agro business 160 160

«Самміт-Агро Юкрейн» презентувала новий унікальний біологічний продукт

«Самміт-Агро Юкрейн» презентувала новий унікальний біологічний продукт

/ Актуальні статті / Понеділок, 13 листопада 2017 12:06

Успішний синтез європейського досвіду та японської якості для українських умов — саме це відзначає діяльність компанії ТОВ «Самміт-Агро Юкрейн». І масштабний семінар на Херсонщині, присвячений новим біологічним рішенням у технології захисту овочевих та плодово-ягідних культур, про це переконливо свідчить. А представлений там інноваційний біологічний продукт Амалгерол вже викликав непідробний інтерес агровиробників.

 

У готелі «Прем’єр» м. Нова Каховка 13 жовтня відбулась прем’єра як нового напряму, так і однієї з новинок цього сегменту. «Я приємно вражена кількістю людей, які вирішили відвідати наш семінар. «Самміт-Агро Юкрейн» відома в Україні, особливо на Півдні, адже в нашому портфоліо багато препаратів для овочевих культур, садів та виноградників, — говорить генеральний директор компанії Тамара Мельничайко. — Цього року ми розпочинаємо нову сторінку нашої історії. Традиційні засоби захисту рослин — це добре, але цього недостатньо, адже умови вирощування все жорсткіші. І для того щоб рослини розкрили свій потенціал, потрібні якісні біологічні рішення, біопродукти, які дружелюбні до рослини й навколишнього середовища».

 

Саме для успішного та екологічного землеробства материнська компанія SUMI AGRO EUROPE інвестувала в Інноваційну Європейську компанію FUTURECO BIOSIENCE (Іспанія), яка розробляє та виготовляє сучасні біостимулянти і біо­пестициди. Новий біологічний напрям групи компаній Сумі Агро називається SEIPRO — наука, створена природою.

 

Світовий досвід

«Біостимулянт та біоактиватор ґрунту Амалгерол реалізується у 80% країнах Європи. І ринок України дуже перспективний, тут є потенціал для того, щоби стати одним із провідних постачальників овочів у Європу», — наголосив Отмар Нолз ,представник компанії-виробника «Хешенбіхлер» (Австрія).

 

У складі продукту Амалгерол є органічний вуглець, який сприяє живленню ґрунтових мікроорганізмів; морські водорості, що стимулюють ріст коріння та пагонів; екстракти альпійських рослин, які активізують внутрішні захисні механізми рослин.

 

Гарною ілюстрацією став так званий «годинник Амалгерол», на якому показано 12 ключових переваг препарату в комплексній взаємодії: від відновлення життя у ґрунті, приросту кореневої системи, активації захисних механізмів рослини до вищого та якіснішого урожаю, збільшення прибутковості. А численні досліди та дані всебічно розкривали унікальні можливості продукту. Що важливо, представник компанії-виробника наголосив, що усі досліди проводилися або науковими організаціями, або самими фермерами у виробничих умовах.

 

Так, в Іспанії на ґрунті, сильно зараженому нематодами, перець на необробленій ділянці дав всього 28 т/га урожаю, а на обробленій препаратом — 62 т/га, до того ж значно вищого класу. В Австрії фермери, котрі вирощують картоплю, отримали більш якісний урожай (всі бульби були однаково великого розміру), а в Туреччині, завдяки появі додаткових вторинних коренів, прибавка врожаю тепличних огірків становила 20%.

 

Головний енолог виноградників у маєтку Халбтурн (Австрія) відзначив набагато більшу життєздатність лоз, що були оброблені препаратом, суттєво зросли вага 100 ягід, вміст цукру, загальна урожайність, знизилась кислотність. Своєю чергою, угорські виноградарі були втішені результатами обробки Амалгерол столового сорту: зросли середня вага грона та розмір ягід, вони мали рівномірну форму та колір.

 

«Важливо, що Амалгерол чудово працює проти будь-якого виду стресу, який загрожує рослині: пошкодження морозом, сонцем, градом, пестицидами», — наголосив Отмар Нолз. І практика про це переконливо свідчить. У Сербії препарат врятував абрикоси, що були пошкоджені морозом у фазі бутонізації при -10 °C, також на слайдах демонстрували відновлення цитрусових після заморозків в Іспанії, відновлення винограду, пошкодженого градом.

 

Гарні результати можна отримати і на яблуні. Досліди у Росії підтвердили захист яблук від сонячних опіків, а в Хорватії відзначили, що препарат значно знижує ступінь ураження яблук гіркою плямистістю під час зберігання (на 75% порівняно з контролем, після 231 днів зберігання). Продукт Амалгерол захистив дині від спеки в Туреччині, а в Угорщині — від холоду та сильного дощу. Наводилися також дані щодо повного відновлення молодих насаджень вишні та салату після випадкового ураження гербіцидом.

 

 

Українські перспективи

А що дасть Амалгерол українським виробникам? «Коли я вперше побачив цю презентацію, у мене певною мірою була навіть недовіра — що за «магічний» продукт? Я з пересторогою ставлюсь до так званої панацеї. А потім подумав: невже у Європі такі нерозумні фермери, якщо Амалгерол так широко використовують? Ми протягом двох років проводили досліди в Україні у різних зонах на різних культурах. І зараз переконалися в ефективності продукту та можемо надати рекомендації саме для українських виробників, — говорить керівник департаменту розвитку продуктів ТОВ «Самміт-Агро Юкрейн» Олександр Олійник.

 

Це унікальний продукт, який в основному спрямовано на активацію ґрунтової мікрофлори. А це сприяє росту кореневої системи, зростанню кількості корисних мікроорганізмів, додатково допомагає рослині протидіяти пестицидним і погодним стресам. Так, площа поглинання кореневою системою збільшується усемеро, а це суттєве та збалансоване збільшення засвоєння основних елементів живлення.

 

На яких культурах це особливо актуально? «Передусім це овочі закритого ґрунту. І перша реєстрація саме на них», — наголосив Олександр Олійник. Для овочівників Амалгерол особливо актуальний як стимулятор росту та біоактиватор ґрунту. А незабаром очікується також реєстрація на плодово-ягідні та польові культури. Продукт також буде сертифікований для органічного землеробства.

 

Фахівці компанії «Самміт-Агро Юкрейн» зупинились на особливостях застосування препарату на плодово-ягідних культурах та винограді для підвищення урожайності, якості плодів, протидії заморозкам та іншим стресам.

 

Цього року було проведено понад 20 дослідів на 10 культурах у виробничих умовах. Так, у компанії «Владам-Юг» Амалгерол застосували на перці після серйозного пестицидного стресу — і він спрацював на відмінно. Як сказав агроном господарства: «Урожай буде, грошей заробимо, дякуючи Амалгеролу!». Своєю чергою, агроном ПрАТ «Кам’янский» Руслан Бойчук підтвердив ефективність проти заморозків на яблуні, сонячних опіків, високо оцінив прибавку врожаю та якості плодів.

 

На суниці спостерігали прискорений розвиток кореневої системи та активний приріст ягід. Окрім того, в однім із господарств відзначили, що суниця, яка вже вирощується 7 років, наче отримала «друге дихання» та показала відмінний урожай.

 

Також Амалгерол допоміг врятувати огірки після пестицидного стресу, а оброблена черешня в Чернівецькій області успішно перенесла заморозки, дала якісний, високий та екологічно чистий урожай. Виноградарі з Одещини відзначили очевидне зростання вегетативної маси, зменшення горошистості при збільшенні розміру ягоди та вмісту цукрів. На заході процитували слова агронома дослідного господарства «Таїровське»: «Майбутнє за Амалгеролом!». Дійсно, екологічно безпечний, зручний у використанні препарат забезпечує підвищення урожаю, кращу якість, менші втрати і збільшення прибутку. Тож час піднімати свої врожаї разом з Амалгерол!

 

Коментарі

 

Тамара МЕЛЬНИЧАЙКОгенеральний директор ТОВ «Самміт-Агро Юкрейн»

— Амалгерол — наша перша ластівка у напрямі біопродуктів, препарат австрійської компанії «Хешенбіхлер — ГмбХ. Українські аграрії, які вже мали змогу ним скористатись, підтверджують, що він напрочуд ефективний. У нас дуже добре рахують гроші, але коли люди побачать результат, то зрозуміють: варто рахувати не лише витрати, а й отриманий прибуток. Більша частина нашого портфоліо — це препарати для захисту спецкультур (сад, виноград, овочі, ягоди). Всі наші продукти безпечні та екологічні, і комбінація їх із біо­препаратами дасть чудовий результат. Наші фермери зможуть поставляти вирощену продукцію у будь-яку європейську країну, адже вона відповідатиме найвищим екологічним стандартам.

 

Костянтин ЛАГУТЕНКОрегіональний менеджер ТОВ «Самміт-Агро Юкрейн»

— На Півдні я бачу великі перспективи для продукту Амалгерол, оскільки цей регіон — лідер України з виробництва овочей, винограду, плодових культур. Можна сміливо стверджувати, що «Самміт-Агро Юкрейн» займає провідні позиції у цьому сегменті. Зокрема, здобули визнання аграріїв такі продукти, як фунгіциди Топсін-М, Ямато, інсектициди Моспілан, Іназума, ад’юванти Скаба та Вайс, біологічний фунгіцид Казумін. І дуже гарні перспективи ми вбачаємо в препараті Амалгерол. А загалом конкурентними перевагами нашої компанії є оригінальна японська якість, якісний агрономічний супровід, зручна та оперативна логістика.

 

Руслан БОЙЧУКагроном ПрАТ «Кам’янський», Бериславський р-н, Херсонська обл.

— Ми давно працюємо з продуктами «Самміт-Агро Юкрейн» у саду (яблуня, черешня, слива і персик) та виноградниках. Останнім часом стабільно використовуємо Казумін, Топсін-М, Акіра, Сакура, Моспілан. Я мав змогу попробувати новий продукт Амалгерол. На яблуні він показав себе найкращим чином. Ми працювали ним по вегетації: на обробленій ділянці прибавка врожаю становила близько 5 т/га — понад 52 т/га з чудовою товарною якістю яблук. Я ще не знаю ціну на Амалгерол, але впевнений, що прибавка врожаю та якість плодів окуплять витрати.

 

Микола ЛИСЕНКОдиректор компанії «Дукат-Агро»

— Ми є офіційним дистриб’ютором «Самміт-Агро Юкрейн». І від цього семінару ми насамперед чекаємо ще більш предметного знайомства з новим продуктом Амалгерол. З розповідей це дійсно диво-препарат. І він уже показав себе на демонстраційних ділянках, люди були задоволені. Тепер залишилось поєднати теорію, досліди і практику, та запускати у широке виробництво.

 

Олекса СТЕРНІЙспеціально для

газети "Агробізнес Сьогодні"

 29 березня 2024
ГО «Міжнародна фундація розвитку» спільно з ГО «Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» продовжують співпрацю щодо проведення навчання в рамках реалізації проєкту «Розвиток трудового потенціалу для України» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України».
ГО «Міжнародна фундація розвитку» спільно з ГО «Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» продовжують співпрацю щодо проведення навчання в рамках реалізації проєкту «Розвиток трудового потенціалу для України» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України».
29 березня 2024
 29 березня 2024
Станом на 29 березня до сівби ярих культур в Україні приступили всі області. Засіяно 476,7 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 29 березня до сівби ярих культур в Україні приступили всі області. Засіяно 476,7 тис. га зернових та зернобобових культур.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Негативна цінова динаміка на ринку живця свиней наприкінці березня в Україні стала відчутнішою. Так, середньозважена ціна склала 55,4 грн/кг, що на 11% нижче, ніж тижнем раніше.
Негативна цінова динаміка на ринку живця свиней наприкінці березня в Україні стала відчутнішою. Так, середньозважена ціна склала 55,4 грн/кг, що на 11% нижче, ніж тижнем раніше.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Україна продовжує розширювати географію експорту цибулі. Так, у січні 2024 року перші гуртові партії української цибулі були експортовані на ринок Великобританії.
Україна продовжує розширювати географію експорту цибулі. Так, у січні 2024 року перші гуртові партії української цибулі були експортовані на ринок Великобританії.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Мінливі погодні умови, притаманні весняному періоду, здатні негативно вплинути на ріст і розвиток, а відтак – і на майбутню врожайність озимих, ярих, плодових та інших культур. Щоб попередити потенційні втрати, зробити культурні рослини стійкішими до температурних та інших стрес-факторів і підвищити їх адаптивність, фахівці Ukravit ...
Мінливі погодні умови, притаманні весняному періоду, здатні негативно вплинути на ріст і розвиток, а відтак – і на майбутню врожайність озимих, ярих, плодових та інших культур. Щоб попередити потенційні втрати, зробити культурні рослини стійкішими до температурних та інших стрес-факторів і підвищити їх адаптивність, фахівці Ukravit радять включати ...
29 березня 2024
 29 березня 2024
У січні-лютому 2024 року Україна відправила на експорт 9,9 тис. тонн яєць, що на 41,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
У січні-лютому 2024 року Україна відправила на експорт 9,9 тис. тонн яєць, що на 41,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
29 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.