Агрономія Сьогодні

Кожна сільськогосподарська культура за своїми біологічними особливостями по-різному реагує на ущільнення ґрунту. Під оптимальною щільністю розуміють таку її величину, при якій забезпечується найбільш продуктивний розвиток вирощуваної культури.
Сім’ядольний бактеріоз, або бактеріоз насіння і сходів сої поширене у всіх районах вирощування сої, але більшу шкідливість виявляє у Лісостепу. У фазі сходів хвороба проявляється на сім’ядолях проростків у вигляді світло-жовтих, світло-бурих або темно-коричневих масляних плям і виразок різної форми і розмірів. Більшість уражених проростків гине.
Попри високу пристосованість ячменю ярого до умов вирощування він досить вимогливий до ґрунтової родючості. Одержати високі врожаї за рахунок природної родючості ґрунтів майже неможливо, а продуктивність сівозміни підвищується лише за певного рівня насичення добривами.
Світовий досвід вирощування основних сільськогосподарських культур, у тому числі і ріпаку, однозначно демонструє безумовні переваги нових сортів і гібридів у порівнянні з сортами-популяціями минулих років.
Останніми роками органіка потрапляє у ґрунт переважно з рослин, зокрема з рослинних решток, оскільки внесення гною на полях є практично повністю відсутнім.
Останні роки попит на сою незмінно високий. Ця культура коштує набагато дорожче пшениці. Потреба в сої і продуктах її переробки збільшується з кожним роком.
Основою будь-якої сучасної системи землеробства є інтенсивні технології вирощування сільськогосподарських культур у сівозміні.
Для якісного і прибуткового вирощування озимих зернових та інших культур не треба вкладати мільйони, а необхідно просто використовувати набуті знання й розробки наукових установ.
Аналіз продуктивності та собівартості зерна озимої пшениці, залежно від строків виконання збиральних робіт в умовах 2017 року, свідчить, що жнива, проведені в оптимальні строки, ефективніші, ніж тоді, коли вони тривають значно довше.
Агротехнологічні фактори суттєво впливають на урожайність сої. Варто враховувати всі складові технології вирощування культури.
Актуальна проблема багатьох виробників зерна пшениці — велика частка фуражу з низьким вмістом протеїну. Насамперед господарям треба вирішити, чи дійсно вони готові вирощувати у своєму господарстві зерно високої якості?
Пар є надійним засобом боротьби з посухою, ефективним агротехнічним заходом підвищення родючості ґрунту та найбільш зручним полем для застосування добрив, поглиблення орного шару, боротьби з бур’янами тощо.

Please publish modules in offcanvas position.