Володарі кілець. Та інших запчастин

/ Механізація АПК / П'ятниця, 07 лютого 2014 13:03
Віктор БОРЗНЕНКО, спеціально для "АС"
Окремі деталі машин, навіть найбільш надійних, зношуються і потребують заміни. Це вже нині - ціла індустрія: забезпечення агровиробника якісними запасними частинами для сільськогосподарської техніки. Хтось постачає оригінальні деталі, хтось - аналоги. Є компанії із широким асортиментом деталей, а є вузькоспеціалізовані. Деякі фірми пропонують комплексні ремкомплекти для комбайна або трактора в одному наборі.

 

Знову мотори гудуть, як і вчора.
Хлопці закрутки закручують круто.
Андрій Малишко
Фінансова криза у світовій економіці, кажуть, минає. В Україні це відчувається слабко. Однак ми бачимо усе-таки щорічне зростання вітчизняного ринку технічного забезпечення аграрного виробництва. Але у цьому процесі є вітчизняна специфіка. В Україні нову сільгосптехніку мають можливість купувати тільки потужні агрохолдинги. Через подорожчання продукції машинобудування дедалі більше розширюється вторинний ринок машин. Середні й малі сільгоспвиробники змушені купувати машини й агрегати, що були у вжитку - походженням з економічно розвинених країн. На один куплений новий комбайн доводиться три-чотири вживаних.
 
altТа навіть у Західній Європі, за свідченням експертів, близько 50 % польових робіт фермерські господарства провадять із тракторами, придбаними на вторинному ринку. Не дивно, що й в Україні працює нині дуже багато вживаної техніки з Європи й Америки. Її використання - це часто-густо оптимальний варіант для аграрія, щоб придбати необхідні агрегати високої якості за прийнятними цінами.
 
Сільгосптехніка - засіб виробництва, що експлуатується у доброго господаря доволі інтенсивно. Деталі агромашин зношуються, відповідно, росте й потреба в якісних запчастинах. Експерти підрахували, що у валовій вартості продукції агровиробництва приблизно 17 % становлять витрати на ремонт і технічне обслуговування, а з них 70 % - на запчастини.
 
Відтак, на ринку матеріально-технічного забезпечення сільськогосподарської галузі України виникло сотні й тисячі компаній, фірм, навіть просто невеликих майстерень і магазинів, що пропонують запчастини імпортного та вітчизняного виробництва до популярних сільськогосподарських машин і агрегатів. Попит на таку продукцію настільки великий, що запчастини до сільгосптехніки виготовляють навіть у деяких виправних пенітенціарних закладах - наприклад, в одеській колонії № 14 та коростенській № 71.
 
Постачання селян технікою, мастильними матеріалами, насінням, добривами раніше часто концентрувалося в межах однієї компанії. Та слід сказати, що у західних країнах давно вже упорядкувалася чітка спеціалізація таких фірм. Є й такі, що торгують запчастинами з діда-прадіда: лише ними, більш нічим іншим. Як-от німецька сімейна компанія «Менке» (Menke), яка вже у четвертому поколінні постачає селянам деталі до сільськогосподарських машин. Зараз уже частіше зустрінеш спеціалізовані фірми й у нас.
 
Знову-таки, спеціалізація може бути широкою або вузькою. Приклад широкої - це група компаній «Техноторг», що є офіційним дилером більше 70 заводів-виробників і представляє на українському ринку різноманітний асортимент техніки, застосовуваної у різних сферах. Вузьку спеціалізацію демонструє, скажімо, підприємство «Втулка в Україні» з Миколаєва. У нього в асортименті втулки, муфти, манжети, кільця, ролики, ущільнювачі та деякі інші деталі з поліуретану. Ми бачимо й фірми, що продають якійсь окремі різновиди запчастин: насоси для гідравліки чи трубки для крапельного зрошення, чи диски для борін. Отже, на ринку зараз є не тільки «володарі кілець», а й усього іншого: будь-яку запчастину віт-чизняні фірмачі готові роздобути або виготовити, якщо забажає замовник, і пропонують якомога ширший спектр деталей для агромашин.
 
Постачальники деталей сільгоспмашин зараз функціонують у кожному регіоні й навіть районі України, тож фермер та агровиробник у разі необхідності можуть звернутися до найближчого з них. Звідки вони узялися? Деякі постали на базі старих радянських МТС - і, маючи ремонтну базу й досвід, успішно діють у нових умовах хазяйнування. Інші ж, наприклад «Франк Лемекс» із Тернополя, одразу утворилися як представництво зарубіжної компанії, що спеціалізується саме на деталях до певних машин.
 
altДехто з торговців запчастинами є авторизованим дилером відомих машиновиробників. Тобто зарубіжні й наші заводи довіряють їм обслуговувати свою торговельну марку. Наприклад, компанія «Лан» представляє відомого виробника тракторів і комбайнів німецьке підприємство Claas. Група «ТріА» є своєрідним технічним «амбасадором» німецьких фірм Amazone та Petkus. Фірма «Агро Темп» авторизовано представляє виробника ґрунтообробної техніки і обприскувачів Lemken. «Рамос» з Рівного найкраще співпрацює із компанією Bellota.
 
Іноді постачальники нової або вживаною техніки самі пропонують також широкий асортимент запчастин до них. Скажімо, група компаній «ТріА» або ж фірма «Автоленд». Дуже важливо, чи є у такої фірми складське приміщення, логістичні софтверні програми. Все це впливає на те, наскільки швидко може відбутися замовлення й доставка деталей по Україні.
 
Нині чимало підприємств і просто технічних магазинів торгують деталями машин по Інтернету - їх можна вибрати в онлайн-каталозі й замовити з доставкою. А деякі продавці освоїли такий канал розповсюдження деталей, як продажі поштою. Насамперед це стосується запчастин до китайських тракторців «Феньшоу», «Сітнай», «Донг  Фенг» тощо. Їх на ринку вже доволі багато, а якість китайської продукції усім відома, тож проблема запчастин потребує постійного нагального вирішення. А тут усе просто: подзвонив і доволі швидко отримав бандероль післяплатою.
 
Ясно одне: зараз не радянський час, і завжди можна знайти або замовити потрібну запчастину, варто лише пильніше придивитися до ринкових пропозицій і конкретних фірм.
 
«Агродеталь» (Полтава)
Завод «Агродеталь», що базується у Полтаві, - спеціалізоване підприємство з виробництва пружин. Ці важливі для машин деталі роблять тут із сертифікованого дроту діаметром від 0,8 до 12 мм походженням від вітчизняних виробників - ВАТ «Силур» (Харцизьк) та ВАТ «Дніпроспецсталь» (Запоріжжя). Пружина - це деталь, призначена для прийняття й віддачі механічної енергії шляхом використання сил пружності при її деформації. Від цієї зап-частини залежить багато в чому надійність і стійкість роботи механізмів, у яких її застосовано.
 
Підприємство «Агродеталь» має у своєму розпорядженні встаткування, що дозволяє виготовляти широкий спектр пружин. І, крім того, інших «пружиноподібних» деталей. Наприклад, тут виготовляють ще й різні граблини. Граблина (чи пружинний зуб) широко застосовуються на багатьох боронах і сівалках вітчизняного, а також імпортного виробництва. Крім того, на прес-підбирачах, граблях-ворушилках, жниварках зернозбиральних і кормозбиральних комбайнів.
 
Також роблять на заводі «Агродеталь» шплінти - металеве пружне пристосування, що застосовується для скріплення слабко навантажених деталей або для запобігання самовідгвинчування гайок. Їх роблять знову ж таки з вітчизняного дроту за Держстандартом 9389–75.
 
«Дозатор» (Слов’яносербськ, Луганська обл.)
Науково-виробнича фірма «Дозатор» пропонує на ринку запчастини власного виробництва до різноманітної вітчизняної сільгосптехніки, а саме: замінні деталі на ґрунтообробні агрегати, культиватори, сівалки, плуги, борони дискові та ін. Весь асортимент можна переглянути в каталозі, у ньому надані всі технічні характеристики, габарити й розміри. «Дозатор» за необхідності може постачати запчастини до фірмової техніки Lemken, Case, Horsch.
 
Перелік деталей і комплектуючих оновлюється регулярно. Діє система знижок, особливі умови придбання для оптових покупців. З фірмою «Дозатор» співпрацюють такі відомі холдинги, як «Нібулон», «Кернел», «Агро-Союз» та ін. Метал на виготовлення запчастин постачається із підприємств Донецька та Алчевська.
 
«Селм» (Черкаси)
Підприємство «Селм» продає аналогові й оригінальні запасні частини на імпортні та вітчизняні комбайни, трактори, плуги та деяку іншу техніку. Звісно, знайдуть тут селяни деталі до техніки вітчизняного виробника: машин ЮМЗ, Харківського тракторного заводу, Кіровоградської «Червоної зірки». Російські виробники у прайс-аркуші фірми «Селм» представлені такими компаніями, як Ростсільмаш, Петербурзький тракторний завод, Липецький тракторний і Таганрозький комбайновий заводи, «Сибсільмаш», «Вороніжсільмаш». Пропонує черкаська фірма запчастини до техніки білоруського виробництва: підприємств «Гомсільмаш» «Бобруйськагромаш», МТЗ. Щодо імпорту з розвинених країн, то вони є постачальниками деталей насамперед до американських агрегатів фірми Amity та німецької техніки Fortschritt.
 
«Автоленд» (Здолбунів, Рівненська обл.)
«Автоленд» займається імпортом сільськогосподарської техніки закордонного виробництва, що була у вжитку. На товарному ринку підприємство вже більше 12 років. Розмаїтість пропонованого товару дуже велика: від комбайнів і кормозбиральної техніки до найпростіших знарядь праці. Оскільки ця компанія зробила ставку нехай на якісну, але вживану техніку - зрозуміло, що проблема запчастин виходить на перший план. В «Автоленді» налагоджено швидку доставку запасних деталей до майже всіх видів сільськогосподарської техніки й устаткування, а також клієнтам надають можливість замовляти потрібну деталь по каталогах.
 
«Либідь» (Суми)
Компанія «Либідь» теж не новачок на ринку техобслуговування. Вона вже більше 13 років займається поставками сільгосптехніки і запасних частин для українських аграріїв. На сьогодні це підприємство є партнером і дилером вітчизняних заводів сільгосптехніки «Червона зірка», «БілоцерківМАЗ», «Хмільниксільмаш», Краснянське СП «Агромаш», «Богуславська сільгосптехніка», «Аеромех», «Красилівський машзавод». Завдяки співпраці з цими підприємствами «Либідь» має можливість постачати техніку та запасні частини за прийнятними конкурентними цінами. Але одночасно це підприємство є також виробником деяких запасних частин на вітчизняну техніку, що відповідають діючим держстандартам і технічним регламентаціям.
 
Крім того, ця сумська фірма пропонує й імпорт, тобто готові запчастини відомих зарубіжних виробників. Зокрема, йдеться про сівалки Great Plains, Morris, Sunflower, плуги, культиватори, розкидачі мінеральних добрив фірми Kuhn, самохідні обприскувачі Miller та Apache, очисні машини для зернових культур Damas, картоплезбиральні комбайни Lockwood, обладнання для свиноферм і птахівництва Chore Time та ще багато чого корисного. «Либідь» готова доставити замовлення у будь-яку точку України - це характерна риса якісної фірми, що працює на ринку постачання запчастин.
 
«Франк Лемекс» (Тернопіль)
Серед фірм, котрі діють на ринку запчастин і техсервісу, є й зарубіжні за походженням. Наприклад, ТОВ «Франк Лемекс», яка пропонує асортимент запчастин до аграрної техніки провідних європейських і світових виробників й працює відповідно до сучасних європейських норм якості. Цікаво, що фірму цю заснував священик Крістіан Франк ще 1836 року, й відтоді вона займається лише запчастинами і нічим більше.
 
altПерелік продукції «Франк Лемекс» охоплює більше 12000 запчастин до сільськогосподарського й ґрунтообробного знаряддя, але насамперед такі деталі, які швидко зношуються. «Франк Лемекс» продає запчастини до техніки провідних світових брендів: John Deere, Fella, Agrolux, Gregoire Besson, Kuhn, Krone, Kverneland, Lemken, Massey Fergusson, Kongskilde, Vogel & Noot, Holmer‚ Kleine та багатьох інших. Також, до речі, підходять ці запчастини й до вітчизняних плугів ПНЛ.
 
Фірма має каталог. Переглянувши його, можна вибрати й замовити ті запчастини, які підходять до конкретних агрегатів. А саме: робочі органи для бурякозбиральної техніки; колосопідйомники, ножі, сегменти, пальці, подрібнювачі до всіх сучасних комбайнів та картоплезбиральних агрегатів. Усі ці деталі виготовляються у Німеччині на заводі зі столітніми традиціями виробництва зі специфічних марок сталей, тож немає необхідності переконувати в їх якості. Замовивши будь-яку деталь, її зі складу в Тернополі можна отримати дуже швидко у зручний для покупця спосіб.
 
«Агроком» (Мелітополь, Запорізька обл.)
Приватне підприємство «Агроком» з Мелітополя займається постачанням запчастин на трактори і комбайни в основному вітчизняного, а також білоруського і російського виробництва. Зокрема, для тракторів марок МТЗ, ЮМЗ, Т-150, Т-40, Т-25, Т-16, комбайнів «Нива», «Дон-1500» тощо. Це муфти, шестерні, варіатори барабана, колінчасті вали, гідроциліндри і т. д. «Агроком» здійснює оптово-роздрібний продаж запасних частин і комплектуючих для сільськогосподарської техніки за допомогою онлайн-каталогу, тобто запчастини у неї можна підшукати через Інтернет. Обслуговує «Агроком» як малі аграрні підприємства, так і великі холдинги переважно свого регіону - півдня України.
 
«Артi» (Харків)
Компанія «Артi» - один із провідних постачальників приводних ременів і гумовотехнічних виробів. Головний офіс компанії розташований у Харкові, регіональні філії - в Одесі та Дніпропетровську. Ця фірма є «володарем кілець» - тільки не чарівником із голлівудського фільму, а справжнім. Вона пропонує сільгоспвиробникам кільця у найширшому асортименті: ущільнювальні, гумові, фторкаучукові й навіть прямокутного перетину. А ще - ремені, рукави, шланги, стрічку транспортерну, сальники, втулки, манжети гумові для різних цілей, інші гумові запчастини. Крім того, «Артi» продає стрічки для краплинного поливу.
 
Якість і технологічність цих гумовотехнічних виробів підтверджується сертифікатами якості і досвідом співпраці з більш ніж 1500 постійних клієнтів і партнерів. Загальна площа складів компанії - більше 2000 кв. м, там можна знайти усі потрібні запчастини гумово-стрічкового напряму. Наприклад, в асортименті представлені близько 20 000 каталожних номерів приводних ременів найвищої якості для комбайнів Claas, Case, New Holland, John Deere, Acros, Torum, Fortschrіtt, Massey Ferguson, Bіzon, Laverda, Sampo та ін. Що зручно: агровиробник може також у цій фірмі купити ремкомплекти для ремонту комбайна або трактора в одному наборі.
 
«Ренесанс» (Олександрія, Кіровоградська обл.)
Торговий дім «Ренесанс» з Олександрії Кіровоградської області здійснює продаж запасних частин, вузлів і агрегатів іноземних виробників, пристосованих до потреб українського ринку. Компанія спеціалізується насамперед на деталях до зернозбиральних комбайнів Claas, Massey Ferguson, Deutz Fahr, New Holland.
 
altТут знайдуться решета, клавіші соломотряса, підбарабання, решетні стани, лопаті відхиляючого барабана, пристосування для збирання соняшнику на різні моделі зернозбиральних комбайнів та ін. А взагалі асортимент запчастин, які пропонує фірма «Ренесанс», налічує близько 2 000 найменувань. Це також деталі сільськогосподарської і ґрунтообробної техніки таких широко відомих європейських виробників, як John Deere, Lemken, Kverneland та ін.
 
Також може «Ренесанс» забезпечити деталями обладнання для свиноферм. Активна співпраця з вітчизняними і зарубіжними постачальниками дозволяє кіровоградцям тримати чималий асортимент запчастин у себе на складі. Діє система знижок, існують особливі умови придбання для оптових і комплектних покупців.
 
«Ренесанс», на відміну від «чистих» торгівців запчастинами, також надає послуги з ремонту сільгосптехніки іноземного виробництва, виготовляє запчастини за кресленням і зразками замовників.
 
«Рамос» (Рівне)
Підприємство «Рамос» пропонує деталі до техніки, що найбільше потрібна аграріям у полі й лузі. Асортимент - понад 5000 найменувань: запчастини до косарок вітчизняного виробництва, у тому числі ріжучі елементи роторних косарок; деталі до збиральних комбайнів; запасні частини до ґрунтообробної техніки. Зокрема, «Рамос» є дилером відомої компанії Bellota (Іспанія), виробника ґрунтообробних агрегатів. Тож усе потрібне для плугів, культиваторів, дискових борін завжди є у Рівному.
 
Крім того, тут можуть запропонувати деталі до комбайнів Claas та John Deere, а також фільтри до цих самохідних машин. У підприємства «Рамос» - втім, як зараз і в багатьох інших - є сайт, на котрому розташовується каталог товарів, що знаходяться на складі, і відповідний прайс-аркуш.
 
«Агропромтехніка» (Тернопіль)
На базі радянської Плотицької машинно-тракторної станції (МТС), що неподалік Тернополя, у 1992 році було створене виробниче підприємство «Агропромтехніка». Воно нині є одним із небагатьох виробників гумопруткових транспортерів, гумометалевих роликів і валів, призначених для буряко-‚ картопле-‚ томато-‚ цибуле-‚ морквозбиральної техніки й навантажувачів. В основному це запчастини до такої відомої машинерії, як комбайни Vervaet‚ Grimme‚ Ropa‚ Holmer‚ Kleine‚ Matrot‚ Agrifac‚ WIC‚ AVR. На складах цього підприємства є у наявності гумовопруткові транспортерні полотна і гумометалеві ролики на техніку майже будь-якого імпортного і вітчизняного виробництва. Бо тернополяни самі можуть виготовити гумометалеву деталь, аналогічну фірмовій - раніше такі вироблялися тільки за кордоном.
 
Для цього на підприємстві є потужна виробнича база, окремий цех гумотехнічних виробів. Причому продукція, яка виробляється на підприємстві «Агропромтехніка»‚ відповідає усім технічним умовам, які затверджені відповідними організаціями, у тому числі європейськими, і на неї дається гарантія. Якість підтверджується сертифікатами на всі види робіт і послуг.
 
«Захід-агросервіс плюс» (Ківерці, Волинська обл.)
Компанія «Захід-агросервіс плюс» має штат фахівців і чималий досвід у сфері машинобудування, що дозволяє їй виготовляти аналоги запчастин до будь-якої сільгосптехніки. Це, наприклад, муфта фрикційна на силосні комбайни Jaguar фірми CLAAS, а також зірочка натяжна, вал, палець, фіксатор ножа. Але є у підприємства й окрема «фішка», своя унікальна пропозиція на ринку деталей машин: воно виготовляє шнеки з німецької високоякісної спіралі. В асортименті широко представлені шнеки зі сталі товщиною від 1,5 до 20 мм і діаметром від 100 до 600 мм, а також шнекові транспортери.
 
Пропонує «Захід-агросервіс плюс» послуги відновлення й ремонту шнеків згідно з тими параметрами, що потрібні замовникові, по наданих ним кресленнях або зразках. Шнекова спіраль може бути виготовлена зі звичайної сталі (типу Fe 360 P12); нержавіючої (типу AІSІ 304) та зносостійкої зміцненої. Напрямок навивки як лівий, так і правий.
 
Тут також відновлюють конвеєри гвинтові й шнеки на зернозбиральну та кормозбиральну техніку, зерносушарки, елеватори, комбікормові заводи.
 
«ОЛК» (Олександрія, Кіровоградська область)
Основні напрями діяльності підприємства «Олександрійська ливарна компанія» з Кіровоградщини: виготовлення литтям деталей і запчастин зі сталі, чавуну або алюмінію; лазерне різання; виробництво комплектуючих і запчастин до сільськогосподарської техніки; виробництво вентиляторів, моторів-редукторів, редукторів.
 
На замовлення тут роблять лазерне різання деталей будь-якої складності й форми з металевого листа без витрат на додаткову механічну обробку контуру, також надають послуги вигинання листового металу. «ОЛК», що має власний ливарний цех, приймає замовлення на лиття деталей із чавуну й сталі.
 
Роблять тут устаткування, що регулюють швидкості для силових трансмісій: редуктори, коробки передач тощо. Крім того, виготовляють деталі навісного устаткування комбайнів, культиваторів, мульчувачів (подрібнювачів незернової частини урожаю), плугів, сівалок. Мають широкий вибір запчастин до зубових борін, пропонують усілякі граблини, втулки, пальці, шнеки, шківи.
 
Віднедавна підприємство робить також ріпаковий стіл, призначений для переналаштування зернової жниварки на пряме комбайнування ріпаку. Окремий напрям діяльності - виготовлення і ремонт вентиляторів для зерносховищ та приміщень з агресивним середовищем - зокрема, свинарників, пташників тощо.
 
«Нова ера» (Харків)
Компанія «Нова ера» займається продажем запасних частин до популярної на ринку сільгосптехніки: тракторів МТЗ, Т-150, ДТ-75, МТЗ, Т-150, John Deere, ґрунтообробної техніки, збиральних комбайнів та ін. Асортимент різноманітних деталей на складі становить близько 10 тисяч найменувань. Компанія є дилером Харківського тракторного заводу, Роменського заводу «Тракторозапчастина», МТЗ, Кіровоградської «Гідросили», Бобруйського заводу тракторних деталей й агрегатів, заводу «Київтрактородеталь» та ін.
 
А також «Нова ера» сама робить, виконуючи замовлення клієнтів, запчастини до імпортної техніки - тракторів, комбайнів, сівалок, обприскувачів, навантажувачів John Deere, Claas, Kverneland, Kuhn й ін. Налагоджено харків’янами випуск ряду запасних частин до тракторів МТЗ, ДТ-75, Т-150. Тут можна замовити, наприклад, гусениці тракторні, вали колінчаті, патрубки, підшипники до вітчизняних тракторів, глушителі, стрічки транспортерні, ремені, фільтри, ланцюги, манжети, електроустаткування. Для багатьох марок тракторів тут знайдуть і скло для кабіни, і навіть утеплювач (чохол капота).
 
«Нова ера» продає й розхідні матеріали: мастила, шпагат поліпропіленовий для соломи у бухтах по 9 кг, який використовується у прес-підбирачах імпортного виробництва (Claas, John Deere й ін.).
 
«Технополь» (Кіровоград)
Компанія «Технополь» - помітний і потужний гравець на вітчизняному ринку запчастин і потриманої сільгосптехніки. Тут можуть не тільки запропонувати запчастини (до сівалок, плугів, культиваторів, обприскувачів), а й продати «беушну», але справну й якісну техніку після капремонту. Досвід, отриманий у процесі роботи із клієнтами й постачальниками, допоміг компанії організувати такий асортимент сільгосптехніки й деталей, що є, можливо, найкращим для українського сільгоспвиробника за співвідношенням «ціна-якість». Причому йдеться про широкий спектр машин: тут і ґрунтообробні агрегати, і збиральні, і агрегати для роботи із зерном.
 

alt

«Технополь» не робить ставку тільки на імпортну техніку, як багато хто з виробників запчастин. Тут орієнтуються на українського агровиробника: йому знайдуть будь-яку деталь до німецького чи французького агрегату, до вітчизняного, до білоруського - до якого треба. Приміром, якщо йдеться про зерноочисні машини, то тут є запчастини як до вітчизняних ОВС-25, СМ-4, так і до зарубіжних - наприклад Petkus. Коли вимагається щось до сівалки - тут знайдуть деталі як до наших СУПН-8, СЗ-3,6, СПЧ-6, так і до німецької Becker.
 
Та, може, чи не найширший серед інших асортимент запчастин «Технополь» має до техніки «зеленої лінійки»: зокрема, до прес-підбирачів (як рулонних, так і пакових) відомих марок Claas, John Deere, Massey Ferguson, Sipma, Renault, Fortschritt, Welger, New Holland та ін.
 
«АзовАгроПостач» (Бердянськ, Запорізька обл.)
Виробниче об'єднання «Азов-АгроПостач» виготовляє й реалізує запчастини до жниварок, пристосування для збирання різних культур. Крім того, продає комплектуючі для елеваторів, хлібоприймальних підприємств, комбікормових заводів, зерноскладів і підприємств зернопереробки.
 
Зокрема, «АзовАгроПостач» має у своєму асортименті труби норійні, фланці, коліна, редуктори, ролики полімерні підтримуючі, шкребки полімерні для конвеєра й ланцюгового транспортера та ін. Крім того, це підприємство пропонує гумовотехнічні вироби в широкому асортименті: транспортерну конвеєрну стрічку на основі тканини, приводні ремені, гумовотканинну транспортерну харчову стрічку. Тут запропонують також різноманітні насоси й комплектуючі до них. Насамперед, звичайно, це харчові насоси: для води, молока, пива, спирту, олії соняшникової, для соку або вина. Також продадуть і насоси для забруднених рідин: фекальні, самоусмоктувальні, шпаринні.
 
Ну й «на гарнір» в «АзовАгроПостачі» знайдуться у широкому асортименті металеві вироби масового попиту: болти, гайки, шайби, цвяхи тощо.
 
«Ювісі» (Бориспіль, Київська обл.)
«Українська овочева компанія» (UVC, або «Ювісі») спеціалізується на запчастинах до машин, призначених для поливу й внесення рідких добрив. В її офісі у селі Любарці під Борисполем, що на Київщині, у великому асортименті є різноманітні розпилювачі: пласкоструменеві бічного розпилення, інжекторні та інші з різними кутами розпилення. Також тут запропонують і фільтри до розпилювачів. Є тут комплектуючі, що найчастіше виходять з ладу, зокрема запобіжні муфти різного типу, насоси, форсунки, хімічно стійкі шланги, патрубки, трійники, ніпелі, крани.
 
У разі необхідності знайдуть заміну спрацьованим штангам обприскувачів різного типу, підберуть різноманітні деталі до них: кронштейни, гідроциліндри, пружини тощо. Теж саме стосується і технологічно складніших деталей до сучасних обприскувальних агрегатів, зокрема, електроклапанів, манометрів із гліцериновим наповненням, блоків керування. Причому запчастини «Українська овочева компанія» пропонує не тільки до техніки вітчизняних виробників, а також європейських і американських (на що орієнтується більшість гравців ринку), а й до машин, виготовлених у Бразилії.

Коментарі
 
altРоман НАДВІРЕНКОвиконавчий директор фірми «Сантехпласт» (Харків)
- Наші деталі застосовуються для систем краплинного зрошення. Ізраїль показав переваги такого поливу навіть на голому гравії. Ми випускаємо пластикові труби різної довжини на замовлення клієнта - для поливу садів, виноградників, ягідних кущів. Виготовляємо пластмасові кульові крани, гофротруби, затискні муфти, коліна, трійники, з'єднувачі - багато всього, потрібного для поливу. Робимо м'які гідрорукави високого тиску, по яких може проїжджати колесами навіть доволі важка техніка, не шкодячи їм.
Випускаємо поливальні стрічки. Зокрема, типу «туман» - Golden spray. Цей полив ефективніший і більш економічний, ніж традиційні системи розпилення. Golden spray дає можливість подавати воду безпосередньо в прикореневу зону рослин, регулювати її малими порціями. Все це обладнання стандартне, тому якщо в когось встановлені, приміром, ізраїльські або польські системи поливу - вони можуть звертатися за запчастинами до нас. У нас є замовники по всій Україні. Я не знаю, хто що й де вирощує - але знаю, яких запчастин потребують аграрії. Наприклад, у Виноградові на Закарпатті добре беруть фітинги краплинного поливу, також і овочеву стрічку. Наскільки я знаю, використовують їх там для поливу на відкритому ґрунті. А для теплиць замовники нині просять туманоутворюючу стрічку. Взагалі наша компанія «Сантехпласт» є одним із провідних вітчизняних виробників комплектуючих для систем зовнішнього поливу.

Роман КУШНІРУКменеджер з продажу запчастин фірми «Грандпостач» (Луцьк)
- Ми постачаємо запчастини до комбайнів «Клаас» (Claas) і «Фортшрітт» (Fortschritt). Це дві основні марки техніки, з якими ми працюємо. Як ці виробники ставляться до нашої присутності на ринку? Тут я нічого сказати не можу. А у наших клієнтів чимало післягарантійної, беушної техніки. Є старі «Форшрітти» ще з кінця 1990-х років… Ми пропонуємо запчастини по каталожних номерах, у кожної є свій. Нам дзвонять або знаходять нас через Інтернет. Якщо у нас в наявності такої деталі немає, то замовляємо або якось підбираємо під розміри іншу запчастину. Маємо справу як з оригінальними, так і з аналоговими деталями. Намагаємося максимально допомогти клієнтові.

altЕльвіра БОЖОНОКдиректор ТОВ «Франк Лемекс» (Тернопіль)
- Ми - дочірнє підприємство німецького виробника запчастин. Вони роблять те, що у нас називають «розхідники», - ті деталі до сільгосптехніки, які швидко зношуються. До усього, що пов’язане з обробітком землі, - плугів, борін, культиваторів. Не лише до німецьких, а й французьких чи шведських, тобто до агрегатів популярних європейських виробників. Працюємо в Україні вже 11-й рік. Причому продаємо запчастини не тільки аграріям чи у торговельні мережі, а й машиновиробникам. Наприклад, фірма «Оптикон» з Балти бере у нас робочі органи для своєї нової техніки. Бо метал, з якого робляться ці деталі, - високоякісна шведська борована сталь. Але сервісу ми не проводимо - тільки торгуємо запчастинами. Наші клієнти різні: і крупні холдинги, як «Мрія», і звичайні фермери, які обробляють 100–200 га. Треба мати на увазі менталітет нашого покупця. Раніше брали те, що дешевше. А зараз той, хто рахує гроші, візьме якісніше й фірмове.

Володимир ХИМЕНЧУКфермер господарства «Явір» (Черкаська обл., село Нестерівка, в обробітку 100 га)
- У мене з техніки є трактор «Бєларус 8201», два плуги ПЛН, дві дискові борони, три культиватори й сівалка. Усе вітчизняного виробництва. Запчастини беру у «Техноторга» або у компанії «Техніка і технології». Працюю з ними напряму: приїжджаю й купую. Найближча філія «Техноторга» - за 20 км від нас, в Умані. А «Техніка і технології» - в Кіровограді. Але у мене відносно невелике господарство, тож великого навантаження на техніку немає. То й виходить, наприклад: якщо ресурс білоцерківського ґрунтообробного дискового агрегату АГ 2420 становить 2500–2800 га, то нам цього вистачає на шість років.

 

 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Енергетична безпека: Електричні мобільні сховища від Emost AG (Швейцарія) – це унікальні акумуляторні генератори промислового класу потужністю 50 та 100 кВт, які дозволяють забезпечити промислові та господарські об’єкти, будівельні майданчики чи оперативні аварійні служби мобільним безшумним джерелом живлення.
Енергетична безпека: Електричні мобільні сховища від Emost AG (Швейцарія) – це унікальні акумуляторні генератори промислового класу потужністю 50 та 100 кВт, які дозволяють забезпечити промислові та господарські об’єкти, будівельні майданчики чи оперативні аварійні служби мобільним безшумним джерелом живлення.
19 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.