agro business 160 160

Економічний гектар

Цього року спостерігається доволі суттєве зростання продовольчих цін, в тому числі й на сільськогосподарську продукцію, зокрема рослинну олію. Цей тренд має не лише локальний характер, а й глобальний контекст. За даними міжнародної організації з продовольства ООН, у 2021 році глобальний індекс цін на продовольство ФАО досяг найвищого рівня з липня…
На глобальному аграрному ринку соя продовжує зберігати стійкі позиції важливої продовольчої та кормової сільськогосподарської культури. Попит на сою постійно зростає в багатьох країнах світу, особливо в Азії та ЄС. Однак вітчизняне виробництво сої останніми роками суттєво коливалося. При цьому через порівняно низький рівень використання наявного генетичного потенціалу продуктивності вирощування сої…
Подальше зростання/падіння обсягів виробництва та перероблення соняшнику в Україні залежатиме від ситуації на світовому та вітчизняному споживчих ринках
Високий глобальний попит на насіння ріпаку та сприятлива кон’юнктура на світовому аграрному ринку зумовили розширення його виробництва вітчизняним агробізнесом протягом останніх років. У 2021 році завдяки новим гібридам і сортам середня врожайність ріпаку в багатьох регіонах України перевищила 3 т/га
Виробництво озимих зернових культур з урожайністю, не меншою за 4,0–4,5 т/га, покриє основні виробничі витрати й забезпечить відтворення капіталу до 15% прибутку
Світове споживання кукурудзи за останні роки досить помітно збільшилося і в майбутньому буде надалі збільшуватися з огляду на зростання потреб тваринництва і виробників біопалива. Про це свідчить експертний аналіз останніх даних дослідження інформації FAO-AMIS
Тогорічне падіння врожаю олійних культур через посуху та зростання цін на глобальних ринках призвели до різкого подорожчання соняшника. Українські фермери не поспішали продавати свої врожаї, але перетримали товар та зазнали певних збитків. Що очікувати цього року? Розповідає Сергій Феофілов, генеральний директор «УкрАгроКонсалт».
Економічний гектар - Вівторок, 26 жовтня 2021 14:25

Агроіндустрія меду

Виробництво меду демонструє стійку тенденцію зростання з року в рік. Водночас на ринку меду існують організаційно-технологічні й економічні негаразди. Ці проблеми передусім пов’язані з особливостями виробництва та збутом продукції, а також зниженням рентабельності.
В умовах кліматичних змін і кон’юнктури ринку агробізнес усе частіше починає застосовувати інноваційні стратегії диверсифікації видів економічної діяльності. У вказаних стратегіях значну роль відведено нішевим сільськогосподарським культурам.
Гречка належить до стратегічних сільськогосподарських культур, які забезпечують продовольчу безпеку вітчизняного аграрного ринку. Культура є цінним попередником у сівозміні, а економіка її вирощування має гарантовану прибутковість.
Великі агрокомпанії України торік були більш прибутковими, ніж малі та середні господарства
Глобальні кліматичні зміни призводять до зниження сталого виробництва аграрної продукції, а також посилення уваги світової спільноти до проблем забезпечення продовольчої безпеки, що вимагає нових підходів адаптації агробізнесу до нових умов діяльності. Міжнародна організація із сільського господарства та продовольства ООН (FAO) нині активно впроваджує стратегічний план дій з адаптації сільського господарства…

Please publish modules in offcanvas position.