agro business 160 160

Інновації з Іспанії

Інновації з Іспанії

/ Актуальні статті / Середа, 07 лютого 2018 10:26

Компанія «Планта Групп» разом з іспанськими партнерами провели практичний семінар: «Препарати ТМ «МЕРІСТЕМ» на ринку світу та України».

logo meristemЗміна погодно-кліматичних умов, виснаження ґрунтів, пестицидне навантаження, що зростає, — все це реалії сучасного землеробства в Україні. Хочеш-не-хочеш, а їх треба враховувати в технологіях вирощування. Використання інноваційних екологічних мікродобрив, стимуляторів росту та антистресантів від іспанського виробника Quimicas Meristem S.L. вже стало для багатьох аграріїв надійним та звичним інструментом успішного господарювання. Візит вищого керівництва іспанської компанії в Україну та плідне спілкування з українськими виробниками ще раз підтверджує, що сучасні високотехнологічні продукти та рішення від «Мерістем»™ будуть відігравати ще більшу роль у підвищенні врожайності та зростанні якості сільськогосподарської продукції.

 

Продуктивність на кожному етапі

Наприкінці осені Кропивницький зустрічав не лише численних сільгоспвиробників зі всього регіону, а й гостя із сонячної Валенсії. Генеральний директор компанії QUIMICAS MERISTEM S.L. Ернесто Сантабалла Бертран розповів про досягнення компанії, роботу на світових ринках і ті можливості, які інноваційні продукти та рішення світової якості надають українським аграріям.

«Більше 30 років ми займаємося розробкою продуктів для живлення рослин. І головна ідея та мета наших зусиль — максимально дати рослині в найбільш необхідний момент вегетації потрібні поживні речовини. На це працюють усі фактори нашої діяльності. Ми прислухаємось до фермерів, ґрунтовно аналізуємо їх потреби та в співпраці з провідними європейськими науковими інститутами, дослідницькими центрами розробляємо формуляції… Минулого року відбулась чергова реновація виробничого процесу, щоб забезпечити потреби всіх ринків, на яких компанія працює, — підкреслив пан Ернесто. — Ми адаптуємо продукти й технологічні рішення для потреб кожного конкретного ринку. В Україні «Мерістем» ™ розпочала свою роботу партнерством із компанією «Планта Групп» декілька років тому. У нас є вагомі результати співпраці та спільне бачення гарних перспектив для подальшого розвитку».

Запорукою успіху є інноваційні рішення вищої якості. Продукти компанії «Мерістем» ™ максимізують продуктивність на кожному етапі росту рослин для збільшення кількості та якості врожаю. Загалом мета компанії — надати ефективні рішення для будь-яких потреб, які можуть виникнути протягом вегетаційного періоду. Портфоліо іспанського виробника є одним із найпотужніших на ринку, і включає біостимулятори, ґрунтові кондиціонери, мікродобрива, підсилювачі захисту рослин, оптимізатори фітосанітарного стану, коректори, добрива з повноцінним комплексом високоякісних елементів живлення. Всі продукти ретельно тестуються на предмет стабільності й ефективності, щоб відповідати суворим стандартам якості, які «Мерістем» ™ гарантує своїм клієнтам.

 

Надійні інструменти та рішення

Фахівці підкреслюють, що у нас суттєво змінились погодно-кліматичні умови. Погіршився режим зволоження, звичайними стали різкі перепади температур тощо. Рослини від цього потерпають, тому в технологіях вирощування мають все більше місце займати нефітотоксичні продукти. Вони мають не тільки мінімізувати хімічне навантаження на рослину, а також підтримати її в стресових умовах. Зазначеним вимогам максимально відповідають продукти «Мерістем»™.

«Я не побоюсь підкреслити, що на українському ринку зараз немає подібного рівня продуктів», — говорить директор із розвитку продуктів компанії «Планта Групп» Віталій Тарасюк. Він зазначив, що далеко не все, що рекламується на ринку, виправдовує себе у полі. Це стосується, зокрема, мікродобрив, гуматів та стимуляторів різного виду. Часто, якщо проаналізувати формуляцію та склад продукту: вид хелатуючого агенту, ступінь хелатування, вміст ефективних активних елементів у препараті, їх балансові співвідношення та інші показники, то стає зрозумілим ще до застосування у польових умовах, що цей препарат не може ефективно діяти належним чином. Інколи під виглядом «супер добрив» продають суміші макро- та мікроелементів, зокрема азоту, фосфору та інших елементів, але в декілька разів дорожче в порівнянні з тим, коли їх купувати окремо у виробника. Інколи люди просто «викидають гроші на вітер».

03 370 52 1

У продуктах «Мерістем»™ кожен елемент займає своє місце в досконалій, вивіреній формуляції, що дуже важливо для оптимального живлення рослин. Добрива Кафом іспанської компанії
«Мерістем» ™ мають легкодоступну фосфітну форму фосфору. «Справа в тім, що рослинам дуже важко поглинати фосфор навесні з холодного ґрунту. Так, при 13 градусах Цельсію в ґрунті кореневі системи рослин споживають лише 30% від максимально можливого його засвоєння, що викликає порушення в енергетичному обміні клітин. Такі свідчення про нестачу фосфору часто спостерігаємо у вигляді фіолетових листків на кукурудзі, ріпаку та інших культурах, — пояснює Ігор Карабанов, директор ПП «Компанії Росток-Агро. — А Кафом — це справжня паличка-виручалочка для аграріїв. Його фосфітна форма без зусиль засвоюється рослиною через кутикулу при позакореневих підживленнях, та кореневими системами рослин при внесенні у зону кореня будь-якими доступними способами. Це дуже позитивно вливає на розвиток культур та їх урожайність».

Кафоми — це унікальні рідкі добрива для живлення рослин із фунгіцидними властивостями, які, окрім фосфору, залежно від формуляції під певну культуру, містять цинк, марганець, мідь, калій, магній чи кальцій. Їх недарма називають рекордсменами за ефективністю та якістю.

Також визнання українських аграріїв здобув унікальний рослинний стимулятор «Вігортем-С». Він не має аналогів на ринку держави, адже його формуляція включає високий вміст солей гумінових та фульвових кислот, амінокислот, елементів живлення та комплекс інших важливих фізіологічно-активних речовин. Препарат рекомендований для обробки насіння, позакореневого обприскування та кореневого живлення зернових, зернобобових, технічних та інших культур. Обробка посівного матеріалу забезпечує оптимальні умови для проростання насіння і початкового розвитку рослин. А при позакореневому та ґрунтовому підживленні він посилює фотосинтез, наростання листової маси, сприяє регенерації та відновленню життєдіяльності рослини у випадку температурних стресів, пошкодження шкідниками, пестицидного ураження тощо.

03 370 52 2

Фахівці підкреслюють, що «Вігортем-С» покращує розвиток кореневих систем, прискорює ділення клітин, збільшує урожайність та якість продукції. Також відзначається комплексний позитивний вплив на структуру ґрунту, його мікрофлору, доступність поживних речовин та вологи.

Під час семінару були продемонстровані системи вирощування зернових з активним використанням продуктів компанії «Мерістем» ™ у різних господарствах. Крім того, учасники заходу ознайомилися з даними щодо урожайності вирощуваних за технологіями із застосуванням продуктів «Мерістем» ™ таких культур, як озимі пшениця та ячмінь, соняшник, ріпак, кукурудза за 2017 рік. Як слушно було відзначено, багатіють господарства — стає заможнішою Україна, а продукти компанії «Мерістем» ™ є надійним інструментом прибуткового господарювання у реальних умовах сьогодення.

 

Коментарі

03 370 53 1Ернесто Сантабалла БЕРТРАН, генеральний директор компанії QUIMICAS MERISTEM SL (Іспанія)

— Ми надаємо українському агровиробнику необхідні, ефективні та якісні рішення й інструменти для вирішення тих проблем, з якими він щоденно стикається на своєму полі. Наш клієнт отримує унікальні інноваційні продукти та якісний супровід у полі. Завдяки партнерам з України здобутий великий досвід використання продуктів на польових культурах. Ми працюємо, зокрема, з «Планта Групп» та «Компанією Росток-Агро» не лише за представленими продуктами, а й на майбутнє, щоб максимально врахувати потреби українських фермерів.

 

03 370 53 3Іван ГУЗЕМАголовний агроном ПП «Агротранссервіс», Кіровоградська обл.

— Ми давно співпрацюємо з організаторами семінару і маємо добрі результати. А добривами іспанської компанії користуємося вже протягом п’яти років. Так, стимулятором Вігортем-С працюємо по всіх культурах: і зернових, і технічних, і бобових. Добривами Кафом із цинком та марганцем теж широко користуємося, бором — по ріпаку та соняшнику. Інші добрива з лінійки Кафом, скажімо, з міддю чи залізом також використовуємо за потребою. По кукурудзі вносимо Кафом цинк. Результатами задоволені, щиро вдячні за те, що в цих продуктах гарна якість поєднується із доброю ціною. Я б дуже радив агровиробникам звернути увагу на продукти «Мерістем» ™, бо вони дають очевидний результат.

03 370 53 2Ігор КАРАБАНОВдиректор ПП «Компанії Росток-Агро»

— Продукти «Мерістем»™ — це справжня перлина нашого портфоліо. Це не елементарні добрива чи стимулятори, а продукт високих аграрних технологій. Хоча наш ринок перенасичений, і аграрію зазвичай дуже складно розібратись, наскільки ефективно працюють ті чи інші розрекламовані препарати. А для продуктів «Мерістем» ™ краща реклама — це поле, на якому вони застосовані. Окрім легкодоступного комплексного живлення рослин, низка добрив має суттєвий фунгіцидний вплив, підсилюючи й доповнюючи дію пестицидів. Ми пропонуємо технології вирощування, важливою складовою яких є препарати цієї іспанської компанії. Разом із фахівцями «Планта Групп» розроблено повний цикл технологічних рекомендацій для клієнтів за основними культурами: кукурудза, соняшник, зернова група, ріпак тощо.

 

03 370 53 4Віктор ФРОЛОВкерівник ФГ Фролова В. В., Кіровоградська обл.

— Мені цікава інформація з подібного заходу, важливо дізнатись про нові препарати й технології. Ми беремо для себе багато актуального з таких семінарів. Про добрива компанії «Мерістем» ™ я почув від досвідченого фахівця із живлення культур, директора з розвитку ТОВ «Планта Групп» Віталія Тарасюка, котрий оглядав наші посіви. Він порекомендував, спробували — і нам сподобалось. Використовуємо, зокрема, Кафом цинк, Вігортем-С на соняшнику та зернових. Дотримання усіх рекомендацій дає, скажімо, на соняшнику прибавку 3-5 ц/га. Воно, дійсно, того варте.

 

logo planta gruppПЛАНТА ГРУПП

м. Київ, вул. Сирецька 35, 2 поверх

+380 (44) 500-67-10, +380 (44) 500-67-11

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 28 березня 2024
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
28 березня 2024
 28 березня 2024
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
28 березня 2024
 28 березня 2024
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних результатів. Ця стаття присвячена різним технологіям та інноваціям від BEDNAR.
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних ...
28 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.