Агрономія Сьогодні

Соя є одним із головних джерел кормових і продовольчих ресурсів, для забезпечення яких вона вирощується. Без її зерна неможливо вирішити проблему збалансованого раціону кормів для вигодовування високопродуктивних тварин, повноцінного забезпечення потреби багатьох галузей промисловості у рослинних білках. Культура є основним джерелом збалансованого за амінокислотним складом і вмістом екологічно чистого білка.…
Строки сівби є вирішальним фактором у формуванні врожайності. П. М. Демиденко стверджує, що урожай гречки змінюється залежно від погодних умов, років вирощування та строку сівби. Встановлено кореляційний зв’язок між урожайністю і погодним фактором, який виявляється у критичний період розвитку культури — у фази цвітіння-плодоутворення. За температури, яка перевищує оптимум у…
Вирощування ремонтантної малини передбачає збір ягід в осінній період, коли часто стоїть дощова погода. Міжряддя, засіяні багаторічними злаковими травами, значно полегшують збір урожаю та догляд за насадженнями (видалення плодоносних стебел у звичайної малини, нормування пагонів). Крім цього, зменшується ризик ерозії ґрунту та відпадає необхідність регулярного обробітку міжрядь чи внесення гербіцидів.…
Для вчасного виявлення початкової стадії розвитку хвороб на рослинах озимого ріпаку навесні та вжиття ефективних захисних заходів щодо обмеження їх шкідливості необхідно систематично проводити моніторинг хвороб у посівах ріпаку.
Внесення мікроелементів можна проводити у комплексі з іншими заходами догляду за рослинами ріпаку, якщо їх терміни співпадають (боротьба з шкідниками, хворобами тощо). При виході із зими обов’язкове підживлення азотними добривами по мерзлоталому ґрунті.
У садах комплекс фітофагів, які спричиняють відчутну шкоду, дуже різноманітний. Для забезпечення якісного урожаю, тривалої продуктивності багаторічних насаджень важливим заходом є інтегрований захист садів, де обов’язковою складовою є оцінка фітосанітарного стану та прогноз розвитку шкідливих організмів для володіння істинною інформацією щодо видового складу головних шкідників, їх чисельності, поширення, динаміки розвитку,…
В умовах північного Степу України величина урожаю ячменю ярого визначається багатьма факторами, серед яких важливим є родючість ґрунту, або наявність у ньому поживних елементів, необхідних для росту і розвитку рослин та діяльності ґрунтової мікрофлори.
Кукурудза — одна із найбільш цінних за кормовими й урожайними властивостями сільськогосподарських культур, їй належить провідна роль у світовому виробництві зерна. За своїм біологічним потенціалом, рівнем продуктивності й якісними показниками продукції культура переважає інші зернові культури, а за сприятливих або оптимізованих умов, у результаті яких покращується ріст і розвиток рослин,…
Цю рослину застосовують не лише в харчовій промисловості та медицині, а й з метою очищення води від бактерій. Хрін прийнято було вирощувати у порівняно невеликих кількостях, однак дедалі частіше його розглядають як цікаву нішеву бізнес-культуру.
Інтегрований захист картоплі від хвороб охоплює всі операції з технології виробництва насіннєвої і товарної картоплі та включає фітосанітарні, фізико-механічні, агротехнічні, селекційно-насіннєві, хімічні та біологічні заходи.
В Україні серед зернобобових культур одне з провідних місць належить гороху. Це зумовлено його здатністю формувати досить високі і стабільні врожаї за короткий вегетаційний період. Зерно його містить від 16 до 36% білка, до 54% вуглеводів, близько 1,6% жиру, понад 3% зольних речовин. Білок гороху є повноцінним за амінокислотним складом…
Я не хочу писати стандартні речі. Типу біотехнології — невід’ємна складова сучасного сільського господарства, чи їх використання — ознака високотехнологічності господарства. Я викладу власне бачення біотехнології у сучасному сільському господарстві.

Найближча подія

Нема подій

Наші видання

Please publish modules in offcanvas position.