agro business 160 160

П’ять інструментів для успішної реалізації продукції

/ Агромаркетинг / Четвер, 16 лютого 2012 16:35

alt

Різноманітні семінари на теми підвищення ефективності виробництва, поліпшення технологій вирощування сільгоспкультур, модернізації виробництва тваринницької та рослинницької галузей стають все більш популярними серед аграріїв України. Останні тепер відвідують не тільки виставки, але й конференції з відповідних тем.
І це зрозуміло, оскільки в країні, де потенціал урожайності зернових може бути на такому ж рівні, як у Євросоюзі (а на сьогодні ми маємо актуальний середній показник урожайності у тричі менший (3 т/га), ніж у розвинених країнах), то буде логічним розпочати з нарощування виробництва, будівництва нових типів складських приміщень і оснащення матеріально-технічної бази господарств. Разом з тим, багато хто не надає належного значення основоположному та завершальному процесу ведення агробізнесу - реалізації продукції.
Продовжуючи тему впливу цінових коливань на результат діяльності підприємств агропромислового комплексу, варто більш детально розглянути наявні способи для мінімізації ризиків, що можуть виникати. Як уже висвітлювалось в одній зі статей щодо цінових ризиків (див. «Агробізнес Сьогодні» № 23 грудень 2011 року - ред.), щороку посилюються коливання цін на сільгосппродукцію. Передусім, це пов’язано з незбалансованістю попиту та пропозиції продукції. Адже попит на сільськогосподарську сировину і продукти переробки (наприклад, олія) у всьому світі підвищується щороку, а пропозиція цих же продуктів є мінливою з року в рік, оскільки вона піддається впливу кліматичних факторів. Коливання цін також посилюються через зацікавленість інвестиційних і спекулятивних фондів, які беруть участь у торгівлі зерновими й олійними культурами, посилюючи ті чи інші тенденції на ринку.
altНестабільність цін зумовлює невпевненість у завтрашньому дні серед виробників сільськогосподарської продукції, а також у тих компаній, які закуповують зернові для переробки - борошномельні підприємства, виробники комбікормів тощо. У таких умовах аграрію складно приймати рішення щодо реалізації продукції: коли продавати? Чи варто продовжувати зберігати чи краще продати? Які культури сіяти на наступний рік? Керівник борошномельного підприємства цікавиться запитанням про закупівлю - чи варто закуповувати продовольчу пшеницю на початку сезону чи розпланувати помісячно? Усі ці питання потребують оперативних і ефективних рішень. І чим більші площі у сільгоспвиробника в обробітку, тим складніше дати правильну відповідь. Водночас, зрозуміло, що волатильність цін напряму впливає на фінансові результати сільгосппідприємств.
На допомогу аграріям й операторам ринку консалтингова французька компанія в 2011 році відкрила офіс в Україні задля надання консалтингових послуг з мінімізації цінових ризиків і надання рекомендацій щодо адаптації стратегії продажу та закупівель сільгосппродукції. Однак першочерговим етапом для операторів ринку є відвідування спеціальних семінарів з управління ціновими ризиками в агробізнесі.
Так, скажімо, нещодавно, у грудні 2011 року, в Одесі було проведено одноденний семінар на тему «Які 5 етапів потрібно знати для успішної реалізації сільгосппродукції?», у якому взяли участь аграрії та представники експортно-торгової компанії Одещини. Основними темами, що порушувалися на тренінгу, були поняття цінового ризику у сільському господарстві, вміння правильно формувати бачення щодо тенденцій на ринку. Крім того, учасники ознайомились із принципами фундаментального та кон’юнктурного аналізів аграрних ринків, а також з іншими факторами, що впливають на ціну сільгосппродукції. Та головне, на чому наголошувалось, - яких етапів потрібно дотримуватись кожному сільгоспвиробнику, аби вибрати правильний період для реалізації урожаю в Україні.
Власне, що ж це за п’ять етапів, які необхідно знати, аби мати змогу реалізувати сільськогосподарську продукцію за оптимально-високими цінами, що сформувались за маркетинговий рік.

1-й етап. Розширення можливостей господарства
Це може бути придбання складських потужностей, що забезпечать можливість зберігання повного обсягу вирощеної продукції. Такий крок дозволить аграрію одержати незалежність у прийнятті рішення незалежно від періоду продажів. Також аграрій отримає можливість покращити якісні характеристики зерна і насіння олійних, доопрацювавши їх на складах. Не менш важливим на цьому етапі є розширення сівозміни, тобто збільшення кількості висіяних культур. Так, наприклад, пивоварний ячмінь, який торік імпортувався в Україну у зв’язку з його дефіцитом, має високу рентабельність. Можна розширювати посіви сорго, сої та інших культур залежно від кліматичних зон.
 
2-й етап. Розрахунок планової ціни реалізації
Кожне сільськогосподарське підприємство повинне перед початком майбутньої посівної кампанії оцінити собівартість вирощуваної продукції і спланувати валовий дохід, який необхідний підприємству для подальшого фінансування виробництва та розвитку (можливість інвестування у матеріально-технічні ресурси, трудові, розширення виробництва тощо). Таким чином, розрахувавши собівартість і «маржу», можна отримати відповідь, за якою ціною необхідно реалізувати майбутній урожай, щоб не зазнати збитків і мати можливість розвиватися.
 
3-й етап. Володіння інформацією про ринок і цінові прогнози
Як відомо, хто володіє інформацією, той володіє світом. А тому на цьому етапі необхідно розуміти взаємозв'язок вітчизняного ринку зі світовим, який існує і посилюється, оскільки Україна - орієнтована на експорт зернових та олійних культур країна. І її призначення у цьому з часом все більше посилюється. Таким чином, знаючи тенденції світового ринку, можна частково спрогнозувати тенденції аграрних ринків в Україні. Однак не можна не погодитись з тим, що в Україні ринок зернових і олійних культур іноді регулюється урядом за допомогою введення квот або мит на експорт зерна. Звичайно, дії влади складно передбачити, щоб досконально спрогнозувати тенденції на аграрному ринку. Але історія повторюється, а тому можна помітити, що відносини держави з операторами ринку поступово переходять в інший ракурс, оскільки обидві «сторони» навчилися домовлятися і приймати конструктивні рішення.
 
4-й етап. Спостерігати за співвідношенням українських та світових цін
Різниця між ціною на готівковому ринку в Україні та світовими цінами найбільших аграрних бірж, таких як Чиказька торгова біржа СВОТ (Chicago Board of Trade - Чиказька торгова палата) і Євронекст (електронна платформа торгівлі, що поєднує європейські біржі MATIF і LIFFE та інші), називатиметься базисом. Відомо, що Чиказька біржа, на якій котируються починаючи з ІХ ст. ф'ючерси на такі культури, як пшениця, кукурудза, соя, овес та інші, є світовим центром ціноутворення на перелічені культури.
altРазом з тим, на біржі Євронекст торгівля ф'ючерсами на пшеницю, ріпак, кукурудзу була запущена відносно недавно - у 90-х роках - і працює ефективно для операторів аграрних ринків Європейського континенту. Примітка: Ф'ючерси і опціони широко використовуються у світі сільгоспвиробниками, трейдерами тощо для страхування цін урожаю, маржі. Також ф'ючерсний ринок завдяки транспарентності цін на тривалі терміни поставки в майбутньому, допомагає аграріям у виборі культур для сівозміни та плануванні рентабельності виробництва.
Для чого необхідно знати аграрію в Україні, на яку в середньому величину його локальна ціна відрізняється від світової? Тут потрібно розуміти, що, розрахувавши середній базис по кожній культурі, можна зорієнтуватися наскільки переоцінений чи недооцінений український ринок.
Наприклад, на початку поточного сезону, в розпал збирання ріпаку, середній базис по Україні стосовно ціни на ріпак на біржі Євронекст становив 18 євро за тонну, а це означає, що українська ціна була на 18 євро вища за європейську.
Водночас історичний базис становить мінус 26 євро за тонну (середньозважена різниця між ціною СРТ порт України і ціною біржі Євронекст протягом 2007-2011 років). Тобто українські ціни на 26 євро історично нижчі, ніж європейські, що є логічним, адже Євросоюз - основний покупець цієї олійної культури в Україні. Відтак, неприродно, що ціни на ріпак у продавця вищі, ніж у країнах, які закуповують і переробляють його.
Таким чином, у липні 2011 року ринок ріпаку в Україні був переоцінений, а тому ми рекомендували сільгоспвиробникам реалізувати весь урожай саме на початку сезону за сформованими цінами 4700-5200 грн/т з умовами самовивозу з господарства. Наразі ринок перейшов у нормальне співвідношення, і як наслідок, ціни на ріпак в Україні нижчі європейських: 3950 грн/т EXW, тоді як вартість ріпаку на Євронекст становить 4472 грн/т (430 євро за тонну).

5-й етап. Реалізація за плановою ціною, коли ринок це дозволяє
Якщо ринок дозволяє зафіксувати вашу планову ціну (у випадку сільськогосподарського виробника), у такому разі необхідно проти своєї волі реалізувати частину або навіть увесь обсяг вирощеної продукції. Враховуючи фактор людської натури, коли спостерігаємо зростання цін протягом певного часу, ми чомусь думаємо, що це триватиме ще деякий час. Проте можна почекати ще тиждень-другий, коли ціна підніметься на 50-100 грн/т, і потім укласти угоду про продаж. Однак практика свідчить: якщо ринок «розгортається», тенденція зростання змінюється у протилежний бік зниження, то це часто відбувається неймовірно швидко.
Варто тільки згадати початок минулорічної кампанії та тенденції на ринку соняшнику. Закупівельні ціни переробних підприємств залишалися тривалий час «на піку» 5000 грн/т (з квітня-до кінця серпня 2011 року). З початком збиральної кампанії, коли пропозиція насіння соняшнику на ринку збільшується, ціна різко впала. Наприкінці вересня аграрії вже реалізовували новий урожай соняшнику по 3300 грн/т через місяць, коли можна було максимізувати прибуток і реалізувати велику частину врожаю на 1500 грн/т вище. Особливо це стосується виробників південних областей, де збиральна кампанія починається раніше, ніж в інших регіонах країни, а тому можливість уникнути традиційної корекції цін початку сезону дуже висока. Згідно з рекомендаціями компанії «ОДА», 50% нового врожаю соняшнику реалізовано у вересні не нижче 4000 грн/т. Інша половина врожаю буде реалізована у другій половині кампанії при більш сприятливій кон'юнктурі ринку.
Інформація про аграрні ринки у світі і в Україні є ключовим інструментом для побудови процвітаючого майбутнього кожного підприємства АПК, але при цьому необхідно навчитися нею користуватися і застосовувати ефективно.

Після закінчення навчальних семінарів аграрії мають можливість отримувати регулярні індивідуальні консультації про поточні і майбутні цінові тенденції на аграрних ринках та одержувати допомогу в адаптації стратегій продажів сільгосппродукції.

Інформація про компанію
Консалтингова компанія ОДА (Offre & Demande Agricole) була створена в 1997 році у Франції фермером після банкротства великого французького кооперативу. Мета компанії - сприяти гарантованій рентабельності підприємства за допомогою надання ефективних стратегій продажів/закупівель сільськогосподарських культур. Ринкова інформація про аграрні ринки є ключовим елементом у правильному виборі моменту продажу врожаю. Партнерські відносини у великих країнах виробниках сільгосппродукції дозволяють належним чином аналізувати світове виробництво зернових і олійних культур й прогнозувати ціни на аграрних ринках.
85% наших клієнтів є сільськогосподарські підприємства (виробники зернових та олійних культур), але також ми працюємо з борошномельними підприємствами, виробниками солоду, компаніями-трейдерами, інвестиційними фондами та банками.
Компанія «ОДА» - це:
• 10 ринкових аналітиків
• Представництва у Франції, Англії, Україні та Польщі
• Планується відкриття філій у Росії, Угорщині, Румунії та Німеччині.
• Контактна інформація в Україні: тел./факс: +38 048 232 98 59
  е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
• У січні-лютому заплановано ряд семінарів у Львові, Харкові, Херсоні та                           Вінниці.
 
КОМЕНТАРІ

alt«Займаюся агробізнесом уже 9 років. Починали з 500 га орної землі і дійшли до 4000 га. На сьогодні для нас найбільш рентабельними культурами є соняшник, ріпак, пшениця, кукурудза. Хоча у майбутньому плануємо збільшувати посіви і впроваджувати переробку зернових культур.
У вересні минулого року відвідав семінар компанії «ОДА», де зміг дізнатись про методи прогнозування цінових тенденцій та принципи функціонування ф'ючерсної біржі, і як наслідок, вирішив скористатись послугами компанії. Таким чином, завдяки отриманій інформації та консалтингу зміг реалізувати соняшник навесні за ціною 4050 грн/т EXW і пшеницю вище 1900 грн/т».

alt«Займаюся виробництвом сільськогосподарських культур в Україні вже більш як 12 років, останніх 6 років - у французькій фірмі «АГРО КМР», з моменту її створення в Україні. Наше господарство розташоване у Дніпропетровській області і має на сьогодні 3500 га. Найбільш рентабельними культурами для нас є ріпак, пшениця, кукурудза і ячмінь. Окрім того, наша компанія має сільськогосподарські угіддя у Франції.
Як відомо, мінливість ринку безпосередньо впливає на рентабельність підприємства, коли необхідно приймати рішення про продаж продукції. Тому ми користуємося послугами компанії «Offre et Demande Agricole» у Франції і були раді відкриттю філії «ОДА» в Україні на початку 2011 року. Приймаючи рішення щодо реалізації продукції, ми спілкуємося з багатьма виробникам по всій Україні. Крім того, консультант компанії щомісяця приїжджає до нас у господарство. Під час нарад обговорюються поточні і майбутні тенденції на аграрних ринках в Україні та приймаються рішення про стратегії продажів продукції. Це допомагає отримати професійні рекомендації з реалізації врожаю». 

 

 28 березня 2024
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
28 березня 2024
 28 березня 2024
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
28 березня 2024
 28 березня 2024
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних результатів. Ця стаття присвячена різним технологіям та інноваціям від BEDNAR.
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних ...
28 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.