Агрономія Сьогодні

Світовий досвід вирощування основних сільськогосподарських культур, у тому числі і ріпаку, однозначно демонструє безумовні переваги нових сортів і гібридів у порівнянні з сортами-популяціями минулих років.
Останніми роками органіка потрапляє у ґрунт переважно з рослин, зокрема з рослинних решток, оскільки внесення гною на полях є практично повністю відсутнім.
Останні роки попит на сою незмінно високий. Ця культура коштує набагато дорожче пшениці. Потреба в сої і продуктах її переробки збільшується з кожним роком.
Основою будь-якої сучасної системи землеробства є інтенсивні технології вирощування сільськогосподарських культур у сівозміні.
Для якісного і прибуткового вирощування озимих зернових та інших культур не треба вкладати мільйони, а необхідно просто використовувати набуті знання й розробки наукових установ.
Аналіз продуктивності та собівартості зерна озимої пшениці, залежно від строків виконання збиральних робіт в умовах 2017 року, свідчить, що жнива, проведені в оптимальні строки, ефективніші, ніж тоді, коли вони тривають значно довше.
Агротехнологічні фактори суттєво впливають на урожайність сої. Варто враховувати всі складові технології вирощування культури.
Актуальна проблема багатьох виробників зерна пшениці — велика частка фуражу з низьким вмістом протеїну. Насамперед господарям треба вирішити, чи дійсно вони готові вирощувати у своєму господарстві зерно високої якості?
Пар є надійним засобом боротьби з посухою, ефективним агротехнічним заходом підвищення родючості ґрунту та найбільш зручним полем для застосування добрив, поглиблення орного шару, боротьби з бур’янами тощо.
Наукою і практикою доведено, що при сівбі якісним насінням урожай збільшується від 15 до 25%. За рахунок таких факторів формуються сильніші рослини з вищою адаптивною стійкістю та виживаністю, а відтак, і продуктивністю.
В Україні в цілому та в Донецькій області зокрема найвищий у світі рівень розораності території та сільгоспугідь, що породжує інтенсивну водну та вітрову ерозію ґрунтів. 
Від нового сорту часто чекають прориву в урожайності, стійкості до хвороб, хлібопекарської якості, здатності до використання добрив — кожен чекає того, чого не вистачає у його господарстві, на власних полях. То яким же він повинен бути, той новий сорт, який би усіх задовільнив?

Наші видання

Please publish modules in offcanvas position.