробництва біодизеля цього року можуть помітно зрости.
Обсяги світового виробництва біодизеля цього року можуть помітно зрости.
18 квітня 2024
 18 квітня 2024
Кавуни в Україні віднедавна вирощують по всій країні. І не тільки у відкритому ґрунті. На Львівщині кавуни ростуть навіть у теплицях.
Кавуни в Україні віднедавна вирощують по всій країні. І не тільки у відкритому ґрунті. На Львівщині кавуни ростуть навіть у теплицях.
18 квітня 2024
 17 квітня 2024
Великодній кошик (традиційні паска, яйця, домашня ковбаса, буженина, сало, вершкове масло, м’який і твердий сири, хрін та сіль) 2024 року обійдуться українській родини з 4 осіб близько 1422,05 грн, тобто на 17,6% дорожче, ніж торік, коли такий же набір продуктів коштував 1208,78 грн.
Великодній кошик (традиційні паска, яйця, домашня ковбаса, буженина, сало, вершкове масло, м’який і твердий сири, хрін та сіль) 2024 року обійдуться українській родини з 4 осіб близько 1422,05 грн, тобто на 17,6% дорожче, ніж торік, коли такий же набір продуктів коштував 1208,78 грн.
17 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.