Агрономія Сьогодні

Головною проблемою агропромислового комплексу є низька ефективність його базових галузей — рослинництва й особливо тваринництва. Значне зниження родючості ґрунту та виробництва рослинницької продукції стало причиною зниження дефіциту кормів, білка, насіння. В умовах енергетичної кризи основне значення в збереженні родючості ґрунтів, виробництві кормів і білка має розширення посівів бобових культур. Застосування…
Силос із пров’яленої маси суміші озимих зернових із бобовими культурами, отриманий за сучасними інтенсивними технологіями вирощування, відрізняється високим умістом сирого протеїну (в межах 12–18% за сухими речовинами), достатньою кількістю цукрів (до 4–6%) та інших біологічно активних речовин.
Щеплення методом зближення застосовують для трав’янистих рослин — це найлегший і поки що найнадійніший спосіб.
Розвиток надземної частини рослин і формування врожайності польових культур прямо залежать від розвитку і життєдіяльності їх кореневих систем.
Часник — це культура, що містить вітаміни, кислоти, фітонциди й інші речовини. Останнім часом в Україні спостерігається тенденція переходу виробництва часнику на промислову основу, що змінює умови й способи його культивування. Постає питання про необхідність освоєння технологій із застосуванням механізації, а також створення сортів, пристосованих до культивування за інтенсивними технологіями,…
Горох — це одна з найпоширеніших бобових культур у світі. Особливо широко його використовують у країнах із помірним кліматом, де для нього найсприятливіші умови життя. Наприклад, північна Європа, де умови для вирощування сої не відповідають її біологічним потребам, в основному орієнтується на горох, який тут реалізує свій потенціал повною мірою.…
В Україні найбільшого поширення серед усіх плодових набула яблуня, під якою більше як 70% площі садів. Яблуня добре пристосована до різних умов вирощування, має велику кількість видів і сортів, що дозволяє вирощувати її в найрізноманітніших умовах, характеризується довговічністю, високою продуктивністю (100–300 кг плодів із дерева), цінними цілющими та дієтичними якостями плодів.
Подолання негативних наслідків інтенсифікації сільськогосподарського виробництва полягає у створенні нових нестандартних технологій з урахуванням здобутого поколіннями досвіду, зокрема таких, що спрямовані на реалізацію природного потенціалу екосистем і ґрунтуються на ефективному використанні їхніх біологічних можливостей, оптимізуючи взаємодію мікроорганізмів і рослин в агрофітоценозах.
Вирощуючи зернові культури, важливо підвищувати не лише врожай зерна, а й показники його якості, що визначають технологічні, борошномельно-хлібопекарські властивості й товарну цінність зерна.
Щеплення дині на гарбуз проводять різними способами: в розщіп, в приклад, в укол. Можна робити вирізи стебла в гарбуза для зручнішого вкладання прищепи в підщепу. В усіх випадках спостерігається зростання.
До небезпечних шкідників озимої пшениці, які систематично чи спорадично завдають відчутних пошкоджень посівам, належить майже 50 видів фітофагів, серед яких є види, що давно спрямовують селекціонерів сумісно з ентомологами шукати методи обмеження щільності популяції шкідників. До таких видів належать трипси (пшеничний, житній, пустоцвітний, хлібний, польовий).
Попри схожість звичайної картоплі із бататом, характеристики і вирощування плодів цих культур значно відрізняються.
До відкриття ринку землі лишилося ЧИТАТИ

18628 w banner Quantis SKh 21 300x400 1636975961972

Please publish modules in offcanvas position.