Агрономія Сьогодні

Євгеній ЦВІРКУН Олександр ЧЕРНЕЦЬКИЙ компанія ЯРОС Чому технології працюють не в усіх погодних умовах? Рослина - це частина живого світу і частина природної системи, яка збалансована і взаємопов’язана, та є продуктом еволюції мільйонів років, а людина ці зв’язки поставила в другу чергу, сконцентрувавши свою увагу на вивченні окремих елементів живлення…
В. СКИДАН, канд. с.-г. наук, с. н. с., заступник директора з наукової роботи М. СКИДАН, канд. с.-г. наук, науковий співробітник Інститут рису НААН Загальна площа Степу становить приблизно 25 млн га, а це близько 40% території України. Найбільш характерною особливістю зони Степу є те, що кількість опадів значно менша, ніж…
Ольга ВЛАСОВА, канд. с.-г. наук, Інститут захисту рослин НААН Садові насадження займають великі площі у всіх природних зонах України, однак породний і сортовий склад їх характеризується значними відмінностями. Завдяки вирощуванню плодових дерев на одному місці протягом багатьох років у садових насадженнях створюються певною мірою стабільні екологічні умови, що формують відносно…
С. П. ЧИПЛЯКА М. В. ПОДЛЄСНИЙ Кіровоградська ДСГДС У час енергетичної кризи все більше уваги приділяється широкому використанню маловитратних технологій, до яких у кормовиробництві відносяться пасовища та сіножаті багаторічних трав і їх травосумішок. У порівнянні з іншими кормовими культурами із багаторічних трав, урожай зеленої маси яких становить 25–40 до 50…
Сергій ПОПОВ, канд. с.-г. наук, директор, Наталя РЯБЧУН, канд. с.-г. наук, провідний науковий співробітник, Сергій АВРАМЕНКО, канд. с.-г. наук, старший науковий співробітник, Микола ЦЕХМЕЙСТРУК, канд. с.-г. наук, завідувач лабораторії, Інститут рослинництва ім. В. Я. Юр'єва НААН (м. Харків) У сучасних соціально-економічних умовах одним із найважливіших завдань агропромислового комплексу України є…
Іван ШУВАР, доктор с.-г. наук, професор, академік АН ВО України і МАНЕБ Львівський національний аграрний університет У минулому номері нашого видання йшлося про один з небезпечних та злісних бур’янів - ваточник сирійський. Чимало агровиробників шукають шляхів побороти цю рослину, в той же час бджолярі - сміливо засаджують нею поля, бо…
Ганна ТКАЛЕНКО, канд. с.-г. наук Інститут захисту рослин НААН Одним з основних шляхів одержання екологічно безпечної продукції рослинництва є застосування біологічного методу захисту рослин як основного стратегічного еколого-біологічного заходу контролю шкідливих організмів у посівах сільськогосподарських культур та екологічного землеробства.
В. СКИДАН, канд. с.-г. наук, с. н. с., заступник директора з наукової роботи М. СКИДАН, канд. с.-г. наук, науковий співробітник Інститут рису НААН Основним резервом нарощування виробництва якісного зерна ячменю пивоварного напряму, поряд зі створенням високоврожайних і високоякісних пивоварних сортів, є удосконалення технології вирощування сучасних сортів, які мають високий потенціал…
Іван ШУВАР, доктор с.-г. наук, професор, академік АН ВО України і МАНЕБ, Львівський національний аграрний університет Екологічно чиста продукція має високу ціну на міжнародних ринках сільськогосподарської продукції. Забур'янення сільськогосподарських угідь призводить як до зменшення їх продуктивності, так і до погіршення якості продукції, забруднення довкілля. Серед рослин є й такі, що…
Бізнес родини Чернецьких і їх компанія ЯРОС є одним із найкреативніших на сільськогосподарському ринку України. Власне, про це більш детально йтиметься у статті з перших вуст від президента компанії ЯРОС Олександра ЧЕРНЕЦЬКОГО.
С.П. ЧИПЛЯКА М.В. ПОДЛЄСНИЙ Кіровоградська ДСГДС ІСГСЗ НААН Обов'язковою умовою вирощування еспарцету на корм і насіння мусить бути значне підвищення урожайності. Значною мірою домогтись цього можна шляхом своєчасного і якісного догляду за посівами. Незважаючи на способи сівби технологічні прийоми по догляду за посівами еспарцету повинні бути спрямовані на очищення поля…
Ігор СТОРЧОУС, канд. с.-г. наук, завідувач лабораторією гербології Інституту захисту рослин НААН Кукурудза - одна із найбільш цінних за кормовими і урожайними властивостями сільськогосподарських культур, займає провідну позицію у світовому виробництві зерна. За своїм біологічним потенціалом, рівнем продуктивності і якісними показниками продукції вона переважає інші зернові культури, добре реагує на…

Please publish modules in offcanvas position.