agro business 160 160

Сучасні добрива та біостимулятор для аграрія

Сучасні добрива та біостимулятор для аграрія

/ Актуальні статті / Вівторок, 09 січня 2018 12:16

Ефективне та прибуткове ведення виробництва більшості сільськогосподарських культур сьогодні можливе лише із застосовуванням комплексу добрив та біостимулятора росту.

Ретельне та технологічно правильне застосування кожного кілограма або навіть міліграма добрив дозволить нині вітчизняним аграріям раціонально та з найбільшою користю вести виробництво сільськогосподарської продукції. Відповідно глибоке розуміння фермерами різних найдрібніших тонкощів внесення добрив дозволяє їм на практиці застосовувати отримані знання. Тому конференція «Ефективні технології управління урожайністю при використанні добрив та біостимуляторів у Європі й Америці», що відбулася нещодавно в Києві, викликала великий інтерес серед спеціалістів галузі. Організатор цього представницького заходу — компанія «Агро Експерт», не просто залучила до її проведення авторитетних фахівців з-за кордону, а й створила умови для найбільш сприятливого отримання консультацій агрономів і фермерів щодо роботи з добривами. Десятки професійних запитань та відповідей на них від фахівців, що відбувалися після кожної із доповідей, стали свідченням корисності заходу.

 

Робота на практичний результат

Відкриваючи роботу конференції, директор компанії «Агро Експерт» Віталій Наріжний зазначив, що легкої пори року немає ні у кого з аграріїв, тому більшість з них вже подумки у наступному сезоні. Відповідно сьогодні планується придбання матеріальних ресурсів та технології, за якими вони застосовуватимуться на посівах сільгоспкультур. Тому чергова конференція, організована «Агро Експертом», покликана надати максимум такої корисної інформації клієнтам для збільшення рентабельності їхнього бізнесу.

24 367 30 1

Юрій Ткачук, генеральний директор ТОВ «Яра Україна», подякував організаторам за надану можливість взяти участь у конференції і представив персонально кожного з регіональних консультантів з роботи з клієнтами. «Цей захід є відмінним майданчиком для якісного донесення інформації про наші продукти до клієнтів», — зауважив пан Ткачук. Він подякував керівникам «Агро Експерта» за високий рівень проведення заходу і наголосив, що компанія вже працювала минулий рік з добривами Yara та сподівається на подальше поглиблення співпраці з нею.

Міхае́ль Бастен, головний агроном у Європі компанії Yara, зосередив увагу присутніх на темі: «Можливість отримання більшої врожайності сільгоспкультур з використанням оптимальної кількості вологи. Як краще застосовувати підживлення посівів для ефективного використання вологи.». Він підкреслив, що у контексті посушливих умов, що постійно трапляються в Україні під час сезону вирощування польових культур, варто надзвичайно ретельно використовувати наявну вологу. Доповідач ґрунтовно розповів про застосування добрив на таких культурах, як пшениця, кукурудза, соняшник, соя тощо.

24 367 30 2

Головними його порадами були наступні меседжі — за результатами багаторічних досліджень європейських науковців, посіви пшениці краще реагують на оптимальне живлення азотом та фосфором при підживленнях; на весні також раннє відновлення вегетативної маси пшениці значно знижує втрати азоту, оптимізує використання вологи рослинами; у період посухи посіви все одно краще розвиваються за умови отримання вчасного підживлення нітратними формами азоту, що також краще доступні посівам пшениці; внесення одночасно з азотними добривами необхідної кількості мікроелементів знижує рівень стресу посівів сільгоспкультур. Одними з найбільш ефективних інструментів для досягнення оптимальних результатів для ґрунтів з низьким вмістом NPK краще застосовувати саме добрива YaraMila® та додатково YaraBela™ Сульфан, плюс листковий фосфор на весні. Крім того, внесення листкових мікродобрив позитивно впливає на розвиток посівів у фазі від появи 2 листка до початку виходу в колос.

Про власний практичний досвід використання добривами поділився Павло Коваленко, керівник ФГ «Расавське» (Київська обл.). Він зазначив, що торік були екстремальні умови року — вологи випало дуже мало в короткі терміни, були заморозки. В його господарстві на кукурудзі застосовувалися добрива YaraMila® NPK 7:20:28. Вносилися добрива при сівбі насіння. Результати отриманого, у порівняні з іншими добривами, кращі, прибавка становила від 0,4 т/га. На наступний рік також буде працювати з добривами Yara.

24 367 30 3

Ефективності застосування у польових умовах біостимулятора «Вітазим» на посівах сільськогосподарських культур в Україні була присвячена доповідь Вадима Плотнікова, наукового консультанта компанії «Плант Дизайн» (США). Він наголосив, що працює з біостимулятором «Вітазим» вже майже 10 років і має глибокий науковий та практичний досвід його використання. Вадим Плотніков детально розповів про хімічну структуру препарату, його можливості застосування на різних сільськогосподарських культурах та навів практичні результати внесення стимулятора «Вітазим» у всіх регіонах України. Скрізь, де користувалися даним біостимулятором, зафіксоване зростання урожайності культур, що, до речі, підтвердили учасники конференції, котрі були тут же в залі, зокрема і Віталій Кравченко, головний агроном Черкаської дослідної станції біоресурсів.

Загалом Вадим Плотніков навів велику кількість результатів використання препарату «Вітазим» за критичних умов, зокрема, щодо нестачі вологи в ґрунті, різких перепадів температури та навіть у надзвичайно прохолодних режимах. Отримані позитивні показники урожайності сільгоспкультур засвідчили ефективність використання біостимулятора, і вже в наступних роках очікується введення на вітчизняний ринок нових препаратів на його основі. Нині на реєстрації для використання в Україні знаходяться продукти, що мають удосконалені форми. У майбутньому «Вітазим» матиме ще ширший спектр застосування у технологіях вирощування сільгоспкультур, і кожен агроном зможе гнучко ним користуватися у власних конкретних умовах.

Коментарі

 

24 367 31 1Юрій ТКАЧУК, генеральний директор ТОВ «Яра Україна»

— Для компанії Yara 2017 рік був дуже вдалим та значущим. Це стосується не лише зростання обсягів продажів, а й наших внутрішніх питань з удосконалення роботи. Наша команда поповнилася професійними менеджерами, що стали ще ближче до клієнтів-аграріїв у різних областях країни. Найбільшим попитом на ринку користуються гранульовані добрива YaraMila® з сіркою та магнієм, які швидко розчиняються та дають максимальний стартовий ефект для розвитку внесеного насіння у ґрунт. Навіть за умов ще невисоких температур у ґрунті YaraMila® працюють відмінно, і сходи насіння стають рівномірними.

Наступна група продуктів — рідкі добрива Yara із препаративною формою. Серед новинок, які ми виводимо нині на ринок, відзначу нове азотне гранульоване добриво YaraBela™ Сульфан, де є азот із сіркою у двох формах — амонійній та нітратній. Таким чином, клієнт отримує можливість вносити добрива безпосередньо у той час, коли необхідно. У 2018 році будемо підтримувати наших дистриб’юторів, зокрема, активно розвиватимемо співпрацю з компанією «Агро Експерт». Працюємо в усіх регіонах України, та лише нарощуватимемо нашу присутність, щоб бути ще ближчим до клієнта.

24 367 31 2Віталій КРАВЧЕНКО, головний агроном Черкаської дослідної станції біоресурсів (Черкаська обл.)

— Працюємо з препаратом «Вітазим» вже протягом п’яти років. Спочатку нам порадили випробувати його спеціалісти компанії-дистриб’ютора, а потім ми вже самі переконалися в його ефективності та розширили площі під його використанням. Застосовували на озимій пшениці та ячменю шляхом підживлення по вегетації посівів сільгоспкультур. Згодом почали застосовувати «Вітазим» на посівах сої як антистресант після внесення гербіцидів. Завдяки використанню саме цього препарату отримали збільшення урожайності культури до 15%! Нинішнього року застосовували на посівах соняшнику на 179 га, результат був відмінний — прибавка врожаю культури сягала 13%! Наступного року плануємо використання препарату на ячмені, сої та соняшнику, можливо, на кукурудзі.

 

24 367 31 3Володимир НЕЛЕНЬ, керівник ТОВ «Злагода» (Кіровоградська обл.)

— У сівозміні ми вирощуємо зернові культури (пшениця, ячмінь, горох), соняшник та кукурудзу. Ґрунти у нашій місцевості неоднакові — є чорноземи з високим бонітетом, але вистачає і суглинків та інших менш продуктивних. Для отримання запланованих показників урожайності цих сільськогосподарських культур застосовуємо цілий комплекс рішень, куди входять пестициди, посівний матеріал та добрива. Відповідно вже протягом чотирьох років користуємося таким препаратом, як «Вітазим». Причому наш досвід свідчить, що потрібно його використовувати в двох варіантах: 1) застосовуємо його в бакових сумішах під час підживлення посівів сільгоспкультур. Норма внесення саме «Вітазиму» становила 0,5-1 л/га, залежно від культур; 2) як антистресант після різних кліматичних умов (напр. приморозок) та впливу гербіциду. Загалом ми задоволені використанням цього препарату, бо бачимо практичні результати. Так, наприклад, цього сезону, коли погодні умови були складними, та вологи дуже не вистачало, то завдяки «Вітазиму» ми отримали урожайність по сої 25-27 ц/га, що є більше середнього показника по нашій агрокліматичний зоні. Вже у 2018 році продовжимо використання цього препарату на всіх наших посівах сільгоспкультур.

Олександр ГОРДА, спеціально для газети "Агробізнес Сьогодні"

 

logo agro eКомпанія «Агро Експерт»

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Тел.: +38 067 333 07 44

 29 березня 2024
Негативна цінова динаміка на ринку живця свиней наприкінці березня в Україні стала відчутнішою. Так, середньозважена ціна склала 55,4 грн/кг, що на 11% нижче, ніж тижнем раніше.
Негативна цінова динаміка на ринку живця свиней наприкінці березня в Україні стала відчутнішою. Так, середньозважена ціна склала 55,4 грн/кг, що на 11% нижче, ніж тижнем раніше.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Україна продовжує розширювати географію експорту цибулі. Так, у січні 2024 року перші гуртові партії української цибулі були експортовані на ринок Великобританії.
Україна продовжує розширювати географію експорту цибулі. Так, у січні 2024 року перші гуртові партії української цибулі були експортовані на ринок Великобританії.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Мінливі погодні умови, притаманні весняному періоду, здатні негативно вплинути на ріст і розвиток, а відтак – і на майбутню врожайність озимих, ярих, плодових та інших культур. Щоб попередити потенційні втрати, зробити культурні рослини стійкішими до температурних та інших стрес-факторів і підвищити їх адаптивність, фахівці Ukravit ...
Мінливі погодні умови, притаманні весняному періоду, здатні негативно вплинути на ріст і розвиток, а відтак – і на майбутню врожайність озимих, ярих, плодових та інших культур. Щоб попередити потенційні втрати, зробити культурні рослини стійкішими до температурних та інших стрес-факторів і підвищити їх адаптивність, фахівці Ukravit радять включати ...
29 березня 2024
 29 березня 2024
У січні-лютому 2024 року Україна відправила на експорт 9,9 тис. тонн яєць, що на 41,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
У січні-лютому 2024 року Україна відправила на експорт 9,9 тис. тонн яєць, що на 41,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Продукція під торговельним брендом «ПаТронАт», яку виготовляє ФОП Тронь В.А. в Охтирці на Сумщині, вперше з’явилася ще 2017-го року. Сьогодні ж підприємці пропонують до реалізації близько десятка видів вин і напоїв на меду з додаванням різних ягід і трав, які не мають жодних аналогів ні в Україні, ні за її кордонами.
Продукція під торговельним брендом «ПаТронАт», яку виготовляє ФОП Тронь В.А. в Охтирці на Сумщині, вперше з’явилася ще 2017-го року. Сьогодні ж підприємці пропонують до реалізації близько десятка видів вин і напоїв на меду з додаванням різних ягід і трав, які не мають жодних аналогів ні в Україні, ні за її кордонами.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Названо тарифи на електроенергію та газ, які діятимуть у квітні. Стало відомо, що подорожчання комунальних послуг можливе після завершення опалювального сезону.
Названо тарифи на електроенергію та газ, які діятимуть у квітні. Стало відомо, що подорожчання комунальних послуг можливе після завершення опалювального сезону.
29 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.