Компанія «Сингента» впроваджує унікальну фінансову програму «Підтримка XXL»

Компанія «Сингента» впроваджує унікальну фінансову програму «Підтримка XXL»

/ Фінансування АПК / Понеділок, 30 листопада -0001 02:02

Всім зрозуміло, що мало виростити добрий урожай — треба його ще й продати вдало. І для багатьох господарств вже стало зрозуміло, що компанія «Сингента» допоможе як виростити, так і вигідно реалізувати продукцію, адже в портофоліо провідного світового виробника є не лише високоякісні ЗЗР та насіння, а й ефективні фінансові рішення. З цього літа їх перелік якісно зростає завдяки новій програмі «Підтримка XXL».

 

Як підкреслюють фахівці «Сингента», компанія не заробляє грошей на торгових операціях із сільгосппродукцією, це не її завдання. Але вкладаючи кошти в ці програми, компанія інвестує у стабільний розвиток агровиробників, дозволяє господарствам впевнено планувати свою господарську діяльність попри коливання цін на глобальних сировинних ринках та непросту макроекономічну ситуацію в країні. І, відповідно, аграрії мають змогу обирати кращі технології та продукти для свої полів.

 

Управління ризиками заради розвитку

На прес-зустрічі, присвяченій запуску програми «Підтримка XXL», експерти поділилися актуальною інформацією про світовий ринок cільгоспродукції, його тенденції та перспективи, проаналізували вплив основних макроекономічних показників на подальший розвиток економіки та аграрної галузі, цінову кон’юнктуру стосовно основних для українських аграріїв культур.

 

На рівень цін в Україні впливає чимало факторів, насамперед глобального характеру. «У світі попит на продовольчу пшеницю досить значний, і Україна здатна конкурувати на цьому ринку, — підкреслила аналітик компанії Agritel Олександра Суслова. — Ми прогнозуємо збільшення цін на пшеницю цього сезону, тому що очікується зниження виробництва в основних 8 експортерів, зокрема в США. А якщо таке відбувається, це впливає на ціни на біржі Чикаго, останнє позначається на цінах на Euronext, а відтак, і на нас».

 

Такі складні кореляції й тенденції спостерігаються на ринку ячменю, кукурудзи, ріпаку… Коливання цін на сільгосппродукцію можна приблизно спрогнозувати, але цим потрібно займатися на високому професійному рівні, щодня приділяючи цьому увагу. Та навіть і тоді від ризиків ніхто не гарантований. А непроста ситуація у країні, вірогідність валютних коливань тощо ще більше ускладнюють завдання реалізувати продукцію за максимально вигідною ціною для українського виробника, інвестувати кошти у подальший розвиток.

 

Розуміючи це, компанія «Сингента» вже декілька років реалізує низку програм у рамках «Фінансових рішень». «Наше завдання — дати сільгоспвиробникам можливість управляти своїми ризиками, ефективно і з упевненістю інвестувати в сільське господарство,  — підкреслила керівник напряму фінансових рішень у компанії «Сингента» на території СНД Хелен Фейрлемб. — За допомогою цих програм ми намагаємося вирішити питання вигідної реалізації сільгосппродукції (за скільки і як продати), управління урожайністю не тільки за допомогою технологій компанії «Сингента», але і через страхові програми... Ми теж певним чином фінансуємо сільгоспвиробників  — не тільки надаємо товарний кредит, а й допомагаємо завдяки програмі аграрних розписок полегшити фінансування оборотного капіталу господарств».

 

Постійний ризик, який супроводжує господарську діяльність агровиробників,  — це втратити навіть не на збиранні врожаю, а на його продажу. Недарма говорять, що найнебезпечніший варіант — це продавати під час жнив. Рік на рік не доводиться, обстановка змінюється, можуть трапитися зміни на ринку, які вплинуть на ціну і зроблять її нижчою. Фахівці особливо підкреслюють, що коли ви думаєте, як продавати, не потрібно опиратися лише на досвід минулого року, а слід розраховувати свою прибутковість, мати чітке уявлення, на що ви як сільгоспвиробник очікуєте, як хочете сформувати майбутній оборотний капітал, реалізувати свій інвестиційний план.

 

Нові горизонти для агросектору

Не дивно, що з кожним роком кількість агровиробників, які користуються фінансовими інструментами компанії «Сингента», зростає. Якщо взяти, наприклад, форвардну програму «Форвард Плюс», то в 2014-му в ній взяли участь 6 господарств, а цьогоріч подали заявку вже 40. Чимало клієнтів, які починають з однієї простої програми, користуються далі більш складними фінансовими інструментами від компанії «Сингента». «Я сама спостерігала, як ці клієнти, наші партнери з бізнесу, розвивалися, зростало їх знання ринку, знання як продати, як використовувати цінові тенденції на свою користь», — говорить Хелен Фейрлемб.

 

А програма «Підтримка XXL» водночас достатньо проста і дуже вигідна. Вона впроваджується у рамках концепції «Нові горизонти». Зі слів фахівців, метою є продемонструвати нові горизонти, можливість працювати по-новому, тому що Україна  — це одна з важливих країн для світового сільськогосподарського ринку. І ця фінансова програма розрахована не тільки на великі агрохолдинги, а на всіх. Як кажуть, тут не розмір господарства має значення, а склад розуму.

 

«Наша програма проста, але цим вона дуже добра, тому що знімає стрес сільгоспвиробника. Є можливість продати ранні зернові культури, й отримати премію, — наголошує Хелен Фейрлемб. — У нас є різні контракти, різні форми роботи. Ми працюємо за договором комісії, за звичайним договором купівлі-продажу у гривні з ПДВ, можемо працювати на базисі CPT (доставка в порт), FCA (завантаження у вагон на залізничній станції) або ж просто EXW (перепис на елеваторі).

 

Наше завдання — зробити співпрацю за цією програмою для кожного сільгоспвиробника зручною та вигідною.

 

«Підтримка XXL» надає безпрецедентну на ринку низку переваг. Так, виробник отримує грошову надбавку до ринкової ціни за 1 тонну зерна в розмірі до 15 доларів США в гривневому еквіваленті (премія залежить від дати укладання контракту), що забезпечує йому формування доходу, еквівалентного депозитній ставці на валютні вкладення, розміром до 18% річних. Окрім того, програма гарантує фіксований курс долара на продукцію компанії «Сингента», можливість отримати передоплатні ціни на насіння й ЗЗР компанії згідно з ціновою пропозицією партнера-дистриб’ютора, інформаційний і технічний супровід протягом виконання експортних операцій.

 

«Коли фермер до нас приходить і хоче продати свій товар, ми виступаємо у ролі брокера, це означає представництво його інтересів. Ми телефонуємо усім трейдерам, яких вважаємо надійними, стабільними, — говорить Хелен Фейрлемб. — Ми намагаємося шукати для будь-якого сільгоспвиробника найкращу ціну, найкращі умови договору. У нас є постійні партнери, вони додаються. Крім того, ми нпрагнемо що-небудь виторгувати для нашого сільгоспвиробника. Дивимося на надійність партнера. Намагаємося захищати інтереси аграрія, адже це наша роль… Бажання будь-якого аграрія — вийти на експорт. І наші програми також дають їм цю можливість».

 

Це той випадок, коли розмір премії дійсно має значення. І не тільки. Якщо підсумувати, то Програма «Підтримка XXL» — це вигода, зручність, стабільність для господарства. Агровиробники отримують добру ціну на свій урожай, таким чином, визначаючись із джерелами фінансування своєї діяльності на наступний аграрний сезон, отримують продукти провідної світової компанії зручним для себе способом, можливість впевнено планувати свою роботу на майбутнє. І це, поза сумнівом, має велике значення.

 

Програма «Підтримка XXL»

З 26 червня 2017 року компанія «Сингента» запроваджує нову програму «Підтримка XXL» від «Фінансових рішень» для підтримки сільгоспвиробників, яка дає можливість аграріям отримати премію на зернові культури до 400 грн/т та забезпечити себе якісним насінням і ЗЗР на нову посівну кампанію.

ВИМОГИ ДО УЧАСТІ В АКЦІЇ:

 

  • Право на участь у програмі акції надається сільгоспвиробникам, які займаються виробництвом такої сільгосппродукції: пшениця, ячмінь, кукурудза та ріпак.

 

  • Учасник має право отримати премію до ринкової ціни на продукцію до 15 доларів США у гривневому еквіваленті або ваучер розміром до 400 грн за кожну тонну відвантаженої продукції, який гарантує йому знижку на товари, що їх постачає дистриб’ютор за умови участі учасника в акції та виконання ним усіх вимог, передбачених цією програмою, зокрема (але не обмежуючись):

    • приєднатися до програми лояльності шляхом підписання з організатором договору купівлі-продажу продукції учасника або договору комісії у період з 26.06.2017 до 31.12.2017;

    • здійснити поставку або передачу на комісію продукції у період з 01.07.2017 до 31.12.2017 в кількості, за одним правочином, на таких умовах базису поставки (в трактуванні ІНКОТЕРМС 2010) не менше ніж:

- FCA або СРТ — 500 метричних тонн

- EXW (перепис на елеваторі) — 200 метричних тон.

 

  • Укласти, але не раніше як 01.10.2017 із дистриб’ютором та організатором тристоронній договір відступлення права вимоги оплати за договором купівлі-продажу продукції або за договором комісії, на підставі якого учасник відступає дистриб’ютору право вимоги оплати від організатора за продукцію учасника (далі — договір відступлення із дистриб’ютором).

 

  • Придбати товари у дистриб’ютора в період з 01.10.2017 по 01.07.2018.

 

  • Сума відступлення за договором відступлення із дистриб’ютором повинна становити не менше, ніж вартість 20 % кількості продукції, поставленої або переданої згідно з договором купівлі-продажу або договором комісії.

Теги

 

 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Енергетична безпека: Електричні мобільні сховища від Emost AG (Швейцарія) – це унікальні акумуляторні генератори промислового класу потужністю 50 та 100 кВт, які дозволяють забезпечити промислові та господарські об’єкти, будівельні майданчики чи оперативні аварійні служби мобільним безшумним джерелом живлення.
Енергетична безпека: Електричні мобільні сховища від Emost AG (Швейцарія) – це унікальні акумуляторні генератори промислового класу потужністю 50 та 100 кВт, які дозволяють забезпечити промислові та господарські об’єкти, будівельні майданчики чи оперативні аварійні служби мобільним безшумним джерелом живлення.
19 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.