Агрономія Сьогодні

Іван Шувар, доктор с.-г. наук, професор, академік АН ВО України і МАНЕБ, Львівський національний аграрний університет Глобальні природні потрясіння поглиблюють продовольчу кризу, призводячи до стрімкого подорожчання продуктів харчування. Разом з тим, такі події мотивують розвиток аграрного бізнесу на основі надсучасних бізнес-стратегій.
Тетяна НЕВЕРОВСЬКА, зав. лабораторією прогнозів Ольга БАКЛАНОВА, канд. біолог. наук, старш. наук. співроб. лабораторії прогнозів Ольга КРАВЧЕНКО, канд. біолог. наук, старш. наук. співроб. лабораторії прогнозів Інститут захисту рослин НААНУ Минулорічний аналіз фітосанітарного стану засвідчив, що середня чисельність найбільш шкідливих фітофагів не перевищувала порогу шкідливості.
Олександр Зозуля, канд.біол.наук, керівник групи технічної підтримки Сергій Косолап, менеджер із портфоліо насіння кукурудзи Кукурудза є однією з основних зернових культур як в Україні, так і у світі. Про те, що ця культура дуже важлива в сільгоспвиробництві, особливих доказів не потрібно. На практиці доведено, що вирощування кукурудзи дозволяє отримати високі…
Л.М. Чернобай, Н.М. Музафаров, І. П. Барсуков Інститут рослинництва ім. В. Я. Юр’єва НААНУ Науковцями Інститут досліджена структура сучасного складу вітчизняних і зарубіжних гібридів кукурудзи в Державному реєстрі сортів рослин, придатних до поширення в Україні, та основні перспективні напрями в селекції цієї культури. Наведені дані переконливо свідчать про недоцільність обмеженого…
Анна Бєлєніхіна, Віктор Костромітін, Ільдар Музафаров Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр’єва, НААНУ Просо - одна з найбільш поширених круп’яних культур. Адже пшоно цінне своїми високими харчовими властивостями. По-перше, його склад містить 12% білка, 81% крохмалю, 3,5% жиру, 1-2% клітковини. По-друге, зерно також багате на мінеральні речовини, мікроелементи, вітаміни: В1, В2,…
Євген Цвіркун, Олександр Чернецький компанія «ЯРОС» Технологія компанії ЯРОС в умовах весни 2012 (початок у №3 «Агробізнес Сьогодні» і у №5«Агробізнес Сьогодні»). Що робити з посівами озимої пшениці? Багато хто чекає поки зійде сніг, а потім «буде дивитися». Дивитися насправді треба буде, коли зійде сніг, а от думати треба вже…
Санін Ю.В., канд. с.-г. культур Санін В.А., професор, доктор с.-г. наук Мікроелементи – незамінний фактор живлення і розвитку рослин Життя рослини – це постійний обмін речовин, хімічних реакцій та фізіологічних процесів. Як відомо, для нормального розвитку рослин необхідні не тільки азот, фосфор і калій, але і мікро- та мезоелементи: залізо…
«Компанія Байєр КропСайєнс розпочала новий насіннєвий напрям бізнесу віднині і в Україні», - такими словами розпочав конференцію «Байєр КропСайєнс - новий гравець на ринку насіння ріпаку» Анатолій Шіхерт, кроп-менеджер з олійних культур. Нову сторінку в діяльності компанії відкриває програма з високоврожайного насіння озимого та ярого ріпаку, що була нещодавно презентована…
Іван ШУВАР, доктор с.-г. наук, професор, академік, ЛНАУ Картопля - одна із найбільш важливих сільськогосподарських культур світу у сфері харчування. Важливе значення культури У сирій бульбі картоплі 79% води, 18% вуглеводів, 2% білка, 0,9% зольних речовин і 0,4% целюлози. Бульби багаті вітаміном С, магнієм, фосфором і калієм. Її використовують як…
Агрономія Сьогодні - Понеділок, 19 березня 2012 15:59

Весняна оборона

Ігор Сторчоус, канд. с.-г. наук, Інститут захисту рослин НААНУ Рекомендації щодо захисту основних сільгоспкультур від бур’янів у вегетаційний період 2012 року Невід’ємною частиною технологій вирощування сільськогосподарських культур і підвищення культури землеробства є контроль бур’янів - одна з ланок системи заходів, спрямованих на збільшення виробництва і поліпшення якості сільськогосподарської продукції. Бур’яни…
Компанія ТОВ «Самміт-Агро Юкрейн» традиційно приділяє багато уваги питанням, пов’язаним із захистом яблуневих садів від хвороб та шкідників. Завдяки плідній співпраці і постійному контакту із садівниками та науковцями ми отримуємо важливу інформацію про нові проблеми, які виникають безпосередньо на виробництві. Кожний рік ми намагаємось вдосконалювати наші технології, переносити в Україну…
В.О. Максимович, головний технічний експерт з польових культур, ТОВ «Сингента» Майже кожні 3-4 роки в Україні з’являються нові діючі речовини, спрямовані на боротьбу проти тих чи інших бур’янів. Це закономірний процес, адже на сьогодні немає універсального гербіциду, який міг би одночасно та одноразово вирішувати проблеми з усім видовим складом злісних…

Please publish modules in offcanvas position.