agro business 160 160

John Deere знову запалює зірки

/ Механізація АПК / Вівторок, 05 листопада 2013 14:29
Світовий лідер з виробництва сільськогосподарської техніки презентував у Берліні (Німеччина) нові машини й агрегати та провів їх демонстраційне випробування у польових умовах.

 

altЛідером стати легше, ніж потім утримати лідерську позицію. Ця відома теза уповні стосується і сучасного стану ринку агротехніки, де за право бути першим змагаються компанії світового рівня, виробники з добрим іменем та бездоганною історією. Лідером серед лідерів упевнено можна назвати John Deere - компанію, що вже 176 років випускає машини та обладнання для сільського господарства, будівництва, лісозаготівель та садово-паркового господарства. Досить сказати, що чистий прибуток компанії у третьому кварталі поточного року становив $997 млн, а продажі підрозділу сільськогосподарської й садово-паркової техніки зросли на 16 % за той самий період.
 
Щоб утримати і зміцнювати лідерські позиції, компанія наполегливо працює над розвитком, оновленням та вдосконаленням модельного ряду техніки. І щоб заявити про свої новації, систематично збирає своїх партнерів, дилерів та журналістів. Два роки тому у Лісабоні відбулося широкомасштабне представлення продуктів John Deere, де акценти робилися на техніці преміум–класу для великих підприємств. Цього року зустрічі відбулися у Берліні в кінці серпня та на початку вересня. Їх метою було презентувати техніку - 2014: нові й оновлені продукти компаніїї. Побував там і «Агробізнес Сьогодні»
 
alt«Ми прагнемо допомогти клієнтам підвищити ефективність роботи і забезпечити оптимальний вибір, задовольнити їх індивідуальні потреби,- заявив Крістоф Віггер, віце-президент з продажів і маркетингу Deere & Company. У міру поліпшення продуктів преміум -класу і розширення асортименту для малих, середніх та спеціалізованих фермерських господарств, ми починаємо використовувати триступеневий підхід до залучення нових клієнтів у нашому регіоні».
 
Що це за підхід? Перший з цих кроків передбачає оновлення великогабаритного устаткування John Deere з метою підвищення продуктивності і зручності його експлуатації. Нові технології трансмісії і поліпшення комфорту оператора роблять трактори серії 8R ще більш привабливими для фермерів. Це стосується й конструктивних доповнень для комбайнів серій W і S. Для цих високопродуктивних машин John Deere пропонує нові рішення FarmSight, покликані ще більше підвищити продуктивність і знизити експлуатаційні витрати.
 
Другий крок полягає у розширенні асортименту тракторів John Deere малого та середнього розміру. Це сім нових продуктових лінійок з Мангейма - міста у Німеччині, де вони виготовляються: від тракторів найменш габаритної серії 4M до компактної 6M. Тільки в сегменті 80-120 к. с. компанія пропонує 27 нових моделей.
 
«Також компанія розробила нові моделі прес–підбирачів 400 серії з фіксованою камерою для особливих потреб всіх типів клієнтів.
 
Спеціально для країн СНД John Deere постачатиме плуги від Gr?goire - Besson. Вироблятюься вони в Німеччині і доповнюють нашу лінійку техніки для обробітку культур у цьому регіоні»,- додав Крістоф Віггер.
 
Дуже важливо, що презентації оновленої лінійки техніки John Deere відбувалися не лише в експоцентрі, а й безпосередньо у полі. В «тепличних» умовах експозиції була можливість оглянути будь-який вузол чи конструктивну систему машин. А для бажаючих були організовані тест-драйви демонстрованої техніки на полігоні. Поле показало усі переваги нових машин John Deere, можливість використання їх для різних систем землеробства. Це були найрізноманітніші агрегати: для обробітку ґрунту, удобрення, обприскування, поливу - аж до техніки для збирання урожаю.
 
Очевидно, що John Deere багато уваги приділив саме заповненню вільних позицій у своєму портфоліо, тобто у продуктовій лінійці техніки - щоб пропонувати споживачеві ще більше машин і комплексних рішень.
 
Більшість представлених у Берліні машин-зірок численні українські аграрії матимуть змогу оцінити вже наприкінці жовтня під час виставки «ІнтерАгро 2013» у Києві.
 
Трактори
Універсальні трактори серії 6M John Deere мають ще більш високі показники потужності, функціональності і зручності для оператора, ніж попередні моделі серії 6030. Нова серія включає моделі потужністю 150 і 170 к. с.
 
altМоделі 6150M і 6170M обладнані 6,8 - літровими шестициліндровими двигунами PowerTech Е, які спроектовані з урахуванням саме тих навантажень, з якими повинен справлятися трактор цього сегменту потужностей. Система вприскування й дозування палива забезпечує високу економічність.
 
Удосконалена кабіна містить повністю нову панель приладів із вбудованим дисплеєм бортового комп’ютера, що полегшує настройку машини.
 
Перевірені в експлуатації коробки передач і PowerQuadPlus AutoQuad Plus забезпечують високу продуктивність і плавне перемикання передач, яке стало ще простішим завдяки кнопці зчеплення на важелі управління трансмісією.
 
Гідравлічна система з компенсацією по тиску і потоку з функцією контролю навантаження дозволяє використовувати до чотирьох задніх і трьох середніх селективно–контрольних клапанів. Гідравлічний насос забезпечує швидкість потоку до 114 л/хв.
 
 
Підвищити універсальність і продуктивність машини дозволить заводська установка передньої навіски, а також фронтального навантажувача John Deere H360, спроектованого спеціально для цієї серії тракторів.
 
John Deere випускає нові трактори серії 6М на ринки 27 країн Європейського Союзу, а також на ринок України та країн СНД.
 
altКолісні та гусеничні трактори John Deere серій 8R і 8RT. Нова серія 8R складається з п’яти тракторів потужністю 270, 295, 320, 345 і 370 к. с. та гусеничні версії 8RT потужністю 320, 345 і 370 к. с.
 
Новації серії 8R дозволяють підвищити ефективність і продуктивність тракторів. Оновлення включають у себе широкі рейки зчеплення для спрощення з’єднання знарядь. Підвищена ефективність пристроїв, які використовують знижені оберти двигуна. Новий вал відбору потужності також більш простий у використанні, а гідравліка дозволяє легше і швидше підключати знаряддя і налаштовувати їх з кабіни.
 
Трактори 8R мають покращену передачу потужності на землю завдяки шинам групи 49, що забезпечують ще більшу площу контакту, меншу пробуксовку і менше ущільнюють грунт.
 
Трактори цієї серії будуть випускатися з трансмісією e23, що має 23 передачі вперед і 11 назад та обладнані системою EfficiencyManager, що дозволяє оператору попередньо задати робочу швидкість і допомагає заощадити паливо.
 
При кожному перемиканні передачі оператор може плавно збільшити швидкість трактора на 15 відсотків, навіть при повному навантаженні. Залежно від завдання, трансмісія може використовуватися в трьох різних режимах: ручному, режимі користувача й автоматичному.
 
Кабіна CommandViewIII обладнана сидінням, що повертається на 40 градусів, з подовженою задньою спинкою для підвищеного рівня комфорту. Кабіна обладнана ламінованим склом для безпеки і зниження рівня шуму, а також холодильником для зберігання продуктів і напоїв.
 
Інтегровані системи дозволяють використовувати технологію FarmSight від JohnDeere.
 
Комбайни
Комбайни John Deere серії S матимуть серйозні функціональні поліпшення.
 
Всі моделі серії S з ротором variable stream будуть обладнані новим бітером, що створює більш якісний і рівномірний потік рослинної маси в зону подачі завдяки більшим отворам між рядами ріжучих пластин. Це дозволить підвищити загальну продуктивність машини, а також покращити якість соломи.
 
altНова система очищення EvenMax від John Deere надає переваги, такі як здатність забезпечити рівномірну подачу на схилах і максимальну інтенсивність повітряного потоку для більш ефективного відділення очищеного зерна. Подвійне верхнє решето, що регулюється, також дозволяє оператору краще управляти хвостовими навантаженнями.
 
Унікальна система контролю втрат зерна для комбайнів серій W та S обладнана новим цифровим процесором і дисплеєм VisionTrac, який забезпечує оператора більш точною інформацією про втрати зерна і дозволяє оптимізувати роботу комбайна.
 
Інтерактивна система регулювання комбайна (ICA) дозволяє максимально оптимізувати комбайн та підвищує продуктивність. Щоб забезпечити простоту використання системи, вона інтегрується в дисплей на підлокітнику.
 
Незалежно від того, що важливіше для оператора - якість зерна, пропускна здатність чи якість соломи - забезпечується пряма передача інформації про зміни продуктивності. В результаті система забезпечує значну економію і гарантію якості під час усього збирального сезону, незалежно від культури.
 
altНові комбайни John Deere, обладнані трансмісією ProDrive, яка здійснює електронне управління обертами двигуна відповідно поточного навантаження, що допоможе значно зекономити паливо.
 
Комбайни John Deere серій W в 2014 році будуть обладнані передовою системою обробки пожнивних решток. Наприклад, для переходу від зернових до кукурудзи оператору просто потрібно зменшити швидкість розкидача.
 
Нові універсальні жатки John Deere 600X з висувними ножами мають функції, які допоможуть заощадити час і дозволять перетворити жатку для різних видів культур всього за вісім хвилин. Жатки 600X випускаються з шириною різання від 6,7 до 12,2 м і розташуванням столу від 400 до 1200 мм, на них встановлюється до 6 датчиків висоти для точного копіювання рельєфу, система автоматичного налаштування столу, швидка і надійна система регулювання шнека.
 
Інтелектуальні опції
Система John Deere JDlink, випущена три роки тому, сприяє збільшенню часу безвідмовної роботи обладнання та скороченню виробничих витрат, що, в свою чергу, збільшує рентабельність бізнесу клієнтів. Багато машин John Deere вже з заводу оснащені ISOBUS, компонентами системи точного землеробства GreenStar або AutoTrac, завдяки чому в польових умовах можна з легкістю встановити і налаштувати автоматичну навігацію.
 
FarmSight вигідна як з точки зору оптимізації управління обладнанням, так і з точки зору прийняття оптимальних рішень в бізнесі клієнта.
 
Керуючись звітами JDLink дилер може рекомендувати клієнту режими роботи, що дозволять значно скоротити виробничі витрати.
 
Для клієнтів компанії розроблено веб-портал MyJohnDeere.com, що дозволяє їм отримувати доступ до програм і бізнес-додатків, які допоможуть приймати оптимальні рішення. Серед новинок - додаток «Центр операцій», що дозволяє швидко визначити місце розташування обладнання і відстежити на карті хід виконання робіт окремими машинами.
 

alt

Облікові записи сайту налаштовані таким чином, що тільки клієнт може керувати доступом до даних.
 
Прес-підбирачі
Нові компактні прес-підбирачі з фіксованими камерами F440E і F450E - це гарне рішення для невеликих господарств. Вони ідеально підходять для використання з тракторами John Deere серії E і формують тюки з високою щільністю і діаметром 1,2 або 1,5 м. Конструкція камери включає конвеєр, який відмінно працює як з сіном, так і з соломою.
 
Прес-підбирач з фіксованою камерою F440M, призначений для малих і середніх господарств, яким потрібна універсальна машина для заготівлі на сезон від 1000 до 3000 паків сіна, силосу або соломи.
 
Прес-підбирач із фіксованою камерою F440R та прес-підбирач з обмоткою паків у плівку C440R підходять для великих господарств, що заготовляють більше 3000 паків за сезон і зосереджені на виробництві силосу.
 
Плуги
Компанія John Deere уклала угоду з підприємством Gr?goire - Besson на продаж повної лінійки плугів виключно на ринках країн СНД.
 
Ця нова лінійка напівнавісних оборотних плугів з с жорсткою або гнучкого рамою для оранки в борозні або поза нею.
 

alt

Плуги John Deere, що будуть виготовлятися в місті Бад-Ессен (Німеччина), доповнять поточну лінійку обладнання для оранки ґрунту. Таке розширення продуктової лінійки дозволить забезпечити зростаючі потреби великих землеробських господарств знаряддями для традиційних технологій.
 
Оборотні плуги 3810 і 3910 - дві моделі компанії John Deere, конфігурація яких варіюється від 5 до 13 корпусів. Всі плуги характеризуються просвітом під рамою 76 см, відстанню між відвалами 100 см і можливістю вручну налаштувати ширину борозни від 35 до 50 см.
 
Моделі 3810 і 3910 в стандартній комплектації обладнані системою гідравлічного регулювання ширини передньої борозни і за необхідності можливе перемикання режимів між оранкою в борозні або поза нею. Новий асортимент плугів John Deere підходить для тракторів серій 7030, 8R і 9R.
 
Косарки-плющилки
Нові косарки-плющилки John Deere 630/ 635 і 830 / 835 спроектовані з урахуванням вимог від невеликих ферм до крупних господартсв. Вони доступні з робочою шириною 3 і 3,5 м. Посилені рами, великі шини, модернізовані трансмісії та унікальний модульний ріжучий апарат покликані забезпечити надійність і високу продуктивність.
 
alt
 
Збалансована конструкція косарок і високий кліренс підвищують прохідність і продуктивність, а нова система плаваючої підвіски дозволяє машинам точно повторювати рельєф.
 
Обприскувачі
Причіпні обприскувачі моделей M700 i та M900 i були спеціально розроблені, щоб задовольнити вимоги невеликих фермерських господарств, які обробляють поля площею від 75 га.
 
Обприскувачі серії M700 доступні в стандартній версії з ємкістю бака 2400, 3200 або 4000 літрів. Потрійна складана штанга має ширину 30 м. Обприскувачі серії M900 мають високу швидкість заповнення, велику ємність бака: 5200 або 6200 літрів, надійні сталеві штанги шириною від 24 до 40 метрів.

alt

Обприскувачі M900i обладнані шиною ISOBUS, тому машини можуть підтримувати зв’язок з трактором і використовувати як опцію інтелектуальні рішення John Deere. До них відносяться, зокрема, лічильник заповнення бака рідиною, який допомагає оператору розрахувати правильний обсяг поповнення, а також система автоматичного управління висотою і нахилом штанги BoomTrac і програма для документування FieldDoc.
 
На обприскувачах серії M також є опція автоматичного відключення секцій штанги за допомогою GPS-навігації.
 
Компактний дисплей 1100 зрозумілий і зручний для користування. Оприскувачі M900i пропонують управління форсунками з кабіни, що дозволяє оператору вибирати необхідні форсунки на ходу.
 
Коментар виробника
 
altДірк ШТРАТМАННрегіональний директор з продажіву країнах СНД
- Бог витратив трохи більше часу на Україну, коли створював цей світ. Ми дивимося на багаті українські чорноземи і розуміємо, який великий потенціал вони несуть. Також Україна має такі переваги, як великі професійні господарства та людей, що мають дух підприємництва. Тому ви зможете досягти великих успіхів. John Deere пишається, що ми у цьому бізнесі разом з українськими фермерами. За паспортом я німець, по духу - європеєць і я певен, що Україна - частина Європи. John Deere в Україні не тому, що це політично вигідно. Просто ми хочемо, щоб українські фермери мали новітні технології, що дозволять забезпечити зростаючі потреби в їжі не тільки своєї країни, а й усього світу.
 
Девізом нашого зібрання є гасло Leaping Ahead - «Прямуючи вперед». Зазвичай на шляху прогресу робляться повільні кроки… Leaping Ahead означає, що ми робимо великий стрибок вперед. І це скоро відчують наші українські клієнти. За 5 років, що минули з часу, коли в Україну зайшла компанія John Deere, тут закладено надійну базу, сформовано дилерську мережу. Завдяки щоденній роботі з партнерами і клієнтами ми вже краще розуміємося на українських реаліях. І тепер хочемо більше уваги приділити якісному сервісу й задоволенню зростаючих потреб клієнтів.
 
Саме з урахуванням цих побажань ми заповнюємо нішу у сегменті тракторів потужністю 80-120 к. с. Хочемо, щоб такий трактор був у кожному селі, а в перспективі - на кожній фермі. Саме реагуючи на запити клієнтів, через 176 років після випуску першого плуга John Deere повертається до поставок на ринок тих-таки плугів. Не заперечуючи здобутків мінімального обробітку, ми ставимося до традиційної оранки в тому числі як до філософської категорії. Плуг в арсеналі землероба має бути. З іншого боку, стратегічними для нашої компанії є сучасні інформаційні технології, такі як стратегія FarmSight. Тобто щороку ми або відкриваємо нові напрями діяльності, або покращуємо вже існуючі.
 
Ті новинки, що представлені в рамках цього заходу, - тільки початок. У найближчій перспективі John Deere запропонує ще багато нового і революційного.
 
altІгор КУТОВИЙгенеральний директор ТОВ «Джон Дір Україна»
- На посаді кантрі-менеджера в Україні я працюю відносно недавно, але оскільки John Deere системна компанія, не може бути різниці між попереднім і наступним керівництвом з основних питань. Цінності і філософія одні й ті ж повсюди. Є стандарти, під які підбираються люди, тому на відповідних посадах у різних країнах вони часто по-хорошому схожі. На сьогодні в головному офісі John Deere Україна працює близько 30 співробітників, і їх кількість буде рости. Робота дуже цікава, зі своєю специфікою.
 
Розширюючи бізнес в Україні, ми й надалі підтримуватимемо дилерську мережу, зокрема у західних областях є необхідність її розвинути. Розвивати її може як хтось із існуючих дилерів, так і нова компанія, що відповідатиме нашим вимогам.
 
У соціальному плані John Deere реалізує програму співпраці з аграрними університетами всієї країни. Нещодавно компанія John Deere подарувала НУБіПу трактор 7130. Також плануємо читати лекції, призначати стипендії кращим студентам. Це дуже важлива для нас задача. Чому? Річ у тому що не може бути нашого розвитку у відриві від країни. Буде розвиватись країна - значить буде розвиватись і наш бізнес.
 
Коментарі дилерів
 
altБорис САПОЖКОВдиректор компанії «Юпітер 9 Агро Сервіс»
- Бути ділером John Deere дуже цікаво. Компанія виробляє високотехнологічну сучасну продукцію. І на відміну від інших виробників, які випускають просто машини (трактори, комбайни), John Deere виробляє технології. Обладнанням, що випускає John Deere, можна повністю закрити, наприклад, вирощування якоїсь із культур. Це робить компанію високо конкурентною на ринку. Відповідно, маючи такі переваги, John Deere пред’являє високі вимоги дилерам. Техніка John Deere повинна обслуговуватися швидше і якісніше, ніж техніка інших марок. Дилер повинен мати власні фінансові й організаційні ресурси, щоб тримати склади зап-частин в об’ємах, необхідних для забезпечення свого регіону. Для прикладу скажу, що в Росії, де ми працюємо довше ніж в Україні, на складах є у наявності не менше 10000 найменувань запчастин. На виконання заказу клієнта на вузол машини навіть найвищої складності у нас іде максимум тиждень. А у більшості випадків ми закриваємо потребу клієнта протягом 1-2 діб. Я певен, що у короткому часі в Україні ситуація стане ще кращою, оскільки країна ближча до Європейських логістичних центрів John Deere.
 
Сільгоспвиробники будуть у дуже виграшному становищі, обравши у партнери цю компанію. John Deere стимулює дилерів створювати сучасні центри продажів і сервісу, але встановлює жорсткі стандарти на утримання цих центрів, що вимагає інвестицій. В Україні ми працюємо в 3 регіонах: Сумщина, Чернігівщина, Черкащина. Закінчуємо обладнання приміщень під дилерські центри. З ростом ринку плануємо будувати потужні дилерські центри з повним спектром послуг для клієнтів. За великим рахунком наше завдання - разом з John Deere домінувати у регіонах нашої відповідальності.
 
І сказати, що з John Deere працювати легко, буде не зовсім правильно, але працювати почесно і цікаво.
 
altОлександр ДОВГИЙдиректор з продажів ТОВ «Агротек»
- Ми вже розмістили замовлення на презентовану тут техніку через систему онлайн-замовлення, яка дозволяє вже в червні замовити моделі наступного року. А з січня-лютого техніка буде в Україні. А на нові трактори серії 8 і чекаємо на них навіть раніше - в грудні поточного року. На трактори серії 6М і 6В ми вже маємо перші контракти, так продано 3 одиниці трактора 6170М. І дуже приємно, що клієнти вже самі починають відстежувати новинки і прагнуть вкладати гроші в найсучасніші моделі. Така ж ситуація і з обприскувачами. Не зважаючи на досить високу ціну, клієнти прагнуть купувати нові моделі.
 
Серед представлених тут машин виокремлю виведення на ринок тракторів серії 6В, це зовсім нові машини у лінійці John Deere. Але й у інших моделях помітно ряд дуже прогресивних новацій, починаючи від кабіни, закінчуючи ходовою частиною.
 
Незалежно від країни, де може збиратися техніка незмінною є висока якість, гарантована стандартами John Deere. Наприклад, трактори серії 6Д збираються у Мексиці. І ми мали деяку тривогу у зв’язку з цим. Але розпродавши всю партію у 44 трактори, ми не мали особливих проблем у післяпродажний період.
 
На сьогодні Агротек має 10 сервісних центрів, які знаходяться у головних зонах відповідальності. І нині стоїть завдання розвивати цю мережу, скоротити відстань між ними до 150 км та менше. Також ми працюємо з великими господарствами та агрохолдингами за системою Trade-in. Ще на етапі укладання угоди ми домовляємося про зворотній викуп техніки після відпрацювання 12000 мотогодин. Ще один напрям розвитку нашого сервісу - консервація техніки на зиму. Клієнти оцінили вигоду такого підходу, бо усі операції виконуються у відповідності до вимог  John Deere. І нарешті ми активно будемо розвивати мережу складів запчастин. Таким чином, на сьогодні Агротек займається не тільки продажами машин та поставками запасних частин, а й має усі умови для ремонту та обслуговування техніки.

 

 28 березня 2024
Закупівельні ціни на кукурудзу в портах Чорного моря протягом тижня виросли на 8-10 $/т до 154-156 $/т або 6600-6650 грн/т на тлі активного експортного попиту, зростання курсу долара на міжбанку та стримування продажів виробниками.
Закупівельні ціни на кукурудзу в портах Чорного моря протягом тижня виросли на 8-10 $/т до 154-156 $/т або 6600-6650 грн/т на тлі активного експортного попиту, зростання курсу долара на міжбанку та стримування продажів виробниками.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
28 березня 2024
 28 березня 2024
У лютому 2024 року середня споживча ціна на м’які жирні сири в Україні зросла на 2,6% – до 185,9 грн/кг проти 181,13 грн/кг у січні.
У лютому 2024 року середня споживча ціна на м’які жирні сири в Україні зросла на 2,6% – до 185,9 грн/кг проти 181,13 грн/кг у січні.
28 березня 2024
 28 березня 2024
За запитом благодійного фонду «Мурашки» в рамках соціального проєкту «Добро в дії» від ТМ «Добродія» відправили продукцію для подальшої передачі військовим на передову.
За запитом благодійного фонду «Мурашки» в рамках соціального проєкту «Добро в дії» від ТМ «Добродія» відправили продукцію для подальшої передачі військовим на передову.
28 березня 2024
 27 березня 2024
Протягом минулого тижня на українському експортному ринку соняшникового шроту спостерігалось підвищення цін, що зумовлено активним попитом на нього та різким збільшенням обсягів експорту.
Протягом минулого тижня на українському експортному ринку соняшникового шроту спостерігалось підвищення цін, що зумовлено активним попитом на нього та різким збільшенням обсягів експорту.
27 березня 2024
 27 березня 2024
KSG Agro розробив проєкт будівництва нового заводу для сортування, переробки та утилізації наслідків руйнацій внаслідок ракетних атак на Херсонщині. Запланований строк реалізації проєкту – 2,5 роки, а загальний бюджет будівництва складе 8 млн дол.
KSG Agro розробив проєкт будівництва нового заводу для сортування, переробки та утилізації наслідків руйнацій внаслідок ракетних атак на Херсонщині. Запланований строк реалізації проєкту – 2,5 роки, а загальний бюджет будівництва складе 8 млн дол.
27 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.