agro business 160 160

Євро-Лайтнінг® Плюс — найкращий гербіцид для соняшнику, оскільки контролює весь спектр бур'янів

Євро-Лайтнінг® Плюс — найкращий гербіцид для соняшнику, оскільки контролює весь спектр бур'янів

/ Актуальні статті / Понеділок, 19 лютого 2018 13:10

Оригінальна Clearfield®-ознака на соняшнику — Імісан-ознака — ґрунтується на природній мутації ензиму ацетолактатсинтетази, що була відкрита у 1996 році. У 2000-му програма розвитку та досліджень була ініційована разом із Нідера Семіллас С. А. для створення більш ефективної одногенної системи розмноження та надати соняшнику більшої стійкості до стресових умов, поліпшивши контроль бур’янів. У 2006 році компанія BASF підтвердила покращену ознаку, що була отримана завдяки традиційним селекційним технологіям і призвела до створення елітних гібридів соняшнику Clearfield® Plus.

Результатом п’ятирічної роботи із залученням спеціалістів у галузі розробки формуляції, біології та реєстрації є ексклюзивне виведення системи Clearfield® Plus на ринок України, яке демонструє взяті на себе компанією BASF зобов’язання щодо підтримки фермерів у вирощуванні соняшнику. Серед переваг виробничої системи Clearfield® Plus можна виділити наступні: менша концентрація діючих речовин, покращена формуляція, яка забезпечує краще зчеплення з листком бур'яну, добре утримується на поверхні і швидше засвоюється рослиною.

 

Виробнича система Clearfield® Plus складається із 3 компонентів:

 

1. Гібриди Clearfield® Plus, над якими працюють провідні насіннєві компанії у всьому світі та які будуть зареєстровані у більш ніж 30 країнах;

2. Гербіциди Clearfield® Plus, які розроблені спеціально для гібридів Clearfield® Plus;

3. Програма «Стюардшип»: заходи щодо правильного й безпечного застосування, яка супроводжує всю систему. Спеціально для виробничої системи Clearfield® Plus компанія BASF створила нові, набагато сильніші гербіциди. Нові гібриди Clearfield® Plus більше не містять ген дикого соняшнику, який був необхідний у попередніх.

 

Вища потенційна урожайність гібридів Clearfield® Plus зумовлена як покращеним генетичним потенціалом, так і більш точним контролем бур’янів, а також вищою толерантністю гібридів до гербіцидів.

 

А що думають наші клієнти про систему?

 

03 370 37 1Руслан ГРИЦЕНКО, агроном ТОВ «А/Ф Південна», Одеська обл.

— Раніше застосовували ЕкспресСанTM і Євро-Лайтнінг®. А два останні роки використовую Євро-Лайтнінг® Плюс (2016 та 2017). Якщо порівнювати Євро-Лайтнінг® та Євро-Лайтнінг® Плюс, то перший працює більш жорстко, а другий — м'якіше і післядія менша. Ефективність Євро-Лайтнінг® Плюс ми помітили ще у 2016 році, коли він тільки з'явився на ринку. З того часу тільки його і використовую. Якщо порівнювати ЕкспресСанTM та Євро-Лайтнінг® Плюс, то перший не тримає весь спектр бур'янів і не має ґрунтової дії. Якщо поля дуже забур'янені, то ЕкспресСанTM треба вносити двічі, а Євро-Лайтнінг® Плюс — один раз. Більш того, з використанням ЕкспресСанTM сульфоніл сечовина накопичується в грунті.

Торік урожайність була 30 ц/га при нормі застосування 1.8. Вносили в фазі 2-4 листка на площі 630 га. Спочатку соняшник трохи посвітлів, але потім відновився. У мене на полях велика проблема з вовчком, і Євро-Лайтнінг® Плюс чудово з нею справився. Це дуже явно видно на ділянках, які обприскувач не захопив. Там вовчок з'явився відразу. У 2017 році використовували гібриди Limagrain 5555 і 5671, а також Maisadour MAS 92. У 2018 році будемо сіяти 600-650 га соняшнику і на всю площу закупили Євро-Лайтнінг® Плюс. Я вважаю, що Євро-Лайтнінг® Плюс — наразі найкращий гербіцид для соняшнику, оскільки він видаляє весь спектр бур'янів. На півдні дуже велика проблема зі злаками, а Євро-Лайтнінг® Плюс знищує не тільки дводольні бур'яни, але і злакові повністю. В ЕкспресСанTM же треба додаткове обприскування для такого результату.

03 370 37 2Анатолій ГРУНТЕНКО, головний агроном, СВК «Андріївське», Полтавська обл.

— У 2015 та 2016 роках ми працювали за технологією Clearfield®. А в 2017-му уже спробували Clearfield® Plus. Євро-Лайтнінг® Плюс діє м’якіше, ніж Євро-Лайтнінг®. Використовуємо в господарстві насіння Limagrain та Syngenta. Соняшник після Євро-Лайтнінг® Плюс не жовтіє і не призупиняється у рості. У 2017 році ми сіяли 300 га соняшнику під Євро-Лайтнінг® і 300 під Євро-Лайтнінг® Плюс. На ділянці, що оброблялась Євро-Лайтнінг® Плюс, отримали врожайність 31 ц/га з гібридами від Limagrain. Після обробки Євро-Лайтнінг® Плюс вовчка взагалі не було. Оскільки була посуха, то місцями з`являлося куряче просо і мишій, але згодом зникли після обробки Євро-Лайтнінг® Плюс. Євро-Лайтнінг® та Євро-Лайтнінг® Плюс знищують бур’яни, які ми не бачимо в наявності. Навіть під час збирання врожаю моє поле стоїть на 95-97% чисте, оскільки гербіциди охоплюють дуже широкий спектр бур’янів. Від Євро-Лайтнінг® поки що відходити не будемо, у нас обидва працюють дуже добре і дають гарну врожайність, а для нас це найголовніше. Гербіцид системи Clearfield® Plus дуже добрий, і ми беремо тільки оригінальні гербіциди.

03 370 38 1Володимир ЦЬОТ, директор ПП «Победа», Дніпропетровська обл.

— У порівнянні з Євро-Лайтнінг® новий гербіцид діє ширше. У Євро-Лайтнінг® спостерігається післядія, а у Євро-Лайтнінг® Плюс її майже немає. Торік засіяли більше 800 га соняшнику під
Євро-Лайтнінг® Плюс. У цифрах поки що не рахували, бо ми ще експериментуємо. Але ефект візуально дуже помітний. Якось у 2013 році у нас був вовчок. З того часу як почали застосовувати технології Clearfield® та Clearfield® Plus його не спостерігалося. Цього року будемо сіяти понад 400 га соняшнику під Євро-Лайтнінг® Плюс. А якщо не перезимує ріпак, то посіємо соняшнику більше. Від Євро-Лайтнінг® будемо відходити і повністю перейдемо на Євро-Лайтнінг® Плюс. Рекомендую усім сусідам та знайомим!

 

 

03 370 38 3Дмитро ОНИЩЕНКО, головний агроном СТОВ «Хлібодар», Херсонська обл.

— У 2016 році я застосував Євро-Лайтнінг® Плюс, а в 2017-му вирішив порівняти ефективність Євро-Лайтнінг® та Євро-Лайтнінг® Плюс. Різниця була дуже помітною. Ми проводили досліди з оригінальним Євро-Лайтнінг®, Євро-Лайтнінг® Плюс та генеричними препаратами. На ділянці, що оброблялася генериком, всі бур'яни продовжували рости. Після застосування Євро-Лайтнінг® залишилось трохи лободи та амброзії, а Євро-Лайтнінг® Плюс повністю знищив їх. Євро-Лайтнінг® Плюс економічно вигідніший, оскільки він працює з мінімальною нормою внесення, а це значно дешевше.

У 2017 році ми сіяли 7-расові гібриди соняшнику компанії Euralis на 2000 га (під Євро-Лайтнінг® та Євро-Лайтнінг® Плюс). Загальна врожайність була 18 ц/га. Може здатися, що 18 ц/га — це не так вже й багато, але для нас це дуже високий показник. Бо у сусідніх господарствах урожайність варіювалася у межах від 7 до 10 ц/га. Якщо порівнювати між собою Євро-Лайтнінг® та Євро-Лайтнінг® Плюс, то зовнішній вигляд соняшнику кращий був при застосуванні останнього. Та й навантаження на комбайн було менше, оскільки не було бур'янів. На 2018 рік ми взяли Євро-Лайтнінг® Плюс на площу 1700 га.

 

03 370 38 2Микола КИРИЧЕНКО, директор БГ ПГ «Кириченко М», Харківська обл.

— Минулого року ми посіяли близько 30% соняшнику під Євро-Лайтнінг® Плюс. А цього року плануємо збільшити площу до 45% під цей гербіцид. По врожайності ми ще нічого не фіксували, хочемо ще проаналізувати. У порівнянні з Євро-Лайтнінг® нова система працює краще проти бур'янів, і відсутнє пожовтіння на рослині. З гібридів ми задоволені компанією Limagrain. У нас 90% їхніх гібридів. На наших полях є проблема з вовчком, а Євро-Лайтнінг® Плюс чудово з нею справляється. У 2018 році плануємо засіяти 2500 га соняшнику під
Євро-Лайтнінг® Плюс. Ми пробували генеричні-аналоги інших компаній-виробників, але розчарувалися у них.

У майбутньому будемо поступово відходити від Євро-Лайтнінг® і переходити на Євро-Лайтнінг® Плюс.

 

03 370 38 4Станіслав ЗАХАРЧЕНКОАФ «Прогресс», Запорізька обл.

— В цілому, я задоволений препаратом Євро-Лайтнінг® Плюс, але загальна ефективність технології Clearfield® Plus дуже залежить від регіональної адаптованості гібридів. У 2016 році я застосовував Євро-Лайтнінг®, а потім перейшов на Плюс. Серед гібридів я перепробував багато компаній-виробників, але зупинився на гібридах Limagrain, адже вони виявились найкращими. Тому в 2017 році ми закупили гібрид LG5555 та Євро-Лайтнінг® Плюс під площу 700 га соняшнику. Середня урожайність минулого року вийшла 28,6 ц/га. Половина бур’янів зникла, поля стали чистими. На 2018 рік ми вже закупили більше тонни Євро-Лайтнінг® Плюс на площу 532 га. Я порадив систему Clearfield® Plus усім своїм знайомим і вже знаю, що вони придбали гербіцид.

 28 березня 2024
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
28 березня 2024
 28 березня 2024
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
28 березня 2024
 28 березня 2024
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних результатів. Ця стаття присвячена різним технологіям та інноваціям від BEDNAR.
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних ...
28 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.