Агрономія Сьогодні

Виноград — культура, що росте на одному місці, як правило, 50–60 і більше років, тому забезпечення для кущів необхідного живлення — надзвичайно важливе завдання для виноградарів. Це тим важливіше, що виноградники часто закладають на малородючих змитих схилах.
Близько 65–70% площ озимої пшениці слід розміщувати по кращих попередниках: чисті та зайняті пари, багаторічні й однорічні трави на один укіс, зернобобові (горох, вика, соя ранніх строків збирання) та гречка. Саме ці попередники за водним і повітряним режимами ґрунту в більшості випадків у північному Степу є найсприятливішими для цієї культури.
В останні роки селекціонери наукових установ Національної академії аграрних наук України створили низку сортів типово озимих і дворучок, які виділяються не лише підвищеною морозо- і зимостійкістю, або жаро- і посухостійкістю, а й більшою стійкістю до вилягання та поширених хвороб, потенціал продуктивності яких становить 5–7 т/га.
Щоб підвищувати родючість ґрунту під виноградником або під земельною ділянкою, яку заплановано до закладання виноградником, потрібно для початку чітко розуміти вимоги самої виноградної рослини до ґрунтових умов, у яких вона існує або може існувати.
У процесі глобальних змін кліматичних чинників, напрацювань селекційно-генетичного потенціалу пропонованих сортів і гібридів і технологій їх вирощування на фоні зростання матеріально-технічного забезпечення агровиробників істотно змінилася загальна структура аграрного виробництва з орієнтацією й концентрацією вирощування ріпаку з 0,1 до 1,3 млн гектарів, соняшнику — з 1,3 до 6,4 млн, сої —…
Агроном радить ретельно добривати терміни сівби насіння озимих культур, враховуючи специфіку конкретної агрокліматичної зони. 
Люпин — цінна кормова, технічна і сидеральна культура, що уражується великою кількістю хвороб, які суттєво знижують як продуктивність рослин, так і якість отриманого врожаю. Нижче наводимо типові діагностичні ознаки найбільш поширених захворювань культури та біоекологічні особливості їх збудників.
Збирання врожаю — найвідповідальніший період у технології вирощування зернових культур. Головна вимога — зібрати біологічний урожай за мінімальних втрат і раціональних затрат праці й інших ресурсів, зберігши високі насіннєві, продовольчі та кормові якості зерна.
Збільшення зерновиробництва та покращення якості зерна в зоні Степу України шляхом вирощування ячменю ярого й оптимізації його живлення.
На які характеристики гібридів слід звертати увагу, обираючи посівний матеріал цієї культури
За результатами біохімічного аналізу зерна сої встановлено, що якісні показники в ньому змінювалися залежно від кліматичних умов і досліджуваних агротехнічних чинників. У наших дослідженнях найбільший уміст сирого білка (43,5% або на 3,4% більше від контролю) був на варіанті з комплексним застосуванням технологічних елементів.
Україна має оптимальні кліматичні умови для вирощування яблук на всій території й вигідне географічне розташування для успішної реалізації отриманого врожаю в окремі країни Європи та Близького Сходу. Тому виробництво яблук у нас має розвиватися з урахуванням наших переваг на зовнішніх ринках, не потрібно триматися за «розкручені» сорти, а слід випробувати…
До відкриття ринку землі лишилося ЧИТАТИ

Please publish modules in offcanvas position.