Агрономія Сьогодні

Сучасні технології вирощування ґрунтуються на глибоких знаннях біологічних особливостей кожної конкретної культури і сорту, процесів формування основних елементів продуктивності, впливу на них погодних умов, агротехнічних і агрохімічних факторів.
Останніми роками в Україні спостерігається ягідний бум. Зростають площі, налагоджується експорт ягід за кордон. Європейський ринок породжує попит на все нові сорти ягід.
Важливу роль відіграють багаторічні трави в підвищенні родючості ґрунтів, захисту їх від водної та вітрової ерозій тощо. Ці культури є найбільш продуктивними і стабільними в польовому кормовиробництві.
Сьогодні можна приготувати карбамідно-аміачну суміш, яка містить необхідний набір макро- та мікроелементів практично під будь-яку культуру.
Розглядається технологія спалювання у котлах спресованої у тюки соломи та отримання з її попелу гранульованих мінеральних добрив. Зроблений аналіз застосування котлів, які працюють на спресованій соломі в Данії, представлені їх техніко-економічні характеристики. Приведено розрахунок ймовірної кількості отриманих мінеральних добрив або підживлених гектарів.
З появою в Україні нових форм власності на землю в останні десятиріччя, розпадом колгоспів та радгоспів, розпаюванням земель та появою фермерства, зросла кількість господарств, що мають невелику площу землекористування, вузьку спеціалізацію та обмежений набір вирощуваних культур.
Агрономія Сьогодні - Середа, 29 серпня 2018 14:44

Утримання пару

Чистий пар — єдиний попередник озимої пшениці, який за належної підготовки щорічно гарантує одержання своєчасних повноцінних сходів, укорінення і добрий розвиток рослин.
Кукурудза є однією із культур з багатосторонньою можливістю для виробництва харчових і кормових продуктів, а також цінною сировиною для переробної галузі. Вона має підвищений потенціал продуктивності, а отже, й економічну конкурентоспроможність порівняно з переважною більшістю культур.
Компанія «Аврора-Сервіс» торік у Житомирській області вирощувала картоплю середньопізніх сортів на площі 20 га, з перспективою збільшення до 40–50.
Щільність ґрунту — це динамічний показник, який постійно змінюється та знаходиться у складній залежності від гранулометричного складу, вмісту органічної речовини, структури і вологості ґрунту, біології культури, агротехнічних заходів тощо.
Небезпечні хвороби для озимої пшениці потребують постійного контролю і захисту рослин, особливо навесні після нетипових строкатих осінньо-зимових перепадів температур, чергування дощів зі снігопадами, невеликих морозів із відлигами, нестійкого стану зимового спокою рослин.
Доступність мікроелементів для рослин обумовлюється наявністю їх рухомих сполук у ґрунті. Межею нестачі є вміст, що не перевищує для бору і цинку 0,3 мг/кг; кобальту 1,5; марганцю 140; молібдену 0,2 мг/кг ґрунту. Досить часто дефіцит того або іншого мікроелементу є лімітувальним фактором в отриманні високого врожаю. У результаті їх дії рослини…

Please publish modules in offcanvas position.