Агрономія Сьогодні

Небезпечні хвороби для озимої пшениці потребують постійного контролю і захисту рослин, особливо навесні після нетипових строкатих осінньо-зимових перепадів температур, чергування дощів зі снігопадами, невеликих морозів із відлигами, нестійкого стану зимового спокою рослин.
Доступність мікроелементів для рослин обумовлюється наявністю їх рухомих сполук у ґрунті. Межею нестачі є вміст, що не перевищує для бору і цинку 0,3 мг/кг; кобальту 1,5; марганцю 140; молібдену 0,2 мг/кг ґрунту. Досить часто дефіцит того або іншого мікроелементу є лімітувальним фактором в отриманні високого врожаю. У результаті їх дії рослини…
На пшениці озимій частіше виявляються чорний плямистий і базальний бактеріози.
За допомогою правильного обробітку ґрунту можна посилити стійкість посівів зернових культур до шкідників та хвороб.
Кукурудза — одна з важливих і найбільш урожайних сільськогосподарських культур. Багатьма дослідженнями відмічено, що її потенційні можливості використовуються лише на 35–50%. Вирощування кукурудзи — трудомісткий та енергоємний процес, а тому питання зменшення витрат енергоресурсів за різних технологій вирощування є особливо актуальним.
Що саме розуміють фермери під назвою «стимулятори росту»? Найправильніше сказати, що це група речовин «регуляторів росту та розвитку рослин».
В сучасних умовах висока вартість мінеральних добрив вимагає нових підходів до оптимізації доз та строків їх внесення з метою економії ресурсів i одержання вищої окупності та прибутковості.
Досвід багатьох господарств України свідчить, що за постійного дотримання культури землеробства можна стабільно одержувати врожаї цукрових буряків на рівні 55–70 т/га і більше.
Традиційно під органічним виробництвом у сільському господарстві розуміють повну відмову від застосування ГМО, антибіотиків, хімікатів та мінеральних добрив, та чи можливо воно за умов незбалансованості рослинництва і тваринництва?
Правильно розроблена сівозміна має цілий ряд переваг, основні з них — це попередження накопичення й розмноження хвороб та шкідників, раціональне використання поживних речовин і вологи, значне зниження рівня засміченості, покращення якості вирощеної продукції.
  Азот — один з основних елементів живлення, необхідних для рослин. Він є компонентом багатьох речовин, що становлять основу клітини і її органоїдів. При недостатньому забезпеченні рослин азотом уповільнюється біосинтез і обмін хімічних сполук, знижується інтенсивність реакцій фотосинтезу, продуктивність польових культур і якість продукції.
Головне завдання при внесенні добрив і гербіцидів полягає у забезпеченні оптимальних умов живлення рослин та надійному захисті від бур’янів польових культур впродовж усієї вегетації.

Please publish modules in offcanvas position.