Ідеї & тренди

Глобальні зміни клімату тривожать уже не лише науковців, але й агровиробників. Адже через аридизацію кліматичних умов 17 регіонів України перетворилися на зони ризикованого землеробства.
Згадаймо, ще якийсь десяток років тому ягідний бізнес багатьма не сприймався як щось серйозне. Нині ж це ціла велика індустрія з доволі складним власним виробництвом і переробкою, експортом та логістикою. Світовий тренд екологізації харчування та життя, який, нарешті, захопив і українського споживача, забезпечує ягідництву привабливі перспективи розвитку.
Амарант — дієтичний продукт, оскільки в ньому немає цукру. Від продуктів всіх злакових культур він відрізняється відсутністю глютену, що робить його основою для продуктів харчування хворих на целіакію.
Україна завдяки натуральності вітчизняної продукції має шанси завоювати нові ринки Європи.
Відомо більше 100 видів амаранту. Він зустрічається як бур’ян, часто називають його щириця. У той же час амарант є найдавнішою зерновою культурою, що вирощується у багатьох країнах.
Етап становлення органічного виробництва в Україні, вочевидь, дещо затягнувся. Вже й законодавство відповідне створене, і агротехнології відпрацьовані, і нехімічні ЗЗР надходять на національний ринок у достатній кількості.
Серед ефіроолійних культур в Україні коріандр займає перше місце.
Амарант — рослина, яка характеризується високим вмістом корисних речовин. Та головною принадою її є унікальна за своїм складом олія. Найближчим часом вона може скласти гідну конкуренцію сої.
Ідеї & тренди - Вівторок, 05 березня 2019 14:57

Органічна Україна

Органічне сільське господарство стало невід’ємною частиною аграрної практики по всьому світі. Вирощення органічної продукції в Україні — досить новий та надзвичайно перспективний напрям, який має позитивну тенденцію до зростання. Про це свідчить динаміка збільшення площ для органічного виробництва та кількість відповідних агроформувань.
Давні мешканці Америки називали амарант «зерном богів» — ця рослина була основою їх харчування. Нині амарант і продукція з нього широко розповсюджені в усьому світі. В Україні він досі вважається нішевою культурою. Проте Олександр Дуда, голова Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції, вважає, що настав час впустити його до раціону…
Споживання ягід у всьому світі зростає щороку. Сьогодні полуничний ринок — один із найбільш високодохідних серед свіжих фруктів.
Продуктивність смородинової плантації багато в чому залежить від комплексу агротехнічних заходів у перший рік після посадки кущів та ефективної боротьби із захворюваннями та шкідниками.

Please publish modules in offcanvas position.